Няма признаци за пробив след кризисна среща за Гърция

Преговорите между Гърция и нейните кредитори трябва да продължат с голяма интензивност. Засега няма признаци за пробив.

Обратно в новината

Коментари - Няма признаци за пробив след кризисна среща за Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

червенко копеленце

Драго ми малоумниче, часовничето тик-така за тебе!

Като тръгне срещу нещо с тая мазна усмифка, лицето Й лъщи, като тиган, И с тоя задник, да го растресе , като топла пача, Ципрас ще свали гащите

Стандард енд Пуърс (Standard and Poor's) се изрази ясно, Ципорас и Варъфъкис са пълни боклуци!

Пробивът на Ципорас отзад се очаква до 2-3 дни! Без базилин!

имах предвид Меркел и Оланд, защото за нов заем ще се търсят политици, не банкери. Гърция е изчерпила всички източници на ниско-лихвено кредитиране. С изключение на политически мотивирани приятели.

Но тия, наште, политици, портестутки, и артисти, и млади и стари, Зяпнат един срещу друг, като шарани, и се доближат, с увиснали устни, И, почнат да си ги трият, като сйомгите преди да си фърлат хайвера и да умрат! И после не се чудете, че Мерга зареза нашия, и побегна при Ципрас ? Знае Тя, я я ! една запазена баба

Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс (Standard and Poor's) понижи с още една степен кредитния рейтинг на Гърция в категорията "боклук" ("junk" "Боклук", много хубаво са го казали хората.

Бедния, но "работлив" бг.мутро-хотелиер ще черни колкото може Гръцките си колеги-мързеливите.Полза от това няма да види

Гърците не са съгласни да бъдат намалени пенсиите. Интересно след месец-два като им свършат парите с какво ще ги плащат тия пенсии? Или девиза е следния - може и да не получавам пенсия, ама да е голяма.

Няма друго обяснение, освен това,че целта им е да излязат от ЕЗ и да си въведат драхмата. Да видим как ще изчислят заплати, задължения и прочее, че ще настане голямо преразпрделение.

А с какво ще бъде обезпечена тая драхма? Това вече сме го гледали в България. Те резерви нямат, даже напротив. Ще въведат някакъв официален курс - 1 драхма за евро и един неофициален 100 драхми за евро. Когато хляба ти стане 100 драхми, какво като получаваш 1000 драхми пенсия.

Според Мудис е ВВВ, спред Фич - ВВВ- и не е взет предвид новия кредит. така че - сещай се. Дай по-малко пропаганда, повече истина.

"новият кредит" не е взет а гласуван. няма да теглят 16 милиарда накуп, а през идните 3 години. И на финала рейтинговите агенции не променят индекса в зависимост от това какви кредити са взети.. напротив миналата година намалиха рейтинга на щатите защото НЕ взеха кредит и бяха пред фалит... така, че тая опорна точка издиша. Поне пред интелигентните хора.

От кого не са взели САЩ кредит? От себе си? И за какво? Много ясно,че ще им падне рейтинга, ако нямат с какво да се разплащат, притова един пункт под максимума :) Разликата е много сериозна,за да правиш такъв паралел. Ние нямахме проблем с обслужването на кредит, та да ни трябва нов за тая цел, имахме проблем с дефицита и го финансирахме с кредит. Ако искаш да ти се обясни - ще ти се обясни, ако искаш да правиш "опорно-точкови" внушения, няма да се наложи.

да плащат и да се мащат пли путлер и идил.

Нищо не мога разбера!!! Кажете ни ясно и "сдъвкано" кой е пил , пие и кой ще плаща сметката, или пак да го пишем при вересиите?

Тези работи се знаят. Пили са банкерите и няколко бивши корумпирани гръцки правителства. Почерпили са и гръцките избиратели за да ги оставят да танцуват и трошат на спокойствие. Идеята е да връчат сметката за плащане на гръцките и европейските данъкоплатци. Ако гърцките кажат че не искат, тогава ще я прехвърлят само на европейските. А тея дето са пили ще идат да пият в друга европейска държава. И така...

Идва една партия на власт с лъжи, и след няколко месеца -в контейнера. Българите да внимават, защото и при нас има няколко накива партийки.

Българите точно с мизерия ли ще ги плашиш? На къде по-зле?

