Путин договаря в Гърция южни газови маршрути

Президентът на Русия Владимир Путин днес пристига в Гърция. Това ще е петото му посещение в страната като президент.

Обратно в новината

Коментари - Путин договаря в Гърция южни газови маршрути | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

путю без нас не може да продаде и една кофа газ в ЕС - нашата земя му трябва...затова за нас газта без пари и може да се разберем с алкашите

На Путин му останаха само кьорфишеците.Никой не го възприема вече на сериозно

Помощникът на Путин Юрий Ушаков заяви по време на работното посещение на своя президент в Гърция, че през територията на България ще минава газопровод Така поставен въпросът има само два възможни отговора: или с властелина на България Бойко Борисов са водени тайни от българите разговори, или пък не го броят за нищо и само го уведомяват какво му престои да одобрява.

Путин пак ни таксува като безгласна транзитна гара

Путин се е договорил с ЕС - там са ни настойниците! Излишно се пънете да търсите разни отговори.

По скоро "Турски поток" отколкото "ЮЖЕН"!! БЪЛГАРИЯ Е ТЕРИТОРИЯ НА МЕРКЕЛ И ПОДВЛАСТНИЯ Й ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Отстраняването на ДАВИТУГЛУ е ясен сигнал, че отношенията м/у Русия и Турция вървят към подобряване!! НИЩО СТАРО НЕ Е ЗАБРАВЕНО И НИЩО НОВО НЕ Е НАУЧЕНО! ТВЪРДО ЗАЛАГАМ, ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРВИ КЪМ ТУРСКИ ПОТОК, А НЕ КЪМ ЮЖЕН!!

Понеже на Путин всички потоци му се получиха: построи Южен, Турски, Сила Сибири и му остана сал един Гръцки за големия шлем

Много странно става около нас и у нас. Онзи ден стария нов премиер на Сърбия беше в Москва на посещение. ЗАЩО ли може би Сърбия не е забравила агресията на НАТО срещу тях и откъсването на областта Косово. Ето сега руския президент е в Гърция / в ЕС и НАТО /, гръцкия беше в Русия през януари. Защо ли може би Гърция не е забравила агресията на Турция в Кипър. Просто хората имат план Б . А нашата колониална администрация има ли план Б ?! Как реагира на партия създадена лично от ислямиста Ердоган. Май че нещо като с дюнерджийниците пак те ще ни пазят. Политически боклук ни управлява !!!

Въобще нищо странно няма, ,около вас" дупемийниците на Москва!Само си мислите ,че ни внушавате някакво несъществуващо превъзходство на Путин в несъществуваща реалност! Обаче от друга страна навярно подготвя поредната си вопиюща глупост само и само някой да му обърне внимание!

Няма южни газови потоци,няма как да станат без участието на България и Турция и то с позволението на ЕК!Така,че всички преговори на Путин,без тях е бош лаф,работа!

Да се чуди човек на хилежите и преценките,че "маленкой диктатор" или "Жужи" щял да падне на колене.Ами нали ще останем на студено,когато се спре транзита през Украйна.А Путин и Ципрас имат много силен за наше съжаление резервен ход спрямо нас.Условието България да има интерконекторна връзка с Гърците е да се съгласи да мине през територията и тръбата на руснаците за Гърция ,иначе гърците няма да построят интерконектора и газ за България от Иран или от Азербайдажан нет.Не ви ли идва наум това,като се пишете на обективни наблюдатели,или сте само по лаенето на кервана,който си върви. Не си съгласен с руската тръба и Империята заедно с елините те наказва.Същото е и с потенциалната турска връзка.Опомнете се,с руснаците които са зла или добра за нас или за други империя майтапи по бай Ганьовски не бива.

Гърция и Ципрас не са надеждни партньори - не знаеш кога ще им кефне да спрат кранчето заради измислени проблеми и да искта още и още. Путин знае, че с такива договорки и ощеповече с изпълнението им дава още един коз в ръцете на Гърция да изнудва Европа за пари, които потъват в бездънната елинска яма.

