Гърция отбелязва националния си празник - деня ”ОХИ”

Преди 76 години Атина отговаря с "НЕ" (ОХИ на гръцки - бел. ред.) на ултиматума на Мусолини за допускане на италианските войски на гръцка територия.

Обратно в новината

Коментари - Гърция отбелязва националния си празник - деня ”ОХИ” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а аз да си помисля, че празнуваха "охито" от последния референдум... :-))) но и двата повода са си все едно и също, де...

"Излязла си, от светите кости на гърци. И като преди, смела си, Здравей, о здравей, Свобода!" /из химна на Република Гърция/ В момента гърците протакат приватизацията на националните си активи по безпрецедентен начин;-). Народ са, за разлика от тълпата лупменизирани европеидни индивиди, в която се превърна българския. Това все пак са наследниците на оня лудия, изрекъл "Молон Лабе" пред сбирщина перси при числено съотношение 1:1000. При тях поговорката за преклонената главица, дето не я сечала сабя /какво се случва със задника докато главата е преклонена нищо не се споменава в народната "мъдрост"/, не вирее. Честит празник на читавите сред гърците!

Абе като са такива пичове, що не вземат да произведат нещо освен зехтин и узо, ами все просят. Кви са тези уж големи мъже и все просят, не ли някак унизително да си просяк и да имаш упорството да просиш за голямо мъжество. Тия номера само те си ги разбират, иначе на английски грък и крадец са една дума.