Опустошение в Гърция заради човешка намеса

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас посети засегнатите от катастрофалните наводнения райони край Атина, където загинаха 16 души.

Обратно в новината

Коментари - Опустошение в Гърция заради човешка намеса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това изявление с тези направени у нас след наводненията. Нашите общо взето са две изречения: Природа, какво да правим или вие какво искате след такъв порой. Същото е и с държавната помощ. Можем да избираме между " Стига сте чакали държавта да ви оправи нещата" и " Да сте се застраховали! Никой не ви е длъжен". Поне хората се научиха да си търсят правата - делата за наводнението в с. Бисер го доказват

там гората е изгоряла и оголила планината, ние тук се стараем и сами си сечем горите... Ама нали Господ бил българин, може и да ни се размине

Принципно не е далеч времето и при нас да има такива наводнения.Много от селата и най-вече от тъмнозелените гета смятат ,че като не секат на 100метра от селото няма страшно .Да амо един водосборен район е няколко стотини , че и повече квадратни километра.Така ,че ако там хълмовете са тотално оголени от сеч ,въпрос на време е при проливен поток да се формира огромен воден дебит за кратко време ,който да се устреми по съответната долина към съответното село.Там пък от своя страна коритата на реките няма да са почистени от разни боклуци,а мостовете,които ще бъдат запушени от посочения по-горе боклук ще изиграят ролята на бентове.

При гърците ще се възстановят своевременно нещата, а при нас един век няма да е достатъчен!!!

Значи много ме кефят като кажат РЯДЪТ КЛИМАТИЧЕН ФЕНОМЕН! Само, че тия редки климатични феномени в последно време бая зачестиха! И така като гледам май май ше станат едва ли не ежедневни!

В гръцките курортни селца винаги се забелязват бетонираните канали, които ги отделят едно от друго и са до морето. Там обикновено е пясък или, тук-таме тръстики, някои са грозно блатясали и развалят пейзажа. Обясниха ми, че така се пазят от наводнения. Така че има и положителна човешка дейност, ама явно не навсякъде. А у нас такова не съм виждала, не е кой знае какво и може да се направи, може да се почерпи опит.

А нашата мафия иска да застрои Пирин с хотели и писти,като така изсече горите и съсипе националния парк,а после природата,като им го върне подобаващо на банскалии, те ще се сетят да протестират срещу държавата и ще я изкарат нея виновна за потопа,който самите те ще си навлекат!!!!

Ти да видиш - "човешка грешка"?! Не може да бъде, бе, комши - потопите у назе само Дядо Боже ги предизвиква и направлява! И само Той носи отговорност, но кои сме ние, че да му я търсим?!

А при нас всичко винаги е ОК.Никога виновни няма щото те са недосегаеми бандите близки до някой горе я в парламента я в министерствата.Държавата, тоест ние плащаме за всички тежни поразии.Това са наште управляващи

Е то само в България виновни няма. И все тая пуста природа ни изненадва - лятото с горещини, есента с дъждове. Дано не вали сняг зимата...

Баси Всяка година помагаме с пари на Гърция за нещо Тази без малко да ни изтърват и ето на Борисов няма как да им откаже По мои сметки до сега Борисов е подарил на гърците над 300 милиона евро Кеш суха пара и без никакви условия А колко е подарил на Сърбия Македония и Турция вече и аз не помня

А на мене за Коледа БХ ми подари един гол бахур, защото аз съм му бил много лош из между лошия мат'риял.

Ей за това харесвам Борисов За заплати и пенсий пари няма За образование и лечение пак няма Но сега няма как да не се появят в бюджета едни 100 милиона с които да помогнем на бедните гърци

а има ли сто милиона евро за пострадалите от наводненията в България?

Има сто милиона евро за пострадалите от наводненията в България, ... к*ра му има.

Същото като в мутренска България. То беха наводнения, то беха, взрирвове, скъсани язовирни стени у нас. Все пак мутрите в Гърция май не са толкова много, като у тука.

Разбирам че не можеш да си представиш свят без мутри но в Гърция наистина няма Не че гърците си нямат проблеми но мутри няма А ако се появят ще ги пандизят много яко

не искам да ти разбивам илюзиите, но и там си имат доста мафиоти, които управляват проститутките, наркотиците, залаганията и т.н. Иначе нямаше да има нужда да правят кампании "охи наркотика" и други подобни. Разликата с нас е че там мафиотите си стоят в тези сектори и не се правят на министър-председатели, крупни индустриалци и медийни босове.

В България мургавите (и не само те) обезлесяват много по-мащабно от горски пожар. И като валне някъде и им отнесе къщите и се почва един рев - държавата тва, държавата онова... Никакви кинти за такива!

"дъждове са се излели над съседна планина, опустошена от горските пожари през 2016 г., което е улеснило напредването на калния поток към населените места" Ето още една приичина да не се изсичат масово горите. Короните на дървета и паднала шума са естествен буфер срещу проливен дъж. Задържат водата и после бавно я отцеждат.

дааа, те короните на дърветата много вода задържат! и шумата и тя, като се запънте, ни плува, ни се мести!

Стани от пред компютъра разходи се в гората след дъжд. Часове след като дъжда вече е спрял, от короните на дърветата капят капки. А гниещата отдолу шума е полуплътна маса, която се напоява обилно с вода.