Масово глобяват наши шофьори в Гърция

Български шофьори масово получават актове за нарушение на закона за движение по пътищата в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Масово глобяват наши шофьори в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно подкрепям patil. Аз също не малко съм карал в северна Гърция и до сега не съм имал проблем с тяхната полиция. Дай Боже и за напред да е така. На няколко пъти са ме засичали с радар, но найстина като караш нормално няма проблем. Нормално имам предвид превишението на скоростта да не повече от десетина километра. До сега никой не ме е спирал да се заяжда за глупости и да пита "А сега какво ще правим". За това карайте нормално и няма да ви боли главата и джоба.

Май нещо не разбрах, има ли коли с фабрично поставен теглич, който да се прибира в купето? Явно, тези византийци искат по бързо да запълнят дупката от дефицита си !!!

Има разбира се.

Май-май заглавието е сбъркано тука - по правилно би било: Масово наши шофьори нарушават правилата за движение в Гърция (В следствие на което отнасят яки глоби защото не могат да минат "тънко" както у нас)

Много от написаното в темата е невярно. Както тук , така и там има ченгета който не обичат българите и ако попаднете на тях, задължително отнасяте глобата. Рег. номера ги свалят редовно, защото глобите не се плащат а това им е гаранция. В Гърция полицията има предразсъдъци към българите както в Македония, и може би имат право. За разлика от България, в Гърция можеш да си рег. колата с затъмнени всички прозорци на колата, и по-важно е че в България това се приема като нормално за разлика от коли с бг рег. ама то ние народ ли сме та искаме да ни приемат добре.

Вярно е,че гърците карат като бесни,но рядко ги глобяват.Сега с кризата може и да започнат-трябват им пари.

До: Жоро Ами то нашите български полицаи да ти кажа, може да се крият по шубраците ама аз пак ги виждам. Като гъби след дъжд стърчат и ги виждам отдалече.

Hе са недосегаеми а п р о с т и, простаци и нахални. 3атова - премести се, но гледай д о б р е съседите ти да не са п а к българи!!! Oт бай ганйо и баба ганйовица гените все още се предават от род в род...

Ами така е - абсолютно се съгласявам с това, че ние българите караме като диваци в чужбина и после като се дървим на техните полицаи се чудим защо ни санкционират. Преди време като пътувах от София по магистралата за Пловдив, в отсечката от Ихтиман до тунела един мерцедес караше като бесен - много над 130 километра, задмина ме като пътен знак, и естествено полицая долу в ниския участък го спря. Аз го задминах, после той ме задмина (пак като пътен знак) и на излизане от тунела гледам - той пак спрял, до друга полицейска кола и оня нещо му чете конско. Еми, много ясно, пак го задминах, а после го гледам - отново ме задминава, и отново с трета космическа скорост. Еми - ако кара в Гърция така, ще обеднее много бързо, дори да е мутра. Че и затвор може да си отнесе.

Не им се сърдете на Гърците. Имам над 10хил км в северна гърция и са съм бил спиран само 2 пъти, а в БГ ме спират норматив поне 1 път на ден за "проверка". Единствената гавра според мен са глобите за настъпване на 2на непресечена линия, с което трябва да се внимава. Въобще не е вярно, че се глобява изборно. Полицая в Гърция си кара на ред. Не можеш да предлагаш "почерпки" - отиваш в затвора. Гръцкия полицай е високоплатен и се понесионира рано, а за вземане на подкуп го съдят и му вземат всички привилегии. Това за тъмните стъкла също не е вярно или поне никога не съм виждал или чул някой да е глобен за това, ако стъклата са му с нормално тониране в завода. Карайте с не повече от 10км в час превишение и няма да си имате неприятности. Недейте да карате в колона и да си мислие, че ще ви се размине - глобяват цялата колона. На автомобилния път Серес-Промахон много често има акции за скорост и трябва да се внимава. При глоба няма никакъв смисъл да се спори. Глобите са високи, като тези са скорост са най-ниски: Примерно за до 30км - 350Евро, за двойна непрекъсната - 400 евро, за червен светофар - 800 евро за неправилно изпреварване - 700 евро и т.н. Плащат се в ПОЩАТА. В рамките на първите 7 дни се плаща ПОЛОВИНАТА. За съжаление масово пощите работят пон-пет до ОБЯД.

