Коментари - В Гърция ще се проведат нови парламентарни избори | dnes.dir.bg
назад

В Гърция ще се проведат нови парламентарни избори

Гръцките политици отново не успяха да се договорят за съставяне на правителство, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. В страната ще се проведат предсрочни парламентарни избори.

Обратно в новината

Коментари - В Гърция ще се проведат нови парламентарни избори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези дето плюят гърците най-много им завиждат. Не случайно цяла България се изнася към Гърция по празниците. Щото там е 100 пъти по-хубаво от тук.Всичко! А и хората им все още имат морал и цинности.

нали си на ясно че "цяла България" не се свежда до твоя ареал

Хубавци! Ще си изберат на вторите избори популистите от ляво, ще фалират до месец, после ги чака прогресираща инфлация с драхмата. Бунтове и стачки както са си свикнали, до като не разберат, че трябва да се харчи според доходите. До края на годината ще си проведат и трети избори.

Ще помогна с некои разяснения...Какво става, ако Гърция "отхвърли оковите" и НЕ ИЗПЪЛНЯВА договореното? Обидно просто е да го разбереш - НЕ ПОЛУЧАВА договорените суми! Какво става тогава? За да живеят, както досега, им трябват по около 10 млрд. на месец. Е, няма ги... Откъде ще ги вземат? Не могат да ги напечатат... И ще трябва да НЕ ПЛАЩАТ ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО ДО МОМЕНТА СА ПЛАЩАЛИ! Пенсии, заплати в държ. сектор, субсидии, разходи по държавни поръчки - всичко! ПАРАЛИЗА! Няма да са засегнати само тия, които НЯМАТ НИЩО ОБЩО с държавата. Но в Гърция те са малцинство. Големия проблем е, че ГЪРЦИТЕ ХАРЧАТ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ИЗКАРВАТ. Дори ако им опростят ВСИЧКИ ДЪЛГОВЕ, ако не се променят/да харчат по-малко, отколкото изкарват/, ПАК ЩЕ ЗАДЛЪЖНЕЯТ! А те НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ!!! Така че ЗА ПОПУЛИСТИТЕ, които ще дойдат на власт, драхмата е без алтернатива - печатат и си решават моментните проблеми. За сметка на инфлацията...Нататък? Знаем го от 1997...

поздрави. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

цигани са булгарите. всеки втори има грука крув. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

братя и сестри, добре че се махнах от бг. комплексиран,средновековен народ сме. никои не ви брои. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а какво търсиш в тоя форум ? май истината е че теб никой не те брои за нищо - е от обслужващ персонал винаги ще има нужда не се притеснявай - дет се вика срамна работа няма - ще има къде да се "реализираш"

Не но ще се успокоим. Нашето кротуване не е по-лошо от безразсъдното протестиране.

да фалират тия цигани та да олекне и на тях и на Европа. Сега ще видят, как се живее с едно евро на ден???

Дано гърците успеят да си върнат държавата. Добре изритаха марионетките на шепа магнати (външните им политически работодатели), наричащи себе си "спасители", "помагащи" и пр., Сега остава да успеят да се изтръгнат и юридически от менгемето, наречено "ес" (подобни на другите"помагачи" - св. банки, м. фондове и т.н.) и да възстановят националната си държава, което трябва да направят и всички останали, набутани в търбусите на същите "помагачи", бивши национални държави като нашата. Последното е утопия, разбира се, ние никога не сме защитавали собствената си държава от мързел да браним интереса си и от индивидуализъм (спасяване по единично). Тъй че на нас има да ни "помагат" същите "помагачи", "помагащи" досега на Гърция, до окончателното превземане на нашата държава и територия по банков път - новата форма на завоевателните войни на "великите" западни сили. Лошото е, че тези сили, могат да постъпят с Гърция като с Югославия, когато осъзнаят, че и гърците, като и сърбите, са достоен народ, който не ляга доброволно пред всеки "помагач".

Много са ми интересни гърците! На какво разчитат! Не помислят какво би станало, ако нямаше кой да им опрости 100 милиарда евро!!! Кога пили-пяли, кога плащали-плакали! Е, дошло е време да си плащат и то опрощение! Няма накъде. И ни Сиризи, ни Миризи няма да ги оттърват от плащането. Не напразно са казали, че най-добрият грък е този,дето е на 2 метра под земята.

Това й е лошото на демокрацията, плебсът надделява с числеността си... Нищо, гърците ядоха солта, сега ще изядат и тоягите, а накрая ще трябва да се бъкнат и да си платят!

няма такива мързеливи и тъпо упорити същества като византийците, сега ще ви видим като спрете да бозаете от ЕС

Хитрите и нагли ромеи (по-уместно е да ги наречем роми) пак шикалкавят и се опитват да приспят негодуването на Европа! Техните номера ние ги знаем от историята! Да можеше Европа да им спретне едно втора Клокотница! Ние с радост ще се включим в доизтребването на мързеливата, хитра и лъжлива ромейска сган!

Luna0102

"Най-вероятно новият вот ще бъде през юни, а в гръцката хазна има пари за заплати и пенсии само до тогава." Ами сега кво ши прайте, ши одите да стачкувате пред посолствата да ви пращат помощи, щот кредити разбрахме , че няма да връщате?! Ще питате "де с..рат гладните (стачкуващи)?" натам отива работата.

Ето сега гърците имат редкия шанс да минат през кризата по нашия път. Назландисване за радикални промени, избор на комундета да ги управляват, рязко пропадане и хиперинфлация и накрая - валутен борд. Всъщност накрая пак ще стане така, че ще си платят, но май нищо няма да им опростят. Особено ако отпаднат от еврозоната - никой от кредиторите им няма да иска да ги спасява - просто ще си търси парите. Той и Луканов се правеше на много ербап, ама като му затвориха кранчето видя че "нема лабаво", както казваше бай Тошо. Е, отнесохме го всички ние, а не комундетата, които бяха виновни всъщност. Те забогатяха. А може би точно това е била целта ан упражнението. Гърците решиха да го направят по трудния начин. Като нас. И ще изпият горчивата чаша до дъно. А ако си мислят че все още са любимец на ЕС, нека да си спомнят какво се случи с Югославия - друг бивш любимец на Европа. Натикаха ги на Мурджо в ауспуха. Европа, не друг.

на другите избори пак същото ще стане!!как може да са толкова тъпи и толкова години нищо не правят за да се оправят!!мирише на драхма и барут!!ще продават тениски"и аз бях в евро!"

Време е ЕС да се отърве от паразитите, които живеят добре не защото си изкарват парите, а заради това, че крадат от работливите. В този смисъл гърция няма място в ЕС - мързеливи, неграмотни и нагли - не дават нищо, само взимат ! Е дойде време да си платят - що за нация е тази, която живее добре, за да прехвърля дълговете на децата си ?