Коментари - Поколението на бедните работещи в Гърция | Днес.dir.bg

Поколението на бедните работещи в Гърция

В Гърция е на път да се появи нова категория бедност. В страната вече има работещи с месечни възнаграждения от по 200-300 евро, пише в. “Та неа“.

Обратно в новината

Коментари - Поколението на бедните работещи в Гърция | Днес.dir.bg

Коментари

мен да ми е добре, а на комшията да му е зле. Това е българската философия.

Ако им се работи, в което се съмнявам да идват в България. Тука вече и най-големия тъпунгер не работи под 1000 лева, т.е 511 евро.

Бедни гърци, нямат нефт и газ, МРЗ 500 евро! Богати руснаци, нефт и газ на корем, МРЗ - 115 евро! По тая логика МРЗ в Гърция трябва да е 25 евро, а не 500!

Не става само със здрав труд, драги зрители (щото само гледате сеир)! Трябва и акъл!!!

Бо Бо

Идеята на САЩ (упомената от Джордж Фрийдман) работи успешно. Западът е приравнява стандарта на живот на балканските страни до нивото на българския жизнен стандарт! Провежданият у нас 27 години икономически експеримент излезе сполучлив. Сега той е на път да бъде приложен посъвместно на Балканите, а впоследствие и в цяла Европа! САЩ над всички и всичко, е девизът на Атлантика! Хаосът и миграцията в Европа са заложен резултат на този девиз!

Богати руснаци, нефт и газ на корем, МРЗ - 115 евро! В България няма нефт, няма газ, МРЗ се вдигна до 230 евро! Май, евала на американците!

Запада е решил да приравни стандарта на живот на балканските страни до нивото на българският жизнен стандарт! У нас икономическият експеримент провеждан дълги години излезе сполучлив и ще бъде приложен посъвместно на Балканите! После и в цяла Европа! САЩ над всички!

Страшна пропаганда. А колко е реалната безработица в България? Около 40%. Иначе къде работят всички тези хора при липса на икономика и предимно вносни продукти? Около 76 процента от пенсионерите с доходи до 160 евро на месец. Минимална пенсия 75-80 евро месец. Стотици хиляди българи ходят на почивка в Гърция всяка година, а не в България.

За седмична заплата ставало дума.

Ама нашите журналисти действително са много зле! Вместо да се помести новина, че нашата заплата се е повишила и е станала колкото гръцката, те пишат, че гръцката се е понижила колкото нашата в стил: Я се не косим дека намене ми е зле, а дека на Вуте му е арно! Ебати мисленето, ебати простотията! Гърците винаги са се оправяли, да му мислим ние!

За 2017г. минималната работна заплата в Гърция е: 586,80€ за лица над 25г. и 510,95€ за лица под тази възраст. Възнаграждението е за 8 часов работен ден, 5 дни в седмицата. Може да намерите и друга полезна информация на страницата на главната инспекция по труда.

От 1-ви юли минималната работна заплата в Русия е установена на 115 Евро! Очаква се през 2018 гърците да достигнат и надминат единоверзите си от Русия! Мухахахахахахаха!

вече повечето работещи са на половин работен ден или почасово. Та вече си е чудо да намериш работа дори и за основна заплата. Върху посочените цифри има и данъци, та чисти са под 500. Иди и оцелеѝ в Гърция с тези пари!

Незнам къде да гледам, но в Гърция няма "минимална работна заплата". Има минимално трудово възнаграждение за час.

Това ги чака всички, които дружат с Русия и се подлизват на Пу!

аз се чудех кой ще ме гледа на стари години, а то било - гъркиня! Има да чакам!

Ох горките, живи да ги ожалиш! Че у нас цели семейства живеят с такъв доход. Когато тръгнат да стават слуги в чужбина за насъщния, тогава може да им повярваме че са зле!

Se taia

И какво значение има дори и да е вярна тази новина? Баси логиката....

