Коментари - Драстични съкращения на заплати и чиновници в Гърция | Днес.dir.bg

Драстични съкращения на заплати и чиновници в Гърция

Истинско "цунами" се задава в държавния сектор на Гърция, където се очаква заплатите да бъдат орязани с 50 на сто, а 151 хиляди чиновници да бъдат съкратени до 2015 г. алармира гръцкият в. "Елефтеротипия".

Обратно в новината

Коментари - Драстични съкращения на заплати и чиновници в Гърция | Днес.dir.bg

Коментари

Ако това се случи, в Гърция ще избухне гражданска война. Буквално. Гърция ще се превърне в Сомалия. Просто заради примера ще я последват и останалите проблемни държави, а непроблемните ще станат проблемни. Познайте кво ше стане с нас!

Ще бършем повече задници вече на инвалиди от гражданската им война. Тва шъ стане... галош. Тия съкращения трябваше да ги направят преди 15-20 години.

Заплатите в държавният сектор в Гърция са около 5000 евро плюс 2 месечни заплати допълнително/тоест14 заплати годишно/ и куп други бонусчета , поне до сега беше така Като им ги орежат пак ще са далеч по добре от нас В момента минималната заплата там е 740 евро , която са дава на най изпадналите, дори и с дългове които скоро ще доближат 500 милиарда , никой не я намалява на 122евро/както е в просперираща България/ Е къде сме ние сред всичко това и въобще има ли смисъл да се работи в България за пари с които дори трудно съществуваш , камо ли да живееш

Вече сме и в "ЕВРО +", ще подпомагаме братският гръцки народ... ДА ЖИВЕЕ ДОБРЕ, КАКТО НИЕ ЖИВЕЕМе ДОБРЕ В БЪЛГАРИЯ.

Тежки времена идват за Гърция! От дълга от около 300-400 млрд. евро, половината са отишли за социални придобивки, от всякакъв характер. Много хитро от страна на политическата класа, между другото. А другата половина СА ОТКРАДНАТИ от тази същата политическа класа, с най-различни способи! Ние, с фирмите обръчи също имаме принос в тая практика!И ходи сега обяснявай на гърците, че те трябва да платят масрафа! А гърците са горди и свободолюбиви, и без КРЪВ тоя казус НЯМА КАК да бъде разрешен!!!

Да ги орежат всичките - мързеливите гърци да започнат да си изкарват реално парите, а не да харчат наготово изпросените от ЕС пари ! Купонът свърши - сега децата ще плащат за изхарчените от родителите им пари - алчни, некадърни и мързеливи - това са днешните гърци, време е да си платят сметката, яденето и пиенето на корем свърши - сега трябва да работят, явно за тях това е обидно !

Не плащаме ли и ние сега "еФтините кебапчета" похапвани преди 1989 година? А рИвеееем....

Не, не ги плащаш тях, господин демократино! Плащаш грабежа, вече двадесет и две години, на построеното от тези, които са яли евтини кебапчета.

E-това и у нас май трябва да стане-най-вече в МТСГ...

Явно си голям разбирач щом не знаеш, че много отдавта не е МТСГ а е МТСП. А знаеш ли, че на един социален работник заплатата е 420-450 лева БРУТО!

Де да бяхме и ние като Гърците след орязването ще вземат по 1500 евро. Но ние сме стабилни винаги не повече от 500 лв.

досега получаваха гърците 80% повече от нас. демек като им сукратят заплатките наполувина те пак ще са си почто 2 пъти по-добре от нас. щрак марижке на портрет *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като не можеш да смяташ, как искаш висока заплата?

хехе с тея математически способности да те пратим у уса да ги изкараш от кризата. за 5 минути ше ги избавиш хахахха

Леле човече, мнооооо си прост. Ако вземаш 100лв., този който е с 80% повече от теб е със 180лв. И ако му намалят заплатата наполовина, ще взима 90лв. Ама кухи лейки имат нет, не е истина.

