Ципрас призова гърците да отхвърлят сделката с кредиторите

Аз няма да съм този, който ще следва политика на икономии, ако гърците гласуват с "да" на референдума, заяви Алексис Ципрас. Гърция няма да плати днес на МВФ.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас призова гърците да отхвърлят сделката с кредиторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яааа , пролетариата как разбирал от заеми , лихви , кредити и пари - ще вземаме , ще харчим но няма да връщаме , просто и лесно а ? Ама не става. Като те видят че не връщаш , никой няма да ти даде и един цент . Даже и руския блъф на Ципрасчо не успя - щото руснаците ясно казаха - заем да , но срещу реални и ликвидни обезпечения , това "православни братя" , "вековно приятелство" , "люлка на демокрацията" и бла бла не минаха и дотам беше. До неделя банкоматите ще се изпразнят , гърците ще кажат "да" на реформите , ще им дадат пари и всички ще се успокоят.

Вървим смело по пътя на Гърция. Имахме 10 млрд. дълг и някак много лесно ни дадоха още 16 млрд. Тези 26 млрд след десет години ще са 46 млрд. и ще трябва народа да ги връща, а не тези които ще ги гепят и тогава ще има - намалете си заплатите, пенсиите и работете до гроб за нас

Какви 16 милиарда бълнуваш?

Браво, Ципрас! Защо нямаме такъв ЛИДЕР в България?!? Забележете какво важно изказване на Ципрас мина през "филтъра" на дир-а: ""Не мисля, че техният план е да изкарат Гърция от еврозоната, а да сложат край на надеждите, че може да има различни политики в Европа", заяви Ципрас." Да помислим върху думите на този достоен мъж и да осъзнаем, че ЕС-мафията съзнателно ПРЕЧИ на различните политики. А те са СОЦИАЛНИТЕ политики, които не позволяват пенсии 200 лв и мин. заплата 350 лв - като в България! Защото подобна мизерия е ПОЗОР за европейска държава! И Ципрас не желае да обрече народа си на мизерия.

имаме! но в същото време имаме и много цигани, които избират "правилния"

Ама чакай сега, пенсиите и заплатите са функция на БВП. Ако искаш да печатаме пари, можем, ама предполагам, се досещаш, че е безсмислено.

Ципрас създаде впечетление на смел и умел покерджия. Оказва се просто момче. Може и болно да се окаже.

Това е честен човек,патриот и човеколюбив демократ!!!Иначе можеше като нашите ............,да се продаде и пусне държавата си на хиените от МВФ,да я оглозгат като нас!!!

Ей, тарикати са тези византийци - правителството вземало, яли, пили, раздават и сега големи заплати и пенсии, а не искат да връщат. Къде го дават така !

АЗ СЪМ С ТЕБ, АЗ КОЙТО ВСЕКИ ДЕН ТЕГЛЯ ОТ БАНКОМАТ В ЕЛАДА ПО 2000Е, СЕГА ЕВРОПА, ЩЕ МЕ ОГРАНИЧАВА, "САМО" ПО 60Е НА ДЕН, НЕ..... СЪМ, СЪГЛАСЕН......

кайне евракис - кайне сиртакис. стара гръцка поговорка.

Кайне сиртакис - кайне евракис! Стара немска поговорка! Още от времето на третия им райх...

Призивът на Ципрас е коктейл от некомпетентност, отчаяние и безотговорност.

Заем се дава само от приятел на приятел и то без никакви лихви. И освен това заем се връща само доброволно, а не чрез шантаж и изнудване, както постъпват с Гърция!

ти имаш ли приятели?!

stan_posta@

А България има ли ?

Ей нещастни народе, ако бях на власт, щях да взимам заеми и да ви вдигам заплатите на всички. Щях да ви дам повече пари и да си наемате румънски прислужнички. След 20 години като съм още на власт, защото всички ще живеете като западняци, ама по-имотни, тия същите кредитори ще ме попитат "Ще връщаш ли парите или ти спираме кредита", тогава аз ще ви попитам народе мой "Искате ли икономии или да кажем ОХИ" и да ги клатим тези мародери още 20 години да живеят и децата ви добре и с прислужници? Какво ще ми отговорите българофили? ДА живее народа и да пребъде България Во веки, всеки който е против благоденствието дори на кредит е българофоб! ЗА децата и майките да има, да има и за мъжети да се чувстват пълноценни...ако ще да работят, ще бъдат назначени! Да си поемете и вие дъх, стига с тия колани, които ги превърнаха в бесилки и за децата ни! Да си оправим демографията, корупцията сама ще се изпари при едни голими заплати. Самочувствие ще добием на кредит, но за какво са парите ако не да съхраним нацията и да просперираме? Безработица 0% като има и престъпността ще ни е чужда. Който е против, значи носи робска душа, който е против да отиде в сиропиталищата или да види пенсията на бабите и дядовците си! Стига вече сме си гледали в празните паници, стига всеки индивидуално да затъва в кредити бързи и бавни, които никога сам няма да върне! Държавата е народа, ние сме не по-малко достоен народ от гърците. Сега е момента, да тръгваме!!!