Я си погледни историята и виж как свършваме след управление на БСП. Та има доста по-зле. Но за щастие, БСП не е на кормилото.

То, само с хилене не става Алекси!!!

Гърците нямат намерения да връщат никакви пари! Не може да се казва - дайте ни 7милиарда, за да ви върнем 1,6. Те вече назначиха 3000 държавни служители, а предстои да назначат още 3600. Пенсии и заплати под 700е се водят социално слаби и получават помощи от държавата. Не мога да си представя, че някой може да твърди, че изрязвайки тумор от здраво тяло, ще доведе до разпадане на тялото. Винаги има кратък период на възстановяване, но тялото ще оздравее... да му мисли тумора.

зависи от метастазите...

Европа са осъзнали,че гърците само искат и не връщат,но защо и гърците не осъзнаят,че няма безплатен обяд и Ципрас да спре с номерата си и тогава може би ще го оставят в ЕЗ.

"Винаги е било така" - всъщност от по-малко от век. Освен това си има срок на годност. И той изтича. Въпроса е какво ще правят - "саниране" или нов строеж.

"винаги е било така" - всъщност стотици години. не аз пиша историята - само чета. а новият строеж е на зелено още и търсят инвеститори - много шум - малко действие. И гърците очевидно са се вързали на тея приказки. Че парите се правят от въздуха.

Ами прочетете още. И аз мисля иначе че са заложили на нов строеж. Понякога е по-евтин от ремонта, зависи от състоянието на сградата.

Ганьо взе,че се притесни,да не би някой да му отнеме последното място..Защото най-обича да мрънка и да се оплкава..Въх,топим се..Въх,мизерия..Въх,ама защо не сме пред фалит?..И германците се топят,а индиийците имат по десет деца..И какво?

С което издаде, че целият рев срещу Гърция цели да внуши на бедния окаян Ганьо, че има и по-зле от него. Обаче засега - няма. И това не го твърдят "мрънкащите", а притеснени наблюдатели от САЩ и Ю Кей, например.

Няма,защото Виденов го преживяхме,та сега се възстановяваме..Но бавничко..А на тях им предстои..Такива ми ти работи,червен мрънкалнико..И нито ЕС,нито САЩ се чудят как спасяват България..Щото не се налага..Ако Орешарски беше гътнал още една банка,тогава щяха да ни спасяват.

г-да западняци! ние тва, че са боклуци , си го знаем от 1500 години! Що не ни питате? Щото нмого знаете. Не питай старило, питай патило!

те СА единствените кредитори, които може да помогнат на Гърция в дадената ситуация.

Ако гърците са СС-, къде сме ние?Ами ние сме с рейтинг ВВВ-. това значи, че имаме още мегдан да вземаме кредити. Но поглеждайки демографските и макроикономически данни стигаме до извода, че дори само за да поддържаме тази мизерия, в която тънем, ще ни се наложи да задлъжнеем още. Какво ще стане, след като използваме и този последен ресурс е въпрос с понижена трудност, но пък е доста неудобен от политическа гледна точка. Приличаме на обран селяндур с прилично (все още) кредитно досие, на когото ще му шитнат бързи кредити, след като му изтече ипотеката на колибата.

почти си прав.. все пак има лъч надежда - още не е късно да обърнем демографските тенденции и да дадем работа на безработните. Това последното не се прави, защото както е написано на входа на Аушвиц - "работата ще ви направи свободни".

кое не влиза в "почти"-то, да сверим часовниците. А ,че не е късно да се обърнат тенденциите - не е. Никога не е. Но те са такива, каквито са, а не каквито биха могли да бъдат. Поминъка не се дава, той се печели. В конкуренция с други желаещи го. Икономиката ни, без сивия и черния сектор и без дефицит, може да храни 1м души - има няма.

Абсолютно си прав ние сме един цървул, който се крепи едвам, едвам. Пенсиите и заплатите са ни смешни, но пък сме категория закърпен цървул., а пък гърците съдран. Гордейте се българи с това

Ние сме закърпен цървул, а гърците съдрани лачени обувки. Но пък нашия цървул има доста кратък срок на годност. Още 3-4 шева и ще ходим боси.