Нямам време да ти обясня ,но не е така.

Русия е била, е и ще бъде основен, надежден и прогнозиреум доставчик на екологично гориво за Европейския континент. Няма сила , която да попречи на това взаимоизгодно сътрудничесттво.

Русия е един частен двор на путин и приятелите му! И наистина са много предвидими!Клептомани с грандомански комплекси опитващи да ни убедят в несъществуваща мощ и тотално зависими от парите(без златно покритие)на Цивилизована Европа или на САЩи технологиите им!

Ако България откаже, и хъб-а (в Гърция) и газа ще си го дянат на онова място и византийците, и рашите...

ДОГОВАРЯ С ГЪРЦИЯ ДА ИМ ПРОДАВА БЪЛГАРСКИЯ ГАЗ ОТ "ДЪНОТО " НА ЧЕРНО МОРЕ,

От дълго време Путин не е изпадал в поза молещ подкрепа...Размахваше оръжия, ракети, плашеше (общо взето гаргите) и сега го удари на молба и като гледам снимката и кръст чупи...Зор е. На Русия спешно и трябва този поток, трябват свежи пари. Нищо, че не пита България, която си позволи доста да пообиди неотдавна. Ще не ще и към България ще се обърне, след като Турция му обърна гръб.

А пък при нас ще дойдат трима американски сенатори да погалят ББ по главата!

ББ не се гъне на сенаторите, като Олигарски с Гея, Бея и Злодея, който сега чисти паметници

Моля те, кажи ми че се шегуваш.

Бре, голям ербап този ББ!

Много ми се иска да сте прав, Бегеец! Крайно време е да се появи български политик, който да не се гъне като соросоидите, които изреждате и да защитава единствено и само българските интереси и пред САЩ и ЕС, и пред всички останали. И най-важното, никога срещу голямата Мечка, защото тя не само е единствената, която ни е спасила от джагалите, ами и ни е пускака и може да ни пуска още много медец!

Може и да се случи този поток, но преди това белите якички от Брюксел ще принудят Путин да стори доста неща, които иначе не би сторил. Това касае и Крим, и Украйна и още много други неща, за които ние простосмъртните не знаем. Путин е на зор, нужен му е този поток, за да вкара свежи пари в позакъсалата държава...Добре е при тази ситуация ние да си изиграем добре картите (все пак в изгодна позиция сме!) и да припомним на Русия, че ни продаваше най-скъпия газ в Европа. Приятелите (поне истинските) не постъпват така, както Русия? А тя дали наистина ни е искрен приятел, това е въпросът.

Е това се казва анализатор! Я сега на простосмъртните да разкажеш как ще се вкарат свежи пари, като се говори за няколко години строеж? Това да не ти е България та да краднат няколко милиона от сумата по проекта! И как РФ ще цъфне с няколко милиарда долара???

Продават документацията, продават положените към момента тръби, продават километрите произведени вече тръби...Още?

Неморално е да се откриват нови възможности за търговия с държава терорист. Нека руската милиция да стои по-далеко от Балканите.

Много харесвам хора, които определят кое е морално, кое не е, кое е хубаво, кое лошо. Ти Господ ли си?

Сам ли си слагаш +? То като се види какво пишеш, няма нужда да отговаряш.

Гледам, че много се възмущават, защо Русия не се договаря с нас. Ако се споразумеят със САЩ за този поток, ние веднага ще разберем, че ни е нужен. Както разбрахме, че не ни трябва. Спомняте ли си, как Бойко каза в САЩ, че сме спрели важни за нас проекти в интерес на САЩ?

Южния пАток щеше да го има, ако ПутеФФФ спазваше правилата, наложени от ЕС! Вовата, обаче, реши да се прай на Голямата Работа и... даде фира. А най-голямата грешка, може би фаталната грешка, бе , че се нахвърли върху България с обидни думи! А това може да бъде забравено само от путиноиден рашофил! От истински, от горд българин, това няма как да бъде забравено! А и крайно време е да бъдат изпратени в архивите напомнянията за "вечната благодарност" към Россия за войната с Османската империя през 1877/78 година! На ДНЕШНАТА РФ не дължим нищо, а комуто сме дължели нещо, то с него сме се разплатили!

