S&P повиши кредитния рейтинг на Гърция

"Стандарт енд пуърс" повиши с две степени дългосрочния кредитен рейтинг на Гърция от "ССС-" на "ССС+", с допълнение за перспектива "стабилен".

Обратно в новината

Коментари - S&P повиши кредитния рейтинг на Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

'Ба си и рейтинга... С-PRAS с "отрицателна" перспектива...

Как е самочувствиет осънародници рейтинга на Гърция го повишават, а нашият го намаляват? Как ви се отразява новината? Ако имате нужда ще ви намеря и цитата от преди 1-2 месеца.

" Standard & Poor's (S&P) понижи дългосрочния кредитен рейтинг на България в чужда и местна валута до спекулативния клас BB+ от инвестиционния клас BBB-, съобщи международната рейтингова агенция, цитирана от ТАСС. S&P изтъква като основни причини за промяната ситуацията с Корпоративна търговска банка (КТБ) и предоставянето на ликвидни средства на друга българска банка, както и влошаването на фискалната позиция през годината. Последното агенцията свързва с реализирането на слаб икономически растеж и наблюдаваните дефлационни процеси в страната."

"Днес рейтинговата агенция Standard and Poor's предупреди, че може да понижи кредитния рейтинг на България, Македония, Албания, Румъния и Сърбия, ако кризата в Гърция засегне и техните банкови системи, предаде Reuters. В тези страни гръцките банки притежават важни за местните системи големи финансови институции. Агенцията изрази опасението, че ако Атина бъде принудена да излезе от еврозоната, банките й ще банкрутират, а това ще има последствия и за дъщерните им дружества. Ако правителствата на тези страни започнат да спасяват банките, това може да навреди на националните финанси, а в дългосрочен план и на перспективите за растеж на страните. Гръцката Алфа банк е с най-силно присъствие в региона с клонове в Румъния, България, Сърбия, Албания и Македония. Юробанк Ергасиас и Пиреос банк пък присъстват в Румъния и България. В момента Standard and Poor's оценява рейтинга на България с BB+ със стабилна перспектива, Румъния BBB със стабилна перспектива, Македония - BB- със стабилна перспектива, Албания - B с положителна перспектива и Сърбия - BB- с негативна перспектива."

е сега вече ме убедихте, че рейтингите Ви за нищо не стават

да продължават да се правят на интересни на немски гръб и Меркел ще го отнесе от избирателите си. Не знам за драхмата,ама марката ще намести доста хрантутници.

да продължават да се правят на интересни на немски гръб и Меркел ще го отнесе от избирателите си. Не знам за драхмата,ама марката ще намести доста хрантутници.

ше умиргам бе! Грексита нема са случи. Ма Гервания скоро ше излезе от ЕЗ! Ше и писне от франсетата. Дотам, че и окупационните войсти нема а магът да озаптът правителството на германи.... ЧЕКАЙ СБЪЛСЪК, СКОРО!

Разбирам те и мен вече ме избива на тъжен смях! Неща, като равенство на закона, ясни правила, професионализъм, принципи........... всичко беше превърнато в цинично лицемерие и манипулации за наивници. Интелигентните хора се усетиха отдавна обаче техният глас никога не е можел да спре безумията! Ще ни докарат война в която ще страдаме всички, но България ще оцелее!