Сблъсъци в Гърция по време на 24-часовата национална стачка

24-часовата национална стачка в Гърция, която парализира страната, беше белязана от напрежение и сблъсъци между протестиращите и полицията.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъци в Гърция по време на 24-часовата национална стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕВАЛО НА Г Ъ Р Ц И Т Е

Тихо, да не събудите българите!!!

Господин Гинис, просташко нахалство е, да плачеш за внуците си, чието бъдеще ти сам си прекарал през стомашно-чревния си тракт, ядейки пари, които не си заработил. Има известно сходство с един предсавител на животинския свят, който също рони едри сълзи, преглъщайки по- големите мръвки.

Едно не кога да им отрека на гърците -народ са.И профсъюзи имат.

направете, обесете ги на площада, стига сте затваряли нашата граница. То после други ще дойдат, ама поне едно 200-300 човека обесете за назидание.

Много са нахалени знам ги много добре що за безобразие е това тия тука кво гледат и си трайкат

Поне квалифицирано мнозинство- трябва да опукат поне 2/3!

В синхрон със ставащото в Гърция задавам следния въпрос: Преди няколко дена бе написано, че народния съд след 1946 г. е осъдил на смърт 47 български депутата, като това бе представено като чудовишно престъпление. ПИТАМ сега 2015г. ХИПОТЕТИЧНО колко български депутата мислите, че трябва да бъдат осъдени на смърт? Казах!

240 плюс мниистрите.

онова е било престъпление, защото т.нар. народен съд не е бил истински съд и не е осъдил съгласно конституция и закони тези хора, нещо повече - много от тях са били първо убити, а после съдени посмъртно. Но, както е казал Г.М.Димитров пред една щатска сенатска комисия - с тях трябва да се действа с техните методи, нищо друго няма да даде резултат. Затова сега е наложително да се извърши такъв чудовищен акт - да ги избесим по дърветата и да си върнем държавата, която те точно така ни отнеха.

Ако все още се чудите защо в гърция пенсията е 700 евро, а тук 70 лева. Ето затова е. Защото там ще ги подпалят а тука сме п*тки.

Що 70 лева бе ? Много е! Напиши 7 лева , че да ти пивярваме.

Олиго.френче такова. "п*тка" явно си ти. Не си спомням някой да те е опълномощавал да обобщаваш каквото и да е за хората в страната.

Какво ви пречи Гърция?

Е, как какво? Ако и българите надигнат глава сегашния елит ще трябва да си ходи. А пък те не искат. За това трябва да има статии за анархисти и да се плюе по Гърция по форумите.

Защо наричаш откровени пладнешки разбойници елит?

Сичките комундета, станаха евродемократи и ни зимат за мезе. Мислим,че една неокастрена тояга добре ша управи нещата. Може ли да сте толкова прости,бе! Хората се борят за глътка въздух и малко ляб, вие викате- елате при нас.Малко са ви осирали фесовете, за иляда евро,ставате за пет стинки боклуци. Сички у лево,в тинята!

деер

Не съм анархист, но ако на някой му хрумне да беси български политици, аз няма да му преча!

ОXI- BOXI )))) Искат в Рассия май. Може пак да няма пари в банкоматите.

Да, точно в Рассия искат. Браво, как си се сетил.

проблема в цял свят са комунидите, мързеливи и некадърни .

Комунистите и антикомунистите сте еднакво тъпи.

Теб да не са те плякали комунисти,та все на комунизъм те избива?

Аверчета,тъжно ми е за вас!

На мен па ми е през уьа за теб.

Жалко за Елада , Европа и протегна ръка но комуноидите ще я унищожат.

Много омраза таиш дечко. Знаеш ли кой е първият български комунист? Не е Димитър Благоев. Ботев е ! Ама няма кой да чете история

рожбо неграмотна , образованието ми е , колкото на цялата ти фамилия за последните 100 години.

Какви комунисти бе? каква протегната ръка? Гърците не искат да се държат с тях като с българи.

Гащите, пижамите и чорапите , нямат толкова трактори,колкото гърците!Нямат и акъл- гепене,гепене, ама и то свършва. Съвсем скоро задниците им ще хванат паяжини!

