Гърция е изпратила изчерпателен план за реформи

Гърция е изпратила през изминалата нощ на своите кредитори изчерпателно предложение за реформи, съобщи днес гръцкият премиер Алексис Ципрас.

Обратно в новината

Коментари - Гърция е изпратила изчерпателен план за реформи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За разлика от бг управниците, Гърция накара кредиторите си да играят определена от нея игра, например Шах. Това и дава възможност да прави и Тя ход след всеки ход на кредиторите. Нашите играят играта, която им наложат Фащовците, така никога няма да спечелим гори и гейм или партия, вервайте ми.

Ако се каже,че Гърция е във фалит (такъв фалит-дай боже всекиму) то тогава България е в катастрофа и най-мизерната страна на континента,като се сравни простичко живота там и тука...

Да се обединят в Балканска тройка - гръцките лапачи, албанските шиптъри и българските отцепници на Велизар Енчев! Ще бъде Велика икономическа тройка, която може да бъде и по-стойностна от Колумбийската мафия!

Не може. Дори и да започне да изпълнява договорките си както бе при предишното правителство, Европа си е извадила поуките и много неща вече не са същите.

Нещата май са по-прозаични и опират до плоски "бакалски" реалности на деградирашата, германизирана еврозона. Най-вероятното е гръцкият въпрос да се влачи с полурешение до испанските избори през декември.

Който вярва, че ще приемат плана на СИРИЗА да натисне +, който не -

Е,това се нарича гръцка наглост. Да дължиш пари и да поставяш условия как да ги върнеш, или ако може и да не ги връщат. Омръзна на всички да залагат, дали ще остане Гърция в ЕЗ или не.

И не гърците и техните политици са виновни, ами гадните и алчни неолиберали-лихвари, които давали нарочно толкова много заеми...

Дори и в момента Гърция реве на портата на "алчните неолиберални лихвари" за едни 7 милиарда НОВ заем. Ай стига глупости. (и, малко ти куца българския)

Да бе, направо ти повярвах...

"Омръзна на всички да залагат, дали ще остане Гърция в ЕЗ или не. " Като им омръзна на "всички" да залагат на това, да изберат друго, за да залагат. Включително и ти. И един въпрос: преди на напишеш "гръцка наглост" потърси ли гръцкото предложение, за да го прочетеш? -Ако да, къде точно виждаш "наглост"? -Ако не, тогава явно не става дума за "гръцка наглост", а просто за наглост на твоите писания и свидетелство за плитък интелект.

"Омръзна на всички да залагат, дали ще остане Гърция в ЕЗ или не. " Както им омръзна на "всички" да залагат на това, да изберат друго. Включително и ти. И един въпрос: преди на напишеш "гръцка наглост" потърси ли гръцкото предложение, за да го прочетеш? -Ако да, къде точно виждаш "наглост"? -Ако не, тогава явно не става дума за "гръцка наглост", а просто за наглост на твоите писания и свидетелство за плитък интелект.

Цюрих. Йозеф Блатер обяви, че се оттегля от поста на президент на Международната футболна асоциация (ФИФА) 4 дни след като бе преизбран за пети мандат, предаде РИА Новости. Аз ценя ФИФА повече от всичко и се старая да правя най-доброто за футбола и организацията. Аз реших, че е необходим нов избор. Необходима е реформа на ФИФА. Моят мандат не се подкрепя от другите членове на ФИФА , клубовете. Поради това аз моля за свикването на специален конгрес, колкото се може по-скоро, заяви Блатер.

това е проблема!

Тия комунисти СИРИЗА няма ли кой да ги срита вече.

СИРИЗА не са комунисти а демократи по убеждения. Стига си тролил.

С реформите няма проблем, къс хартия! Вопросот е кога ще се плати изплюсканото! Сметката е на масата, а кесията празна!

СИМВОЛ-ВЕРУЮ НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНА! Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро. И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство. И в светия животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция. И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти. Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото. Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят. Галац, 20 април 1871 г. Хр. Ботйов

И кво стана? Народа се събуди и тегли една яка майна на "комунизЪма"!

И кво стана? Народа се събуди и тегли една яка майна на "комунизЪма"!