И да пишеш не можеш!

не се точете толкова много пичове, имах предвид приблизителни данни от вместо 80% 180%. демек визирах не цялата стоqност ами делтата между двете суми. но нали трябябва да се перчите като последните простаци, смятажки ми проценцхетата, а не да вникнете в смисъла на посланието. да сте живи и здрави и спете спокожно

Винаги в Балканските държави се мятаме от едната крайност в другата. Ненормално е да получаваш 14 заплати годишно, плюс купища бонуси и да заемаш мястото си гарантирано до пенсия (както беше в Гърция). Но също толкова ненормално е да работиш с 500 - 600 лева заплата на една натоварена държавна работа (както е на много места в България). В момента, за да привлечеш що-годе кадърни специалисти в България, които да работят здраво по европроекти, трябва заплата минимум 1000 - 1200 лева, плюс едни разумни бонуси за успешно свършен проект. Всичко друго е илюзия - за по-малко пари ще работят или некадърни лелки пред пенсия или съвсем млади зайци от студенската скамейка, докато натрупат 1-2 години стажец и се махнат в частния сектор.

абе аз защо виждам само натоварени ченгета да стоят в засада за да вземат някои рушвет, както и по гишетата са толкова натоварени хората, че цял ден са в обедна почивка. страшно е натоварващо да си на държавна работа, затова се влиза само с връзки, защото никои не иска.

Аз имам мнооого дорба представа как работят държавните служители в Министерството на финансите, както и в достат на брой агенции към него - НАП, митници, АФР и т.н. Мога смело и съвсем точно да кажа, че там работят 2 възрастови групи - млади, без стаж и без много опит, недаващи си много зор и такива от време оно, голямата час от тях доста скарани с информационните технологии и не само. И тези хорица, най-вече женици, получават една заплата, за кажем от 500-600 лв мин., без никакви удръжки, имат поне по още 10-тина дни над мин. отписка, допълнително премии над заплатата, които понякога може да я удвоят и всичко това за работа със скороста на препил охлюв. Така че всеки държавен служител, който се оплаче от ниските си доходи, бих го посъветвал МОМЕНТАЛНО да освободи мястото си, пазара на труда е отворен, има десетки частници, наемащи работници, да отиде да поработи НАИСТИНА, естествено ако въобще го вземат някъде и ако успее да се задържи и 1 месец на работа при частника с такава ниска производителност на труда и тогава да говори глупости тук колко му е трудно, как не му е индескирана заплатката и т.н.

Чета коментарите и се чудя кои болни мозъци пишат глупости. Писалите по долу имат ли реален поглед върху служителите в държавната администрация. Знаят ли , че лицата започващи работа по програми, вземат 400 лева заплата, без отговорности, а останалите служители от 450 до 600 лева. Отпусът е 20 работни дни. Това, което пишете са безмислици на неграмотни хора.И всички документи в администрациите се изпращат в Прокуратурата по реда на надзора, и всеки носи огромна отговорност. Знаете ли колко пъти се пишат обяснения до полиция и следствие. Не е въпроса да имат само купана диплома и да започнеш работа в министерство или друго ведомство.Необходими са сериозни познания.

А колко е общата бройка на държавната администрацията в Р. Бг.колко граждани обслужва един чиновник от държавна и местна власт?

Аз веднъж половин час обяснявах на една "експертка" от Областна дирекция "Земеделие" КАК ДА ПРИЕМЕ ФАКС! Представям си как е с компютрите. А е на 30-35 години.

Абе елате да работите държавно за 600 лв. да оставате след работа да довършвате и сутрин по-рано да идвате че няма смогване персонала е на половината отпуски орезани , бонуси орезани , заплати смешни от 2005 г. не са мръднали .Има ли желаещи а?

Има , има . Не се коси .

Мечтая БГ робовладелци от цастния сектор да предлагат гръцка редуцирана заплата...става дума за над 1200 Евро / месец скъпи гербаджии

Така наречените от вас робовладелци са в социалната партия бсп.

