Гърция няма пари за плащанията по дълга към МВФ

Гърция не може да извърши плащанията по дълга към Международния валутен фонд (МВФ) през следващия месец, защото няма пари.

Обратно в новината

Коментари - Гърция няма пари за плащанията по дълга към МВФ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми булгари. Не мислете за гърция. А. Мислете за вашата държава . За Гърция мисли бог макар да малка буква тои е велик. Тои ще спаси Гърция.

"...приземяване, приземяване, приземяване ...". И "...догодина цели проводници!". Видовият ден идва за всеки (длъжник). Затова законите на всяка уважаваща се държава трябва да се променят така, щото всеки държавен ВЪНШЕН заем да се взима с референдум и за конкретна цел, а не конюнктурно от шепа крадци/политици. Тогава зрелите хора ще преценят дали да задължат едно, две или три поколения от своите деца с настоящите си харчове или да им оставят шанс да създадат нещо свое. Защото за бъдещите няколко поколения гърци не виждам големи перспективи...

Да продават островите.

Само да попитам - откъде вземаха пари за 14-15 пенсии годишно, 15-16 заплати годишно и ред други бонуси, без да си събират данъците? И ако за целта са вземали кредити, откъде - накъде не искат да ги връщат???

Всичко изцоцахме. Дайте още. Не съм получавал пенсията на мама, дето умря преди 15 години, вече три месеца...На какво прилича това!

Проблемът на Гърция не е огромният й дълг, а безпаричието в моментът. Гърция иска още заеми, ама няма да й дадат, защото вероятността тези нови заеми да бъдат върнати, е нищожна. На Гърция й остава само да проси милостиня, ама просешката им паничка ще остане празна заради нас. Ще кажат на гърците - вижте българите как оцеляват с много по-ниски доходи от вашите - защо на вас трябва да дадем милостиня, а не на българите! И милостиня няма да дадат на никого, разбира се.

Сега Гърция, после и България, след няколко правителства, като вземат по 16млрд дълг, ще си понакупим самолети, танкове и други такива...ще се окаже че дължим 100-200млрд.

Другарю, забравете за момент Андрешко и помислете. Проблем с дълговете няма, стига да можеш да си ги обслужваш. Избите си от главаите тая тъпотия да сравнявате дългове. Сравнява се възможността заобслужването им.

Ако можеш да обслужваш дълговете, значи че нямаш нужда от заеми. А обслужването чрез взимането на все нови и нови заеми, води до гръцки финал.

Там, на Врабча, все танкове, самолети и американци ви гонят. Имате си бели пластмасови маси, значи нямате проблем.

До всички защитаващи Гърция, нека ви задам един елементарен въпрос. Какво ще се случи ако влезете в ресторант, ядете пиете и се веселите, но когато дойде време за сметката се оказва, че нямате пари да си платите? Да, примера ми е много опростен, но за хора които не могат да мислят икономически е лесно разбираем.... А сега си помислете, че бъдещи помощи ако се отпуснат, то и ние като член на европейска общност също ще плащаме, а помислете и колко частни фондове също изгоряха заради гръцките хрантутници. Защо протестирате, че циганите в България се хранят от нашите данъци и за наша сметка? Нима гърците не правят същото но за сметка на Европа и гражданите и?

в колко ресторанти ядохме и пихме , че и сервитиорките опрашихме , нищо не платихме че и пари за цялата тая работа делихме

Ха, че вие още ли сте живи бе..... Не ви ли отстреляха. Чух, че са открили ловния сезон за човекоподобни мутри.

Това не е ресторант.Много от политиците работят за големи банки и подписват заеми срещу огромни лихви,които след това плащат цели поколения.Наскоро и ние взехме заем от 16 милиарда,но нещо не те видях пред министерски съвет да протестираш.След 10 години ще имам ли право да ти кажа-ало,тарикатчето,като изпапа заема беше добре нали,айде сега плащай тези 50 милиарда лихви.