Кой ще ти даде кредит пък на тебе бе, я се скрий некъде!

Сега дадоха бързо 17 милиарда...дават, дават мародерите!!!! Само за народа няма, не на нас тези!!!!

В неделя ще разберем дали гърците ще преклонят глави пред шантажа на МВФ и с това да се принизят на едно ниво с нас бугарите, или с високо вдигнати глави ще отхвърлят политиката на шантаж и изнудване на МВФ!!! Каквото и да гласуват, гърците немогат да бъдат изхвърлени от Европейския Съюз, защото това ще бъде началото на разпада на целия ЕС!!!

Че няма да бъдат изхвърлени от ЕС е сигурно, но че накрая редовия грък ще трябва да плати цената каквото и да гласуват също е сигурно.

Редовия грък няма да плати нищо, ако на референдума в неделя гласува с "НЕ"!!!

що бе? Когато в класната стая има един хаймана, фрау Меркел що да не може да го прати да постои в коридора?

Защото ако Меркел изгони Гърция "в коридора", целия ЕС ще се разпадне на съставните си части!

Като гледам и без теб и без мен може да се живее на този свят. И без Гърция светът няма да се свърши.

Ей нещастни народе, ако бях на власт, щях да взимам заеми и да ви вдигам заплатите на всички. Щях да ви дам повече пари и да си наемате румънски прислужнички. След 20 години като съм още на власт, защото всички ще живеете като западняци, ама по-имотни, тия същите кредитори ще ме попитат "Ще връщаш ли парите или ти спираме кредита", тогава аз ще ви попитам народе мой "Искате ли икономии или да кажем ОХИ" и да ги клатим тези мародери още 20 години да живеят и децата ви добре и с прислужници? Какво ще ми отговорите българофили?

Ами да не са им давали кредити, кой ги е карал, нали така!

ДА живее народа и да пребъде България во веки, всеки който е против благоденствието дори на кредит е българофоб! ЗА децата и майките да има, да има и за мъжети да се чувстват пълноценни...ако ще да работят, ще бъдат назначени! Да си поемете и вие дъх, стига с тия колани, които ги превърнаха в бесилки и за децата ни! Сега е момента!!!

Ха ха византийците ще скършат гъз

А бе неграмотник,в момента византийците могат да спасят себе си,че и нас - да се види,че има и друг път освен този на герберасти,либерасти и други от твоите работодатели. За сведение на неграмотниците т.н. пом ощи за Гърция бяха за спасение на водещи западни банки,като лихвата достига до 80%.Да ви таковам западното сътрудничество и приятелство Казах.

Договорите на ЕС не предвиждат излизане от еврото и ние отказваме да приемем такава ситуация. Членството ни не подлежи на преговори", казва финансовият министър Янис Варуфакис ---не искат да пуснат нянката.

По същия начин Еквадор спря изплащането към кредиторите си преди време и беше оценен като "junk" и правителството на Рафаел Кореа тайно изкупи обезценения външен дълг срещу 20% от стойността му. Тоест ако и гърците се готвят вместо 330 млрд. евро, да ги изкупят обратно само срещу 20% от стойността му, то може в най-скоро време да станат държавата с 0% дълг. Кой може да излезе умен накрая, тези с дисциплината или хитрите?

Сценарият описан от тебе изисква около година, две да я карат на бензинови изпарения. Ти представяш ли си 24 месеца гръцки пенсионер без пенсия?

Юнкер да си го представи, защото ако се стигне да няма пари за пенсии, то трябва Европа по договор да оказва хуманитарна помощ за тези 24 месеца. Пак ще го платят кредиторите и този масраф.