Гоче, "съвсем скоро" го чакаме от 27 години, дете мое.

трудно ще бъде на гърците да го изядат тоя, но ще го изядат, със или без стачки, и когато това стане, след 30 години, ще питат за още. С две думи да не си грък днеска.

Викаш, както ще го изядат същия с или без стачки, по-добре да се наведат, и да станат като нас - толкова е по-добре да си българин днеска.

предвид ситуацията, по-добре да си българин, отколкото грък. Колкото до навеждането, то не е по желание.

какви са тези, които смятат като мунчо , че нашия народ е мърша? това може да са само изроди комуноиди.

Да,но не изключвай и изродите соросоиди.Те са по-опасни.За пари продават майка си и баща си

Когато обиждаш България и българския народ няма оправдания,

калъф, и да опъвам хомота, това, което имам си е МОЕ, а не на ЕЦБ и МВФ. и съм го постигнал с двете си ръце, а не от парите на Ханс. ама то от циганин кво да очакваш, освен да иска без да работи да живее добре

Евалата на гърците. Така ще е, 740 Евро пенсия . Сега ще протестира. Кога да протестира - когато започне да не си дояжда ли? Бългският пенсионер го направиха по-устойчив от хлебарка и почти толкова умен.. гадове. Евала на гърците.

комунизма ще срути съседите и няма да минат и 5 години маляките ще идват да слугуват в България, както е било.

Абе,имам идея, българското правителство да плати по 200евра на денонощие на българските тирове/водачите/ за причинените неудобства от стачката по границите с Гърция и от завист маляките до 6 часа ще пропуснат тировете

Аре стига с тоя дебилен театър - комунизъм/антикомунизъм. Хората не искат да живеят като нас, това е.

Това е НАРОД,а не мърша като нашия

мунчо е мърша, нека да говори само за себе си.

Да за съжаление всички българи са Мунчовци и са мърши.И ти си в кюпа

Привикналият да пълзи, не може да лети! Пийте си шльоковицата,здраво стискайте съдраните гащи за да не ги задигнат и тях и си трайте. А,бе шапшали, може ли хора,които бъркат оборота с печалбата да правят бизнес? А за гърците- ЕС вече няколко години стои " мирно" пред тях.

абе шапшал, що се изказваш непотготвен? Я по-добре иди да олижеш още един гръцки гъз...

А ти иди да олижеш на Пеевски мазния дирник

Гащи, я си кажи сега, кое точно те подразни.

"Гащи" бърка оборота с бизнеса! Неграмотен, облизва свирките докато му подхвърлят оглозгани кокали.После е аут!

кво значи бърка оборота с бизнеса, че млако е безмислено това дето си написал

тиквеник, може и да са ни съдрани гащите, ама са си НАШИ. докато на гърците и долните им гащи не са техни. и щото европа им стои мирно, за това им орязаха пенсиите и бюджетните заплати. ама кво да очаквам от адрешко като тебе и подобните ти, освен да се праз..ните от кеф, когато някой прави цигански номера

не знам защо толкова много ганю плюе гърците??!! какво ти направиха гърците бре ганю, работата ли ти взеха, хляба ли, или спаха със жена ти??! трябва едно да разбере ганю, други са виновни тои да е беден и гладен и те са си в бг-то!! те му взеха хляба и работата те го надупват всеки ден, а тои плюе гърците??! лош мат*рял!.. правилно го е казал човека!! ;))

Дай боже и у нас това!!!!!..........ДАЙ БОЖЕ!

Успех на стачкуващите!

От цървул обувка не става!

Яли пили пеяли, кога плащали плакали. 200 милиарда заеми, трябва връщане в един момент!!!!

Мъдро наборе, но само частично съм съгласен. Щеше да си супер, ако беше споменал за кифтетата, баницата, узото и сиртакито.

Тука направо сме си швицарско!През последните 40-50 години , а може и повече, в България едва ли е имало национална стачка. Всички са доволни и щастливи.Няма лошо, все така да си върви!

Да може да опъваме хомота, но ти не си за ЕС а душата ти милее за Путлерландия. Защото си мурзилка.

Който не плюе по гърците е за Путлерландия. Други варианти не може да има. Много сложно ще стане.