Де да беше прав, че от нас зависи нещо. Ти сериозно ли си мислиш, че управляващия ни "елит" би постъпил в полза на държавата, а не какво то му наредят началниците? Ако кажат да правим пАток, ще правим. Ти да не живееш в някаква паралелна вселена? Истински горд българин? Къде го видя? Даже и протестите са ни такива.. Многобройни платени и малобройни, когато са наистина важни ( справка протеста за винертките и резултатите )

Гърция има ли ядрен реактор?

За да стане номера с ЮП, Жужанка плешивая първом трябва да коленичи и да поеме на бат Боко члена до сливиците! Щото онази публична обида и заплахите от преди 1.5 година не се забравя лесно!! Така че, бъдещ проект за ЮП минава през тутурутка за бат Боко! Жужи жужето има да получава много....в член!!

Путин знае прекрасно, че всякакви газови потоци са пунта мара. Защо обаче продължава да бълва партенки и лъжи. За лъжите е ясно - той е кагебешник и като съвременен йезуит целта оправдава средствата Какво ли е намислил лукавият чорт

Путин изключително нагло се договаря за доставка на руски газ през България без да ни пита!

Как бе Ние сме му в кърпа вързани Само да свирне на псетата си в България и готово

Шменти капели.

Оная молекула СН4, която ще бъде изгорена в котлите на "Трайчо Костов", за да стопли дебелите ви задници ще дойде от Ямал. Забийте си го дълбоко в тиквите: от Ямал. И си го повтаряйте катадневно :Я-мал, Я-мал, Я-мал... Въпросът е с кого ще седнете на една маса - ако е с Путин, молекулата ще ви струва къмто 0.0000000003 дол. Ако седнете на една маса с Маккейн, оня, дето още вони на виетнамски фекалии, тази, ямалската молекула ще ви бъде доставена от фрау Меркел през Винтерсхол, ще има етикет "Маде ин Словакия" и ще ви струва 0.0000000004 дол. Сега е моментът да се избира човека за масата!

Бачо Кольо, що не се поуспокоиш малце, а? Твоят любим Вова Късака е тръгнал да договаря нещо с Гърция, без преди това да е минал през България или Турция. Като как ще стане тая работа с тръбата, дето иска да я закара в гръцко? Има само два варианта за преминаване през Черно море - излиза на български или турски бряг. Турция, обаче, не е член на ЕС, така че ще се яви допълнително бреме в цената. Сметките са прости, нали? Та, именно поради това аз казвам, че този палячо нещо послъгва, ама не вярвам и Ципура да му се върже :) Защото към момента, работата на Вовата е като оня лаф: работата е на 50% опечена, сега остава и момето да се навие! :))) Ай със здраве!

Запомни едно просто нещо от мен: Когато в коментар използваш прозвища от типа:вовата, късака, ципурата, това говори само за едно - че тия хора с нещо са те комплексирали. Колкото и смислен коментар да напишеш /а твоят въобще не е такъв/ изглеждаш в очите на четящите като последен гащник. Бъди здрав! П.С. В близките 20-30 години Европа и в частност България ще ползва преимуществено руски газ. Откъде ще минава - през Украйна, под Северно или под Черно море? Това е второстепенен въпрос за Русия и излючително важен за нас.

На теб заплатата ти идва от Ямал Как ще се топлим ние, си е наша работа

Вярно, работата е твоя, ама теб никой няма да те пита.

20-30 годишните планирания са глупост!Как може да планираш техническият прогрес на човечеството?Особенно от Масква!нИ возможно йе! Приеми най искрените ми отвращения от такива.......като теб и колегите ти!

Не му обръщай внимание на тролчето :) В момента всички путиноидни трольчики са мобилизирани да изчистят кафявото от бельото на Вовката.

