Русия, Гърция и Украйна с най-висока доходност по облигации

Държавните облигации на Русия, Украйна и Гърция показват за 2015 г. най-голяма доходност.

Обратно в новината

Коментари - Русия, Гърция и Украйна с най-висока доходност по облигации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ,НИЩО НЕ ЗНАЯТ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА РУСИЯ,ЩОМ ОООО ДРАМА,СЕ ИЗКАЗА НЕПОДГОТВЕН ЗА КРАХА НА РУСКАТА ИКОНОМИКА!!!

Да, ама още не могат да стигнат доходността при Жан Виденов! 3000 лева за долар!

Тук се смесват две съвсем различни неща. Гърция и Украйна, веднъж попаднали в прегръдките на международната финансова общност нямат никакъв шанс да се измъкнат. за да си изплатят дълга трябва да получат нов дълг. Или да им се опрости стария. При опрощаване облигацията получава едно потупване по рамото. При изплащане с нов заем получават номинала и официалния лихвен процент, който е малък. Също така могат да си разпродадат това което имат: срещу облигации: на това се надяват тези, които имат облигации. При Русия положението е съвсем друго: възвращаемостта на облигацията е гарантирана, те си печатат рублите, но не е гарантирано че западна банка ще изплати парите. Иначе икономиката и не само борсата дърпа много, защото ембаргото създава необходимост от руско производство.

Явно недоверието и мрачните прогнози за финансовите възможности на Русия растат. Кремълската пропаганда и реалността са в пълно противоречие. Но дори и в руските управляващи кръгове безпокойството и песимизмът нарастват. Удрят го на патриотизъм, като последна сламка.

една уникална особа никуваща се "ИВАН" ! Драги ИВАН, Вие Сте Национално Богатство, най-коленопреклонно Ви молим да се включите в някои от бигбрадърите, та да обогатите с Вашето Присъствие целокупния български народ.

Целокупния български народ ОТБЕЛЯЗВА поредни рекорд-3-5 млн нищи българи!Нищо лично-СТАТИСТИКА!

Има да ги гоним руснаците, дето нищите са 30-50 милиона!

е и у нас пирамидите имаха най висока доходност , преди да изчезнат с парите ! и бтк имаше висока доходност, ама....

"В резултата на това курсът на облигациите започна да расте, а доходността им достигна до 31.85%." Не знам кво точно искат да кажат, ама ако цената на облигациите се качва, значи лихвите падат. И обратното. Тоест малко или много от написаното се загатва, че Руската икономика набира сила?! Странно нали?

икономическа култура на путинофилите е добре известна, и това е закономерно след като смесват пропаганда и икономика. Затова путинофилчета прочетете внимателно следващото - Облигацията е документ за дълг, т.е. за предоставена парична сума на кредит от притежателя на облигацията на нейния издател (емитент). Облигацията е вид ценна книга на кредитора, и като такава е с предварително фиксиран постоянен доход под формата на лихва. С други думи, колкото по-лошо е състоянието на емитента (издателя) на облигацията, толкова по-висока е доходността (лихвата).

а сега кажи МАНГАЛОВ какво значи култура с две думи -макар че си в нета

Куре,-това го ще казваш на жена си!Балгански чете конско на тези,коите с годините напред!И са фактор в света!Има една порода диви котки-манол!Та ти си по глупав И ОТ ТЕЗИ ЖИВОТНИ!

Дават добра оценка на Русия...наредена до Украйна(която е във война ) и Гърция..ха.ха Ето и официалните данни относно размера на руската икономика от световната банка: 2013 - ръст от 1.3% 2014 - ръст от 0.6% 2015 - спад от 2.7% 2016 - ръст от 0.7% Както ясно се вижда, руската икономика не се срива нито умира нито нищо подобно, тия глупости ги има само в мокрите сънища на безполовите :)

sawo

Не ги сравняват нито с Гърция, нито с Украйна, просто тези страни имат най-висока доходност, защото се имаше най-лоши прогнози за тях. А Украйна все още е пред фалит и тепърва ще се влошава де, но засега ги крепят.

тези данни къде има освен на диреците в българия

Popa

Слаба работа! Най-високата доходност беше при Жан Виденов! За 1 долар даваха 3000 лева! С една заплата се купуваха 5 кутии Родопи без филтър!

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ВСИЧКИ СТРАНИ КОИТО СЕ СРЕЩАТ С РУСИЯ СИ ПОДОБРЯВАТ ЕНЕРГОРЕСУРСИТЕ - ДВИГАТЕЛЯ НА ИК-ТА ЗА ВСИЧКИ СТРАНИ И КОИТО ИМА ПО ЕВТИНИ РЕСУРСИ Е КОНКОРЕНТНО СПОСОБЕН !МЕРКЕЛ не и стига една тръбпа иска втора !а какво стана с нашата тръба - руснаците ни даваха 3 милиарда инвестиции и от транзита минимум 400 млн и нови работни места около 500 и то добре заплатени а това мсъщо е ик-ка -оборот И НАШИТЕ СЕ ОТКАЗАХА И НИКОЙ НЕ ГИ СЪДИ -НАЙ ГОЛЯМАТА ДИВЕРСИЯ ОТ ПОЯВАТА НА Б-Я - ПРОСТАЩИНА = ДА СЕ ПРЕДЪТ НА НАКОЙ СИ МУХЛЮ

То бива кретенизъм, ама като твоя рядко се вижда. Сега като се замисля, и шизофреникът в теб не е за подценяване...

