Доживотна присъда за гръцкия полицай, убил момче

Гръцки полицай получи доживотна присъда за убийството на 15-годишен ученик преди 2 години в Атина, което предизвика безредици в цялата страна.

Обратно в новината

Коментари - Доживотна присъда за гръцкия полицай, убил момче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

HE, грешката не е на полицая а на шефа му и по-горните! A като има такива хулигани, най добре е с водните "канонади" и така като ги изплискат и им нагизнат "парцалките" ще си свият и "перките" а може и да "заплуват"!!!.... Aми с камъни се у б и в а... вероятно гърчулята още не са разбрали това!!! 3a mom4eto жалко , но и за полицая и семейството му. Dано не изгние в затвора за някакъв си хулиган, който се е приготвил с камъни и е знаел къде и за какво отива....... A кaде са родителите на хулигана? Bероятно не е хвърлял камъни за първи път.... много ж а л к а случка!!!

Полицаят е изкупителната жертва на една криворазбрана и "болна" хуманност!!!Също така и на правителственнят страх от нови безредици в един кризисен за Гърция момент .Според мен е чисто "политическа присъда"!Няма нищо общо с правораздаването!!!

Това е безумие. Аз ако бях на мястото на полицаите щях да излезна на стачка. Какъв е въобще смисъла да си полицай, при положение, че нямаш елементарното право на самоотбрана. Те за това гърците си правят каквото искат - хулиганите царстват, полицаи стоят зад решетките.

Хубав пример за нашите гамени и цигани.Като започнат да нападат и застрашават живота на полицаите и после анархията ще е пълна.Вижте на какво приличат влаковете,жилищните сгради...Не може аз да давам пари за ремонт,а после някоя дрисня да се прави на талант и да си изписва тъпотията със спрей.Кой ще ме защити,ако не полицията.Или аз да му чупя главата на копелдака.

Ти за стоп-патрони чувал ли си??? Може ли да стреля с бойни патрони в тълпа на улицата? Ако беше утрепал вестникар на отсрещния ъгъл сигурно щеше да кажеш "да не е седял там тоя вестникар". Има си ясни правила кога може и кога не може да се използва смъртоносна сила - в случая явно не е трябвало. "Защитаващите живота си" полицаи са без драскотина, момчето - в гроба. Убий го да се научи, а?

Е, бравооо! Сега всички хулиганчета ще трепят полицаите на воля.

Дайте му 10 години какво е това до живот. Нито е стрелял преди нито ще стреля пак. Разбирам да е доказана утрепка да го приберат до живот. :(

Абсолютна простотия! Някакви разпасани хулигани хвърлят камъни срещу униформени полицаи, които нямат право да се защитават?! Сега всички полицаи биха могли да си хвърлят оставките, та нека съдии и прокурори да пазят реда в държавата и собствената си сигурност.

Това е доказателство,че няма недосегаеми,дори и полицай да си ако си направил грешка си плащаш. Нека се учат нашите пишман министри,съдии и прокурори. В България прекалено много станаха пожалените за Првстъпления полицай.....и кой твърди,че Гърция не едържава,че били в колапс и нямали закони? А в България полицаите си правят каквото искат убиват,изнасилват,крадат.....

Това е доказателство,че няма недосегаеми,дори и полицай да си ако си направил грешка си плащаш. Нека се учат нашите пишман министри,съдии и прокурори. В България прекалено много станаха пожалените за Првстъпления полицай.....и кой твърди,че Гърция не едържава,че били в колапс и нямали закони? А в България полицаите си правят каквото искат убиват,изнасилват,крадат.....

Гърците съвсем затънаха. Честито им балканизиране. След десетина години пиклювците ще се убиват едни други като кучета, а съдиите ще се чудят как така се получи.

НЕ Е ВЕРНО ,ОТ БЪЛГАРИЯ ПО ЗАТЪНАЛА ДЪРЖАВА НЯМА

А в България ги пенсионират с почести и 20 заплати при такова постижение!

Само 15 г. затвор за убийството на майка и сестра в България

Не мисля, че човекът е заслужил такова наказание - доживотна и се чудя за всички зверски изнасилвания и 2-ни и 3-ни убийства, никой не е получил доживотна, защо сме толкова незаконна държава. Сигурно целия парламент и МС да свитнеш, пак ще ти се размине и ако е така що сме такива роби и не го направим - и в затвор няма да идем даже - ще се признаем за виновни, бърза процедура и бързи избори и готово...

Ей"материал"!Спомняте ли си в колко часа бе нападението над полицайте???Какво прави малолетен на улицата по това време?В Германия,САЩ,Англия и Франция нямаше да има последици за полицайте.Поблемът и в България е,че умишлено някои направиха от полицая"плюнка".Докато някои сменят бандите на улицата от които се финасират,ние където плащаме данъците го отнасяме.

Що бе! Ако беше пълнолетен щеше да е позволено да го убие ли?

Непълнолетен на улицата през малките часове на денонощието без родителски контрол и агресивно поведение как ти звучи????

и познаи в кои страни е имало протести срещу полицая.......гърция, италия и българия. пак питам - поради какво това момче било недоволно от живота, че е тръгнало да напада полицаи (баща на три деца) в момент на изпълнение на служебните му задължения? работило е в мина ли? аз протестирам срещу тази присъда!

тебе пък кои те пита

Ако беше в БГ или САЩ щяха награда да му дадат, а близките на момчето да пратят в затвора :(

А какво прави това дете с бомбички и камъни. Ако беше в БГ аз щях да протестирам за невинност на полицая!

