СИРИЗА внесе първия закон срещу бедността

Гръцкото правителство на радикалната левица изпрати в парламента първия си законопроект, посветен на борбата с бедността и срещу „хуманитарната криза“.

Обратно в новината

Коментари - СИРИЗА внесе първия закон срещу бедността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало нашият "елит" виждате ли какво правят там. Тук отдавна сме умряли. Правете нещо,революция ли чакате.

Първите които разбраха че задлъжняването и икономиите имат този ефект са Тройката. Те за това им ги дадоха по начина по който им ги дадоха. Парите които идват и си отиват за погасяване на лихви са виртуални за банките докато разграбването на една фалирала държава от кредиторите е нещо истинско и много изгодно. Този сценарий не е измислен специално за Гърция а беше изпробван от същите финансови организации нееднократно в страни от третия свят многократно от 50те. години насам. Резултатите винаги са били едни и същи. Огромни печалби за финансовите институции, корупция и разрушение за атакуваните държави. Всички които се интересуват от темата трябва да гледат на всяка цена филма War by other means by John Pilger.

Вместо да се угои покрай заемите както тези преди него (и у нас) Ципрас се конфронтира с кукловодите от които всички се страхуват. Всичко това само в интерес на съгражданите си. Как да не го мрази човек?

Много нагъл грък като повечето- ако може да ламтутят без да работят най добре. Пък обещанията към ЕС кучета ги яли нали вече изпапаха парите. Византийска му работа!

Аз отговарям ти с най-добри чувства. Не се сърди, но не си в час с процеса. Просто си една от многото жертви на умствената промивка организирана от финансовите институции контролиращи 99.9% от световните медии. За да може да работи схемата им, на обикновените граждани трябва да се вмени чувството за задлъжнялост и вина предаваща се от поколение на поколение към институциите които ги контролират. Нарича се робство на ума. Основното нещо което трябва да се разбере е че за глобалните финансови институции парите не са разплащателно средство. Те определят наличното им количество и тяхното движение с цел политически, военен и икономически контрол. Колкото и да се стараят да ни вменят обратното, този тип сделки се правят по съвсем различен начин и нямат нищо общо с начина по който стават заемите и разплащанията в живота на обикновените хора.

Не са първи. При предишното управление на Герб, немският външен министър ни беше дал за пример, доказващ теорията, че икономиите НЕ водят до растеж, а напротив. Тази теория, съшита с бели конци, сериозно се доказва в последните години и теоретично и на практика, че не работи.

Германците са най-големите хитреци - раздават кредити срещу лихва с пари, които не са техни /просто ЕЦБ ги печата/ и печелят от лихви. А баламите от ЕС връщат.. Само че досега тези пари се крадяха от мошениците в Гърция и немски фирми, а сега Ципрас поне се опитва да възстанови някаква социална справедливост, защото досега за бедните нямаше много.

Ще ме разплачеш с тази нова визия за крадливите, алчни немци и работливите, честни гърци. Колкото и да са лоши клишетата и стереотипите, те са се появили поради някаква причина. И колкото и да не го вярвам, че всеки немец е работлив, а всеки грък мързелив, като осреднени показатели двата народа са малко различни, да??

Нова визия? Явно не четеш достатъчно или не мислиш.. Айде кажи откъде ги взима Германия тез пари? Защо продължава да отпуска кредити? От съжаление ли?! хаха В Германия работарите са от други националности, така че внимавай като ползваш думата работлив германец.. Ако в Германия не се казваш Ханс, повече от черноработник, трудно ще постигнеш.

Докато германеца дава пари, ще строят комунизма, и гъ*а с масло ще си намажат. Спрат ли парите, GAME OVER.

"помощ на стойност 70 до 220 евро за жилища" - ще си платят наема за един месец ли? И то за 30 000 души. А това с 300 киловата ток за една година - две крушки да имат, ще ги изразходят. Купони за храна за 300 000 - ако жилищата струват 70 до 240 евро, купоните сигурно ще са за по 5 евро. Само хвърлят прах в очите на избирателите.

По-тихо, че ще събудите българите.

НАЛИ ВСИЧКИ ПОВТАРЯХА, ЧЕ В ГЪРЦИЯ НЯМА БЕДНИ И С В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС ?

Вземете и нашите професионални усвоители на всякакъв вид помощи за бедни... няма да съжалявате.

тоя е луд значи който не работи ще яде да живеят глупавите германци дето ще сопнсорират гърците

Глупави ли -германците са най-големите тарикати в Европа . Какво ви дразни в тези социални закони на Гърция. Германия е сива,бетонирана и грозна. Гърция е слънчева, красива и свободна

Ти или си луд или не си стъпвал в Германия. По-добре не се прави на смешник.

Я пак? :))) Хамбург беше най-зеления град няколко години в Европа, пък не знам. :) Ей, така като ги говорите тия неща, вярвате ли си?

Ципрас поведе народа към чудото на социалистическия фалит.Щом Ципрас започва да раздава помощи и то за чужда сметка, значи имаме проблем с обожествяването на гръцкия народ. Ако тези мерки не срещнат реакция на ЕС, значи еврото ще започне сигурен спад под нивото на долара.

Еврото е замислено като валута с паритет с долара. Това, което ще се случи е, че много стоки няма да изглеждат толкова евтино от САЩ и хората ще си ги купуват от Европа. Също така на американците много стоки няма да им изглеждат толкова скъпи вече в Европа. Когато едно евро стане 60 или 25 или 5 цента тогава ще имаме сериозен проблем. Европа има износ (не само на природни ресурси), така че малко обезценяване на валутата не е проблем.