Първа задача на чиновника е, да усложнява нещата. Там действа правилото-защо да е лесно, като може да е трудно. Подобно нещо правят брюкселците. Те са като мадама, която знае, че в последна сметка ще даде, но се опъва до последната минута. Знаете ли я тая игра-две коли се движат една срещу друга на голяма скорост. Който първи не издържи и свие настана, той губи. Защото никой не желае да се катастрофира. Та моето мнение, който е давал, пак ще даде. Защото в противен случай, съвсем ще загуби. Пък отгоре на всичко, тия натовски гърци, вместо да се съобразяват с натовските команди и стандарти, изхитрили се и протиракетната им брана е от руски СС-300 Че как може да не се попритиснат малко. Току виж, послужили за лош пример на други. Така поне мисля аз.

защо трябва да плаща държавата на гърците, като си имат пари!?! нека си ги харчат! Държавата ги е платила авансово!

Айде закривай, то не бяха напъни то не беше пъшкане, родилка да беше ще ше да роди!

Първа задача на чиновника е, да усложнява нещата. Там действа правилото-защо да е лесно, като може да е трудно. Подобно нещо правят брюкселците. Те са като мадама, която зцнае, че в последна сметка ще даде, но се опъва до последната минута. Знаете ли я тая игра-две коли се движатн една срещу друга на голяма скорост. Който първи не издържи и свие настана, той губи. Защото никой не желае да се катастрофира. Та моето мнение, който е давал, пак ще даде. Защото в противен случай, съвсем ще загуби. Пък отгоре на тия натовски гърци и протиракетната и от брана е от руски СС-300 Че как може да не се попритиснат малко.

Имам въпрос. Те ако са в боклука, ние къде сме?

Това е кредитен рейтинг, и определено сме по-добре от тях по тоя показател. Друг е въпроса, че празната ти кратуна не може да проумее, че сам си си виновен за мизерията в която живееш.

"Гърците имат пари, държавата няма". Поне това схванете :)

А при фалит, държавата слага ръка в/у всичко в банките. Демек взима парите на гърците, които не са се усетили да ги махнат от там. Толккова ли не помниш собствената си история?

Но моята теория е друга. В играта участва гръцкия елит,който няма да допусне този сценарий. А ние, ако си спомняш, нямахме елит. Само гладни мародери с власт. Не виждаш ли разликата?

Това че става дума само за Гърция е някакъв форумен мит. На мен ми приличана домино. Системата се реформира, но вместо бърз рестарт, ставаме свидетели на контролирана реформа в сектора.Тя за мен поне е неизбежна. NB. Прочетете "Money creation in modern economy " - текста е на Банк ъф Ингланд. Не че пише нещо, което не знаехме, но все пак източника е с друг авторитет. За мен това е сигнал за обща реформа, пък ако смятате друго - споделете.

спрях да чета след резюмето - това е писано от банкери, които се имат за центъра на вселената. Заблуждението, че банките правят парите се рекламира от доста време (столетия) от някои избрани лица (все банкери). И въпреки, че отчасти е вярно за САЩ и Англия където "централните им банки" са тип публично-частно партньорство, като цяло е изключително заблуждаваща концепция сравнима по вредност с учението на Маркс и Енгелс.

Ти остави, за какво се имат. Виж, кое е новото. И какво значи точно те да признаят, какво представлява съвременната система. Може би трябваше да прочетеш цялото :)))

накратко - аз поне реформа не виждам. винаги е било така както пише, и най-вероятно винаги ще е така, защото това е най-мързеливият начин на забогатяване и тея дето са се закачили на клона не искат абсолютно никакви реформи (тоест перестройки, тоест промени).

Тая работа с Гърция прилича на моята с КТБ! И аз като ЕС, ЕБ си затварях очите за харченето на пари, които никой няма намерение да връща! Ха сега да ви питам - кой е виновен!

искрата не може да печата. А как му се искана милия:)))

има една дребна разлика - когато нещата излезоха наяве ЕС и ЕЦБ започнаха да дърпат уши, а БНБ подпомогна всячески доизточването на банката.

Аз съм сръвнително млад човек но с огромен оипт.Работил съм с гърци и ги познавам отлично.Къкво правеше гърка който се занимаваше със заплатите при изплащане -понеже заплатите ни се плащаха всяка седмица си избира няколко човека ей така на посоки и вместо 400 евро за една от седмиците ти пише 40 евро....просто маха едната нула и 360 евро от един кълпак отиват в долния гнусен грък.Аз съм обиколил 80% от света и съм стигнал до следното.Най-гадните хора на света са еврейте следвани от Гърците ,ние Българите сме най-долни обаче.