добре до Ципрас, верно сгърчиха ги, но гърчолята ги чака много по-голям ..й ако се опълчат срещу всички, с рогата напред никога не е дало резултати, Гърция е много важна за ЕС, но не могат да рискуват всички за един. Ако попадне в изолация, на маляките това, което им се видеше зорно до Ципрас, след грексита ще им се струва че е било КУРОРТ!!! Наказанието ще е брутално, ще принудят самите гърци да ги изгонят сиризата, не забравяйте че и САЩ ще се намеси, защото те няма да позволят руско вмешателство в "изконна" НАТОвска държава. Не се самозаблуждавайте, че системата е отслабена, по-силна е отвсякога и няма да допуснат срив на всичко заради шепа народ.

Изглежда и в Гърция има много необразовани. Как само им поднасят първата възможност да е "НЕ".

Ако в Гърция има необразовани, значи в България всеки втори трябва да е такъв, защото не си виждал какви въпроси поднасят тук.

Този заем е неизплатим, но целта не е да се изплати заема, а да се държат колониите в подчинение, докато им смучат кръвта. Между другото много държави имат имат подобни заеми, някои по-големи. Замисляли сте се, след като всички държави са в дълг, към кого е този дълг? Към марсианците? И откъде марсианците вземат пари, за да дават кредити? https://www.youtube.com/watch?v=eZvXBdSFOyU

стига с тия световни конспирации за "смученето", кажи си теорията за новия световен ред, ти да си отгоре и да доиш другите, познах ли, всеки иска това пич. Сега кво, давай да съборим всичко, да се изтребим, да разрушим цивилизацията, да бутнем банки, съюзи, системи, всичко, да измрат едни 3-4 милиарда, това ли е начина??? Или си от ония, които просто искат всичко пак да си е така ама да не е ЕС а СССР? Щото тук е пълно с такива.

Ако това е цивилизацията, стой си в лайната. Ние не щем. Аз съм показал какво предлагам. А ти?

И това ще стане скоро. Войните в човешката цивилизация са цикличност, а хората изобщо не са се променили.

Проблема на Гърция е не резултата от референдума, съответно по кой път ще поемат, а липсата на реална икономика, която да генерира прираст от продукт. Без значение в ЕС със заем, или извън ЕС без заем, тях ги чака едно и също. Тежки времена на създаване на реална икономика. Този проблем е и за България, където икономиката ни се базира само на заеми. В един момент или връщаш или поемаш сам. Държави като нашите е по-добре да спрат връщането и да поемат нов път без заеми. Няма как със заеми да връщаш стари и да чакаш ръст икономиката. Това е порочен кръг на задлъжняване без изход. Този кръг е създаден за финансова и политическа зависимост на държавите към световните кукловоди.

Противоречиш си, гърците от няколко месеца не са връщали и едно евро от заемите и пак нямат пари за пенсии и т.н. Това е защото имат недействаща, нерефеормирана икономика и социално-пенсионна система. И да нямат дългове пак не изкарват пари, защото имат огромни разходи и ниска събираемост на данъците.

Иван Петров

явно нищо не си разбрал

Реално, България може да има само позитиви от кризата в Гърция. Много гръцки бизнеси ще разберат, че нямат друг избор освен да сменят седалищата с България. Тук имаме индустриална инфраструктура, член сме на ЕС, имаме ниски данъци, евтина и качествена работна ръка и сме на няколко километра от Гърция.

Най-вече еФтини тролчета.

eФФтини са щото само руски владеят. Ако знаеха поне един западен език щяха да ги пуснат да тролят я в немски я в англииски сайт и нямаше да са на копейки. Ама толкова си могат

я, пий един аспирин

Дългът ще бъде платен по един или друг начин. Като не искат да се споразумеят ще стане следното - целия бизнес от гръцки ръце ще премине в нечии други. Практически гърците ще се превърнат в нация от наемни работници. Как ще стане - ами никой няма да си партнира с гръцките фирми, защото ще го е страх, че няма да платят. Ако гръцка фирма иска стока или услуга ще трябва да плаща 100% авансово, което ги прави неконкурентни. Банките не знам доколко са гръцки ако са все още ще бъдат погълнати от европейски такива. Лихвите по кредитите ще се увеличат, заради това, че има затруднения в плащанията и всеки с кредит ще пищи на умряло. Поради високите лихви ще паднат цените на имотите, гърците ще са принудени да си ги продават на безценица, защото няма да могат да им плащат високите данъци. В крайна сметка няма да приватизират пристанищата, а ще продадат частната собственост. И така ще пострадат най-вече средната класа. И така нататък и така нататък. Най-интересното е, че всъщност Ципрас ще спечели от това - ще има повече бедни и недоволни и ще си увеличи електората. Ще обвинява банките за високите кредити, чужденците за спекулата с имоти и за условията пред гръцкия бизнес ...

