Гърция пак отхвърли ”щедрото” предложение на кредиторите

Гърция отхвърля предложението на кредиторите за продължаване на действащата кредитна програма с 5 месеца - с предоставяне на кредити от над 15 млрд. евро.

Обратно в новината

Коментари - Гърция пак отхвърли ”щедрото” предложение на кредиторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ич им не пука колко стотин милиарда са изтаковали в тоалетните и продължават... Май пак ние ще поемем "част от общите задължения". Добре са си оплели кошницата и свариха ЕС в точния момент по без гащи, когато всеки дърпа чергата, а наоколо се тресе от конфликти. А това, че той и хората му не носят вратовръзки, от бедност ли е, демонстрация някаква ли, бунт срещу западната етикеция ли или просто балканска простотия?

Ако Гърция фалира и излезе от ЕС всички дългове се анулират автоматично, европедалчетата-кредитори почват взаимно да си гризат т.шаците , да си опъват жартиерите и поглеж Сатрапията се пукнала като сапунен мехур, а Гърция минава на проруски позиции,братушките стоварват един як десант и пиндогейците увяхват!!!

Капута Путин все за това си мечтае един среден ГОЛЕМ!!!!

браво на гарця!

буква в азбуката ....

Какви са тези кредити, какви са тези чудеса за Гърция? Та, тя има кредитен рейтинг ССС - което значи (Пълен Боклук). А, се наливат пари с десетки милиарди! А, ние с рейтинг BBB нямаме право на развитие с кредити и трябва да чакаме само външни инвеститори! Какви различни стандарти има по света и в ЕС! Да ти се отще от всичко!

А сети се Мартинчо защо е ТАКА! Сигурно ще се сетиш, освен ако не си тъп български политик.

В никакъв случай отговорът не е един.Този за крадливите политици е стандарте...,а друг има по-интересен.Как беше всеки сам да се замисли имайки предвид протичащите процеси които не са случайни и беконтролни.

За теб, след като външният вид е довод, що не си сложиш смката, за да ти видим пък красотата или нещо да кажеш за Меркел?? А този е не само хубав, а дори красавец, но ти че му завиждаш и нямаш други доводи ... просто завистлива и зла:-))

Гърция на първо време, май, цели напускане само на еврозоната, без санкции за това! Оказва се, че евозоната е доста голяма финансова глупост сътворена от ЕС! Еврото е слаба валута, без потенциал!

Ха, че тя, тази "тройка" освен шантаж друга форма на "сътрудничество" познава ли?! Добре че от време навреме има политици като Ципрас, да нарекат нещата с истинските им имена и поне да се опитат да се държат достойно без да засрамват народа си- нашите продажни нещастници могат само да им дишат праха... и да се снишават в ъглите като стане дума защо са пуснали чужди танкове на наша територия!!!!!!

а, съветските танкове ли са нашите !?

Първо съветски танкове вече няма (тъй като СССР не съществува)Второ тук имаше български танкове,които бяха произведени в СССР.Трето,когато в страната ни се нанесе сухопътна,настъпателна техника,за която правителството три дни чудом се чуди дали са на учение или не,на това му се вика окупация.

Я, след като знаеш, я кажи кога съветски са идвали тук?? Или след като нашите са били тяхно производство, то ... ега си логиката:-((, ти да не би да караш лека кола българско производство??? Но ако мога да избирам, предпочитам да сме в съюз с руснаците - докато бяхме с тях изпратихме човек в космоса, изградихме си държавата, народът ни живееше спокойно и сигурно, имаше все повече реални социални придобивки, нямаше безработни, неграмотни и просяци. С тези - съсипахме всичко, 5% много богати, останалите треперят за следващи ден, социални придобивки все повече се орязват, хора в частния сектор в болшинството са като роби - само за хляб, и то ако им платят, някои дори не са подозират за съществуването на Кодекс на труда, нямаме икономика - внасяме дори доматите, нямаме и армия. Но имаме безработица, неграмотни, безпризорни и просяци и банани, целогодишно и приказки, колко предните били лоши, а тези - обещания, по-точно миражи за някакво райско бъдеще, замангельосване, докато ни отнемат реалното. Превърнаха ни точно в бананова република - най-бедните, радват ни с пъстри стъкълца и живеем в мизерия, а 5%, точно с подкрепа на "новите" продадоха и им продават всичко наше, тънат в безнаказана корупция и охолство. Типична колониална държава, вече почти от третия свят, да ми посочиш някаква разлика???