Мечтая подобна новина да видя и за БГ.... И то възможно по-скоро....

Кви гърци,кви 5 лева!Ами тук -какво е!?Държавен служител-аванс,заплата-на точна дата!Без удръжки за осигуровки и болнични!Служебни телефони и отпуски-безкрай!Да живее държавния служител !Пардон-държавния чиновник,който ние всички дружно издържаме.

kgb777kgb

Я сега да проверим откога за почна ЯКОТО раздуване на чиновници ??? От 1992 г. , като най-много по времето на царчето и тройната - честито ! Тука трябват 30% съкращения ВЕДНАГА !!!

Защо ли четете като "дявол евангелието" данните по разходите за администрацията през различните бюджети или пък въобще не ги четете а си пишете да се намирате на работа..

Ти за подаянията от 500 - 700 лв. на месец ли говориш!??? И от къде измисли "отпуски безкрай"............??? Вземи се събуди..............

Като не искаш "подаяние" иди в частния сектор,ама имаш ли гащи?

Отпуските по Кодекса на труда са 20 ДВАДЕСЕТ дни .... Има ли чиновник с такава платена годишна отпуска???? Мечтая подобна новина да видя и за БГ.... И то възможно по-скоро....

Не разбрахте ли само си приказват, но няма да го направят

Ами при нас коге ще се почне? Нашата армия от чиновници е раздута неимоверно - и може да се намали поне 5 пъти чрез електронно правителство.

Наистина, коге? :)

Просто привеждат нещата в правилната им "конфигурация" - не може в една обрулена, бедна и корумпирана държава, заплатите да са високи, всеки втори да е чиновник с огромни привилегии, че и да получава бонус за "идване на работа на време".

... плюс бонус, че си мие ръцете на работното място ... Просто гърците надуха един балон, който се спука

Тук не е ли така,и къде по зле е даже

Еми не е.

Коментари - Драстични съкращения на заплати и чиновници в Гърция | Днес.dir.bg

Драстични съкращения на заплати и чиновници в Гърция

Истинско "цунами" се задава в държавния сектор на Гърция, където се очаква заплатите да бъдат орязани с 50 на сто, а 151 хиляди чиновници да бъдат съкратени до 2015 г. алармира гръцкият в. "Елефтеротипия".

Обратно в новината

Коментари - Драстични съкращения на заплати и чиновници в Гърция | Днес.dir.bg

Коментари

Ако това се случи, в Гърция ще избухне гражданска война. Буквално. Гърция ще се превърне в Сомалия. Просто заради примера ще я последват и останалите проблемни държави, а непроблемните ще станат проблемни. Познайте кво ше стане с нас!

Ще бършем повече задници вече на инвалиди от гражданската им война. Тва шъ стане... галош. Тия съкращения трябваше да ги направят преди 15-20 години.

Заплатите в държавният сектор в Гърция са около 5000 евро плюс 2 месечни заплати допълнително/тоест14 заплати годишно/ и куп други бонусчета , поне до сега беше така Като им ги орежат пак ще са далеч по добре от нас В момента минималната заплата там е 740 евро , която са дава на най изпадналите, дори и с дългове които скоро ще доближат 500 милиарда , никой не я намалява на 122евро/както е в просперираща България/ Е къде сме ние сред всичко това и въобще има ли смисъл да се работи в България за пари с които дори трудно съществуваш , камо ли да живееш

Вече сме и в "ЕВРО +", ще подпомагаме братският гръцки народ... ДА ЖИВЕЕ ДОБРЕ, КАКТО НИЕ ЖИВЕЕМе ДОБРЕ В БЪЛГАРИЯ.