Ей смешник, тове е държавен дълг бе нещастник...говори за държавни предприятия, не за частните.

Ако затворят банките за няколко седмици и сменят валутата на драхми, парите в депозитите ще се обезценят. Държавата може да покрие много пасиви, жертвайки спестяванията на народа.

Прочетох долу из форума следната реплика от соросоиден ник: обективен ( нерегистриран ) 30.06.2015 12:30 За съжаление и ти разсъждаваш като грък. Остава да ме убедиш, че гърците имат най-голямата и силна армия. Не знам дали знаеш, ама и в момента в Гърция има донаборна служба. Щом една държава не желае да си съкрати харчовете няма какво да я жалиш. Има ли смисъл от коментар?:-)

краино време е европа да се освободи от този паразит

Чета нашите еврогейчета , които се кефят че гърците няма да имат пари за пенсии и заплати и си мислят че ще дойдат в България да ни чистят кенефите и да им сменят памперсите , ама ще има много да чакат .

Много мнения и разсъждения по отношение на Гърция и нейния евентуален фалит. Наистина много, то ако се отнасяше за България сигурно по-малко щеше да се приказва и коментира. Е, да се включа и аз. Разсъждавам така, гърците фалират, но заплатите и пенсиите им са по-големи от нашите и в момента и безплатен транспорт имат даже,а ние....ние просто си мизерстваме в финансовата си стабилност и ще продължим бре племе българско заспало!!! Стресни се Българино, събуди се! Живееш ли мреш ли? Май сами вече не знаем....

"Разсъжденията" ти са меко казано тъпи. Заплатите и пенсиите им са високи, безспорно. Но са високи, защото им ги плаща ЕС а не си ги изкарват те. Например, сега е време за плащане на пенсии, ама не получават по 800 евро пенсия, не получават и по 500. Просто не получават нищо, щото Гърция няма пари да ги плати. Та вместо да ни даваш акъл, вземи се попгледай. Не гледай как живяха гърците, докато ЕС ги хранеше, а виж как живеят когато се налага да се хранят сами.

На мен пък ми е чудно такива,като теб,какво точно искат?Тази година България плати към 3 милиарда лева вноска по дълга.Да беше ги раздала за пенсии и заплати?И като свършат,пак ще вземе заем?Така ли ги разбирате нещата?

на гърците - големи са!

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ (ПРИЛИКИТЕ) МЕЖДУ серГЕЙ / Ципарис - първия се кълнеше във всичко свято на земята, че нямало да става евро депутат, а втория месеци на ред, върти, суче, лъготи, протака и хитрува пред кредиторите си! ФАКТ! Явно всички "социалисти" са еднакви! ЩЕДРИ на обещания, и КРЪГЛА НУЛА на ДЕЛА!

разликата е от небето до земята. СерГей си гледа интереса, Ципрас мисли за страната си.

Ципурата мисли за всичко друго но не и за страната си.

дойде време за разплата иии: аааа ма ние се отказваме, вие ни бутахте заемите, дайте сега да бутнем всичко за да изчистим дълговете

и двамата са под чехъл.

На гърците ще им се наложи да научат по най-трудния начин, че безплатен обяд няма. Пък нека са горди, колкото си искат.

А ние, като сме толкова изпълнителни, защо все сме бедни?

ГЪРЦИТЕ ДА КАЖАТ "FUCK THE EU", КАКТО КАЗА ВИКТОРИЯ НЮЛАНД - АМЕРИКАНСКИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ПАРТНЬОРИ МОЖЕ БИ ЗНАЯТ ПОВЕЧЕ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНАТА ТРОЙКА!

ЕС спокойно може да мине и без Гърция. На гърците обаче ще им се разкаже играта. Сума ти улеснения за бизнеса и работа в ЕС заминават директно в кофата.

Ей трол неук, има ли правен механизъм за излизане от еврозоната или европейския съюз ако държавата сама не го реши?