Който иска бг народ да живее човешки е за Путлерландия ли?

Гърците са луди на тема свобода и независимост! И има резултат-подредена държава! Малкото пари с , които държавата ни разполага потъват,като вода в пясък- ей го поредното ново шосе за 50 млн пак пропадна. Направо сме си гола вода и не само гърците, но и македонците ни се смеят!

Така е, свобода и независимост водят до повредена държава. Българската робска наведена глава води до просперитет. За това гърците ни завиждат, а ние на тях не.

Този радикален пенсионер Никос Гинис е работил 40г. /за пръв път чувам някой в Гърция да има такъв стаж, най-вероятно е сбор от двойно осигуряване/, но е важно и каква част от заплатата си е изработил и каква част е получил от кредиторите. Имайки впредвид че цените България-Гърция са 1лев=1евро той взема почити тавана сравнено с България. Така че не е толкова зле.

Не е така. Взима повече. Нафтата е колкото в България 1,90 лв. срещу около 1 евро. Тока също е евтин за водата незнам. Топлофикация нямат. Данъците са големи ако имаш къщата на 3 етажа с покрив там почти никой не е завършил къщата и плащат мижави данъци. Винетки нямат ТОЛ-такси на определени места. Така, че тоя живее като бей спрямо нашия пенсионер. Работят само когато искат. Кавала затварят в 14,00 всичко. Никъде го няма тоя комунизъм даже и в Северна Корея не е така.

хората отиват и се бият за да постигнат своите цели, тука никога нашия страхлив просто народ няма да направи такава атака срещу политиците, пари има и за заплати и за пенсии в бг да станат европейски но ги държат душманите партиите, олигарсите и мафията

За какво трябва да се борим?

За нищо. Само трябва да плюем по гърците когато си търсят правата, защото току виж и тук някой надигнал глава.

DIDA

А някой може ли да ми обясни защо потокът от СЛУГИ на гърците е все още еднопосочен; от България към Гърция? А пък уж Гърция все загивала....

Абе всички наем защо.. нали за това ги мразим. Няма да тръгнем да протестираме срещу нашите изроди я. Наведена глава, сабя не я сече. Едната омраза към съседите ни остана.

Grexit и всичките бежанци експортирани в Европа. Плюс фалит и купони разбира се. Гърците им писна от евролигавщини и евро-доларо-врътки. Ще изкарат 6 месеца на купони, ще върнат драхмата и ще си върнат държавата.

Да им пожелаем успех.

Не знам какви глупости дрънкаш, но преди да се срине Варшавския договор Гърция е най-бедната прозападна страна. Ако не е туризма и налетите милиарди след 1990г., които в момента са причина за раздорите Гърция пак щеше да си е най-бедната държава. Тя е била по-бедна от България преди 1944г., но е извадила късмет че не е докопана от СССР. Освен това поради беднотията Гърция е на първо място по емиграция през 20 век. А за това че ще се оправят сами да има да вземаш.

според мене Меркел трябва да изпрати всички чернилки от Германия Франция Швеция и Англия на Ципрас докато последният не си върне дълговете.

Съгласен. Най-накрая едно конструктивно предложение. Тогава за Балканите ще започне да се говори с респект, престижа и стандарта на България ще се вдигне.

крайно време е българските щофъори да отрежат пътя на гръцките коли и те да затворят пътя и без това си губят времето там

DIDA

Хубаво, ама нали знаеш, че това НИКОГА няма да стане! Българинът си гледа само в паничката какво са му пуснали "отгоре" и си грухти от кеф, че поне това си има...

Крайно време е да се разположат танкове и артилерия и да се изравнят със земята гръцките села по границата! Няма фермери- няма проблеми.

Не само по границата, цяла Гърция! Тресем се от злоба. Да изчезнат за да няма кой да ни напомня че сме по-големи мизерници от всички.

Танка ли имаш предвид. Или 5-те оръдия? А имаш ли идея Гръцката армия като как е??? Глупак с гол гъз си ти.