Тежки времена идват за Гърция! От дълга от около 300-400 млрд. евро, половината са отишли за социални придобивки, от всякакъв характер. Много хитро от страна на политическата класа, между другото. А другата половина СА ОТКРАДНАТИ от тази същата политическа класа, с най-различни способи! Ние, с фирмите обръчи също имаме принос в тая практика!И ходи сега обяснявай на гърците, че те трябва да платят масрафа! А гърците са горди и свободолюбиви, и без КРЪВ тоя казус НЯМА КАК да бъде разрешен!!!

Да ги орежат всичките - мързеливите гърци да започнат да си изкарват реално парите, а не да харчат наготово изпросените от ЕС пари ! Купонът свърши - сега децата ще плащат за изхарчените от родителите им пари - алчни, некадърни и мързеливи - това са днешните гърци, време е да си платят сметката, яденето и пиенето на корем свърши - сега трябва да работят, явно за тях това е обидно !

Не плащаме ли и ние сега "еФтините кебапчета" похапвани преди 1989 година? А рИвеееем....

Не, не ги плащаш тях, господин демократино! Плащаш грабежа, вече двадесет и две години, на построеното от тези, които са яли евтини кебапчета.

E-това и у нас май трябва да стане-най-вече в МТСГ...

Явно си голям разбирач щом не знаеш, че много отдавта не е МТСГ а е МТСП. А знаеш ли, че на един социален работник заплатата е 420-450 лева БРУТО!

Де да бяхме и ние като Гърците след орязването ще вземат по 1500 евро. Но ние сме стабилни винаги не повече от 500 лв.

досега получаваха гърците 80% повече от нас. демек като им сукратят заплатките наполувина те пак ще са си почто 2 пъти по-добре от нас. щрак марижке на портрет *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като не можеш да смяташ, как искаш висока заплата?

хехе с тея математически способности да те пратим у уса да ги изкараш от кризата. за 5 минути ше ги избавиш хахахха

Леле човече, мнооооо си прост. Ако вземаш 100лв., този който е с 80% повече от теб е със 180лв. И ако му намалят заплатата наполовина, ще взима 90лв. Ама кухи лейки имат нет, не е истина.

И да пишеш не можеш!

не се точете толкова много пичове, имах предвид приблизителни данни от вместо 80% 180%. демек визирах не цялата стоqност ами делтата между двете суми. но нали трябябва да се перчите като последните простаци, смятажки ми проценцхетата, а не да вникнете в смисъла на посланието. да сте живи и здрави и спете спокожно

Винаги в Балканските държави се мятаме от едната крайност в другата. Ненормално е да получаваш 14 заплати годишно, плюс купища бонуси и да заемаш мястото си гарантирано до пенсия (както беше в Гърция). Но също толкова ненормално е да работиш с 500 - 600 лева заплата на една натоварена държавна работа (както е на много места в България). В момента, за да привлечеш що-годе кадърни специалисти в България, които да работят здраво по европроекти, трябва заплата минимум 1000 - 1200 лева, плюс едни разумни бонуси за успешно свършен проект. Всичко друго е илюзия - за по-малко пари ще работят или некадърни лелки пред пенсия или съвсем млади зайци от студенската скамейка, докато натрупат 1-2 години стажец и се махнат в частния сектор.

абе аз защо виждам само натоварени ченгета да стоят в засада за да вземат някои рушвет, както и по гишетата са толкова натоварени хората, че цял ден са в обедна почивка. страшно е натоварващо да си на държавна работа, затова се влиза само с връзки, защото никои не иска.

Аз имам мнооого дорба представа как работят държавните служители в Министерството на финансите, както и в достат на брой агенции към него - НАП, митници, АФР и т.н. Мога смело и съвсем точно да кажа, че там работят 2 възрастови групи - млади, без стаж и без много опит, недаващи си много зор и такива от време оно, голямата час от тях доста скарани с информационните технологии и не само. И тези хорица, най-вече женици, получават една заплата, за кажем от 500-600 лв мин., без никакви удръжки, имат поне по още 10-тина дни над мин. отписка, допълнително премии над заплатата, които понякога може да я удвоят и всичко това за работа със скороста на препил охлюв. Така че всеки държавен служител, който се оплаче от ниските си доходи, бих го посъветвал МОМЕНТАЛНО да освободи мястото си, пазара на труда е отворен, има десетки частници, наемащи работници, да отиде да поработи НАИСТИНА, естествено ако въобще го вземат някъде и ако успее да се задържи и 1 месец на работа при частника с такава ниска производителност на труда и тогава да говори глупости тук колко му е трудно, как не му е индескирана заплатката и т.н.