Самият факт, че е тръгнал САМ да освобождава България и да МРЕ за нея, говори за отношението му към чужди "освободители"

ЗА КОМУНИЗЪМ! А САМИЯ ФАКТ, ЧЕ ТРЪГВА САМ ДА ОСВОБОЖДАВА БЪЛГАРИЯ, ГОВОРИ ЗА ОТНОШЕНИЕТО МУ КЪМ ЧУЖДИ "Освободители"

Това е фалшификат

Абе дираджии, кое не е във връзка с темата, та изтрихте коментара. Погледнете финансовите пазари и ще видите колко много се покачи двойката EUR/USD...На финансовите пазари няма нищо случайно, така че ципурата е клекнал и гърчулята нищо добро не ги чака!

Имаше комбинация от негативни данни от САЩ и позитивни от ЕЗ при отварянето на американската търговия. Всички наблюдатели (в т.ч. и моя милост) са на мнение, че развръзката "Гърция" тепърва ще даде отражение на индексите. И както казах по-долу, най-голям ефект ще има върху капиталовия пазар. А днес имахме спадове.

Днес еврото рязко се повиши спрямо долара. Което е сигурен признак че гърците са клекнали за някой неща, така че малаките нищо добро не ги чака!

По-скоро очаквам ако се издънят преговорите с Гърция да има мерки за стабилизиране на еврото, което ще доведе до поскъпването му. Пък ако искаш да знаеш защо имаше днес поскъпване от 1.75% - има си предостатъчно източници, които го коментират. успехът на преговорите с Гърция водят до зелена вълна на капиталовия пазар, а скъпото евро - до червена такава. А днес капиталовия пазар почервеня ....

Е и това дава ли ти повод да злобееш! Да, пенсията ще падне от 800 на 650 евро/месец ! Ура, малаките ще се затрият !! Да ти се не види в цървула скапан ! Та с какво този гръцки предводител те дразни ?? Че не е марионетка и не играе по свирката на този или онзи световен политически или финансов диктатор ?? Може и да не им се получи, но гърците са достоен народ със своя идентичност и авторитет !

Няма да са 600 и няма да са евро, те пари вече нямат. Нито за бедни нито за крадливите приятели на властта

И накрая ще опростят дълговете на гърците, за да може да почнат от наало да трупат дългове.... Но това важи само за гърците, на никой друг народ от ЕС няма да бъде позволено ...

най-малко важи за нас- прецаканите натегачи, дето на маймуни ставаме, само и само да ни ръкопляска някой от вън....

Ципрас и Варуфакис вече 4 месеца се подиграват с висши европейски чиновници. Затова, от Европа милост няма да видят. От друга страна, недоволствата в самата Гърция срещу него се увеличават и Сириза стремглаво губи доверие. НЯМА лесен изход за Сириза - ако приемат европредложенията са аут, ако не ги приемат - пак са аут. Дойчовците имат много точна дума за такава ситуация - ZUGZWANG.

Моля, моля, "висши европейски чиновници"? Я се замисли малко, че лелеяните ти висши чиновници са едни втръснали сухари сноби, дето си мислят, че като са начело на ЕС, са начело на света. Да, ама не. Основното, за което следя с откровено жив интерес ситуацията с Гърция, и за което СЕ ВЪЗХИЩАВАМ на Варуфакис (и Ципрас, донякъде), е че се опълчиха на въпросните "искаме глобус на Европа". И си отстояваха, и все още, макар и малко олюлявайки се вече, все още отстояват исканията си и не се дават лесно. Чета последните месеци непрекъснато плюене по гърците, как били "цоцали" и т.н. ..истината, колеги, е че ЕС "цоца" най-много, но заради леле "възвишената" си позиция, не бяха подготвени някой да се осмели да им се опълчи. Мога още много да кажа, но ще си замълча по две причини. Първо, всеки интелигентен човек ще разбере мисълта ми и накъде е насочена без да трябва да обяснявам подробности; и второ, афектирана съм от това отвратително "гръкомразие", а когато човек е гневен, не е добра идея да задълбава в такива дискусии. Явно съм единственият човек тука, който подкрепя гърците и който има усет и малко повече пипе, ще ме разбере. На завистливците, циниците, ксенофобите и ганьовците тези форуми са им царството. Злобейте си със здраве, душици заблудени!

Ксения моме хубаво, не ги мразиме гърците (те нас ни мразят - и наричат "vulgaros") - мразим "гръцките номера"!!!!!