ТОВА Е ПЛАТЕНА СТАТИЯ ЗА ДА СЕ УСПОКОИМ, ЧЕ ВЕЧЕ ИМА И КАТО НАС.ДА СЕ ВЪРНЕ СТАРИЯТ ПЕНСИОНЕН ЗАКОН И МИН. ЗАПЛАТА 600 И МИН. ПЕНСИЯ 500 ЛЕВА ТОВА ТРЯБВА ДА ИСКАМЕ В БЪЛГАРИЯ.

То пък ние веднага им повярвахме. Неистово се борят, това лято да не ходим в Гърция, ама хикс, игрек и и-кратко! Чак вчера писаха, как КАТ щяла да ни чака на границата и да проверява отиващите в Гърция (включително пътниците в колата) дали нямат неплатени глоби и такси. Аз отдавна не почивам на българското море, ама след блестящата изява на председателя на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите (да не обидим гордите шведи) и след като никой български хотелиер не се възмути от изказването му, И с топ не могат да ме закарат да почивам на нашето море.

Пак са по-добре от българите , защото лежаха по цял живот като прасета и вземат добри пенсии ! До като , българите за 40 год. трудов стаж вземат мизерни пенсии и мрат от болести и глад. Дори със сегашния пенсионен закон , вече на практика няма да има пенсионери ,защото или няма да има 40год. стаж или няма да дочака пенсионна възраст 65 год. Бог да прости България....

ура,това ще успокои бай ганьо в БГ

Значи ще си стоиш тука, нали, лумпен платен?

..Русофилски кенефи...Виж лайната в българския кенеф дето си затънал до шия бе скапана фуражка

Преди това живееха значително по-бедно от българите, особено селата им бяха пълна мизерия.

Докато там това е изключение или нещо рядко срещано, то тук масово се работи за тая сума.

Работещи гърци!? Такова животно няма, те не работят

Поредната пропаганда... В най-съсипаната държава в ЕС (сещате се - БГ) се пишат статии че в Гърция било много зле, че имало 200 евро заплати. Не могат да ни хванат за канарчета, че и да верваме!

Грамаден грък седи в таверната слуша сиртаки и си пийва узо. Отвреме навреме замезва с маслина с бадемова ядка. По едно време в таварната влиза един педе.. пардон, гей. Известно време и единият и другият си пийват. Опакият се приближава до гърка и му прошепва "за 10 евро ще ти лапна онази работа". Скочил гъркът, пребил го и го изхвърлил през прозореца. Собственика на таверната пита "Какво става, Костас, какво ти каза тоя"? "Не разбрах добре, много е шумно, ама нещо за работа ми говореше".

Що лъготите бе журналя,пак сте лизнали бакшиша я от някое посолство,я от някое министерство,я от някоя еврокомисия!Такива гърци е нямало,няма,и няма да има!Колкото и да се пънем винаги византийците са били по-хитри от нас,пък ако щете ме псувайте.Нищо че от време на време сме ги понабивали и понае..вали.Винаги в края на краищата са излизали по-богати,по-печеливши и по-умни от нас във всяко отношение.Да,по-умни защото и хитростта предполага ум,много ум.Идете в Гърция преди да пишете глупости и попитайте 100,1000 гърци какви заплати,пенсии получават в момента и как живеят след поредния фалит. ЗА ТЯХ ФАЛИТ НЯМА,А ЗА НАС НЯМА ДРУГО ОСВЕН ФАЛИТ!

живееха значително по-бедно от българите.

Те влязоха умно в ЕС.

Да,бе знаем,знаем,за първи път бях на екскурзия с Балкантурист в Гърция през 1987 г. СЪВСЕМ ПО-БЕДНИ БЯХА,ОСОБЕНО СЛЕД ПЛАНА МАРШАЛ! Нищо че водиха истинска война като не превиха като нас врат пред швабите!

Е, Щерев прави свирки за един фас, но не правим новина от това.

Разликата между гръцките и българските путеноиди е много малка - докато българските на показ подскачат гримирани на високи токчета с портрет на Жужето в ръка на гей-парада в летящата чиния на Бузлуджа, то гръцките путеноиди жулят тайно узо, облечени в национална си носия - пола за мъжете- без долно бельо, а после се чудят, как Ципрас и Сириза са им го нахакали без да се усетят. ха...ха...ха... Ама сами са си виновни - избраха куклата на конци на Путин да ги управлява - Сириза, а сега реват, че били брутално изнасилени по всички фронтове. ха...ха...ха...Особено на задния фронт, отворен нашироко в посока Кремъл. ха...ха...ха...