ТАКА СЕ ПРИЕМА ИСТИНАТА ОТ ВАС БАНДИТИ

Popa

ЗАБЕЛЕЖИ - ВСИЧКИ СТРАНИ, КОИТО СЕ СРЕЩАТ С РУСИЯ СИ ПОДОБРЯВАТ ЕНЕРГОРЕСУРСИТЕ СИ, КАТО СЕ ОТКАЗВАТ ОТ РУСКИЯ ГАЗ И ПЕТРОЛ И ЗАПОЧВАТ ДА ГИ ВНАСЯТ ОТ САЩ И КАТАР!

хихи

Да, да дрънкайте глупости. Другата година в УСА ще дойдат на власт републиканците. Л.....а като Хилъри дето забъркаха кашата в Близкия Изток, ще духнат супата. И като влезе Тръмп, или Карсън, в Белия Дом и политиката се промени нацяло, какви ще ги пишете?! Разберете едно - няма начин да фалираш страната, разполагаща с най-много природни ресурси в света и военен потенциал да ги защитава.

И той Тръмп ще целуне ръка на Жужо и ще му каже :Жужак ти баща ти майка... Не,тва путинофилите сте уникално неграмотни тапири. Тъпир,знаеш ли какво значи републиканец,а? Такива бяха Буш и най-вече Рейгън! Това са ястреби които не се церемонят с такива като Жужака. Панимайш?

хихи

Един въпрос: тАпир, или тЪпир? Погледни в Уики

вие бихте ли си купили руски акции?

sawo

Ами който е купил сега печели, а ти си пишеш по форумите :)

Целият ''запад'' е срещу Русия а книжат й стават все по-привлекателни за инвеститорите. Обама каза, че Русия била на колене, останалият свят се надпреварва да прави бизнес с нея. Да се чуди човек кой е глупакът: Руският президент Владимир Путин се срещна в Москва с индийския премиер Нарендра Моди. По време на своето посещение в страната, Моди ще се срещне както с Путин, така и с редица руски бизнесмени. Моди пристигна в Русия късно в сряда, като същата вечер се състоя частна вечеря между него и Путин, която беше затворена за медии и на нея присъстваха единствено преводачите на двамата лидери, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той допълни също, че се очаква днес Моди и Путин да се договорят за визови облекчения между двете държави, както и за сделки с руската атомна корпорация Росатом и националната Руска железница, без обаче да дава повече подробности. В съобщение в социалната мрежа Туитър индийският премиер заяви, че разговорът между двамата е бил фокусиран върху отношенията между двете държави. Преди посещението си Моди заяви, че иска да задълбочи отношенията между Делхи и Москва в икономическия, енергийния и отбранителния сектор. По-рано миналата седмица се появи съобщение, че властите в Индия са разрешили покупката на руската противоракетна система С-400, но все още няма коментар от официални представители. Според медиите не е изключено по време на разговорите между Путин и Моди да се подпишат сделки за 7 млрд. долара.

Ето ви нагледен пример за неточно тълкуване на пазара на облигации. Облигацията покачва цената си, когато рискът от забавено или пълно неизпълнение се увеличава. Или , колкото повече проблеми има в държавата на един пазар, толкова повече се вдига цената на дълговите книжа. Тези държави ще плащат по- висока цена , когато изплащат облигацията на падежа.

не се праи на улав, бе! Кажи Русия на колене ли е или не?!! Не дъвчи икономика тука, че монетата си има две страни! Ето - всеки втори американец е фалирал! According to the Economic Policy Institute, a family of four needs an income of at least $60,000 dollars a year to reach a adequate but modest living standard. But, fifty percent of all Americans make less than half that amount.

И МИ СЕ ПРАВИ ЧЕ РАЗБИРА - ГУМЕНТИ Е

Глупости. Цената на обликациите и лихвите по тях са обратно пропорционални. Проблеми в икономиката водят до високи лихви (висок риск), което намалява цените на облигациите на пазара. Когато си купил една облигация за 10 лева при купон 2% и очакваш 12 лева на падежа, но стане криза и лихвата стане 4%, цената на облигацията става 8.5 лева. И обратно, ако лихвата намалее, цената на облигацията се качва.

Мадараша е наредена до Гърция и Украйна... Как тази икономическа оценка се препокрива с претенциите на Жужо за "велика сила"??? Пропагандата си е пропаганда ,но когато цифрите заговорят ... Нищо,ще почакаме още 1-2 г.на цени за барел 20-30$ и ше видим.

Не съм те обучил добре, цената на петрола още 2016-та ще стане 15$/барел.

Не бе. Цената на рублата е хартията+производствени разходи за направата на една банкнота..ха.ха

дира, къде со по-важите новини? Индийският премиер Моди е на посещение в Москва, срещна се с Путин и подписа един куп споразумения. Това е много по-важна новина в геополитически план, отколкото дребните новинки, които пускате днес!

Че кое му е важно . Все едно Путин се е срещнал с жители от Столипиново....същата народност.

Паисий

а Бараката от коя народност е? На цвят го докарва доста добре?!!!

Че какво толкова може да предложи Путлер на Индия? Евтин петрол и газ има по света много ,друго???

Дошъл е да плати за 482 МИГ-а които са катастрофирали в Индия и са били в гаранция..ха.ха