Вратовръзката е само едно парче плат , с което освен да се обесиш за друго не става. Това, че някои имат вратовръзки не ги прави по умни! Хубавото в случаая и което ми харесва е, че се намери някой, който да каже НЕТ на световния финансов октопод. Давид срещу Голиат! МВФ съсипа доста страни с техните "помощи", а на тия които отказват да взимат обикновенно им пада самолета или им се спретва превратче!

Стига вече Гърция.Всеки който има възможност да пише или говори в медии се изказва навсякъде. Че и хвалят БГ как била по добре????Стига вече сте показвали простотията си -гърците ще се оправят,както и руснаци и други,които си имат мозък,а бг ще робува и ще пребива всеки който има сиво вещество

Дай Евракис ! Има Сиртакис ! Няма връщакис !

когато гърция и ec си мерят членовете. от гърция с любов.

германците изотзадзе докато си мислите, че си мерите чурките,че дълго време няма да можете да седнете да пиете узаки.

Такава наглост на държавно ниво рядко се вижда: Гърците искат реструктуриране на дълга което включва: 1. Опрощаване голяма част 2. Връщане когато могат и те преценят, независимо колко време ще отнеме 3. и то ако икономиката има излишъци 4. Междувременно те трябва да получават пари от Европа Което означава че икономиката която те организират ако не прави пари няма да връщат нищо. С други думи могат да продължат да мързелуват, да си плащат най високите пенсии в Европа, да поддържат огромна и крадлива държавна администрация и Европа е задължена да ги издържа и храни. Нагли паразити! Жалко за историята която имат. Европа трябва да ги остави, да си връщат драхмата да видят що за нация са и какви пенсии ще плащат тогава.

А, и като ги оставят сами, защо да не се "вържат" с Китай и Русия?? Та Европа и САЩ да не са целия останал свят - на 9-ти май Китаецът беше плътно до Путин, сега, на икономическия форум в Петербург са участвали, колко 50 000 или 70 000 чуждестранни фирми?? А "Европейците", като бойкотират под свирката на американците, други ще им заемат опразнените ниши в търговията, Земята ще продължи да се върти, но откакто свят светува, войните са за разширяване на пазарите, нали?? А Европа все повече ми заприличва на колония на САЩ - стъклена витрина, но слаба, несамостоятелна, зависима и послушна, за да му върши мръсната работа и да не го КОНКУРИРА!! Иначе и защо държавите от бившия Източен блок трябваше първо да бъдат съсипани икономически, пазарите им изоставени, те обезоръжени, а Балканите да се превърнат тлеещ потенциален проблем, който също да я отслабва?? Така че, ще видим дали гърците губят или печелят от това, че отстояват националните си интереси, а ние, дето сме толкова 'стабилни", дисциплинирани и послушни - вижда се на какво дередже го докарахме.

бая си се надрусала щом сънуваш референдум на 5 юли.

езици явно и с българският се затрудняваш

Първо правило при преговори: Никога не приемай първото предложение.

Брово! Този селяндур се доказа, като пълен страхливец!

- Върни ми онези пари, които ти дадох на заем. -Но след като вече си ми ги дал, те са си мои, нали? -Ах, ти Ци-прасчо! Казал с тежка въздишка Мечо Пух.

българска поговорка: хем пос.ан, хем голям. въртят сучат...все по византижски.натрупаха милярди, ядоха, пиха, а сега пак изнудват - даjте! а на мен хич не ми се дава!

Свободна независима Елада със заеми и празна хазна. Цмешнико, да не мислиш че референдума ще опрости заемите.

Колко дълг остави на България комуниста Тодор Живков ? Какво имаше в тази комунистическа държава, като промишленост, селско стопанство и т.н. ?Хайдуците от СДС не направиха инвентаризация? Интересно, ако една лавка сменя стопанина си задължително се инвентаризира, а една държава мина метър.Защо ? За да не се знае какво ще крадат фалшивите комунисти, пардон демократи, които окупираха властта с помощта на САЩ. Какъв дълг утре ще оставят крадливите ни еврокатили ? Какъв дълг оставиха на гръцките комунисти буржоазните партии ПАСОК и Неа Демократиа ? Интересно !!!