И как ще стане "Гръцкий паток", без да мине през Турция или България?

Само си търси поводи за разходка.

Пуитн само си търси поводи да посещава ЕС. Повода няма значение, важното е да го видят че е в ЕС!! Държавата от ЕС също няма значение. Ако го поканим в България , ще пристигне като куче с оплезен език!! Газов паток няма да има.

Няма я, нали батко САЩ не ни дава.

Какво излиза сега, над 50% от гърците вместо европедерастофили-травеститофили се оказват путинофили?

Путин след бандитската кражба на Крим и войната която води в Украйна,след заграбването на земи от Грузия ще леда южен газов коридор през крив макарон..ха.ха

Путин винаги застава на пътя на енергийни проекти, засягащи ЕС. Сирия, Нагорни Карабах, Израел, Гърция... Е как да се отнася човек към някого, който си пъха гагата в отношения, които не го засягат.

Е, и руснаците ще се научат на пазарна икономика. Щом и самодържеца Путин разбра, че условията се определят от КЛИЕНТА, а не от доставчика. Онова време на социалистическо робство от СССР приключи. Вече не става с извиване на ръце и тропане по масата.Ще се съобразява с изискванията на ЕС, и няма да може да товари България с тройни цени. В противен случай сам ще си пие газа..ха..ха

Абе ти нормален ли си? Аз ти давам хляба (суровината) , ти ще ми казваш , че не ме засяга? "В близките 20 години Русия ще запази световното лидерство в доставките на нефт и газ. Такъв извод направили експерти от английската компания ВР в ежегодния доклад Световните енергийни перспективи Цялото: link Никой не може (колкото и да иска) да прескочи Русия, когато става въпрос за енергийни проекти!! Русия има запаси от газ за по-вече от 100 години напред.Европа, няма и за месец!

Много скоро, до има-няма 10-15 години, потреблението на газ рязко ще падне. Енергетиката, базирана на изгаряне на органични суровини, като природен газ, петрол, въглища и дърва, вече се е запътила към миналото. При това с ужасно ускорено темпо!

От снимката е видно, че Късака се е надупил към Rдоган.

Ние сме напълно подчинени, както винаги, така, че да питат брюксел - той говори от наше име.

подчинени. Подчинени са ония, които не са възприели дадени основополагащи принципи. Като руснаците и анклавите им. Ние сме се присъединили както и редица европейски държави.

Ако на Европа й е необходим газ от Русия и САЩ й разрешат, то тогава, по един или друг начин руският газ ще стига до Европа. Ако ли не, да не берем грижи за Русия, пък и всичкият руски газ за Европа е около $ 60млрд. годишно, или колкото струваше кефа на Путин да си напра'й Олимпиадата в Сочи. Русия може и без европейския газов пазар, дори му се чудя на Путин що не вземе да тегли една майна и да врътне кранчето, ами се занимава с ЕС, който не решава нищо без хамериканско разрешение и благословия?!

Лумпен,ти наистина си Лумпен.Русия лапа над 350 милиарда д.и задели за военните.Сега след санкциите това се стопи и рублата 50%долу.Заплатите намаляха.Инфл.се увеличи-Мизерия.Демагогията с Ю.П.,Т.П. и Китайския не става нищо.Кво ще ручат русите!?Путев направи супер елементарни грешки,т.е. това си беше демагогия.Сега ще си счупи кълките да прокара газ за ю.Евр.и то по Евр.изисквания,свали гарда.глада какво не прави.Важно е ние да договорим условия добри а не както до сега нашите руски лакеи ДС/кгб слугуваха на Русия.Путев е в поза партер и някой по даповит българин може да...............

Пише се "досега", а не "до сега". От неграмотници акъл не ща!

Лумпен, Россия НЕ МОЖЕ без европейския газов пазар. :))) Къде ще си продава природния газ? В братски Китай ли?... В Индия?... И как ще стигне тръбата до Индия? През Афганистан?! Хахахахаха!... Или?... През Хималаите, нещо като трансхималайски газопровод? Отново смях! Ако ние, ЕС, му врътнем кранчето или рязко намалим покупките на природен газ, което неминуемо ще се случи да десетина години, Вовката ша Го дъвчи бавно, продължително и внимателно!