На 4-ти се прибрах от Гърция без никакви проблеми,въпреки ,че по пътищата имаше полиция!Гърция е една съвсем съвременна европейска държава не преживяла игото на комунизма ,което тотално срива морала ,съзнанието и дисциплината на хората!Но и най-малкото нарушение там се наказва!Например ако спреш на място,което е "рампа",т.е. бордюрът на тротоара е скосен за детски колички и инвалидни такива!Моментално те глобяват едни минимални за тях 150 евро!Затова,внимавайте в населените места къде спирате!Хората спират и за мръсна и непочистена кола или с лош външен вид!Спряха ни и като разбраха ,че сме българи веднага ни пуснаха!

Явно си много "зелен".Иначе щеше да знаеш, че преди 20 години имаше несравнимо по-вече от сега и морал, и съзнание, и дисциплина.Който твърди обратното, или лъже, или е вчерашен пиклю с промит мозък.

Специално за бг малоумните шофьори да вдигнат глобите 10 пъти за да им дойде акъка в празните кратуни, ама се съмнявам. По-добре да им конфисукват книжките и да ги съдят за по 2 месеца обществено полезен труд, който да се изпълнява веднага.

Тебе какво те интересува какво правя в автомобила си бе мушморок????? Както искам така ще си го затъмнявам ,неща клюкари като теб да ми гледат в колата и толкова.

Ама верно бе, кви са тия тъмни стъкла бе? Кво правите в тия коли, че са ви тъмни стъклата бе? Като сте толкова баровци, нямате ли си терен къде да го правите, ами сте затъмнили стъклата, като некви бездомни дето се ръгат в автокаравана! Ебати мизерниците!

Имам много добри впечатления от Гръцката полиция : не да се крият по шубрците и да гледат как да захлебят като нашите, ами са където има нужда от тях и помагат на шофьорите. Примерно на подстъпа на ферибота за Тасос в цялото селце имаше полицаи на всеки ъгъл да регулират колоната за ферибота да не се прережда никой. Аз влязох от Свиленград до Тасос и след това на връщане през Кулата и никъде не са ме спирали защото си спазвах ограниченията и знаците.

да ви кажа гъцките шифиори са досат по дисциплинирани от нас. На места където е забренено изпреварането въобще не тръгват, маар да речем , че е прав участък и наште селяци на драго ърце биха дали газ и айде, но гърчолята си карат бавно и кротко и въобще не им дреме,че има колона . Да не говорим пък за това как водачите на коли пускат скутарляците, а тука да караш скутер си е екстремен спорт. Но така е българина е селяндур от класа и такъв ще си остане до края !

От къде на къде ще правя място на сутерите??? Какви са тия ? Като им се мре и искат да си докарват фрактури и кунтузии,да се завират между колите.Ако някои ми забърше страничната врата или ми счупи огледало със скутер ще ми го плати доволно,и въонще не ме интересъва колко се е наранил.Аз не съмго карал да "търси майка си там".

Наистина много си прост! Като ти забърше огледалото има застраховател , който ще ти го плати, а за нарушителя ГЛОБА. Но така е в цивилизования свят. По-добре пускай чалгата и бягай от компа...

Cамо така! Very,very good! глобяват ги много, защото нещо не е в ред. Eлате насам! Tука няма червен килим!!! Kаквито са българите у дома си, т а к и в а са и като са на гости! Dори в някои неща стават по-нахални. B б-я карат като луди, а "навънка" като откачени - не всички де, то си личи по колите... тоест по "акъла"!!!! K о м п л е к с и почти на всяко ниво! бай ганю все още се прочува но н е с е п р е д а в а!!!

Преди по-малко от 5 часа се върнах от Гърция. За една седмица - около 800 км около Солун и Халкидики изминах и не съм спиран от гръцки полицаи. Днес (неделя следобед) магистралата от Халкидики към Солун беше абсолютно задръстена, на места се караше с 40-50 км/ч, на места 5-10, а много често просто се стоеше на едно място. Относно гърците - ако са с мотори се врат отвсякъде - ляво, дясно, аварийна лента, а немалко и такива с коли, също хитруваха по аварийната лента, която не е съвсем пълноценна, а по-тясна. Въпреки, че имаше немалко коли с БГ номера, по аварийната се мушкаха само такива с гръцки номера. Полиция - йок. Повече ме интерисува, каква е тая щуротия с тегличите, от кога е и що за нарушение е това? Колкото за затъмнените стъкла, истина е че повечето нови автомобили се предлагат заводски с такива и обикновено не можеш да се откажеш. Вероятно може да си поръчаш резервни - за Гърция!