Какво е оставил бе сельо. Скапани предприятия с пълни складове скапана стока, която хората не искаха дори да я подаряваш. Остави фалирала държава. Страшни чугуни сте. Няма материал в тази държава.

няма матеряли в тази държaва защото тъпанари като теб и е.аха маиката.

Що преди да пишеш глупости, за да не си в ролята само на чужда подлога и безмозъчен папагал, като не вярваш на филми и не си виждал дори снимки от тогава, що не прочетеш поне малко статистистичеки данни, по колко производства сме на първите места в света, по колко в десятката, на кое място сме били по БВП. И кои, "Златни пясъци" ли са били фалирали, в които тогава идваха "средни", а не сегашните бедни туристи и "продаден"на дъщерята на Иван Костов и приближените му тогава Бакърджиев, Н. Михайлова и т.н., "Алумина" ли в Шумен, оборудван със стругове IBM, с които и сега работи закупилата го турска фирма, "Дунавска коприна ли"- на второ място в света по производство на платове от естествена коприна и продаден на цена по-ниска от складовете наличности към момента, ликвидираният завод "Черно море" ли, който имаше поръчки дори от НАТО, БГА ли и т.н. и т.н. Всичко това кой го е правил, българският народ го е правил и правилно: Това, което тогава е построено, сегашните не могат дори да го боядисат!! Закриват се болници из страната, защото ни били много, а тогава държавата как е имала възможност да ги строи - тези средства някой ни ги е подарявал ли или сме печелили нещо си с архаично оборудване?? Чувал ли си репликата на първия директор на завода в Правец, че когато ние сме правили компютри, "Нокия" е произвеждала галоши?? Не те е срам, в усърдието си да оплюеш лошите, комунистите, не те е и еня, че си оплюеш народа, който всичко това сам е построил!! А я погледни и снимки от преди 9-ти септември, я прочети Йовков и Елин Пелин, за да видиш откъде е тръгнал и какво е изградил със собствените си ръце, да достигнем до "космическа държава", всъщност, и сега нашите учени участват, но беше ... И пак ще станем, според Севрюкова, и ще си получат заслуженото лъжливите ни крадливи политици, предали народа си, и вие, с промитите мозъци да му мислите - много боли, когато разбереш, че си бил само сляпа маша!!

32 000 заводи фабрики бяха разграбени, 4 000 000 работни места бяха закрити само в промишлеността. Защо не правиш сравнение

те са горди за разлика от теб въшкарнико.не е луд този които яде кюфтетата,луд е тоя дето ги дава.да не ги е давал,сега да пие една студена вода.

Типичен балкански чук :)

олигофренски европеиски дух.

маи бая си се надрусала.

шемо ,сълли

да шемет е на маика ти сина.

гърция ще го реши без референдума на тъпухгерите.

И какво ще стане ако още утро разстрелят всички от СИРИЗА и на власт дойдат отново старите европейски партии - НОВА ДЕМОКРАЦИЯ и ПАСОК ? Ще кажат : Ако ние бяхме на власт досега да сме Ви върнали всичко , но тия гадните комунисти развалиха всичко, така че дайте ни сега едни скромни 300 милиарда евро да оправим погрома след СИРИЗА и тогава ще Ви върнем всичко накуп.

И нас ни тласкат по пътя на гърците. За разлика от тях нашите политици продават страната много по-евтино от техните. Гърците поне имат стандарт сравним със западния, а ние ... Слава Богу, че стандартът ни на живот е нисък и ще става още по нисък. В това се крие единствената надежда бежанците да се махнат, а циганите да избягат. А иначе даването на заеми е най-бързият път за заробване на една страна, другият начин са войните.

отоенталка е маика ти нещастнико.

