Коментари - Пожари бушуват на остров Тасос, две селища са евакуирани | dnes.dir.bg
назад

Пожари бушуват на остров Тасос, две селища са евакуирани

След опустошителните наводнения, пожари са възникнали на гръцкия остров Тасос. Огънят рано сутринта предизвика незабавната евакуация на цялата околност и села.

Обратно в новината

Коментари - Пожари бушуват на остров Тасос, две селища са евакуирани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Линемария" да не би случайно да е Лименария?

Ето това изречение, драги ми дир показва тотална неграмотност: Сред тях бе и журналистката от БНТ Юлия Стефанова, която разказа, че силната миризма тази сутрин стреснала всички на острова, още повече че първоначално никой нямаше абсолютно никаква представа какво се случва. Защо ли? Отидете в 3-ти клас и ще научите!

Рахони, Алики, Лименария, може би!

На кой му пука?:) Пак добре, че са уцелили името на острова:) И на това трябва да сме доволни:)

Писали са Рачони, защото превеждат от английски, но не си правят труда да проверят как се произнася Rachoni. Конкретно за Алики има вариант Аликес и са верни и двете имена.

Пожарите тръгнали едновременно на 4 места от светкавици "почти спонтанно", ама не съвсем. Пожарите в Сакар ги причиниха нашествениците, които нощем палят огън, където им падне, за да се греят. В Тасос има ли "бежанци"?

Не! Няма бежанци, пришълци и тем подобни... Пожарът пламна наистина от светкавиците миналата нощ.

Гърция в потопи, а на Тасос пожар. Тасос си е почти български остров дори и сега и я кара по български с пожари,ами бежанци има ли!?

Има много български работници. Зимата гърците се изнасят към Кавала и Солун и на острова остава почти български.

Говорите си наизуст малко... Да, има много български работници и точно те се изнасят през зимата и на острова остават предимно местните... Доста гърци , които са от района на Кавала също се изнасят, но острова си има местно население около 5000 души.

И кое му е българското на Тасос? Това, че ни е бил даден за административно управление от 41 до 44 година от Хитлер ли?

Пристигнахме вчера сутринта и се движехме покрай пожара в продължение на километри. Едното дете засне 8-минутно видео. Истината е, че селищата са покрай пътя, а пожарът е над тях в гората. Отседнали сме в Скала Марион и снощи за около час нямаше ток. Задимено е и се сипе пепел, но чак пък "бедстващи хора, които търсят път за бягство от огнения ад"... Преекспонира се.

непременно си поръчайте фагри в кръчмата "Алфас" при Елса, струва си

Вчера се върнах от Атон. От понеделник духа много силин вятър от североизток. Никакъв дъжд не е валял, само е облачно. Дано овладеят пожарите защото още личат последиците от предишен пожар на полуострова и гледката изобщо не е хубава

Искате да кажете Българският о-в Тасос .

Четете повечко история, Адолф!

Положението на Тасос е трагично. Имам къща на 10 км от Кавала и от нас се вижда целия остров- разстоянието по права линия е около 30км. В момента гледката е ужасяваща - в тъмната нощ се вижда силуета на острова и огромни червени петна , като жар! Над тях се вижда дори в тъмното пушека. Страшното е, че се разгаря все повече и очевидно не могат да овладеят огъня! Има силен вятър в района и това прави нещата безнадеждни!Ако не завали дъжд островът ще изгори! Това е едно от най-красивите места в Гърция- невероятна комбинация от кристално синьо море и планина с иглолистни дървета, както и огромни масиви с маслини. Бог да ги пази!

Здравейте, ние сме от към Лиминария и не се диша. Според вас от това което виждате по силно ли гори от преди няколко часа?

От ЛимИнария ли сти или сте от ЛимЕнария?

Здравейте, ние сме от към Лиминария и не се диша. Според вас от това което виждате по силно ли гори от преди няколко часа?

Да ходим ли на море в ТАСОС?Острова е прекрасен лично бях миналата година по това време райско място.Това ако не е работа на строителни алчни магнати да запалят уникалната природа и да строят хотели-типично за това което се случи с нашето Черноморие.Гърците малко изостават кат че ли?

Гърците имат толкова брегова ивица, че такива простотии просто не им трябват. Пък и там концепцията е да има повече семеен бизнес, а не спални райони и ол инклузив. Затова цяла България е там, почиваш сред природа, а не сред бетона.