ХА,ХА,ХА,ПРЪЪЪЪЪЦ! Код приет,пари приведени!

Ми това е от край време, работи се по два дни най-много в седмицата, който да ти платят.Обикновено се плаща повече, ама нали трябва да има fake news, и да се кефим, че видите ли гърците били зле..

Това статия за да ни стане по-добре ли е, за да не тръгват още българи да работят в Гърция ли е, за да сме примирени и доволни на предлаганите заплати и отказ на квалифицираните да работят за ниски заплати, за да се чувстваме заплашени, че гърци ще дойдат и ще застрашат работните места на българи?

А бе всеки път като пишат за кризата в Гърция, българите пощуряват! Като че ли е състезание коѝ е по-беден и измъчен и българите с превъзходство иронизират и се пъчат?! Бе не ви ли е ясно, че там е друг стандарта и нещата са несъпоставими?! Фалираха, обедняха, изядоха спестявания, разпродават имущество, няма работа, нито переспектива! За техния стандарт са зле, просто е факт, за какви излишни и погрешни сравнения с България ми говорите?!

Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле. Те така и нашата работа. Въбоще не ми дреме, че някъде по света били по зле. Вземете класацията и ще видите, че България по доходи е може би, някъде под Африка, и ако бяхме остров в океана можеше спокойно една атомна бомба да ни пуснат и да ни се реши проблема един път завинаги.

Така е в ЕС. Не е е само в Гърция. Италия е 30% безработица и то официално сред младежта до 30г. Испания и Португалия е още по-зле. За нас и румънците да не говорим. Германия е ок, мощен износ, работи икономика, но дългът и е космически. Франция е на ръба. В същото време се харчат милиарди за бежанци, които никога няма да работят, само гета и то по-лоши от нашите. Великобритания прояви трезв ум и се махна. Дори Сорос е предупредил комисарите че е въпрос на време да се разтури вечеринката. А нашите йес менова искат евро да въвеждат, Пл зове за солидарност, т.е. спешно да внасяме негри и араби от Италия и нито дума по случките Асеновград, Смолян, Бяла и др. Така че какво ви учудва.

Описание на нещата.Да допълня ,тежката физическа работа в Гърция я вършат българи,особено в селскота стопанство около граничните региони,а те вземат ,,субсидий,,,но повече плащат от нашите,,робовладелци,,

Ами, добре, мен това не ме успокоява. Пък в БГ, дето все сме отличници, това си е нормална работна заплата, един вид стандарт.

от дето минат комунисти-сициалисти трева не никне

явно и през теб са минали....амин ти

Да идват насам- има работа за доктори, ИТ, медицински сестри и по заводите. Не бива да имат предразсъдъци. Само на туризъм е трудно- това не е индустрия, едно допълнение към икономиката.

Как беши маляки! Млад, усмихнат комунист и русофил! Сина му кръстен на Чегевара! Племенника на Путин! Това е товариш Ципрас! А НА ВИ СЕГА!

лъжааааааааааааааааа, пропагандааааааааааааааааааааааааааааа! Че имало работещи у Гърция за 200 евро - не ме интересува. Интересуваме ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ИМА ХОРА, РАБОТЕЩИ ЗА 400 ЛЕВА?

Аз не познавам някой да работи за 400 лв. в Бг, а ти?

Охи, охи ... те ви управляващи цоцалисти!

Чисто поръчкова статия. Радвай се, Българино на месечна заплата от 180 евро, нали и гърците са като нас. Това е чист герберастки материал.

Виждам, че има доста празнодумци и ще им оставя за домашно да видят каква е сумата на опростеният дълг на Гърция. Говорим за нещо, което в България под формата на чужди инвестиции със сегашните размери, ще са необходими 40 години.