Надай се!

Най-вероятно е да преговаря за покупката на Халкидики за Руското православие!!? А освен това може да пристъпи към замяната на Крим за ..Халкидики! Исторически Гърция има правата над Крим!?!?

Поредното доказателство че България не съществува!!! Управлява се от неколко тъпи Тикви и предатели. Няма значение къв е Путин, дали тръбата е добра или лоша. Има значение как ни се забранпва. Дойдока Сенатори от щатите и по телевизията ни кзаха НЕ. После идваха и други бюрократи да ни забраняват и да ни заплашват с "на Бойко младините". Знаете ли че нема друга такава държава на Блаканите?! Даже макетата са с повече достойнство. ... да не говорим за сърби, гърци и турци...тея са много над нас.

Ами откъде ще мине като не съществуваме ? От Крим, през Сочи и обратно към Сибир ли ? Ба си и ....тиквата !

Чуй, куха тръбо, Газпром може да финансира 70-80 километра Тръба в Румъния, ама няма да се наложи! Румънците ще се справят , а и си имат там нещо!?

Че кой ни бръсне за слива нас, бе баба?

теб кой да те бръсне бре бабо ? Аде ще видим откъде ще мине, щото ще е интересно как ще стигне до Гърция, ако изобщо тръгне да се реализира !

Заради тъпите управници и алчните бюрократи от запада пак може да ни подмине и този проект. Дано нещо мине и през нас.

който не знае какво е минало през нас на 9.9.44 той е гоуем ентусиаст.

Уважавам и харесвам руснаците, обаче едно нещо нещо не им харесвам - прекомерния имперски манталитет.По отношение на политиката спрямо България винаги са действали като слон в стъкларски магазин.Да разчиташ винаги и основно на благодарноста на българския народ за освобождението в политиката не върви.Там, както знаем, няма вечни приятели, а интереси.

Погледнато тогава чисто икономически ти знаеш ли какво беше "взаимноизгодното сътрудничество" преди '89 г.?

Да знам.Моето мнение, че в чисто икономически план България загуби много.Но икономиката върви ръка за ръка с политиката в голяма степен.

Е, как да аресваме империите, ба?

Каквато Русия, такъв и САЩ.

България има много добре развита газопреносна мрежа.В момента печелим от транзита на газ. Престъпление би било да се оставим да ни заобиколят(Турски поток), защото ще загубим много от неполучени транзитни такси и цялата наша инфраструктура ще става само за скраб.

Ако визираш магистралките на Бат Боко - това е "гъзопреносна мрежа"!!?... а има и добър избор по самите пътища...

Тука виждам - обективно признание на успехите!

Визирам газопреносната мрежа , построена още по времето на бай Тошо.Тя истинско съкровище и коз в момента.

Пише се "скраП", а твоят правопис е пълна скрЪб!

На мен правописа, но на теб възпитанието е такова.Не е прието на непознат да се говори на ,,ти".

според мен Путин е отишъл да курдиса на Акропола паметник на Альошата и на площад СИНТАГМА да курдиса паметник на Червената армия освободителка Щото България си беше върнала Беломорска Тракия, когато Русия ни окупира 1944 и реално за Ципрас Путин е един вид освободител, трябва паметник да му стори Само ми е чудно гърците що ли не са го направили още се бавят нещо, не са като нас да вдигат паметници на блядовете на пъпа на Пловдив и София

На прав път си! Преди това и нашите наобикаляха там, нали?? Сигурно ще местят "Альошата" на Акропола?

Ей, човече, ако трябва да се връщаме назад в историята и да чоплим кой какво е окупирал и какво има да връща, не забравяй, че цялата българска държава е изградена върху окупирана гръцка територия! Никакви коментари и задни мисли, просто история.