дълговата спиралаи ние тръгнахме по нея след 10-20 г и нащо заемче ще набъбне

Не ме познаваш за да фамилиарничиш. Тарикатче можеш да наричаш политици без един ден трудов стаж или сменяли цветовете на партиите и пристрастията си като ежедневно бельо. Това какви заеми взема правителството на България е въпрос който касае всички ни в дългосрочен план и точно поради тази причина правя аналогията с "ресторанта" безплатен обяд няма. И както не съм съгласен гърците да "станат от масата и да излязат", така не съм съгласени ние неконтролируемо да влизаме в дългова спирала за да хрантутим паразити. А сега ти си отговори от кои искаш да бъдеш..... Другарю

Увеажаеми Тодор, въпросът Ви наистина е "елементарен". Но... Думата "елемент" е от гръцки произход, означава неразумна и неуправляема сила. Древните елини са считали, че светът съдържа четири основни съставки - силите въздух, вода, огън и кал, а нашите чуждопелтеци са заместили българската дума "съставка" с "елемент", защото им се ще да изглеждат образовани, а не само образувани. Сега за въпроса Ви с ресторанта. Гръцкият народ не е взел заеми - нито да стопанисва ресторанти, нито да яде там. Заемите са договорени от тогавашната соцвърхушка, ползвани са от нея и предимно от господарят й - банковия капитал. Не е известно дали и колко пари са взети, но по-голямата им част е вложена обратно в банките - кредитори, а изплащането е договорено да е от държавата, т.е. от гръцкия народ. Това ще рече, че не имало финансов обмен, а са подписани договори и държавата гарантира, че народът ще ги изплати с лихвите им. Аферата е блестяща в социалистически смисъл и е "елементарна" в гръцкия народен - кална е. Подобна е на КТБ-ешката, но е в по-големи размери. Та отговорът на елементарния Ви въпрос е по същество и едва ли ще Ви допадне. Не е редно гражданите, съставащите гръцкия народ да плащат яденето на банките и върхушката, а и текущите им печалби. А пчеабите им са около 1 000 евро в секунда...

XpиcтoTaмapин

Не е в многото заеми проблемът - да повторя. Ами нека Гърция да не си изплаща заемите - няма да се продъни земята от това. Проблемът е, че Гърция иска нови заеми, иска ново финансиране. Е, няма да й дадат, защо да й го дават. Гърция иска ново финансиране, за да плаща заплати и пенсии. Няма да й дадат, защо да й дават, че след време да кажат, че управляващите от Сириза били взели тези пари зад гърбът на гръцкият народ. Ще кажат на Гърция просто Баста.

Та отговора ми , "гръцкия народ не е взел заеми....." да, не е взел директно, но са се възползвали в не по малка степен от управляващите ги, а главно не им е потърсил сметка за разхищението (това и нас ни чака). Вземането на 15-16 заплати, пенсии на отдааавна починали роднини, неплащането на данъци и други "благинки" , неминуемо водят до сегашното състояние. Според мен много от тук пишещите никога не са посещавали Гърция, не са се допирали до гръцкия бит през последните 20 години, за да могат да разберат от кога и къде е проблема. Като говорим за социална система, то това което се наблюдаваше в Гърция беше по близо до анархия.

Става както навсякъде по света - едни взимат заемите, а други ги плащат. Някой да ни е питал нас за едни 16 млрд.?

Гръцката наглост и арогантност нямат край. Защо Европа трябва да продължава да ги хрантути и да налива огромни суми в бездънната гръцка яма? Когато гръцките комуняги приведат стандарта си към българския и се смирят, тогава би могло да се помисли за помощ. Всички говорят само за Гърция. Някой да говори за пенсиите и доходите в България? Не сме ли и ние част от ЕС?

да им затвори кранчето.Да видим какво ще стане. И голяма истерия те блъска мари Попова, щом и гърците изкара КОМУНИСТИ!

стандарта им като нашия няма да стане докато чакаш може да вземеш да се изпържиш в собственната си злоба

Съжалявам, някой друг е истерик. Каква е управляващата партия СИРИЗА? Крайно лява, пропита от популизъм и извратен комунизъм.

По-голям комунизъм от политиката на плановите евросубсидии няма.

БРЦК

Много тъп материал бре. Не Гърците прекараха кредиторите (Германия) си като не искат да плащат. Кредиторите прекараха Гърция. И Гърците искат да си платят кредитите - ама само главницата. А ония им искат по 20-30 мил. на година лихви. И сега се опитават да ги накарат да си разпродадът държавата на безценица. При нас мина номера , ама гърците засега се не дават.