Основно парите са изядени от държавните служители и пенсионерите. Няма да Ви казвам какви са пенсиите в Гърция. Ще Ви цитирам думите на грък казани преди няколко дни. "Държавен служител от средно ниво с новогодишните бонуси и декемврийската заплата си купува ново BMW." В Гърция има закон, който не позволява съкращаване на държавни служители. Затова всяко правителство след избори назначава нови свои хора, а старите остават. В резултат на това 11 милионна Гърция има 1.1 милиона държавни служители /за сравнение 7 милионна България има 170000/. Отделно е проблема с големите пенсии и ранното пенсиониране. И като капак идва и проблема с неплащането на данъци. Неплащането на данъци е национален спорт в Гърция. Сега държавата няма пари за плащане на пенсии и заплати на държавните служители. Те са основната подкрепа на правителството. Но както каза този същият грък "Оставете ги без пенсии и залати за 3 месеца и на четвъртия ще приемат всички условия на ЕС и МВФ". Въпроса е какво ще стане през тези 3-4 месеца. Защото гръцкото племе не приема, че без развита икономика няма високи заплати и пенсии. То счита, че някой е длъжен да му дава пари и да поддържа високия му стандарт на живот. Но нали знаете, че колкото от по-високо падаш, толкова повече боли. А гърците падат от доста високо.

Извади си главата от задника бе пич, този дълг е натрупан покрай олимпиади, кражби на олигарси и корупционните практики на компании като Сименс да взимат обществени поръчки в чужди страни. Западните корумпирани чиновници и мултинационалните им компании им ги натресоха чрез една малка корумпирана паплач в Гърция. Продаваха им Френски подводници, германски танкове, американски изтребители докато ги напълнят с кредити и накрая искат да ги направят копие на бедната им съседка - България. Ама кур голем ще изядат тия кредитори, гръка ще ги опече в собствен сос.

А пари за гърка от къде?? От сега нататък ще живеят без заплати и пенсии, щото пари няма.

А 13-а, 14-а, 15-а заплатка за чиновниците, а бонуси, а съответните пенсии? Как половината служители в Гърция са на държавна хранилка - от къде да дойдат парите да ги изхранват, при положение, че не облагат с данъци точно най-големите си олигарси?

Абе ПИЧ май твоята глава е в задника. За съжаление и ти разсъждаваш като грък. Остава да ме убедиш, че гърците имат най-голямата и силна армия. Не знам дали знаеш, ама и в момента в Гърция има донаборна служба. Щом една държава не желае да си съкрати харчовете няма какво да я жалиш.

България има 700 000 заети в обществения сектор и по процент сме наравно с гърците, даже малко по-зле. Кретаме само защото заплатите са ниски. Имаме точно гръцки модел на икономиката с разлика, че са мизерни заплатите.

Бегай бе, ние нямаме никакъв модел на икономика. В гърция има повече държавни служители, защото служителите които работят за държавата са държавни. За разлика от в България, за които повечето трудови правоотношения не се водят държавен служител, а би трябвало. Може ли един митничар или учител да не е държавен служител? Е в белите държави - е!

Държавни служители, а не заети в обществен сектор. Та тия един млн.служители и големите пенсии основно им изяждат главите.

Коментарите и фактите тук често се разминават. Ето няколко важни факти за анализ: Анализ на френското издание Atlantico: Европа разруши гръцката икономика със собствените си ръце От началото на 2008 г. Европейската централна банка (ЕЦБ) се нарежда в първите редици в отговорната верига за унищожаване на гръцката икономика ЕЦБ допусна няколко сериозни грешки: Първо, тя реши да вдигне лихвите през 2008 г., при това всички централни банки на другите държави се придържаха към противоположен курс. Еврозоната затъна в небивала по мащаби от 1929 г. криза и първи започнаха да се разплащат по кредитите най-неустойчивите икономики сред страните членки като например Гърция. Второ, на 22 януари 2015 г., със закъснение от 7 години, ЕЦБ реши да приеме антикризисни мерки и обяви план за подем на икономиките над трилион евро за цялата Еврозона. Той обаче не се отнасяше за Гърция. Получи се нещо парадоксално, най-слабата икономика, преживяла най-тежкия удар на целия континент, просто не стана част от програмата. Трето, ЕЦБ заплашва да затвори крана на ликвидността. ЕЦБ предостави на гръцките банки ликвидност само в рамките на екстрените заеми. За целта през февруари 2015 г. ЕЦБ установи таван от 60 млрд. евро за тази програма. Оттогава всеки ден отварянето на гръцките банки зависи от добрата вола на ЕЦБ. ЕЦБ може да приеме, или да отклони молбата на местните банки за предоставяне на ликвидност и с това държи в ръце залога за оцеляване на гръцката финансова система. Сега страната стои на колене. Вината на Гърция е в това, че не пожела да умре по-тихо, пише Atlantico.