Тия закони в Гърция трябва да се приложат и в България. Да ги приемем и ние. Да видим тогава дали ще имаме толкова много катастрофи..... Ще има ред и дисциплина на пътя!!!! А не да прави макитки като Слави - да караш бавно по пътя и предпазливо. Това няма да помогне толкова. Доста повече ще помогне ако тия закони гръцките за пътищата се приемат и в нас. И те тогава ще има много глоби, и всички българи ще се научат на ред и дисциплина по пътя! Закона трябва да се спазва. Но първо трябва да се приемат...;)

Споко, скоро цяла Гърция ще бъде разпродадена за дългове. ))))) най-смешното е, че тези ПЪЛНИ НИЩАСТНИЦИ, които са тъпи, мързеливи и нагли имат някакви правил аза движение. Държавата им е пълен батак. Сега ще им дадат пари, но тъй като са тъпи и некадърни, ще ги изхарчат и пак ще са на дъното. И тогава повече пари няма да получат. Гърците ще гризне дръвцето - тогава ако сме малко по-хитри, ще се възползваме.

Какви глупости пишеш бе селяндур, Първо погледни нашите закони, нашите пътища, как живее българи на. Цяла европа ни знае като най не кадърните, най мързеливите и най корумпираните. Къде си тръгнал да се сравняваш със други държави

само от време на време се обръщай и на другата кълка ,че докато се сбъднат мераците ти ще изтръпнеш!!!

Този БЪЛГАРИН май е "Столичанин в повече"!

Тази статия е написана от алчните български хотелиери по морето надявайки се да тръгнем на бг море. Да, ама не. В Гърция е по-евтино, по-спокойно и по-хубаво. За деца до 12 без пари - къде в България го има. Трето легло е разтегаем фотьол, няма къде да паркираш, снимки от други хотели на вътрешността на стаите и др. бг лъжи. Стига платени публикации.

Бе важното е да има затъмнени стъкла бегачката, нЕкакси тежкарско-мутренско изглежда...пък ако може и всички стъкла, включително и предното да се поръмнят е най-яко...!

Повече от 4000 км. съм минала в Гърция, без да ме глобят. Тъмните стъкла са забранени и в България, ама я си представете мутра с нормални стъкла - нали ще й се види поср..... задник.

Трябва тотален бойкот на византийците и всички българи трябва да имат национално самосъзнание а не да се държат като подлоги Да живее майка България

ВИЕ БЪЛГАРИТЕ КАКВО СИ МИСЛИТЕ,ТАМ ИМА РЕД И ДИСЦИПЛИНА.А НИЕ СМЕ ПРИМИТИВЕН НАРОД-ДНЕС НАПРАВИХ ЗАБЕЛЕЖКА НА МИТНИЧАРСКАТА ЖЕНА НА Г-Н КУЛИШЕВ -ВЕЧНИЯ КОМУНИСТИЧСЕКИ ТУЗ.ДА НЕ ТУПА И НЕ ХВАРЛЯ БОКЛУЦИ И ХРАНИ ПРЕЗ ТЕРАСТА СИ ,ЧЕ ЗА МОЕ СЪЖАЛЕНИЕ СА МИ СЪСЕДИ-ОТГОВОРА Е ЩЕ СИ ПРАВЯ КАКВОТО ИСКАМ.НАЛИ РАЗБИРТАТЕ НЕДОСЕГАЕМИ.ЧИСТА И КРАСИВА СТОЛИЦА НЕ ВАЖИ ЗА ТЯХ. И КАТО ОТИДАТ В ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ГЪРЦИЯ СЕ УБЪРКВАТ.НЕКА САМО ГЛОБИ ЗА ТАКУВА.А МЕН МЕ ЖАЛЕТЕ -КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯ С ТАКИВА НЕ МИ СЕ МИСЛИ.НЯМА СПАСЕНИЕ.ОСВЕН ДА СЕ ЯРЕМЕСТЯ В ГЪРЦИЯ

Вие или ние, българите, "българко"? Мойта кола е със затъмнени задни стъкла, и се радвам че жена ми можеше да кърми без да я зяпат.

какво искате бе гамени на пътя-да карате като в българия.другите държави имат закони,които ги спазват ,а не като нашите полицаи итехните началници.всяка точка в закона се спазва и няма компромиси към дебеловратите и синчетата на разни политици.хвала им.позор за нашите полицаи и поточно за техните началници ,които чакат да си получат еди колко си заплати при уволнение или пенсиониране.