Всеки сам може да провери, защо Гърция е богата. Страната е фалирала седем пъти след освобождението си от турско. И всичките пъти и опрощават парите и така до следващият път. Циганска работа!

първо виж гредата в твоето око и тогава гледай треската в окото на ближния евг. Йоан

Не знам дали сте наясно, но Гърция живее от траншовете на ЕС през няколко месеца. Един да не им приведат и фалират, връщат драхмата и за седмица се нулират.

Гърция прибира 20 милиарда евро всяка година само от туризъм. Парите не изчезват.

Полегнах от смях! Грък да работи за 200-300 евро на месец си е чиста фантастика! Няма такова нещо! Всеки ходил до Гърция се е убедил, че това е невъзможно. Гръка не бърза за никъде и не пипа тежка работа! А да работи без пари си е чист майтап.

Гърция...следобед...пек...адска жега.... Ветрец бавно поклаща пердето в бара и разгонва мухите. Дебел грък бавно отпива поредното узо в студена и потна чаша... На съседната маса сяда чужденец, явно гей, поръчва коктейл и започва да се озърта... След третия коктейл, набира смелост и сяда до дебелия грък. Казва му шепнешком - искаш ли да свършиш една работа за 100 евро? А, гръка изведнъж скача, премазва го от бой и го изхвърля на нажежената улица, сяда си на масата и продължава с узото... Невъзмутим бармана го пита, какво стана. Гръка отговаря - Абе, не разбрах добре, ама като чух за работа, и полудях...

Така е когато живееш с парите на германците и се правиш на богат, а в същото време си мързелив циганин, то идва разплатата рано или късно.

и каква е разплатата? засега сметката я плащат всички останали, включително и ние... кога византиец е спазил договор или обещания в интерес срещу неговия? накрая и фалит да обявят, пак няма да плащат..

А те германците така ги раздават парите от самарянски чувства. На теб защо не ти дадат? Еййй, че прости хора има.

това, че някой някъде по документи се е водил на 200 евро, нищо не означава. то у нас по документи почти няма безработица... по статистика сме все по-добре... а в новините, управниците намалили дълга... пишат се глупости от хора, които никога не са били в Гърция или барем да са говорили с един "беден" грък...

урааа , преглътнете поредната лъжа. вкусна ли е ? пенсионерите им получават пенсии над хиляда лева, а някой някъде работел за 200 евро ... . хайде да се радваме всички заедно , не сме само ние бедните

Направи ли ви впечатление? Миналата седмица ЕЦБ им отпусна заем 8.5 милиарда, за да си платят стария борч от 7.7 милиарда.

Не ги знам за колко пари работят, но наскоро се върнах от почивка в Гърция и ми направи впечатление, че тия хора са страшно спокойни и хич не им дреме, че живеят в една на практика фалирала държава!Плаж, море и узо - е това е живота на средностатистическия грък!Никой не си дава зор за нищо, а стане ли по топло не ги търси в часовете между 13:00-17:00!Ако доходите им бяха толкова ниски, едва ли щеше да си живеят така лежерно!А и някак несереиозно звучи в български сайт да се пишат такива статии - най-големите бедняци в Европа да жалят тия паразити дето смучат от евросъюза още от 70-те години на миналия век!

А Евросъюзът защо налива там кинти замислял ли си се? От самарянски чувства ли е, според тебе?

Идея си нямам дори!Не мога да разбера какво печели съюза от тая бездънна яма?!?

... не, бе, пич... това си е един вид... работническо-мениджърска приватизация... срещу тези пари утре - изкупуващите на "цесия" частни предприематели ще си получават наготово... гръки острови на кило!!!

Тия хора? Ти си видял, че всички гърци си пият узото и се излежават на плажа? Ама да непропусна някой?

Ми те и циганите си живея по същия начин, просто ние нямаме толкова пари колкото германците, за да ги издържаме...

Абе, как се нарича гръцкият план "Ран/Ът"!?

Едно е да си беден в джоба а друго е да си беден и в джоба и в главата. Гърците може да са обеднели в джоба но българина е обеднял навсякъде и най вече у главата! А за това и млрд кредити от МФ няма да помогне!