Проблемите започват в момента в който НЕ СИ ПЛАТЯТ вноските по дълга. За сега Гърция е изправена пред един прост избор - взима заем като се съгалсява с условият на този който го отпуска или не го взима. До тук Гърция не е отстояла нищо. Просто си се пазари за условията.

Благодаря добре ме разсмя. Също така " :) " го каза най-точно.

на цивилизацията започват с гърците, ако питате тях. Лошото е, че на нас се пада да видим края.

Ама що така бе нали Бай Путя обеща да удари едно рамо :)

Тебе кво ти пука, кво е обещал Путя на маляките? Искаш и ти ли да се облажиш шаяк?

Пародия

Не бе не искам да се блажня притеснен съм просто че бай Путя за пореден път едно говори друго прави а простите хора му вярват.....

Обеща, но гърците искаха прекалено много за нищо в замяна и за това не се получи.

"През последните четири месеца така наречените институции подложиха гръцкия народ на бавно изтезание, една от най-ужасните практики на изнудване в световната история, за сметка на страната", заяви Лафазанис. Хм, а докато изтезавахте бавно кюфтетата и узото, не ревахте, а?! Сега, когато ви представиха сметката, ревете?!

въпросът е колко са отишли за "кюфтета и узо" и колко са отишли в нечии сметки и в чии точно сметки .... гърците се опитват да кажат - ние сме съгласни да платим за "кюфтетата и узоо" но за останалото не ни търсете защото то си е при вас и при тези дато са ви го върнали ... ако ти дължиш на банката 1млн чий е проблемът твой или на банката .....;):)

И нас това ни чака !!!

Що ? Да не мислиш, че има шанс АТАКА да спечели избори?

Във форума се навъдиха много тролове и ни занимават със своите психически проблеми. Без да е във връзка с темата бих запитал някой може ли да ми обясни защо, когато борсовите цени на петрола падат с 15-20% у нас в бензиностанциите бензина и дизела поскъпват. Спорад мен има картел между руския завод-Лукойл и българската държава управлявана от Б.Б. И двете страни са доволни ощетявайки българския народ, като Лукойл трупа спекулативна фалшива печалба, а министъра Горанов прибира по-голям акциз и ДДС от населението и потрива доволно ръце.

И защо ОМВ, ШЕЛ, ЕКО имат същите цени, след като горивата не са от Лукойл?

Като за говори че не харесваш тролове защо ни занимаваш с твоите "психически проблеми" като трол?

Най-добре на този въпрос може да отговори представителя на българската държава в Лукойл. Той, ако някой не знае, се нарича Р. Овч. известен още като Дългия инкасатор. Той би трябвало да обясни по какви причини петролните продукти произведени в Лукойл имат най- високите производствени цени в ЕС. И ако не дай си боже някой успее да монтира отново измерителните уреди в рафинерията ще се разбере на какъв грабеж е подложена България. В момента никой не знае какво влиза като суровина, и какво излиза като готова продукция.

Защото доларът расте.

Еврогалфоните или....еврогейовете там направиха санкции на ръшите и ...сега немат парици да дадът на бедните гърци да си платат дългъ!? Ми ко ша прайм?

То е ясно! Ще си го 'завираме'!!

Харчете толкова, колкото произвеждате. Предполагам, че господинът от снимката не е роптаел срещу високата заплата, която е взимал, като резултат от кредитите, които е получавала Гърция, не е връщал 13 и 14 заплата или високата си пенсия. Трябва да им се обясни, че за високия им стандарт, някой друг се е трудил и не е получил възнаграждение- германци, французи, холандци, белгийци.

Гърция не може да извърши плащанията по дълга към Международния валутен фонд (МВФ) през следващия месец, защото няма пари. Същите са и основанията на нашите цигани, когато трябва да плащат.

"Комунизмът е прекрасен докато свършат чуждите пари!"

Византийците, като нашите цигани искат някой да ги храни безплатно. Нямали пари да върнат 1.5 милиарда от дълговете, а в банки имат 285 милиарда евро.