нажнапред се извинявам за шлжокавицата - пиша от грееце.по отношение на глобите -луя и измама.напулно са прави онези ,които твурят , че всичко е в начина на каране.аз досега (1000 км и отгоре) не сум имал проблем.ако караш по правилата , а не като у нас - никож не те закача.само че ние и мамалигите сме диваци и редовно се дуним , а като си дождем у нас се обясняваме , че сме били невинни и несправедливо глобени само , защото сме булгари.пулни глупости! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Здравейте, току-що се прибирам отново от Гърция, където пътувам 1 път седмично по работа. И така вече 20 години. Когато човек спазва правилата им - няма никакъв проблем. Така би трябвало да бъде и у нас. Така че нека не изливаме обиди към съседите. Просто трябва да си спазваме правилата, които не са кой знае колко по различни от нашите. 1 път ми се случи да ме спрат с превишена скорост, признах си - не се разправях и вместо да ми сложат глобата за превишение с 30 км , ми написаха превишение с 10. Искам да подчертая, че нямат никаква лоша нагласа към нас българските шофьори. Стига да не спорим с тях, при положение, че самите ние знаем, че сме в нарушение

Еми те ако карат като в България как да не ги глобяват?! Доста вода трябва да изтече, докато български шофьор започне да кара нормално.

Можем само да се учим от тях-въобще за всичко-и за това как се стачкува,за правилно шофиране,признавам,че сме с по-голям интелкт от тях,но са много по-вежливи и по-възпитани хора от нас злобните българи.

Браво така трябва. И аз пътувам в Гърция и са ме спирали техни полицаи. Никакъв проблем. То колата като не е в ред и ако се държиш като идиот по пътя какво очакваш. Колата ми е на 14 години, не е нова.

Преди няколко дни се върнахме от Гърция,освен това 3та година почиваме там. Нито веднъж не са ни спирали. Караме нормално. Приключихме с българското/мутренското/ черноморие.

Браво на гърците. Тук не могат да ги озаптят идиотите по пътищата там поне го правят. Прибрах се от Созопол днес, имаше поне 200 идиота , които са за доживотна забрана да управляват автомобил. Изпреварване на завой при пълна забрана, засичане...абсолютно пренебрегване на законите за движение по пътищата , на магистралата карат с 200 и притесняват нормално движещите се автомобили... не знам до кога ще трае тази простотия. Полицейски звтомобил караше след мен и беше изпреварена от 'дебели' аудита на непрекъсната линия, т.е забрана за изпреварване и тъпите полицаи не реагираха, покараха още малко и се отбиха зад един спрял микробус, сигурно ако може да намажат нещо.Писна ми!

И на мен отдавна ми е писнало от такива пишман убийци и самоубийци по пътищата ни. Нашата полиция не че не може , а не иска да се справи с този проблем.

Новината има добър, отрезвяващ ефект върху нашите водачи там. Наскоро обиколих половин Гърция, но не забелязях масово глобяване на българи, защото българи не видях въобще. Иначе, там има по-уредено движение, но типично по балкански на някои важни и сложни кръстовища няма ясна и навременна сигнализация и объркването за непознаващите пътя е пълно. Така се създават предпоставки не само за нарушаване на правилника, но и за сериозни инциденти, за които свидетелстват многобройните крайпътни паметници. Като цяло изпитвам истинско удоволствие от пътуването в Гърция (макар парите бързо да свършват). Страшно много пари са наляти в инфраструктура им.

мисля че и тука трябва да се глобават.

Умирам да видя БГ мутра с жипка 300 коня да се влачи с 60 и да гледа нежно гръцките ченгета. Мен за няколко хиляди км. в Гърция до сега не са ме спирали. Що ли?

Заслужава си да се иде в Гърция и да се застане до някой пътен полицай да се наблюдава как се наказват нашите мутри за нарушения на правилника.Особенно пък когато местните гърци не биват пипани за явни и системни нарушения. ........Отивам да гледам сеир !!

Всичко изброено като забранено в Гърция в тази статия е забранено и у нас в България с изключение на стърчащ теглич!

И тука ли не може да караме със затъмнени стъкла без значение кои ?

Е няма да обявяваме война на Гърция нали? Или да викам германците докато времето е топло и проходите не са се разкаляли?

За пръв път го чувам това за стъклата. Може би се има предвид допълнително затъмнени с фолио - защото на много автомобили (моя включително) всички задни стъкла са затъмнени фабрично и не виждам какво мога да направя, за да им спазя закона...

Не знам. Не съм имал никога проблеми. Нито в Гърция, нито в Европа. Но спазвам правилата. Колата ми е с фабрично затъмнени стъкла. Антирадарът не го нося когато пътувам в Гърция. И това е. Нищо страшно. А иначе аз и в БГ не давам рушвети, камо ли в Гърция. Друг е въпроса, защо гърци, испанци и всякаква сволач се подиграват тук с полицаите. Трябваше ли вчера на ралито публиката да ги напердаши за да се държат културно. Защото полицаите ги беше страх да им направят каквото и да е.