Коментари - Поколението на бедните работещи в Гърция | Днес.dir.bg

Поколението на бедните работещи в Гърция

В Гърция е на път да се появи нова категория бедност. В страната вече има работещи с месечни възнаграждения от по 200-300 евро, пише в. “Та неа“.

Обратно в новината

Коментари - Поколението на бедните работещи в Гърция | Днес.dir.bg

Коментари

мен да ми е добре, а на комшията да му е зле. Това е българската философия.

Ако им се работи, в което се съмнявам да идват в България. Тука вече и най-големия тъпунгер не работи под 1000 лева, т.е 511 евро.

Бедни гърци, нямат нефт и газ, МРЗ 500 евро! Богати руснаци, нефт и газ на корем, МРЗ - 115 евро! По тая логика МРЗ в Гърция трябва да е 25 евро, а не 500!

Не става само със здрав труд, драги зрители (щото само гледате сеир)! Трябва и акъл!!!

Бо Бо

Идеята на САЩ (упомената от Джордж Фрийдман) работи успешно. Западът е приравнява стандарта на живот на балканските страни до нивото на българския жизнен стандарт! Провежданият у нас 27 години икономически експеримент излезе сполучлив. Сега той е на път да бъде приложен посъвместно на Балканите, а впоследствие и в цяла Европа! САЩ над всички и всичко, е девизът на Атлантика! Хаосът и миграцията в Европа са заложен резултат на този девиз!

Богати руснаци, нефт и газ на корем, МРЗ - 115 евро! В България няма нефт, няма газ, МРЗ се вдигна до 230 евро! Май, евала на американците!

Запада е решил да приравни стандарта на живот на балканските страни до нивото на българският жизнен стандарт! У нас икономическият експеримент провеждан дълги години излезе сполучлив и ще бъде приложен посъвместно на Балканите! После и в цяла Европа! САЩ над всички!

Страшна пропаганда. А колко е реалната безработица в България? Около 40%. Иначе къде работят всички тези хора при липса на икономика и предимно вносни продукти? Около 76 процента от пенсионерите с доходи до 160 евро на месец. Минимална пенсия 75-80 евро месец. Стотици хиляди българи ходят на почивка в Гърция всяка година, а не в България.

За седмична заплата ставало дума.

Ама нашите журналисти действително са много зле! Вместо да се помести новина, че нашата заплата се е повишила и е станала колкото гръцката, те пишат, че гръцката се е понижила колкото нашата в стил: Я се не косим дека намене ми е зле, а дека на Вуте му е арно! Ебати мисленето, ебати простотията! Гърците винаги са се оправяли, да му мислим ние!

За 2017г. минималната работна заплата в Гърция е: 586,80€ за лица над 25г. и 510,95€ за лица под тази възраст. Възнаграждението е за 8 часов работен ден, 5 дни в седмицата. Може да намерите и друга полезна информация на страницата на главната инспекция по труда.

От 1-ви юли минималната работна заплата в Русия е установена на 115 Евро! Очаква се през 2018 гърците да достигнат и надминат единоверзите си от Русия! Мухахахахахахаха!

вече повечето работещи са на половин работен ден или почасово. Та вече си е чудо да намериш работа дори и за основна заплата. Върху посочените цифри има и данъци, та чисти са под 500. Иди и оцелеѝ в Гърция с тези пари!

Незнам къде да гледам, но в Гърция няма "минимална работна заплата". Има минимално трудово възнаграждение за час.

Това ги чака всички, които дружат с Русия и се подлизват на Пу!

аз се чудех кой ще ме гледа на стари години, а то било - гъркиня! Има да чакам!

Ох горките, живи да ги ожалиш! Че у нас цели семейства живеят с такъв доход. Когато тръгнат да стават слуги в чужбина за насъщния, тогава може да им повярваме че са зле!

Se taia

И какво значение има дори и да е вярна тази новина? Баси логиката....