Част от тези пари са на онези корабни магнати дето ни данъци ни ни що не плащат. От правителството се опитаха да се направят на мъже и да ги накара да платят,но магнатите казаха бягай от тука и дотам.

Хехе, много сладко изнудват. Направо кефят. Германците наливаха пари в кредити заради лакомията си, сега ще си видят парите, но на гръков ден.

За 13,14,15 и 16та заплата имате, а да си върнете кредитите нямате, неграмотна нагла сган.

Има няма 2 свдмици остават. Ще видим имат ли пари или не. Важното е, да не им се отпускат още заеми докато се държат толкова нагло.

Имам малко гръцка кръв и преди няколко години ходих при родата там. Беше по великденските празници. Мъжът на далечната ми леля беше военен. Никога няма да забравя какво ядене и пиене падна "за сметка на държавата" - там имало такива закони - висшия военен можел да покани родата на "агне за сметка на държавата". Далечният ми племенник е на 29 г. - досега "достойна работа за него" все няма и кара на социални помощи, защото "така му било по-изгодно". Е, няма безкраен празник. Все някога инкасатора идва със сметката...

Където е влезнал МВФ, резултатите са такива... Не е нужно да прегазиш с танкове една държава, просто й пусни, като вирус МВФ и й гледай сеира...

На крива ракета, космоса и пречи. Стига глупости говори. Когато дърпаш кредит и не си го плащаш, нормалното е да фалираш. Стига с тези глупости МВФ, или който и да е им бил виновен. Харчат повече отколкото изкарват, дори данъците не могат да си съберат. Да си запознат че само до преди 5 години почти не плащаха данъци (особено за имоти), сега някой друг им е виновен. Като си толкова съпричастен с гърците хвани и им преведи своята заплата. До скоро вземаха 16-та ( повтарям шестнайста) заплата, сега реват, ами нормално.

Какво ми дреме за Гърците Добре,че Орешарски не взе 1 милиард Ако бе взел и нашите внуци щяха да патят

...затова пък Борисов взе 16 милиарда, за да не се съмняваме, дали внуците ще ги плащат!

Точно за това, другарю. Но не ни притеснява връщането на заемът. Повече ни притеснява да не се доберете отново до властта, че при последния ви допир с нея, за пореден път почнаха да падат банки...

И преди това взе още 4 милиарда заем, за да плати на вложителите в КТБ, вместо да накара останалите банки да платят тези пари, както е по закон!

Какво значи "не взе 1 милиард" не само,че взе един а и мислеше да вземе и два-три още.

Бе те да продължават все така усърдно да взимат нови и нови милиарди, пък ние и германците ще им ги изплащаме, колко му е, я колко сме се замогнали, та вързали!

КоУега, къде ни слагаш нас с германците?!... Ние заеми не раздаваме отдавна...

Колега, крайно време е да стоплиш що е то ЕС. Заемите се отпускат от ЕС, демек от ВСИЧКИ негови членове. Това, че икономически не сме съпоставими с германия не значи, че не даваме своя дял за да могат гърците да те гледат като нищожество.

най- важното е да не си сринат социалната система- да им останат високи заплатите и пенсиите. Веднъж свалят ли ги на маймунско ниво като при нас- край. После няма излизане от мизерията с десетилетия....

Гръцката управляваща класа е окончателно банкрутирала. В момента цари безскрупулна пропаганда, която цели да убеди гръцкия народ, че онези които му даваха заеми са лошите, а управляващите,които ги взеха и изхарчиха са добрите. Всъщност гърците едва ли изядоха всичко, но подкрепяха с гласовете си на избори, хората които го доведоха до това положение. ЕС трябваше да фалира Гърция преди 20 години, а не да дава безумни заеми. Фалитът на Гърция е напълно неизбежен и ще е по- лош от нашия през 1990 година. Немислимо е да се дават пари, които никой не може да върне, но ЕС очевидно подкрепяха глупостта пред съвземането след известно боледуване. Гърците влизат във фалит след известни натрупвания, а ние влязохме във фалит след пълно разорение от комунистите, така че е възможно гърците да се съвземат по- бързо.