Благодарско!!! Аз от кога пея "такива песни"? Ама циганката от Покрайната грабна наградата!

А,така!Нека загиват ръшките!

Ма те са в Тихия.., бе абдал!

Този ще погребва Транс Атлантическото...!

Европата хем не ще руски газ, хем не иска Тръба да минава през Турция!

Никаква руска газ през България!Ние си имаме своя и на никой няма да я дадем!

Е, малко само на Прасенко, като си върне Крим!! Той ще отреже руската газ.

Ние и сега си имаме достатъчно запаси, но не ни се занимава с найлонови пликчета!... А то ще си бъде като " слънчево панелче!

Ако беше драснал "пръднята" ...и си умрял!...

Да се чуди човек на хилежите и преценките,че "маленкой диктатор" или "Жужи" щял да падне на колене.Ами нали ще останем на студено,когато се спре транзита през Украйна.А Путин и Ципрас имат много силен за наше съжаление резервен ход спрямо нас.Условието България да има интерконекторна връзка с Гърците е да се съгласи да мине през територията и тръбата на руснаците за Гърция ,иначе гърците няма да построят интерконектора и газ за България от Иран или от Азербайдажан нет.Не ви ли идва наум това,като се пишете на обективни наблюдатели,или сте само по лаенето на кервана,който си върви. Не си съгласен с руската тръба и Империята заедно с елините те наказва.Същото е и с потенциалната турска връзка.Опомнете се,с руснаците които са зла или добра за нас или за други империя майтапи по бай Ганьовски не бива.

Очевидно ще мине по трасето на нефтопровода (Бургас-Дедеагач- има напреднало проектиране на трасе), където ще се съедини с евентуалния ТАНАП ,за който няма достатъчно азерски газ, но е изключен от Третия пакет- то има ли въобще тръбопроводи, които го спазват. Очевидно хъба ще е там, а ние- през интерконектора..:)

"Радикално левият" популист Ципрас е по византийски хитър и Путин ще трябва да направи доста отстъпки за да влезе в ЕС през Гърция.Освен това газа и петрола не могат да бъдат пренасяни със СУ 24,поради това хибридната атака на българския фронт ще бъде тотална.

Какво лошо има в това транзита на газ да минава през България, ако условията са изгодни за страната ни? Сега например американци проучват за находища в Черно море и евентуално ще добиват! Ако вземат да ни го продават по-скъпо от руския газ, подобно на тока от Мариците, много ли ще си доволен да купуваш техния газ?

Ако баба ти беше с краката нагоре,щеше да е спестовна касичка.

много се е навел жужо нещо

``Новият газопровод от Русия към Гърция може да премине през България`` Ще премине през България, ако и е изгодно на България......България не ви е някаква губерния.

То е като победата на Добруджанския фронт! И след нея ни взеха Южна Добруджа!?

Жужяка са връти като оноден чакал.Чичу Сам извади големиот салам и ши го тричи

Извини се бе!

Днес Вовка при Ципрата, утре на колене при големия си брат Ердоган.Възможно е и на колене до Банкя да отскочи, но това по-нататък:)

А полюция -имаш ли??

Ststar

Другарю Путин - откъде ще мине този газопровод? През любимата ви Турция или през омразната ви България. Заповядайте в България, ама с наколенки. В противен случай си носете вазелин.

Крим - Румъния и...нататък му берете гайлето!!!!!!!!!!!!!!

Ststar

Май не си учил география, а и ползваш вазелин.

Забележете!!! ЕК започва да върти гъза пред Путя за гъзовия Хъб на ... Балканяка!?

Май ще махат този път Третия Енергиен "памперс"?

От съкровищницата на българските поговорки-КОЙТО НАВРЕМЕ НЕ ЦЕЛУНЕ РЪКА ПОСЛЕ ЩЕ ЦЕЛУВА ГЪЗ-Ай ся кремълскити кавали да я преведат на рушняшки

От къде газ за Гърция, ако не през ''вражеските'' за Русия България и Турция?! Маленкой Диктатор пощуря окончателно:)