защо пропускат леките коли за да има парички в туризма им

Ама как Германия го начукаха на гръцките измекяри, а? Викнаха бежанците, приеха 100-200 000 а останалите- на гръцките острови и в Атина! Германците парите не си взеха, обаче и гърците не прокопсаха от откраднатото, а напротив- затъват все повече! Но нация, която през цялата си 100 годишна история е бълвала л*на, няма как да не затъне в ей тия, същите :)

Бабо Меркел знам че паметта ти отслабва та ще ти припомня че бежанците при вас в Германия не са 100-200 000 а са над милион.И на всичкото отгоре ви изпона е баха жените по улици и площади на връх Нова година а вие си траехте.Така че кой на кого го е начукал......

Ало шофьорите, отрежете пътя на земеделците да не могат да се снабдяват с провизии, бъдете единни и дайте на гърчолята да се разбере, че ще има път само ако си платят гяволъка.

Аз преди време, и други хора, когато казвахме, че и този заем няма да бъде върнат от Гърция, когато и БОко се натисна и даде пари за това, тогава биехте минуси и крякахте "ГЪРЦИТЕ СА ВЕЛИКИ ХАЙЛ ЦИПРАС"?Нали? Дойде време да се плаща- стачка! Ха сега, тези които дадоха парите, да сърбат чорбата. Без хляб. И без ние да плащаме този път. Пари в банки не държа от 2006 насам и съм спечелил от това повече, отколкото изкарвам на работа? А ?!

Народа си мисли, че нещо зависи от него.

Как го изчисли? Или просто трябва да пуснеш още едно злобно коментарче. Мизерник.

Има една държавица в Европа обитавана от много добри хорица които по никакъв повод не искат да стачкуват и да протестират.Наскоро даже техните собствени политици им смениха историята (за пореден път) И написаха в новата история че добрите хорица преди време не бил е ани под път и над път от едни други хора а просто си съжителствали със тях ей така,мирно и тихо.И добрите хорица пак не искат да протестират,нали са добри.Обаче добрите хорица от тази държавица имат един национален спорт,да се присмиват и дават акъл на другите държави.Та така.

Добрите хорица са пълни с завист и омраза.

Това са платени тролове на властта,които плюят гърците,за да не вземат пример от тях бг. Аз се кефя на гърците колко са единни,и се борят.

Хаха, 740 евро пенсия и протестър го раздава. Мамка им маляшка, при нас заплатите не са толкова, а баба ми за 40 години стаж получава 100 евро на месец пенция. Абе тези гърци много нагли бе!!!!

Какво ще направиш в Гърция със 700 евро на месец?

Каквото и в България! Цените по пазарите са по-ниски от нашите!

Как работещите българи в гърчия се оправят не със 700, а с 600 и по-малко евро на месец бе, че и в Булгаристан съумяват да пращат? Ама на вас герберастките мъс*ии много ви стана широко около врата, та големи сте баровци като отидете в гръция на КУРорт, с крадените парици от народа,а ? Недей гледа гръците-мърши балкански недни, а гледай си твоето канче, че утре и ти ще си не със 700, а със 170 евро пенсия!

Ти знаеш ли че цената на дизела е като у нас. Доскоро гърците не са плащали вода, нямат винетки, доскоро нямаха и магистрални такси, доскоро на островите почити нямаше и ДДС тъй като до миналата година храните бяха с 13%. Плодове и зеленчуци имат в изобилие на ниски цени, дори продават и на нас. Млечни продукти също имат. Единствено хлябът е скъп, но е хляб. Да не говорим че когато ходят на море не плащат за паркинги ,чадъри и шезлонги.

Е задай си въпроса защо не ти е такава заплатата и на баба ти пенсията.Ще ти дам жокер.Не ти е виновен друг и срещу теб няма световен заговор.

Проблема е в нас, те са си прави хората да се борят!!!

Щом баба ми получава 100лв. пенсия трябва да мразим гърците.

Мрази баба си. Такава държава ти е оставила.

... "както и промяна на трудовия стаж, необходим за получаване на основна пенсия. Гръцкото правителство предложи той да бъде 10 години, но кредиторите настояват за 15. " ... хайде сега да сравним с България и да се опитаме да направим предположение (знаейки на какво дередже са гръцките финанси) какво ще им се случи на гърците?