ТОВА Е ПЛАТЕНА СТАТИЯ ЗА ДА СЕ УСПОКОИМ, ЧЕ ВЕЧЕ ИМА И КАТО НАС.ДА СЕ ВЪРНЕ СТАРИЯТ ПЕНСИОНЕН ЗАКОН И МИН. ЗАПЛАТА 600 И МИН. ПЕНСИЯ 500 ЛЕВА ТОВА ТРЯБВА ДА ИСКАМЕ В БЪЛГАРИЯ.

То пък ние веднага им повярвахме. Неистово се борят, това лято да не ходим в Гърция, ама хикс, игрек и и-кратко! Чак вчера писаха, как КАТ щяла да ни чака на границата и да проверява отиващите в Гърция (включително пътниците в колата) дали нямат неплатени глоби и такси. Аз отдавна не почивам на българското море, ама след блестящата изява на председателя на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите (да не обидим гордите шведи) и след като никой български хотелиер не се възмути от изказването му, И с топ не могат да ме закарат да почивам на нашето море.

Пак са по-добре от българите , защото лежаха по цял живот като прасета и вземат добри пенсии ! До като , българите за 40 год. трудов стаж вземат мизерни пенсии и мрат от болести и глад. Дори със сегашния пенсионен закон , вече на практика няма да има пенсионери ,защото или няма да има 40год. стаж или няма да дочака пенсионна възраст 65 год. Бог да прости България....

ура,това ще успокои бай ганьо в БГ

Значи ще си стоиш тука, нали, лумпен платен?

..Русофилски кенефи...Виж лайната в българския кенеф дето си затънал до шия бе скапана фуражка

Преди това живееха значително по-бедно от българите, особено селата им бяха пълна мизерия.

Докато там това е изключение или нещо рядко срещано, то тук масово се работи за тая сума.

Работещи гърци!? Такова животно няма, те не работят

Поредната пропаганда... В най-съсипаната държава в ЕС (сещате се - БГ) се пишат статии че в Гърция било много зле, че имало 200 евро заплати. Не могат да ни хванат за канарчета, че и да верваме!

Грамаден грък седи в таверната слуша сиртаки и си пийва узо. Отвреме навреме замезва с маслина с бадемова ядка. По едно време в таварната влиза един педе.. пардон, гей. Известно време и единият и другият си пийват. Опакият се приближава до гърка и му прошепва "за 10 евро ще ти лапна онази работа". Скочил гъркът, пребил го и го изхвърлил през прозореца. Собственика на таверната пита "Какво става, Костас, какво ти каза тоя"? "Не разбрах добре, много е шумно, ама нещо за работа ми говореше".

Що лъготите бе журналя,пак сте лизнали бакшиша я от някое посолство,я от някое министерство,я от някоя еврокомисия!Такива гърци е нямало,няма,и няма да има!Колкото и да се пънем винаги византийците са били по-хитри от нас,пък ако щете ме псувайте.Нищо че от време на време сме ги понабивали и понае..вали.Винаги в края на краищата са излизали по-богати,по-печеливши и по-умни от нас във всяко отношение.Да,по-умни защото и хитростта предполага ум,много ум.Идете в Гърция преди да пишете глупости и попитайте 100,1000 гърци какви заплати,пенсии получават в момента и как живеят след поредния фалит. ЗА ТЯХ ФАЛИТ НЯМА,А ЗА НАС НЯМА ДРУГО ОСВЕН ФАЛИТ!

живееха значително по-бедно от българите.

Те влязоха умно в ЕС.

Да,бе знаем,знаем,за първи път бях на екскурзия с Балкантурист в Гърция през 1987 г. СЪВСЕМ ПО-БЕДНИ БЯХА,ОСОБЕНО СЛЕД ПЛАНА МАРШАЛ! Нищо че водиха истинска война като не превиха като нас врат пред швабите!

Е, Щерев прави свирки за един фас, но не правим новина от това.

Разликата между гръцките и българските путеноиди е много малка - докато българските на показ подскачат гримирани на високи токчета с портрет на Жужето в ръка на гей-парада в летящата чиния на Бузлуджа, то гръцките путеноиди жулят тайно узо, облечени в национална си носия - пола за мъжете- без долно бельо, а после се чудят, как Ципрас и Сириза са им го нахакали без да се усетят. ха...ха...ха... Ама сами са си виновни - избраха куклата на конци на Путин да ги управлява - Сириза, а сега реват, че били брутално изнасилени по всички фронтове. ха...ха...ха...Особено на задния фронт, отворен нашироко в посока Кремъл. ха...ха...ха...