много нагли византийци.направиха кредити в размер на 200 процента от БВП,а сега не искат да връщат и заплашват.тяхната наглост няма аналог

аналогът на наглостта е тукв БЪЛГАРИЯ И ТЯ НОСИ ИМЕТО;правителството на бойко-2!

Пази боже от ленив грък,лисица калугерка и магаре градинар! Кога гръка лъже и дрътите циганки ги втриса! Българина кат се замогне-къща вдига,турчина жена си зема,гръка - поразия чини!

На нашта футбОлна легенда, Боко Боричели, Той е прост, и се разбира със простите, ще даде по 20 еври за Коледа, НО, само на тези, с пенсия под 100 еври ! Кривоуста журналиЗка & журиска

Другарю, подмокряте се само при мисълта за Борисов. По спокойно. Темата не е за него или за поредното злодейство което е извършил. Темата касае едни нарот, който до сега не си беше патил от комуноидните дебили.

Ако излезела Гърция, край с еврото...хаха, все едно ако каже някой че ако се махнат етническите не-българи от България (онези, които не работят и живеят в незаконни имоти и не плащат данъци) и България ще фалира, защото няма да има кой да пазарува с парите от помощи??? Ако се махнат Гърция, Испания, Португалия и другите мърши от еврозоната, еврото ще смаже всчики останали валути, особено долара- а тогава на американците ще им се стори финансовата буря през 2008 като майски ветрец в сравнение на това, което ще им се случи.

Гърците и ци*аните са едни и същи,ядат и пият на гърба на другия, а накрая се и бунтуват,искат още пари,но не за да работят и да ги връщат,а за да пият и играят отново....

" Драга Европа, Гърция знае как да харчи, но не знае как да плаща. Нашата сметка е ваша"

Фесовете с петолъчки от АТАКА май са на страната на мързеливите византийци? ;)

То стана като календара на маите.Само че в случая-календарът на гърците.Според него светът свършва на 5-ти Юни,когато Гърция ще обяви фалит.Затова шаманите Ципрас,Варуфакис,сега и този нов за нас шаман ни напомнят през час че светът все още има шанс да откупи спасението си срещу скромните 7,2 милиарда евро.

Много готин коментар

Не мога да повярвам, че има хора, които се гордеят с това, че не си връщат дълговете!? Всеки трезво мислещ човек, трябва да си направи елементарна сметка и да поне да изравни приходите и разходите. Когато харчиш повече отколкото ти позволяват приходите, означава, че го правиш за сметка на някой. Този някой ти е помогнал в труден момент и не заслужава да бъде лиган постоянно!!!

Не само такива хора има, има и много, които им се възхищават, защото смятат, че да прекарваш другите и да живееш на техен гръб е достойно с възхищение!

Ама разбирасе, целия свят зависи от това с каква валута ще оперират гърците, Вече сериозно ми писна от тая драма. Да фалират и да се приключва. Така или иначе, споразумение сега няма да реши нищо, а само ще отложи фалитът за есента.

Аре ,бе немате?Вас дас? Ако тръгнат патрулите на Вермахта ,пак да проверяват от палат на палат ,що скатани милиарди ще паднат от тюфлеците! Шнела ,шнела греек швайне!

Напускането на EU от Гърция ще се отрази много добре на другите държави от EU - дори и тези без евро - Варуфакус може да е сигурен в това.

След като няма друг начин, Гърция да фалира. Вярно ще бъде доста болезнено за цяла Европа, но това е положението. Сега да внимават повече припиремане на нове членове във валутния съюз.

Мръсно човече е това, Варуфакис. Мръсно и долно. "Ние направихме каквото можахме, сега ако фалираме, ще е заради Европа". Сякаш Европа ви накара да изплюскате 350 милиарда евра. Че и плаши - щяло да бъде катастстрофа за общата валута, ако Гърция напусне еврозоната... КАТАСТРОФА ЩЕ Е ЗА ВАС, АВАНТАКИС! И спри да прехвърляш вина към европейците! Намалете си харчовете, изчистете си корупцията, ЗАПОЧНЕТЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ДЪЛГОВЕТЕ! Те са си ваши, гръцки, а не европейски! Ако ли пък не, излизайте от еврозоната и вървете по дяволите! Да видим, като ви спрат плащанията, колко достойно ще живеете!