Чета коментарите и се чудя кои болни мозъци пишат глупости. Писалите по долу имат ли реален поглед върху служителите в държавната администрация. Знаят ли , че лицата започващи работа по програми, вземат 400 лева заплата, без отговорности, а останалите служители от 450 до 600 лева. Отпусът е 20 работни дни. Това, което пишете са безмислици на неграмотни хора.И всички документи в администрациите се изпращат в Прокуратурата по реда на надзора, и всеки носи огромна отговорност. Знаете ли колко пъти се пишат обяснения до полиция и следствие. Не е въпроса да имат само купана диплома и да започнеш работа в министерство или друго ведомство.Необходими са сериозни познания.

А колко е общата бройка на държавната администрацията в Р. Бг.колко граждани обслужва един чиновник от държавна и местна власт?

Аз веднъж половин час обяснявах на една "експертка" от Областна дирекция "Земеделие" КАК ДА ПРИЕМЕ ФАКС! Представям си как е с компютрите. А е на 30-35 години.

Абе елате да работите държавно за 600 лв. да оставате след работа да довършвате и сутрин по-рано да идвате че няма смогване персонала е на половината отпуски орезани , бонуси орезани , заплати смешни от 2005 г. не са мръднали .Има ли желаещи а?

Има , има . Не се коси .

Мечтая БГ робовладелци от цастния сектор да предлагат гръцка редуцирана заплата...става дума за над 1200 Евро / месец скъпи гербаджии

Така наречените от вас робовладелци са в социалната партия бсп.

Мечтая подобна новина да видя и за БГ.... И то възможно по-скоро....

Кви гърци,кви 5 лева!Ами тук -какво е!?Държавен служител-аванс,заплата-на точна дата!Без удръжки за осигуровки и болнични!Служебни телефони и отпуски-безкрай!Да живее държавния служител !Пардон-държавния чиновник,който ние всички дружно издържаме.

kgb777kgb

Я сега да проверим откога за почна ЯКОТО раздуване на чиновници ??? От 1992 г. , като най-много по времето на царчето и тройната - честито ! Тука трябват 30% съкращения ВЕДНАГА !!!

Защо ли четете като "дявол евангелието" данните по разходите за администрацията през различните бюджети или пък въобще не ги четете а си пишете да се намирате на работа..

Ти за подаянията от 500 - 700 лв. на месец ли говориш!??? И от къде измисли "отпуски безкрай"............??? Вземи се събуди..............

Като не искаш "подаяние" иди в частния сектор,ама имаш ли гащи?

Отпуските по Кодекса на труда са 20 ДВАДЕСЕТ дни .... Има ли чиновник с такава платена годишна отпуска???? Мечтая подобна новина да видя и за БГ.... И то възможно по-скоро....

Не разбрахте ли само си приказват, но няма да го направят

Ами при нас коге ще се почне? Нашата армия от чиновници е раздута неимоверно - и може да се намали поне 5 пъти чрез електронно правителство.

Наистина, коге? :)

Просто привеждат нещата в правилната им "конфигурация" - не може в една обрулена, бедна и корумпирана държава, заплатите да са високи, всеки втори да е чиновник с огромни привилегии, че и да получава бонус за "идване на работа на време".

... плюс бонус, че си мие ръцете на работното място ... Просто гърците надуха един балон, който се спука

Тук не е ли така,и къде по зле е даже

Еми не е.