Моля те, избрал си е женски силует, така че, дали е жена или от триполовите, може да се обиди, че го смяташ за мъж:-))

разсмя ме от душа ,добре го каза

Новата сграда на ЕЦБ струва 1 млрд. На откриването е пазеха с бронирани коли. Това с парите на европейския данъкоплатец. Меркел щедро си раздава но това не са пари само на Германия

Ти какво искаш, управлението на 500 милиона европеяце на наколни жилища ли да е и да се придвижват с лодки еднодръвки. Ах ти на дядо сиромахомила.

Спокойно, както е тръгнал нашия Боко със заемите, след края на мандата ще ги стигнем византийците. А след още един мандат - ще ги надминем.

Шами, ако гръцките комуноиди искат независима Византия, щяха да напуснат доброволно ЕС. Само че имате един проблем!!!!!!! Без ЧУЖДИТЕ ПАРИ - ромеите сте обречени на глад! Вие сте паразитите на Европа.

Да пратят нашите плазмодии в Атина,за има няма 10 минути всичко ще е подписано,вазелина сами ще си го сложат,ще докарат демократични пенсии от 70 евро и заплати от 200.

говориш заплата от 200 евро за администрация е достатъчна-те и без това нищо не прави .70 евро пенсия за военни и полицаи-ами правилно...те така или иначе се пенсионират на 40 години и работят допълнително...работят , нещо което не са правили през живота си. за наемният труд заплатите НЕ зависят от правителството

Гъркомана атакист е поклонник на чужди интереси. Той се кланя пред сараите на Доган, текат му лигите по Путя и хвали просяците византийци. Атакиста има съдбата на българския ром - беден, безработен и живеещ с надеждата някой друг да го храни и да преживява от чужди пари.

Патриотите от ПФ на Валери Симеонов какво направиха за Бг - за сега докараха само американските танкове в Бг.

Мечтата на болните атакисти е пак да видят в София руски танкова. Е, това няма как да се случи. И мъката им е толка голяма, че дори и относително нормалните от тях изтрещяха!!!

Да правим федерация с Гърция и без това в Гърция работят повече българи от колкото в България!!!

Ей го, типичния национален предател. Така се хванахме със СССР са прокламира да се хванем с Гърция.

кой прати българите да слугуват в Гърция??

Браво какво значи това???? Че са по добре и плащат въпреки заема -но българина от злоба не вижда.

Чудесно. Така вместо всеки грък да дължи по 30 000 евраки, солидарно всички ние ще дължим по 20 000. Перфектен план.

Напротив ще им сложим и нашите 20 000 да им станат 50 000

Добре правят съседите гърци. Хоро с дявола не се играе.

Браво на Ципрас и Варофакис! Отстояват до последно интересите на народа си. Всички знаем какви са интересите на МВФ и какво следва от техните ЩЕДРИ заеми. Липсва ни такъв държавен ръководител.

Имахме си, дебиле, тамън двама. Луканов и Виденов.

Защо забрави Съсела и Орешарски?

Голяма грешка е това сравнение -нито са комунета -соруси-тикви.

Не са обещавали да не си фалират страната. Юнаци!

Само на мен ли ми се привижда ,че страните с най висок стандарт в Европа имат собствени валути

Страните с най-висок стандарт в Европа са колониалните страни, които са крали и избивали 1 000 години колониите си по света. Богатството им мирише няа кръв и е фалшиво.Колониалната политика е жива и България, превърната в руини е ярък пример за 25 годишен гнет.

колониална номер едно швейцария, после дания , идва ред на скандинавските държави . всички тези са имали мноого колонии -в някоя паралелна вселена от която пишеш

Имаш много тъмни петна -писах за Швеция,Дания,Норвегия,Швейцария и да за Великобритания . Стандарт на живот-знаеш ли какво означава

КАКВО Е БАНКОВИЯ ЗАЕМ ? - ЕВРЕИНА ДАВА ПАРИ НА ЗАЕМ СРЕЩУ НАДЕЖДАТА ЧЕ ПОЛУЧАТЕЛЯ ЩЕ ГИ ВЪРНЕ .... .... СЪЩОТО Е И НА БОРСАТА - ТИ СИ СЛАГАШ ПАРИТЕ В АКЦИИ И В СТОКИ С НАДЕЖДАТА ЧЕ ТЕ ЩЕ ПОСКЪПНАТ :)))) .... НЯМА ЗАКОН БОЖИ КОЙТО ДА ТИ КАЗВА ВЪРНИ ПАРИТЕ :)))

КВО Е 9-ТИ СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА ? ... ДЕНЯ В КОЙТО БЪЛГАРИТЕ СПРЯХА МАСОВО ДА ПЛАЩАТ ЗАЕМИТЕ СИ НА ЕВРЕИТЕ , БЕЙОВЕТЕ И ЧОРБАДЖИИТЕ :))))

Много поучителна история. До колкото разбирам идва новата еврейска религия наречена комунизъм и така се отхвърля зависимостта от еврейте. Супер си наясно с тънките игри ...