Това за евреите и гърците е вярно, както е вярно,че си ужасно неграмотен! Думи като "къкво" и кълпак" са нови не само за мен, да не говорим за запетаите, които липсват!....Но пък иначе имаш богат и световен жирейски опит...

Важното е ,че си разбрал същината на това което пиша.Това е мисиата ми да огтрамотявам такива като теб.Днес ще си купя бира и ще се почерпя.Кефиш ме! Благодаря ти !

Има и по-сериозни грешки. Но иначе, опита му май е сред тинята на обществото, а там е все едно с какъв етнос ще си имаш работа.

това, че не можеш да ги работиш гърците и евреите си е твой проблем, че им се явяваш кат овца на заколение (за гърците коза). за 400 евро на седмица имам представа какво точно си работил, но смятам да не коментирам.

Следващата по-ниска рейтингова степен е специално за гърците - "jerk", т. е. "малака".

Гърция не отива на добре.може да се предположи с голяма степен на вероятност без да спазва реда в който са написани 1)предсрочни избори в Гърция 2)Дефолт 3)За изход от еврозоната ...още е рано да се каже.по скоро-не. 4)след изборите ще клекнат и ще намалят пенсиите и каквото трябва.иначе след дефолт следва сериозна нестабилност,отлив на инвеститори,още по силно изтичане на капитали изобщо катастрофа.

за да участваш в еврозоната се изисква да отговаряш на определени условия - като например бюджетен дефицит да е в определени рамки, ако не - плащаш глоби. Предвид положението на Гърция ако обяви фалит не е сигурно, че ще я търпят в евро-зоната.

Кредиторът винаги е поставен в по-тежко положение от длъжника, но видимо и това е част от "цената" на алчността на кредиторите за свъхпечалби. Интересно ми е да видя ако гърците кандисат на всички условия на ЕС, като как се връщат 340 000 000 000 Евро??? Нима някой разумен човек си го представя, че това може да се получи с мерките, които се предлагат на Гърция от ЕС и прочие институции банкови и небанкови....

За каква свръхпечалба говорим, след като вече им опростиха половината дълг???? Да, може да се случи - не за година или две. Не може да харчиш 3-4 пъти повече, отколкото изкарваш и да живееш с мисълта, че това може да продължи вечно. Не може и да очакваш да ти подаряват пари непрекъснато, защото видите ли старата мома трябва да получава пенсията на майка си. Да, ако една жена не се омъжи, тя получава пенсия на починал родител, без значение дали е на 20-30-40 години. Никой в ЕС НЕ Е задължен да работи до 65 и нагоре години, за да може в гърция да се получават пенсии на 20-30-40 години или да се пенсионират на 52! Не виждам нищо непостижимо в изискванията на кредиторите, само че няма воля за това - явно е важна не дългосрочната песпектива, а утрешния вот.

Говорите като второкурсник от икономически институт на изпит.... Всичко, което казвате е правилно, гладко и като за Отличен 6. Гък не мога да кажа .... Само дето това де 340 000 000 000 евра .... Всъщност ако Гърция фалира това ще и е за трети път след края на Първата световна война .... И изобщо сам по себе си фалита на държава нищо не означава - какво, след два фалита , една война в която Гърция дава най-много жертви на глава от населението и предстоящ трети фалит....Да неби да я заличат от картата? Бог да помага на банките кредитори и съответно на вложителите в тях :-))))

както се връща кредит от 10 лева така и този от 340 милиарда евро. 1. работиш 2. произведените стоки и услуги пласираш на пазара 3. с получените приходи разходваш за живот, инвестиции и погасяване на дълговете В момента гърците имат проблем с 1-ва точка - не произвеждат достатъчно защото повечето трудоспособни са "заети" на държавно-чиновнически длъжности. И точка 3 - не разпределят полученото така щото да си изплащат дълговете. Повечето го изяждат и инвестират в банкови депозити.