неделя гърците могат да си позволят да поръчат още поне 1000 платени статии в същия дух. Няма лошо.

Франция пишат!Тук от подлоги и лъжеексперти не можеш да се разминеш.

РОДООТСТЪПНИЦИ КОИТО ЛЕСНО СЕ ПОДКУПВАТ С РУСКИ ПАРИ ФАЛИРАТ ДЪРЖАВИТЕ СИ. ТАКА И НАШИТЕ КОМУНИСТИ ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ ТРИ ПЪТИ НО ПОДКУПНИТЕ ЖУРНАЛЯ НЕ ГО ИЗТЪКВАТ ПРЕД НАРОДА. ЗАТОВА И НИЕ СМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ В Е.С.

Какво им завиждате на гърците. Вземаха заеми 20 години като луди и сега живеят 20 пъти по добре от вас. За справка гръцкия пенсионер взема 800 евро пенсия а българскип 50 . При това цените там са същите като в България с разликата че се продава качествена стока. Относно заема ,като им се дава ще вземат и ще вземат с пълни шепи. Вие българи прости живеете с 250 евро средна заплата, в Гърция средната е 1200 . Прочетете доклада на световната банка да видите колко сте пропаднали, оценили са че държавата ви с този темп ще ни догони след 30 години. Смешни сте. Като ви чета новините се сещам за приказката в която жабата иска да подковава вола.

Вчера националният осигурителен институт ИКА не бе в състояние да изплати пенсиите на бившите служители на държавните компании за телекомуникации ОТЕ и електричество ДЕИ. Липсват също 300 милиона евро за пенсиите на осигурените в осигурителните каси на работещите на свободна практика ОАЕЕ и на земеделците ОГА, които тршбва да бъдат изплатени през следващите дни. За да овладее ситуацията правителството притисна ръководствата на банките да отпуснат заем в нарушение на ограниченията, поставени от Евросистемата. В същото време притеснени граждани - предимно пенсионери продължават да се трупат на големи опашки пред банкоматите, като до момента не е ясно кога точно ще могат да получат пенсиите си. Масовото изкупуване на продукти с дълъг срок на годност от супермаркетите и опашките пред бензиностанциите са повече от показателни за притеснението на хората за това какво ги очаква на утрешния ден.

Хах много филми гледаш човеченце. Хората си гледат кефа,туризма си тече, пият ядат. Наще пенсионери ходят до Сандански и Благоевград да спят с ваще дъщери ,много ни е зле

Момче костас,това за вземането с пълни шепи на заеми говори твърде зле за цивилизованоста на гърците.Никой няма да седне да сменя една либерална система(тази за отпускане на кредити) само щото някой си бил сопол паднал от небето. Проблема ви сега е че целия свят разбра че сте примитивни хора.И съответно отношението към вас вече ше бъде като към примитиви. Независимо какво мислите вие за себе си.Независимо от аристотел, александър или архимед.Имиджа момче, се гради с векове,а може да се срине за половин година.Но както изглежда това е една сложна тема за един примитивен грък.

Ценителю, оправлявали сме ви 500 години, написахме ви азбуката ,имаме история . А вие какво имате освен мизерия, евтин алкохол и евтини жени. Мислете се за пчели, а сте мравки. На нас ни е сто пъти по-добре, аз ще гласувам с НЕ на референдума, защото можем да сме по-добре извън еврозоната. Гърция я е имало и ще ни има за разлика от еврото и мизерната ви страна

Гърция колония като БГ на американските евреи и западните им сателити няма да бъде.

Защо обвинявате Ципрас за заемите на Гърция,като те са теглени от други правителства преди него,нещо подобно като Борисов тегли заем след заем,и не мисли кой кой после ще го връща,и накрая ще нахендри някой като Ципрас,който дойде на власт.не е ли така???

Ципрас обеща да намери изход от ситуацията със заема, за това го избраха. До момента само протака и бяга от отговорност, прехвърляйки топката на народа.