не гледайте гърците че взимат 750 евро а вместо това искайте вие по-достойни пенсии. 750 евро въобще не е кой-знае какво ако се замисли човек

именно! цената на продуктие тук са си като в Гемания, примерно - храна и дрехи. Но доходите там са едни, а тук други. Робите тук освен страхливи са и прости и не рзабират, че това идва от работодателите, които искат повече за себе си и по бързо. Естсесвено това е за сметка на работника, тъй като цените на ресурси и енергия е като в Германия...

Иван Петров

Трябва да си искаме нашето. Икономическия термин е пресечна точка на кривите на търсене и предлагане... Но да плюеш хора от чужда държава, че получават нереално високи доходи е демагогия. присмиваш се на чуждите трески за вадене, а не виждаш гредата забита в теб... Хората си знаят цената и я отстояват...

Пенсии, заплати, социални помощи, стипендии са все във пряка зависимост от БНПродукт! Ама на гърците в продължение на много правителства се даваха кредити при всяко поискване за туширане на "недоволство"! Защо ли бе така? Защо бе срината нашата икономика? Та през 1989г. В Червен бряг ние имахме 4 хидравлични гилотини, каквито нямаше в цяла корабостроителна Гърция! Помня как ме питаха за какъв да е сервиз, прахосмукачка или кафеварка през 1985г в Метеора. Бяха "гола" вода, а сега са със самочувствието на императори!

За собствената ни простотия не са ни виновни гърците.

Бой ! На Оружие !

В момента той взима 740 евро на месец за 40-годишен трудов стаж и протестира за децата и внуците си, цитираха го в. Катимерини и БГНЕС. Много съм 'разтревожен" за гръцките пенсионери.То с такива пенсии кое по-напред.

Ами то икономика без финансов разтеж няма бе кретен. Естествено е когато има ръст да се вдигат заплати и пенсии. Това да не ти е скапаната държава където живееш. Мизерник.

Не те разбрах. Но явно думата кретен я употребяваш на лягане и ставане.

За никакъв финансов разтеж в Гърция не може да става дума. Посоката от 8 години е надолу и то яко. Само пример-средната работна заплата е спаднала с 50% до 800€.

Ей тва е народ! Заслужават по_добрия си живот!Винаги готови да се борят за правата си!

За гърците ще кажа само едно: ЕВАЛА!!! Единни и сговорни. Можем само да се поучиме от тях.

Имат самочувствие затова.

Евала на какво точно? Че сами си затриват станата ли? Че ги мързи да дишат и чакат пак някой да снесе? Типични мангали. Скоро ще им бият шута от ЕС, тогава искам да те видя какво евала ще им направиш.

А вас като не ви мързи кажи тогава до къде сте я втасали там в БГ гетотот. Нали идеята на целия ЕС е ИКОНОМИЧЕСКО ВЗАИМОСЪДЕЙСТВИЕ НА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ, а не ПОРОБВАНЕ НА НАРОДИТЕ. Хванете се с Петров от горният пост и напишете 100 пъти НЕО СЪБУДИ СЕ!

DIDA

Искаш да кажеш, че ние сме цъфнали и вързали ли?! Имаш типичната българска РОБСКА психика!

че що ти е да се поучаваш чак от гърците, като и тука си имаме такива. с кво се различават гърците нашите тъмнозелени и професионални безработни, чиито принос за държавата клони към 0, ама пъка за тая сметка са с големи претенции. елементарно е - харчиш толкова, колкото изкараш, когато обаче изкарваш за хляб, а набиваш пържоли, идва момента, в който ти представят сметката. и колкото по късно, толкова по зле. точно заради това партиики като атака, дето обещават нереално високи пенсии и заплати няма да просперират тука, щото изглежда българина има поне малко мозък в главата.

В заблуда си. И на представа си нямаш за кво иде на реч.

Тъпи овце, вместо да им се възхищавате и да направите съшото, ви се радвате, че държавата им фалира, въпреки че тук е 5 пъти по-зле.

на тези, които хвърляха запалителни коктейли по витрините на магазините и автомобилите.

Сблъсъците са между протестиращите и полицията. Не между протестиращите и витринитте

запалителните коктейли са от "оьранените" от службите "анарьисти", за да не се разрастват протестите и да се страхубат хората......