Интелигентните нации бягат от социализъм, камо от комунизъм, дори и да са в цветущо състояние и да има пари за харчене. Тъпаците в Гърция си избраха по демократичен начин комуист да ги вади от криза. Това показва в каква степен тзи нация е извън реалността. Не съм виждал отдавна толкова стрес от глупост и мързел на едно. По-голямо по мащабите си явление от негативен характер е поведението на руската нация, която бехваната за пъпа от политическия лилипут. Империалистическия глад на тази нация даде на Путин инструмент за манипулация без аналог през послеедния половин век. Вкара им директно по учебник: завземане на крим - империалистическа безплода чекия, но сработи; намали цената на алкохола с наредба - изключително пошло дейтвие към нацията, но се прие с радост, представете си на какво ниво е "грижата" на този лидер за нацията му; прикри икономическия спад, който почна преди 3 години, с външни причини, а именно санкциите на Запада, като това се очакваше като възможност, а не като опасност за властта му! След като опита да повдигне икономиката на Русия, но с упражняване на еднолична валст, се сгромоляса, но без шанс да оцелее, ако напсуне властта. При деспотично управление обикновено падналия властник го премахват. Те това са примерите днес. Пропуснах нарочно Турция, че ще стане съвсем дълго. И там има рисков бум на икоомиката и деспотично управление. И там часовниковият механизъм на бомбата цъка неумолимо. При такива наслагавания само можем да гадаем на къде ще се развият събитията следващите 10-на години. Свързано е с изкривяване на чувството за реалност на огромни маси хора, а това е мощен фактор. И им харесва да вървят към гроба на обществата си! Изродеността става масова. Вижте колко поддръжници имат очевидно неразумните лидери! На хората им става нещо...

Интелигентните нации бягат от социализъм.... На средно интелигентен човек му е нужно да прочета само това за да знае, че пасквила, който си изтипосал не залсужава и секунда внимание!

Омръзна ми да гледам този ухилен нагъл пубер

категория ще попаднат банките, които няма да си върнат предоставените кредити?! И какво става с Еврозоната?! Поредното сплашване с рейтинги, гърците обмислят преминаване към националната си валута - драхмата и преодоляване на всяка зависимост от еврото. Банките, ще го духат яко, жалко, че и вложителите им също...

Еврозоната не я мисли. Тя отдавна е приела фактът, че Гърция ще фалира.

Нищо няма да стане с еврозоната - най-много за кратко еврото да поевтинее, но ще се възстанови доста по-бързо. освен това изгонването на Гърция ще е обеца на ухото за Испания, Португалия... така че Ципрас може да плаши гаргите, дори ще е по-добре за Еврозоната, защото останалите държави са стабилни.

Хаха, личи ти, че си нямаш и грам понятие от финанси и икономика. Но..може би това ти е спуснато като опорна точка :)

Браво на Гърците, Великобритания е с 5 трилиона дълг някой да я притиска, Ирландия е с 750 милярда няма проблем, България тук сме Геноцид народа без вина виновен.

всъщност Ирландия имаше сериозен проблем, но се разбраха мирно и тихо с МВФ и кредиторите - ограничиха харчовете и продължават напред.

Да видим сега кой кого ще уплаши... Ципрас вика Ауууу! Юнкер засега... като си баеш, баеш... Но парите дай. Да видим финала. Обикновенно, както гледаме отстрани ни лапваме моркова!

Социална политика могат да правят богатите страни. Не може да си затънал в дългове и да искаш да помагаш на бедните. Оправи си задълженията и тогава помагай на когото искаш...

Може само да им се иска, когато са затънали не само финансово, но и интелектуално.

а пък ти си много добре! Сигурно по случайност или с връзки си се намърдал някъде и затова говориш така! Не може 7 милиона да са некадърни, а само 500 хил. да са умни и способни!

не може наистина... съотношението не е на 2 степени, с доста повече градации. "умните и красивите" като цяло са многократно по-малко от "некадърните" и това е природен закон.. опитът на марксизма-ленинизма да промени това съотношение доведе до крах, което още веднъж показа, че природните закони са по-силни от човешките такива и опита да лъжем природата води до трагични резултати.