Ципрас хем ще фалира Гърция, хем огромният дълг ще остане. Вече видяно в България през 90те години.

За Гърция репликата: "Май по-добре да дойдат танковете" не звучи толкова скандално!

Едно не можем да им отречем на гърците - 5 драхми не дават за тва, дали ще ги пошляпат по рамото, или ще ги пустосват чужденците, а си гонят интереса до дупка. А нас ни обясняваха как трябва да стискаме зъби и да търпим всичко, за да не вземе някой да ни се нацупи. И ето ни на - прецаканите натегачи.

Защо Ципрас си мисли, че е в позиция да поставя условия!? И защо ли се събраха всички кредитори без да го поканят!? Май ще бият дузпата на Гърция. А след като са прочели "плана" кредиторите сигурно първо са се изсмели, после са скръцнали със зъби и сега се точат да го оно??т /Ципрас/.

Позицията на Гърция е като на опорна пешка в центъра. Всички се чудят, дали ако я жертват, няма да се срине цялата позиция. Щом поставят условия, значи има на какво/кого да разчитат. А кредиторите винаги ще са на печалба. Проблема е в политическите измерения на евентуалния план "Б".

Защо Ципрас си мисли, че е в позиция да поставя условия!? И защо ли се събраха всички кредитори без да го поканят!? Май ще бият дузпата на Гърция. А след като са прочели "плана" кредиторите сигурно първо са се изсмели, после са скръцнали със зъби и сега се точат да го онодят /Ципрас/.

Кредитори като МВФ не искат Гърция спасена,а подчинена.

Ще се подчинява, като е изпукала половин трилион напред. Ще правят ТОЧНО каквото им казват европейците. Иначе няма узо и сиртаки.

Гърция е изпратила изчерпателен план за реформи, който не включва реформи!!

Гърция е изпратила изчерпателен план за реформи , който не включва реформи!!

Най-новият план е: "Дайте още 100 милиарда и забравете за връщането им"!

Планът е: "Дайте още 100 милиарда и забравете за връщането им"!

Няма на къде ще им давате мангизи-фалира ли край на дълга.

България като фалира преди 15тина години, защо ни остана дълга? Много интересно.

Преди години същите банкери принудиха България да приеме техните условия. Резултата беше брутален грабеж плюс полувината работоспособно население принудено да работи/слугува на запад. Не вярвам Гърците да са толкова тъпи че да се оставят да ги "на.бът" както нас.

Полувината население даде фира още като махнаха мините от границата.

озаглавяващ думите на Ципрас е "трудни отстъпки". Да пожелаем на гърците не трудни отстъпки, а реални стъпки към връщане на зълговете.

на думите, озаглавяващи изявлението на Ципрас е "трудни отстъпки"...Да пожелаем на гърците не трудни отстъпки, а реални стъпки към връщане на дълговете им.

Абе, тия нямат ли някои атрактивни острови за продаване ?

Всеки може да напише план, но това не значи ,че ще го осъществи.Голи обещания.

България през 90те години преживя един фалит. И въпреки некачествения матриял успя да се изправи що годе на крака.

Ама дълговете на България и останаха :) Гръка е горд човек. С гордост храни децата си с парите на германския работник. Преди три години, след много рев се разбраха да им отпишат 140 милиарда евро и да им дадат поетапно още 240 милиарда за да се изправи икономиката на крака. Изядоха ги. Отново.

Нещо си в грешка. ДВА пъти бяхме във фалит 1990 и 1996

здраво стоите на краката си с 150 евро средна пенся и ч00 евро средна заплатка. браво. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

1 (едно) Евро = 5 000 (пет хиляди) Драхми.

Ще махнат 4 нули и ще стане половин драхма :)

Само месец след това пак ще станат 5 пет нули повече! Когато няма икономика, която да поддържа тази валута тя се обезценява!!!

Гърция не събира приходи дори само за заплати и пенсии. Това е една агония. И за тях ще е по добре да фалират.

ми що не ги оставят да фалират а постояно ги реанимират ?

Щото са у еврозоната. И може само да се гадае за последствията.

И от МВФ ще им кажат: "Ми не е достатъчно.." Просто вече ги размотават и ги чакат да фалират та да ги изкупят на безценница...

Управляват вече цяла година. Ако са искали реформи, вече да са ги направили.

още малко и военните ще ги реформират - както през 74 година.