Ципрас е народа и народа е Ципрас, то не е като в България - Бойко си е Бойко, народа си е народ...Боби Михайлов си е Боби Михайлов. За това се избира министър председател от народа, като има въпрос да се свика референдум. Ама в България тия неща не ги разбираме, тук народа не е толкова мъдър, че политиците да се допитват до него...дори за заем от 17 млрд...аре бегай!

Допреди няколко години ни даваха гърците за пример - как работят и благоденстват. И наистина, като отидеше човек в Гърция виждаше хубави пътища и обработени земи. Сега какво се оказва - че като южен народ били мързеливи. Тук вероятно има нещо друго - на някого му е изгодно гърците да затъват. На някого му е изгодно повечето страни в това число и ние, да сме бедни и задлъжнели. И интересно към кого ли сме задлъжнели? Към тези, на които им е изгодно да превръщат едни страни във "витрина", а други да са все на колене, и ако се опитат да се изправят, вместо помощ отново санкции, санкции и пак санкции. Познайте кой е световния кредитор, кой е витрината и кой е вечно губещия.

Реално погледнато Гърция не е внасяла вноска по кредитите от няколко месеца и не смята да внася такава. Въпреки това нямат пари за пенсии, заплати и банкомати. Това означава, че целия дълг да бъде отписан, Гърция ще продължи да затъва от първия ден и да трупа нови дългове. Без реформи и то болезнени, нищо няма да стане, ни сме били там и знаем.

Вчера националният осигурителен институт ИКА не бе в състояние да изплати пенсиите на бившите служители на държавните компании за телекомуникации ОТЕ и електричество ДЕИ. Липсват също 300 милиона евро за пенсиите на осигурените в осигурителните каси на работещите на свободна практика ОАЕЕ и на земеделците ОГА, които тршбва да бъдат изплатени през следващите дни. За да овладее ситуацията правителството притисна ръководствата на банките да отпуснат заем в нарушение на ограниченията, поставени от Евросистемата. В същото време притеснени граждани - предимно пенсионери продължават да се трупат на големи опашки пред банкоматите, като до момента не е ясно кога точно ще могат да получат пенсиите си. Масовото изкупуване на продукти с дълъг срок на годност от супермаркетите и опашките пред бензиностанциите са повече от показателни за притеснението на хората за това какво ги очаква на утрешния ден.

6 часа до освобождението!!!!!!!!!Atlantico: Европа разруши гръцката икономика със собствените си ръце Вината на Атина е в това, че не пожела да умре по-тихо Публикувано: 30 юни 2015, 10:47 Обновено: 30 юни 2015, 10:47

приказката за лъжливото овчарче, спокойно може да се преименува на лъжливото гърче

Бай Ганьо Балкански е най-прецакания селски тарикат не само на Балканите,но и в Европа. Нещо като теб, тъпако прост.

Бай Ганьо, затова е БАЙ Ганьо, защото прецаква, ВИНАГИ другите? Далаверата и лична облага са идеала за Бай ти Ганя . Я колко много наследници има днес, от соц.крадливи милионери до алхимията на лаборанта от Драгалевци.

Абе,едно нещо не става ясно.Щом са ''голямата работа'',защо молят за още заеми,като циганин за баничка?Някой тъп атакист или соц. глупак,ако може,нека да обясни

за да плащат българските глупаци.

Българските глупаци си имат фалити,които да плащат.Освен това,купуват коли на кметове,та на Гърция нищо не плащат...Ама все пак,не става ясно.Защо молят лошите колонизатори за ОЩЕ пари.Що не вземат да се оправят сами?Нали са горди и работливи?

никои не е длъжен да подържа мързеливите гърци , заслужават едно голямо наритване от EC

с една дума,"нещастник"

Щракането с пръсти е на път да приключи. А гърците може и да продължат да си щракат гордо с пръсти на опашките пред празните банкомати. Е, поне бизнесът с куфари и сакове ще процъфти в Гърция, щото ще заменят портмонетата с тях. Литър бензин - 1/2 кубик драхми, а византийците ще си носят Ципурата на рамо. Честит ви комунизъм, другари гърци.

комунизмът в България накара хората да се молят и унижават за да получават колбаси и кашкавал! надявам се гърците да не изпитат това!

Демокрацията също продължава да ги кара да се молят, но вече основно за кренвирши и нишесте.

Иди примерно в Швеция и ще видиш какво е демокрация. Тук си е прикрит тоталитаризъм.