е да ако имаш впредвид такива като васил и жоро илиеви или илия павлов.......освен някой други футболисти,останалите богаташи са кредитни милионери,папкат от народната хазна,а ти за да коментираш в11:00 едва ли си преуспял много

От финансова гледна точка всичко е много просто. Кредиторите казват- дайте да видим как ще функционирате от тук нататък, така че да ни носите нетен приход, а не разход,като до сега. Гърците казват - предложенията ви са неадекватни. Отказа от преговори по принцип, който и да е виновен за това, показва, че играта надхвърля границите на чисто финансовата тема, свързана само с гръцкия дълг. Така изглежда от страни. Но май играта надхвърля и възможностите на повечето коментиращи. :)))

В чисто финансов аспект нещата са ясно дефинирани. Дължиш пари, не плащаш, съдят те и ти прибират имущество с което да покриеш задълженията си. Когато става дума за страни обаче, тоя принцип не важи. Заради суверенитетът.

Но това не е от финансова гледна точка, а от правна. От финансова гледна точка, щом пак не схванахте, дави го кажа още по-просто - "дадох ти пари, къде ми е печалбата". Щото то и финансовият ресурс си има ЦЕНА.

Интересна снимка. Ципрас се радва, че вече познава часовника ли!? Само дето не осъзнава, че този часовник цъка против него. Гърците са тези, които нямат пари. Ципрас се държи така, сякаш западът е длъжен да им даде заем. Колко ли ще е изненадан, когато разбере, че не са длъжни да им отпускат този заем. ;)

Гърците имат пари, държавата няма. Отказват да плащат по схеми, които ще ги накарат да живеят като българите. Хитър и единен народ.

То хубаво че са хитри и си имат пари /няма да гладуват като нас по времето на Виденов/, но държавата им е на път да фалира и тогава ще трябва да карат на тези скритите пари. Но колко ли време ще изкарат на тях без пенсии или по-точно с орязани до минимум пенсии и заплати?

Всички забравят факта, че Гърция е поредната страна в ЕС която пропадна.

Кои са другите страни които са членове на ЕС и са пропаднали? Или е важно да се хвърли пропагандно една лъжа сред мненията в интерес на Русия!

Португалия, Испания,Италия, Франция, Ирландия.......... Абсурдистан и прочее

Какво сте се загрижили за гърците?Вижте какво става с България и българите.Ние сме в блатото и излизане от там няма с тези престъпници които ни управляват.Никой вече не споменава България,защото е отписана от света и това е защото не знаем да протестираме,а си търпим каквото и да ни се случи.Какво стана с обира на КТБ?

Напълно. По всички показатели ние сме на дъното. Или ако трябва да цитираме английската преса - приличаме повече на беден район в Индия или Южна Америка, отколкото на Европа /забележи - беден, щото има и други там/. С тази разлика че в споменатите райони поне се увеличава населението , а тук се топи.

ми бабката ако плаща наем може и да умира от глад. Там цените на повечето храни са 1,5х българските (в София). Изведнъж 550 евро престават да са много пари.

А наемите са такива именно поради високите държавни заплати и пенсии. Просто Гърция не е естественото място за висок стандарт, а един комунист парадоксално иска без да има принос да краде от чужди пари, в частност на германците например. Комунистът е нагъл крадец. Ципрас защо да прави изключение?! А бабата да отиде да живее в провинцията и ще й стигат и 1/3 от тези пари. Нима не е така?! Грозна картинка! След 15 години ляво управление на ПАСОК няма друго какво да очакваме. След това кратък опит за ново начало и голямо осиране с комунизъм. Наистина по-голямо пропадане няма как да пожелае и най-големият враг на Гърция!

ами повечето хора не обичат да им казват къде да живеят ... този проблем го има и у нас. Бедни пенсионери са превърнали огромните си апартаменти в коптори, а ако ги продадат ще могат да живеят до края на живота си без проблем в макар и по-малко жилище. Може пък гръцките бабички да ги е страх, че като отидат на село ще нарастне битовата престъпност, защото те ще са лесни жертви.

Нестава да се живее с кредити и всеки трябва да си плаща дълговете.Гържия трябва да плати цената за своето изкуственно охолство през годините.Да слязат на земята и ад се примирят,че ще трябва да мизеруват.Приказката свърши остава твърдата реалност.Не им се иска но няма друг начин ,чл си пил си сега плащаи.

Цялата съвременна икономика се основава на кредита. Парите са кредит. И това го твърди Банк оф Ингланд, не някой луд професор.

това го твърдят всички професори и не само по света... и всички вкупом са само 50% прави.