Дори Русия отказва да отпусне пари на Гърция,защото знае,че след това гърците няма да и върнат парите! На крадци пари не се дават! А що се отнася до "Сириза",това е партията на олигарсите в Гърция,тя не закача нито един олигарх там,въпреки,че те са основните виновници за сегашното състояние на държавата!! Целта е фалит,приватизация на всичко в Гърция и отново безсметни печалби за олигарсите,а,какво ще става с бедните гърци,на тях не им пука! Надявам се гръцкия народ да се усети навреме,защото след фалита оправия няма да има!

Всъщност, гърците не са бедни. Доста заможен народ са (без значение от къде са им парите). А дали ще станат бедни, след като сами си избраха популистите от СИРИЗА си е изцяло техен проблем.

Браво на гърците.Велик народ!Опълчиха се на банкерската световна мафия,която командва целия свят и на която служат всички правителства.И както се вижда ще успеят.Банкерите сса изненадани и уплашени,да не би и други да последват гърците.НЕ НА БАНКЕРСКАТА МАФИЯ. ( Всичко , което стана с ,,банка,, КТБ е измислено и осъществено с благословията на световната банкерска мафия )

Значи и ромите сме велик народ, защото правят точно като гърците - ядем и пием, а друг плаща!

Точно така е Бат Сали.И циганите и гърците працят това защото им дават.Дават им всичко и им позволяват всичко.Кой им дава? ЗАЩО ? Значи някой (тоя който им дава) има полза от тях.Ето чети един понагоре е написал въмутено,че на гърците им дали 350 МИЛИАРДА...и те са ги похарчили...ами - КОЙ ИМ ГИ ДАДЕ?ЗАЩО ВЪОБЩЕ ИМ ГИ ДАДОХА?ДАЛИ ОТ ТИЯ 350 млр И ТОЯ КОЙТО ДАВА НЕ ПОЛУЧАВА?ЗАЩО НА НАС НЕ НИ ДАДАТ?АКО НИ ДАДАТ НИЕ НЯМА ЛИ ДА ГИ ПОХАРЧИМ ПО СЪЩИЯ НАЧИН?Ето на тия въпроси трябва да си отговорим.Но как ще си отговорим,след като въобще не си ги задаваме?

Гърците са народ с достойнство, а не роби като българите. За Българите 150 евро минимална заплата е много, докато за гърците 960 евро мин. заплата е равно на непоносима мизерия. Всяка жаба да си знае гьола!

Те и циганите са с достойнство-повечето предпочитат да не работят за малко пари. Предпочитат да ги хранят. Като гърците.

Хубаво си го написал...това за достойнството,но не пишеш къде е нашето достойнство.Има само една държава , в която плащаш здравни осигуровки , а като се разболееш плащаш и прегледа и лекарствата и ако ти вземат кръв за изследване и операциите и т.н и рушвета за иперацията ...Това е нашата държава.Само тук един пенсионер получава около 100 евра на месец и точно толкова му трябват , за да си плати тока,водата и лекарствата.Само в нашата държава се плаща данък за лек автомобил и винетки! , а пътищата са осеяни с дупки,в които си трошим колите.Няма да изреждам повече...И защо е така - защото си мълчим и траем.А защо си мълчим и траем - защото нямаме достойнство!

Много точно казано.Гърците дават пример,който трябва да бъде последван и от другите държави!И най-вече от България.

Малаките като нямат кинти ,да искат борч от сидераста,нали каза ,че путя ще му бецали 66 милиарда,само да го изберем за премиер! Като изкопа и златото ще им дава диаманти и брилянти на муфта за коконите! Да живей труда на сенкя! Едене спане,сране - Болен ,ЦиПраз ,БСП!

Добре,че ние имаме да връщаме и тези 16 милиярди

Ех...и ние да имахме дълг 16мрд ЛЕВА.Пълно щастие щеше да бъде!! А сега за 30години се очертава да се връщат 700 мрд ЛЕВА...има-няма 42 ПЪТИ повече!! А както всеки знае гръцката икономика не произвежда 42 пъти по-висок БВП от българската,нали??

Срещата на Цивилизацията с Мързела! :))) Демокрацията е от всички и за всички. Трудно се става от роб демократ.