Гърция вдигна защитната стена с Турция

Гърция завърши строителството на защитна стена с дължина почти 11 км на границата с Турция, за да пресече част от нелегалния трафик на имигранти.

Обратно в новината

Коментари - Гърция вдигна защитната стена с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лично мое мнение - колкото по-лесно е да се мине през КПП-то, толкова по-трудно трябва да е минаването не през КПП-то. Не мога да го обясня кратко като за форум, защо смятам така. Мисля, че гърците са прави за тази стена.

Много неща не са ясни на младежите. Имаше граници и имаше и т.н. кльон който няма общо с берлинските стени и пр. Ред и режим както за хора така и за контрабандисти на животни и какво ли не! Кой влиза нелегално сега !! Отговорът е прост- тези които имат проблеми със закона в техните страни и най -мързеливите и крадливи необразовани и лумпенизирани човеци. За какво са ни тук.....

Към Петър;не си ме разбрал или поради твоя причина или опит или разбиранеказваш за носенето на фереджета ,джамии,говорене на майчин език.Първото,което разбрах във франция е да казвам черни,които не носят фереджета ,знаят отчично френски иработят добре.Повечето идват от страни ,където е глад и мизерия ,те работят и учат и имат желание да се върнат .Там смесените бракомежду бели и черни не са рядкост а се раждат красиви деца от тези бракове и дори успешни.Фереджета се носят повече в българия ,но причината е в погрешната политика на нашите политици и разбира се за младите са парите и по-доброто образование ,а при някои жени и мода и ...Във Франция не се носят бурки,турците там работят здраво и успяват ,задружни са и успяват.Джамии има в Германия -не съм компетентна защо и не коментирам.Но Меркел е умен политик ,не ние ще ги учим!Арабите също работят ,но тези които са богати ,не са богати от работа,разбира се не смятам ,че аз съм права и моите коментари са точни,просто си казвам мнението.

kgb777kgb

Остави го момчето не е добре , изгубил е връзката с централния мозък !!! Там арменци е имало хиляда години преди да дойдат турците !!! Цяла поредица византийски императори имат "фамилията " арменец !!! Отвори темата за детските градини , ако искаш !!!

България беше перфектно обградена с кльон,който идеално я предпазваше от заразните болести по животните и измислените "диверсанти".Защо нашите управници като унищожиха хубавото къде-що имаше не запазиха това ценно съоръжение поне откъм Турция?От къде стратегия у нас?Озлобен съм,защото съм свързан с това съоръжение-граничар.

Искам да подчертая че между България и Турция не трябва да има граници, огради и заграждения. Скоро и ние ще сложим ограда към Гърция!

успокой топката брат ми ... Това, че форумът ти дава относителна анонимност те прави "мъж" ли? Опияняваш се от собствените думи? Свали топката на земята ... успокой се ...

с два ника от самоелт се вижда кой си

каза ли нещо? Аз си плащам данъците ...

Ами ако не бяха ни приели в ЕС нали много малко от нас биха имали шанс да се промъкнат някъде в тези страни с надеждата за по-добър живот.А Европа е пълна с араби и черни,които са се вписали успешно.Освен това нали не само аз знам какво е глад и мизерия икал все пак намираш сили да успееш да преодолеем границите ,които същите тези хора ,които са били в страната ти ,колонизирали и присвоили нещо ,допринесли нещо ,но сега те бутат във водата.Как да стоиш гладен ?

Като говориш за "вписани успешно" араби и негри, имаш предвид носене на фереджета, говорене на майчин език и строене на джамии? Това ли е твоето виждане за "успешна" интеграция?

предлагам на дир.бг да направи анкета по темата-аз например съм за такава ограда и заради емигрантите и заради заразеният добитък.

Че построй си я, какво чакаш :( вземи, кирката и лопата и бягай, някой може ли за те спре?

като данъкоплатец мога да изказвам мнение свободно, а виждем ,че не се ползваш с подкрепа.

Браво на гърците.а ние си свалихме европейските потури и заехме правилната позиция спрямо "високата порта" е и имаме празни "казарми"за 100хиляди бежанци нали така каза новиьо брат.

От ЕС критикуват, че емигрантите стигат до подредените им улици. Но ЕК не одобрила, отхвърлила... Въпреки това, Гърция си вдига стената. Броят на емигрантите намалял. Аз не разбирам тези в Брюксел, къде точно ги сърби?