от февруари до сега 1 година ли е ? питам може ти да си по друг календар .

Пич, ей това са читателите на Дир-а. Кажеш истината и те те оплюят. Да живееш в измислен свят, където виждаш неща, които не съществуват (като едногодишно управление на Сириза) се нарича шизофрения.

Голите обещания не са план за реформи.

Крайно време е Гърция да се самоопредели къде иска да бъде - в ЕС или с Русия. И стига с това извиване на ръце. Колкото до разделение на Европа - висша форма на наглост.

Работата отива на драхми

на хиляди милиарди драхми

Какви смешки? Само пълните идиоти могат да повярват в "спасението в последния ми". Холивуд ряпа да яде. ЕС се разпада, но брюкселските бюрократи продължават ли да лъжат и мажат. Има само два изхода, след разпада: 1. ЕС се превръща в реритория на низши държавички. 2. ЕС се певръща в низша колония на САЩ. Но така е - след опитите на Наполеон, Хитлер, а и днешния ЕС, да стане владетел на света, са и ще бъдат напразни. Природата не търпи властелини, по-тарикати от нея.

Демон..., демонично оглупяване, демонична шизофрения, абе кога прихвана всичко това?

Само времето е способно да ни разсъди!

Европейския съюз е с 12 трилиона евро дълг. Как пък тези пикливи 300 милиарда на Гърция да не катурнат ЕС. Ха ха ха. Хайде бе!

''....ще отбележи края на сценария за разделение в Европа", заяви пред журналисти Алексис Ципрас.'' На кого е този сценарий ? На Русия ли?

Гърция е изпратила изчерпателен план за реформи Плана включва следните "реформи": 1.Опрощаване на целия дълг от 300 милиарда евро. 2.Вдигане на средната заплата на 3000 евро месечно. 3.Повишаване на средната пенсия до 1500 евро месечно. 4.Приемане на закон за изплащане на 13,14,15,16 заплата и пенсия всяка година. 5.За да се изпълнят горните 4-ри точки,е необходимо отпускане на нов безлихвен кредит от 400 милиарда евро. 6.Благодарности от Меркел за "перектният" план И когато Ципрас се събуди, ще разбере че пръстите на краката му са включени в контакта до леглото.

Кой по ред е този план представян от гърците? Ако пък не мине, ще са виновни кредиторите-кръвопийци, че не са приели "шедьовъра" на СЕРИЗА. И сега кво? Надупакис.

План завучи малко по-различно от реформи? Ципурата може да има план за всичко, ма Европа иска реформи не планове.

Гърция е изпратила изчерпателен план за реформи Плана включва следните "реформи": 1.Опрощаване на целия дълг. 2.Вдигане на средната заплата от нива от 3000 евро. 3.Повишаване на средната пенсия до 1500 евро. 4.Приемането със закон изплащането на 13,14,15,16 пенсия и заплата. 5.Отпускане на нов 400 милиарден безлихвен кредит от ЕЦБ, който няма да се връща, но ще допринесе за реализацията на горните 4 точки от плана. 6.Шесто , благодарности от Меркел за "перфектния план от реформи. И накрая Ципрас , като се събуди, ще види че палецът на кракът му е включен на 220 волта в контакта до леглото му.

7. Всеки да тегли от банката колкото му трябва, независимо колко има по сметката 8. Който остане безработен да получава 15 заплати в аванс и обезщетение в размер на пет средни за Гърция заплати месечно, в продължение на тридесет и пет години. После по три средни заплати месечно в продължение на още петдесет години. 9. Който няма къща или къщата му е по-ниска от три етажа - му се подарява къща на пет етажа и пет декара двор, с изглед към море (поне едно!). 10. Всички безработни и/или с доход под десет хиляди евро на месец - се хранят безплатно във всички ресторанти и спят безплатно във всички хотели в страната. Ако са в чужбина - държавата поема разходите. 11. Който не плати нито едно евро годишен данък върху доходите си - получава чисто нова кола, но само германска или японска по негов/неин избор. ...

Всекиму според нуждите Всекиму според потребностите!

Еврото скочи нагоре и проби 1,1 за долар. Очакванията явно са все пак да се разберат.

За съжаление, е точно обратното. Доларът става доста апетитен след няколко дена и сега големите акули ще се запасят. Източват се на добра цена. Това не е добър знак за Гърция.