Чета редовно публикациите в ДИР-а. Прави ми впечатление, че материалите на дежурния редактор Мануел Насименто са винаги слаби, посредствени и с много грешки. Моите уважения, но ако този човек е чужденец или е в пенсионна възраст- просто там не му е мястото. Има толкова кадърни млади хора!!!

Не знам дали въпросната личност не идва и от една друга медия link След кратко проучване установих, че модераторите са пенсионери и пенсионерки, които системно тормозеха, хората там извличайки печалби за към мизерните си пенсийки.Най-млад мисля че беше шефа им който не знам дали работи сега за тях разправяха че и дира бил техен, но доколко е верно.Поне да се научат да пишат правилно като се правят на толкоз важни и страшни и недосегаеми от закона ченгета ТИЯ ЖУРНАЛЯ СМОТАНИ?

"Някои дори бяха готови от туристите да си тръгнат, изплашени от обстановката, от незнанието. " Вече джипсита започват да пишат статиите в Дир-а.

Половината коментари са относно качеството на текста. Наистина сякаш Йода е автор на новината и наистина би трябвало да мине през редактор преди да се качи. И все пак нека не използваме обидни епитети по повод автора - може би сега започва журналистическата си кариера и се учи. Защо просто не оставим обратна връзка и не дадем съвет спокойно?

В случая наистина съществена е новината, но точно затова трябва да е написана коректно. А в случая лошото поднасяне отклонява вниманието и дразни.

Език и правопис се учат преди да станеш журналист, а не след това.

"Някои дори бяха готови от туристите да си тръгнат, изплашени от обстановката, от незнанието" Абе, вие сериозно ли сътворихте този шедьовър?!!? Въобще, като напишете някоя новина, преди да я публикувате, четете ли си я? Редактори нямате ли! Срамота, че тук 9 от 10 пишещи стават за журналисти, а вие не.

А на остров Тасос в момента се намират около 20 учители от СМГ, заедно с директора на училището. Дано всичко да е наред с тях и да си се приберат живи и здрави.

Тези разчистват терена за да си направят едно хъбче като Бойко- нали ще дават газ на всички.

Тъпо! Много тъпо! И ти си уникално тъп!

Ало,гръцкия туристически сектор!По полека! Тия не разрешават никакво критично изказване за бизнеса им. По красивите голи чукари на Гърция горичките са изключително от иглолистна растителност.Може би заради кореновата система.но при тия температури през лятото и обичайната суша всичко става на барут.Подобен проблем имаме и ние в Сакар планина. Колкото до симпатягата редактор - по-голямата част от текста сякаш е преведена с Гугъл първо от гръцки на английски и след това от английски на български.

Идиот! Ако ти се случи до къщата ще виеш като ранен слон и ще ти е само до остроумия. Иначе к.р за Боко.

Пожарът започна през нощта от светкавиците, които трещяха над острова! Изглеждаше като че ли ще стане страшна буря и дъжд, но капнаха само едри капки , а светкавиците подпалиха гората!

Ще се вдигне цената на маслините.

Тъпак!

А бе вие изобщо гледате ли какви коли преминават.

Ей, кретени от дир, селищата се казват ЛИМЕНАРИЯ, АЛИКИ И РАХОНИ! А не Линемария, Аликис и РаЧони! Тупани неграмотни! хайде сега ме изтрийте да ви е.а майк.ата!

И целият текст е написан като от ганаец, който учи български от 3 месеца! Повечето "писачи" по сайтове са доста необразовани и малограмотни, но вие сте безспорни лидери! Уникално неграмотни кадри имате!

Каква е тази Линемария ?Селището се казва Лименерия ?

ЛименАрия се казва! Не ЛименЕрия!

Кой писа тази статия? Владее ли изобщо български? Какъв е този странен, объркан словоред???

Да не говорим за изрази, като: "...незабавната евакуация на цялата околност и села."

"Някои дори бяха готови от туристите да си тръгнат" може би означава, че на местните им е писнало от туристите и са готови да си хванат пътя...Да не говорим, че Линемария всъщност е Лименария...

Заеудяхме им на гърците и ужасът се изсипа на главите им.

В България и Гърция са чести пожарите, а за Турция нищо не се чува. Щото нямат гори или...

Там пожарите са други-хамерикански.

Как така след поройни дъждове и наводнения, горят мокри гори. Забелязах, че пожарите в Гърция избухват все към 3-4 часа след полунощ и то изведнъж на няколко места в близки райони един до друг. дали са случайни. А да сте чули в Албания която е пълна със сухи гори, пожари няма. В Турция същото. Просто мисли...