ХА,ХА,ХА,ПРЪЪЪЪЪЦ! Код приет,пари приведени!

Ми това е от край време, работи се по два дни най-много в седмицата, който да ти платят.Обикновено се плаща повече, ама нали трябва да има fake news, и да се кефим, че видите ли гърците били зле..

Това статия за да ни стане по-добре ли е, за да не тръгват още българи да работят в Гърция ли е, за да сме примирени и доволни на предлаганите заплати и отказ на квалифицираните да работят за ниски заплати, за да се чувстваме заплашени, че гърци ще дойдат и ще застрашат работните места на българи?

А бе всеки път като пишат за кризата в Гърция, българите пощуряват! Като че ли е състезание коѝ е по-беден и измъчен и българите с превъзходство иронизират и се пъчат?! Бе не ви ли е ясно, че там е друг стандарта и нещата са несъпоставими?! Фалираха, обедняха, изядоха спестявания, разпродават имущество, няма работа, нито переспектива! За техния стандарт са зле, просто е факт, за какви излишни и погрешни сравнения с България ми говорите?!

Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле. Те така и нашата работа. Въбоще не ми дреме, че някъде по света били по зле. Вземете класацията и ще видите, че България по доходи е може би, някъде под Африка, и ако бяхме остров в океана можеше спокойно една атомна бомба да ни пуснат и да ни се реши проблема един път завинаги.

Така е в ЕС. Не е е само в Гърция. Италия е 30% безработица и то официално сред младежта до 30г. Испания и Португалия е още по-зле. За нас и румънците да не говорим. Германия е ок, мощен износ, работи икономика, но дългът и е космически. Франция е на ръба. В същото време се харчат милиарди за бежанци, които никога няма да работят, само гета и то по-лоши от нашите. Великобритания прояви трезв ум и се махна. Дори Сорос е предупредил комисарите че е въпрос на време да се разтури вечеринката. А нашите йес менова искат евро да въвеждат, Пл зове за солидарност, т.е. спешно да внасяме негри и араби от Италия и нито дума по случките Асеновград, Смолян, Бяла и др. Така че какво ви учудва.

Описание на нещата.Да допълня ,тежката физическа работа в Гърция я вършат българи,особено в селскота стопанство около граничните региони,а те вземат ,,субсидий,,,но повече плащат от нашите,,робовладелци,,

Ами, добре, мен това не ме успокоява. Пък в БГ, дето все сме отличници, това си е нормална работна заплата, един вид стандарт.

от дето минат комунисти-сициалисти трева не никне

явно и през теб са минали....амин ти

Да идват насам- има работа за доктори, ИТ, медицински сестри и по заводите. Не бива да имат предразсъдъци. Само на туризъм е трудно- това не е индустрия, едно допълнение към икономиката.

Как беши маляки! Млад, усмихнат комунист и русофил! Сина му кръстен на Чегевара! Племенника на Путин! Това е товариш Ципрас! А НА ВИ СЕГА!

лъжааааааааааааааааа, пропагандааааааааааааааааааааааааааааа! Че имало работещи у Гърция за 200 евро - не ме интересува. Интересуваме ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ИМА ХОРА, РАБОТЕЩИ ЗА 400 ЛЕВА?

Аз не познавам някой да работи за 400 лв. в Бг, а ти?

Охи, охи ... те ви управляващи цоцалисти!

Чисто поръчкова статия. Радвай се, Българино на месечна заплата от 180 евро, нали и гърците са като нас. Това е чист герберастки материал.

Виждам, че има доста празнодумци и ще им оставя за домашно да видят каква е сумата на опростеният дълг на Гърция. Говорим за нещо, което в България под формата на чужди инвестиции със сегашните размери, ще са необходими 40 години.

