Гърците отхвърлят германския план за право на вето на бюджета на страната

Гърция отхвърли германското предложение еврокомисар да контролира бюджета на страната. Това стана след извънредно заседание на премиера Пападeмос с лидерите на трите политически партии подкрепящи кабинета.

Обратно в новината

Коментари - Гърците отхвърлят германския план за право на вето на бюджета на страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много ме кефите с безплатните обяди, мързеливите гърци и други простотии! сигурно на вас като ви отпускат кредити в банките ви питат дали сте мързеливи бахти и смешниците сте!

Когато ядохте кюфтетата не ревахте, а сега не може ЕС да ви контролира бюджета, нищо че на практика ви изкупи, така ли?

... както и тук, копанката е добре организирана. И евроинспектори за нея няма открити, няма открити...

При Жан Виденовата инфлация гърците се кефеха в България. Е, идва време да си го върнете...

гърците толкова бързо лапат че ЕС не може да им насмогне с парите. До вчера 130 стигаха а сега им трябват 145 ! Те докато им ги отпуснат ще искат 160 сигурно!

БРАВО , МНОГО ДОБРЕ КАЗАНО !!!!

И на гърците не им е лесно. Знаеш ли, колко трудно е да не се работи.

Гърция отдавна е доказала, че не може сама да си управлява финансите. Но доста нагло се изказва на тези, от които се издържа.

определено всички българи завиждат на гърците за високия стандарт вместо да ги защитават и ние да протестираме и искаме такива заплати защото ги заслужаваме! по добре всички да живеем богато от колкото всички бедни! всичко зависи кои ще се бори до край! трябва да искаме и настояваме от правителствата всеки ден със стачки и други форми за натиск!

Безплатен обяд няма! А малакийците предждаха твърде дълго. За какво ще протестираш точно, че не разбрах?

Малоумника иска да яде кифтаци на корем като гърците, а след 20 -30 години децата му да ядат грездея,защото ще ги вкара в заеми от които няма измъкване, още щом се родят. Малаките са светъл пример на всякакви нашенски червеногъзи гащници и мърди ,които печелят по 5 гроша ,ама искат да харчат по 25 ...

Високият стандарт беше вчера. Питай ги днеска. И още веднъж го питай след 3 месеца и догодина и всяка година до 2030....

Не те знам какво заслужаваш, ама пари не се раздават, а се изкарват. Гърците тепърва се обричат на мизерия в следващите 50 години. В момента имат инерция все още и това ще е може би още 2 години. Първо ще го усетят по пътищата, здравеопазване, образование. Не им завиждам. Не искам да съм като тях. Мисля, че при нас нещата се случват плавно и сравнително стабилно. Дано и така да продължи. Важното е БСП вече да не идва на власт.

блажени са върващите че в българия сме по-добре от гърция! такав народ като нашия прост и завиждащ си заслужава да е най-беден в европа!

Какво искаш бе, шебек? Малко ли ти беше Виденовия период, та искаш да се повтори? Много е къса паметта ни, та не помним, че това е най-сигурната рецепта за "благоденствие". Аз не искам такова "оправяне" за идните 50 години.

Ти му подаваш пръст, то ти захапва цялата ръка. Каквито едните, такива и другите. Едните дават пари, другите ги харчат, без да връщат. Как става този номер, че и аз да се уредя? Дали италианци, испанци, ирландци, португалци и др. ще се възползват от услугата? Не могат да им откажат - иначе е дискриминация.

Гърците прекаляват, не знам как се търпи това нещо от ЕС, но като знам, че всички тия пари се дават от него и най-вероятно поне 70% никога няма да бъдат върнати само и само гърците да продължават да не работят

Никак не се търпи - просто от две злини избират по-малката (за сега). Много по-лесно е да се дадат едни пари, отколкото да се преструктурира целия ЕС, барабар с Гърция...

Много добре им идва на едрия банков бизнес (Европейски или американски). Дори и да опростят голяма част от дълговете, пак ще остане достатъчно голяма сума, по която да се плащат лихви. Всеки знае, че едрия бизнес управлява политическите решения, така че ще си караме така до евентуална смяна на социалния строй

За такива като гърците се казва,че са гьонсурати!!! Готови са да вземат парите на Европа,но не са готови да променят начина си на живот,който ги доведе до фалит?!? Но в задачата се пита кой е по-простият-този,който дава парите,т.е.Европа или гърците,които ще ги харчат???

По-скоро са паразити. Настаняват се на топличко в нечий организъм и се хранят от него като единствената им функция е да го разболяват все повече и повече.

аззз

Браво на гърците, това е единствената останала свободомислеща стана и народ в Европа. Ако нашето правителство допусне отнемането на суверенитета в бюджетната област ще бъде еквивалентно на национално предателство

Dragan

В случая виновната страна са Германия, Франция и ЕС. Гърция фалира отдавна. Кредиторите се надяват да си възвърнат поне малкото от това което са дали. Но гърците са хитри отписват им стария дълг и вземат нов, който също няма да върнат. Ако някой от Вас е дал заем на съсед, който се оказва че няма пари да ги върне, продължава да харчи, ти отписваш дълга му - ще му дадеш ли нов заем и въпросът е до кога ще му даваш.