Ами то днешните идеолози в ЕС се водят( неусетно) по ,врейски сърбежи за нов световен ред ... с библейски канони. А това значи, евреи да колят и бесят- официално ( сега не е).А луди, хитри гърци са по-неудобни от простите азиатци

Всичко това е добре,което се пише ,но не ви ли напомня за това как и ние бягахме и ни убиваха тогава ?А не се ли сещате за стената разделяща Берлин на две части.Просто се ужасявам ,когато гледам как онези нещастници -повече жени и деца вече са стигнали пи море до Италия или друга страна по вода и ги блъскат и ги давят ,а други по други граници ги намират задушени в камиони и оставени и забравени там? Много е гадно това ,че те бягат от глад и мизерия с надежда ,а всички ние ги убиваме ,а в същото време чета за много богати хора и стотици тонове изхвърлена на боклука храна.Очаквам други мнения.

Да, ние бягахме и ни убиваха. Но, успялите търсеха своето място под слънцето, за да работят и за да се слеят в новото общество, което благоволи да ги приеме. За целта повечето наши невъзвращенци са обикаляли няколко държави. Аз не знам, кой поддържа надеждата на сегашните емигранти от арабските страни, че държавите в ЕС само тях чакат, за да споделят социалните си разходи. Какво може да очаква човек, който бяга там, където нямат нужда от него?! И още нещо - никъде по света българските диаспори не са правили опити да променят държавното устройство на приемащата ги държава. Не можеш да не се съгласиш, че сред тълпите от бягащи араби има хора със всякакви намерения.

Ти като каниш гости и казваш , че всеки е добре дошъл и ти се натресат 100 , а си се приговил за 25- 30 максимум какво правиш? А когато и тези които си приел ( дори) очаквано се напият и вземат че почнат да разполагат с покъщнината ти като с бащиния как реагираш? Още повече пък ако името ти е истинско, я напиши - АМА ЧЕСТНО има ли според практиката на тези , от чийто произход си взела името с което си писала( ако си жена- без значение в случая), двойнствено отношениекъм хората според това с какъв проиход са?

на тях всичко, на гоите - нищо...)))

бягала...убивали ...стена в берлин дрън дрън ...кат гледам нещо са забравили да те убият.... ма патко смотана стена има и между любимата ти кравария и мексико що не обсъждаш тия неща а??или с мозъка си с размери на аспирин толкоз си можеш....

Я как гърците можели, а ние не?! А искаме да сме в Шенген?!?!

Гърците могат ама тях не ги управляват мутри и милиционери със свалени гащи

мнгоси убит баъ ганйо ,емигра неса за гр за западна европа, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво!И ние трябва да затворим нашата с Турция!Достатъчво са ни вътре,трябва да спрем преиждащите....

Mного "по-здрави" от Tурция...

имаш лош опит от контакти с турчин ли? Нещо разочарована ми се виждаш:(

Така се прави! Нашия обаче не смее да покаже дупе на комшиите! Турция е резерват... и трябва да бъде ограден!

Ако не бяха тиквите на власт и нашата граница щеше да бъде така

Едва ли, тези които я разрушиха, щяха да я построят отново. Варена или печена - тиквата си е тиква!

тиквите не са пускали властта от 1944 година.

Дадоха им парички, що да не строят.

Ти прочете ли добре репортажа. Май си от дежурните дисциплинирани ла.номети имащи една-единствена задача люенето. Да не си случайно 6-так, който се върти в зависимост от случая?

Когато аз бях войник /гранични войски/ строяхме кльон. После го разрушиха. Сега гърците са го построили като единствена ефективна преграда срещу нежелани нашественици. Нищо ново под слънцето, имам предвид глупостта на нашите управници.

Много точно!!! Значи, пак сме били с 40 години преди другите :)))

Разобличителя, много си нахален бе, МУХЛЬО!

Много хвалят РТ и нейната икономика но нито един емигрант (при това едноверци на Турците),не остава там. При толкова хвалби има нещо подозрително...иначе нищо против съседите стига да не натрапват бляновете си за възтановяване на империя.

Кой ти каза бе братчед? Ти знаеш ли колко са емигрантите от бившите съветски републики? Я да те питам дали знаеш колко са арменските граждани работещи в Турция? Само това ми кажи ...

странно..поток от (а не към!) най-проспериращата и 'мощна' икономика в Европа ?!??

Ами просто е. Проникнат ли в Гърция са проникнали в ЕС. От Гърция отиват където си искат без проблем. Затова и на запад реват за по добра охрана на външните граници