Всеки сам може да провери, защо Гърция е богата. Страната е фалирала седем пъти след освобождението си от турско. И всичките пъти и опрощават парите и така до следващият път. Циганска работа!

първо виж гредата в твоето око и тогава гледай треската в окото на ближния евг. Йоан

Не знам дали сте наясно, но Гърция живее от траншовете на ЕС през няколко месеца. Един да не им приведат и фалират, връщат драхмата и за седмица се нулират.

Гърция прибира 20 милиарда евро всяка година само от туризъм. Парите не изчезват.

Полегнах от смях! Грък да работи за 200-300 евро на месец си е чиста фантастика! Няма такова нещо! Всеки ходил до Гърция се е убедил, че това е невъзможно. Гръка не бърза за никъде и не пипа тежка работа! А да работи без пари си е чист майтап.

Гърция...следобед...пек...адска жега.... Ветрец бавно поклаща пердето в бара и разгонва мухите. Дебел грък бавно отпива поредното узо в студена и потна чаша... На съседната маса сяда чужденец, явно гей, поръчва коктейл и започва да се озърта... След третия коктейл, набира смелост и сяда до дебелия грък. Казва му шепнешком - искаш ли да свършиш една работа за 100 евро? А, гръка изведнъж скача, премазва го от бой и го изхвърля на нажежената улица, сяда си на масата и продължава с узото... Невъзмутим бармана го пита, какво стана. Гръка отговаря - Абе, не разбрах добре, ама като чух за работа, и полудях...

Така е когато живееш с парите на германците и се правиш на богат, а в същото време си мързелив циганин, то идва разплатата рано или късно.

и каква е разплатата? засега сметката я плащат всички останали, включително и ние... кога византиец е спазил договор или обещания в интерес срещу неговия? накрая и фалит да обявят, пак няма да плащат..

А те германците така ги раздават парите от самарянски чувства. На теб защо не ти дадат? Еййй, че прости хора има.

това, че някой някъде по документи се е водил на 200 евро, нищо не означава. то у нас по документи почти няма безработица... по статистика сме все по-добре... а в новините, управниците намалили дълга... пишат се глупости от хора, които никога не са били в Гърция или барем да са говорили с един "беден" грък...

урааа , преглътнете поредната лъжа. вкусна ли е ? пенсионерите им получават пенсии над хиляда лева, а някой някъде работел за 200 евро ... . хайде да се радваме всички заедно , не сме само ние бедните

Направи ли ви впечатление? Миналата седмица ЕЦБ им отпусна заем 8.5 милиарда, за да си платят стария борч от 7.7 милиарда.

Не ги знам за колко пари работят, но наскоро се върнах от почивка в Гърция и ми направи впечатление, че тия хора са страшно спокойни и хич не им дреме, че живеят в една на практика фалирала държава!Плаж, море и узо - е това е живота на средностатистическия грък!Никой не си дава зор за нищо, а стане ли по топло не ги търси в часовете между 13:00-17:00!Ако доходите им бяха толкова ниски, едва ли щеше да си живеят така лежерно!А и някак несереиозно звучи в български сайт да се пишат такива статии - най-големите бедняци в Европа да жалят тия паразити дето смучат от евросъюза още от 70-те години на миналия век!

А Евросъюзът защо налива там кинти замислял ли си се? От самарянски чувства ли е, според тебе?

Идея си нямам дори!Не мога да разбера какво печели съюза от тая бездънна яма?!?

... не, бе, пич... това си е един вид... работническо-мениджърска приватизация... срещу тези пари утре - изкупуващите на "цесия" частни предприематели ще си получават наготово... гръки острови на кило!!!

Тия хора? Ти си видял, че всички гърци си пият узото и се излежават на плажа? Ама да непропусна някой?

Ми те и циганите си живея по същия начин, просто ние нямаме толкова пари колкото германците, за да ги издържаме...

Абе, как се нарича гръцкият план "Ран/Ът"!?

Едно е да си беден в джоба а друго е да си беден и в джоба и в главата. Гърците може да са обеднели в джоба но българина е обеднял навсякъде и най вече у главата! А за това и млрд кредити от МФ няма да помогне!