Колко е часът при вас, в Подмосковието?

2:20 СУТРИНТА И Е СУПЕР - БАСЕЙНЧЕТО - ПРОТИВОКОМАРНАТА МРЕЖА - ТОПЪЛ ШОКОЛАД И St-Remy Authentic XO :))

Държави в които никога не е имало комунизъм затъват икономически, следователно и политически. Каква е причината на този велик строй, който нашите боклуци кръстиха демокрация за да заблудят народа? Тръгне ли Гърция, Еврокочината се разпада като каартонена кутия....

А държавите в които е имало комунизъм никога не са били добре икономичски :)

Русофилите са потомци на най-великите българи, докато русофобите са потомци на продажните потурнаци, залягали в калта и останали живи след Освобождението.Именно поради това се преобърнаха в русофоби и вкараха България в две, а вече и в трета национални катастрофи. Продадоха Македония и Признаха идилското Косово. ТЕ ПРОДАДОХА И ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ !

какво е банковият заем . предприемач има добра идея... иска да организира производство , да създаде работни места НО няма капитал . хората от средната класа и не само успяват да поспестят някой лев...държат ги в буркани, дюшеци но инфлацията ги изяжда. как да срещнем тези две групи ? ами хората спестители дават парите си на някой който да ги управлява и очакват някаква доходност. банкера помага на предприемача да тръгне но естествено очаква да бъдат върнати парите-те не са негови , а също очаква и лихва с която да възмезди вложителите и да остане нещо и за него . я кажи как е в твоят псевдосвят ....детройта или км

Не се напрягайте да коментирате,това не е за прости комунистически кратуни!!!

Падението на дира. Само да се спомене бе гееца, щерев и другите тролаве и веднага цензората се задейства. Впрочем не е ли време да отивате на парада под ръка вече?

айде бе вие с минусите....защо мълчите "коментар на ЯНУАРИ от 26.06.2015 10:31 (+14 -15) Коментар към: ЕС даде ултиматум на Гърция и кредиторите й ЕС не е в позиция да дава ултиматум на Гърция! Залогът е целостта на ЕС , и Гърция постави ЕС на колене, това е истината! Гръците диктуват "преговорите!" Кментар на ЯНУАРИ:"26.06.2015 10:40 Коментар на ЯНУАРИ към: ЕС даде ултиматум на Гърция и кредиторите й а на бас, че не само няма да допуснат излизане на Гърция от ЕС, ами ще им опростят поне 2/3 от дълговете и ще им отпуснат нови заеми!" ЕС Е НА КОЛЕНЕ ПРЕД ГЪРЦИЯ, това е положението!

Интересно, какво в този пост толкова допадна на модераторът?

Явно модераторите са се напушили щом от всички коментари точно този намериха за най-смислен... Явно и "дир-а" залязва в петък срещу събота, а наздраве

гърците око се съгласят, трябва да си забият нож в гърба.от къде на къде ще им забраняват да не влизат чужди инвестиции.искат да направят съснтото като с българия.по този начин искат да направят гърция кукла на конци,ама няма да им се сбъдне.европеиските лидери вече се усраха с тяхната наглост.

депп

Но Омония съм не виждам опашки пред банкоматите!!!!! От понеделник започва изплащането на пенсиите ще има опашки разбира се.

и на вас сороси !!!!!!!!!!!!!!!!

Държави в които никога не е имало комунизъм затъват икономически, следователно и политически. Каква е причината на този велик строй, който нашите боклуци кръстиха демокрация за да заблудят народа? Тръгне ли Гърция, Еврокочината се разпада като каартонена кутия....