Ми протестирай бе Ники! Какво ти пречи! Гърция е близо! Там с милиционери като теб не се церемонят:)))))))))))))))))))

мдаааа, те и циганите у нас като не са доволни от лечението се събират да бият доктора. иначе, осигуровки....даже не са чували тази дума. във връзка с този случаи предлагам правителството на гръката държава официално да обяви суверинитета и териториалната автономия на анархистките квартали в атина. полицаи ще ми се разхождат там, хаиде де.......

Пише осъден за умишлено убийство т.е стрелял е в момчето... Ако беше в БГ щяха да го оправдаят...

В България на този полицяй щяха да му дадат 2000лв, колкото на полицаите изнасилили момичето, което потърсило от тях съдействие, че било изнасилено! Е това е България. Вместо да ги обесят! Ама какво да се учудвам? То като видиш кой е на власт - Полицай N:1 и Полицай N:2 не се учудваш от нищо. Другите могат да мрат...

Ето затова гърците ще са винаги светлинни години пред нас!

Не затова Гърците ще изчезнат. Бунтове за всичко правят. След време ще разбере... подкрепям полицая!

Да бе! Гърците щели да изчезнат:)))Смех:))))Та коя беше най-прогресивно намаляващата нация в Европа:)))))))))))))))))))) Пък полицая си го подкрепяй! Аз подкрепям близките и роднините на жертвата!Не е като тук нали? Два дни разградски полицай изнасилват психично болно и им дават по 2000лв.Те затова Гърция няма да изчезне и ще е далеч пред нас, независимо какво се изхвърляме ние:)))

не е точно така - у нас обикновено става дума за брутално своеволие, което не се наказва. гръцкият полицаи в случая е изкупителна жертва и правителството си скрива главата в пясъка, както си мисли, че проблемът ще се реши от самосебе си - нали четеш, анархистки групи от посерковци заплашвали да убият служителите на държавата, които са деиствали при самозащита. аз не мога да си предствя какво е това общество, в което всеки може да бие и да напада, когато си поиска. от какво тези деца са били недоволни - можеш ли да ми обясниш? родителите им взимат по 20 заплати, пенсии, ползват евтин български труд за да имат повече време за почивка и за семеиствата си. те са презадоволени. какво разбира 15 поплювко от живота, че тръгнал да протестира и да посяга на полицаи? за мен гърция върви към своя краи. чудя се обаче кои го дирижира?

А на онези хубавци, дето гръмнаха дядото, който брал гъби какво стана? 1500 лева административна глоба за неправилно боравене с оръжие. Цирк.

У нас ако си полицай,можеш да ИЗНАСИЛВАШ,ДА УБИВАШ,а дори и да получиш награда за това.Нали ЦЕЦКО?

Я да видим какво би им се случило на двете идиотчета ако нападнат полицески служител в САЩ.За какви камъни и бомбички идва реч.Това е немислимо.Да не говорим, че докато му разглеждат мярката черните ще го скъсат от любов.

И какво ще стане бе охлювче!:)))))) Налина скоро един полицейски участък беше сринат в Лос Анджелис:) Да си чул за убити хора! Милиционерския манталитет не води до хубаво:))))))))))))))))))

хаха Мале, мале! Плъхове, такива като теб които и името си не пишат дават компетентни коментари. Аз живея в Сан Франциско полицията тук има права. Ако го погледнеш накриво - вече ти нямаш права. Ако някой теб погледне накриво и ти кажеш за това на полицията вече си с протекция. Просто и елементарно. Полицията защитава хората, но и ти имаш респект към нея!

Абе аз защо живея в Лос Анджелес , а не зная за сринат полицейски участък нито тук , нито където и да е в Щатите ? Не знам какъв филм си гледал , но животът и филмите са доста различни неща .

Явно не само в България правосъдието е простотия - нападат полицаи на дежурство с камъни и бомбички и после полицаят виновен?!? С тея присъди затова ще са на това дередже - всеки си прави каквото иска, където, както и колкото време иска :-D

Все пак деца нападат с камъни патрул...това според теб значи ли, че трябва да бъдат застреляни?! Дано Цв. Цветанов е прочел тази статия.

Дете, ама ти пука черепа с камък, нали?

Естествено, че не трябва! Но все пак те нападат длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения. Пише, че изстрелите са били предупредителни т.е. не са пряко насочени към хората. Но, общо взето, информацията е оскъдна за да се изкаже по-категорично становище.

Аха - щом са деца - всичко може. А ако някое от двете беше уцелило полицая с камък къде не трябва. Дали щеше да лежи доживот. Айде стига...Да си стоят вкъщи.....

Едно 15 годишно дете физически си е възрастен човек. На 15 години и на 35 години физическата ми сила не се беше променила особено. Ръста ми беше вече 185 сантиметра, килограмите ми си бяха 75. А точността с която хвърлях камък май беше по-добра на 15 години. Така, че едно паве засилено от ръката на 15 годишен не е по-безопасно от колкото е паве засилено от ръката на 35 годишен. И въобще на всеки пикльо трябва да му е ясно, че ако замерваш с нещо патрул, може да те отстрелят.

Ето за това ще са на такова дередже... Тук не зная да се смея ли или да плача?! Какво им е дереджето бре, Зевзек? Ти май по-далеко от 50 - 100 км в диаметър около родното ти място не си ходил. А и най-вероятно си и полицай, в лошият смисъл на думата...