Ердоган на историческа визита в Гърция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган започва днес историческо посещение в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган на историческа визита в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В гръцките Родопи живее население, говорещо чист български език. Ердоган им се прави на бащица, а Гърция ги обяви за помашки етнос с помашки език. Също както в Македония с македонския език. НЕЩО ДА КАЖЕТЕ? За тия кротки хорица, гледащи тютюн на всеки 4 м2 по пътя към върха на планината. Те водят живота на нашите пра-баби - стават в 2 ч., берат тютюн в 3-4 часа. Живеят уединено в села, но карат коли с огромни багажници. И говорят чист български! Ало, нашите политици! Путин! Ердогане! Ципрас!

Ердоган щял да посети мюсюлманското малцинство, не турското в Западна Тракия. Както е известно народ мюсюлмани няма. Това е религиозна общност. Гърците не случайно въртят тая еквилибристика в областта. А турците извличат ползи от тях, като ги потурчват въз основа на релиигята си. И двете страни знаят и върятт мегжду тях си тая интрига, занйеки че този етнос е български помаци. Само че нашата дърожава не прави нищо още от времето на Живков за да спаси българсокто самосъзнание у тия хора. Бабите и дядовицте там все още говорят български език, синеоки, светлокоси помаци. Има ли патриоти у нас, които да повдигнат този въпрос, въпреки предателския договор на Живков с Караманлис, че в двете държави няма етнос от другата съседка. 500 хиляди българи мюсюлмани са изоставени от родината си и поради това потурчени лесно. Същото както мутрата продаде ЮП на Турски поток. Предатели ни управляват.

да щял да посети мюсюлманското малцинство....става дума за помаци бивши българи, които научиха "майчин турски" език от децата си ,учещи турски в училище....

Добре прави Ердоган че търси затопляне на отношенията защото НАТО постепено се изнася от Турция а всички бази се местят в Гърция > Ердоган бързо усеща накъде духа вятъра.

А бе вие турски държавен сайт ли сте че все давате какво прави Ердоганчо, а какво казват гърците нещо го забравяте в последновреме!?

Да, сайта е турски !

Дядото

Че то в Булгаристан кое не е турско? Да не би да си въобразявате, че наш Доганчо като се покри в сараите си, турчолята са се изнесли от властта. Нищо подобно, така наречените "хора по места" са си все същите и не само в районите с "преобладавощо население с турско етническо самосъзнание".