Гърция започва решителни преговори по дълга си

Гърция започва нови преговори с кредиторите от МВФ, ЕЦБ и ЕК утре. Страната се опитва да избегне фалита, след като в петък преговорите в Атина с частните кредитори по условията и схемата за отписване на гръцкия дълг приключиха с неуспех.

Обратно в новината

Коментари - Гърция започва решителни преговори по дълга си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много глупав народ сме. Гърците дори да "фалират" ще живеят 1000 пъти по-добре от нас. Те имат работеща икономика и перфектен туризъм, а и никой няма да позволи страна от Еврозоната да "фалира". Затова само им завиждайте и се молете да стигнете тяхното ниво :)

Да фалират, какво толкова? Ще подейства оздравително и ще се разкарат от главите на цяла Европа. За момент ще падне малко еврото и толкоз. Гърците си отиват в локвата където им е мястото и всички забравят.

Някой може ли да ми каже с какви привилегии се ползва в дира другарката Дора Апостолова и нейното псевдодвижение Идея за България? Коментари критични и осмиващи простащината и арогантността на членовете на това движение биват изтривани веднага от сайта! Означава ли това, че партия Идея за България третирана от медиите като новата заместничка на свещенната крава БКП или просто Държавна сигурност пак се престарава?!

Тази партия Идея за България е много съмнителна история. Уж се бори срещу статуквото, а призова гражданите да бойкотират президентските избори чак след първия тур, когато вече нямаше смисъл...

Идея за България не е партия, а обикновена фондация, т.е. организация за привличане (и пране?!?) на пари. Няколко пъти апелирам към Дир да се забрани използването на национални символи за аватари, защото е обидно просташки, неграмотни и обидни към българският народ писания да стоят под националното знаме.

Крайно време е да се помогне на изтерзания гръцки народ. Да се опростят всичките му дългове - външни и вътрешни и ЕЦБ да му отпусне безвъзмездна помощ в размер на 500 милиарда евро, за нанесени морални щети. Можем също да поканим братския гръцки народ да покара ски безплатно в нашите курорти, като пратим автобуси да ги превозят до тук и обратно.

ха,ха-верно че 90% от бг-рите си мечтаят за такив "фалит". каквото и да стане в гр -в бг винаги ще е мнооооого по зле! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз имам един въпрос. Ако това стане в България след колко часа ще ни продадат на туркистан. Има ужасен двоен стандарт. Гърците са в фалит а имат 10 милярда военен бюджет. Ами да режат от ам а не да копуват 600 танка. С гого ще воюват а. Изобщо на тези трябва в прав текст да им асе каже че не сем 80 години и партито е свършило. Да продават острови да забравят за 10 милиона разходи за отбрана и тогава да искат пари. НЕ мислите ли и вие така

Готвят се за, военно положение, затова им трябват танкове!!!! Танковете да дойдат, забравихте ли????

Някой може ли да ме светне за какво става въпрос. Знам, че в Гърция населението заето в обществения сектор е над 1 млн. души. Ако съкратят 1/10 от този неимоверно раздут състав, няма да се отрази откъм обслужване и ще се спестят огромни средства. Ако се намалят огромните пенсии и се вдигнат малко данъците ще се генерират също огромни средства. И така ще си плащат задълженията без заеми дори. Какво се случва, те ли не искат да проведът реформи или аз разсъждавам грешно? При тези огромни доходи малко надолу няма да им е фатално. Струва ми се, че се правят на хитри и не искат да връщат кредитите. Това е малко нагло, никога не съм ги харесвал, защото и те не питаят добри чувства към нас, а и са ни направили много зло в исторически план.

Бе да им пратим боко тиквата, че от 1 година насам все се канят да фалират и все не успяват. За месец-два боко ще уреди работата и тържествено ще пререже фалитната лентичка!

шегата ти е доста неуместна и тъпа. В БГ не сме на това дередже, именно заради много стегнатата политика на Дянков

Да де, ама нещо от толкоз затягане почнахме да се задушаваме.

Прав си, но тъпунгери в Булгаристан наспорил Бог.

Гърците никога НЯМА ДА СА ТОЛКОВА ЗЛЕ, колкото добре живеем ние !!! Стандарта е друг !!! 65 милрд. евро са изтеглили гърците за последната година !!!! Колко са спестяванията на българите, а ???

И аз предлагам да им го пратим/Б.Борисов,а може и Дянков,за да му помага/.Да им направят на гърците ЗАПЛАТИТЕ и ПЕНСИИТЕ като нашите и за няколко месеца са готови.Няма да умрат от глад я!

Че те гърците, ако са имали намерение да връщат тия кредити щяха ли да вземат толкова!? Тия дето са им давали и дават кредити така ли не се усещат, че гърците я карат на принципа: "Живей на кредит за да те помнят другите!"

Ако продават Беломорска Тракия да съберем пари и да я купим!

Това на пръв поглед абсурдно предложение съвсем скоро може да се изпълни с неочаквано и положително съдържание...

Предлагам да купим и Егейска Македония, все пак и тя си е наша. Историята е странно нещо, една кауза, която изглежда безвъзвратно загубена може да се възроди от нищото просто ей така ;-)

и се изселваме там, че тука живот няма

Ще плащате! След като сте яли когато са ви давали сега ще си връщате и 5% лихва, мързели!

от кога го чакам аз тоя фалит ;)

Ха ха, че това новина ли е - гърците са срам за Европа - некадърни, мързеливи и алчни ! Неграмотна и паразитна нация като тях може само да усвоява - не може да изкарва ! единствената причиа да са в ЕС е географското им положение - нищо друго, никой не иска да има такъв съсед - крадлив, мързелив и без бъдеще !

БРЦК

Ми те като фалират кредиторите ще гризнат дървото , ще си върнат драхмата и ще си я печатат сами, ще си я покрият със злато и Европейската Банка ще духа супарата. И унгарците и те вървят натам щото не ги кефи банкерчетата да им пият кръвта.

Какви ги дрънкаш, драги? Дългът си в евро и долари и ще си го плащат цял живот, ако откажат сега, каквито и ще хартийки да си печатат, драхми или грошове. Но като излязат и от еврозоната, им е ..бана мамата съвсем. Имат 1000 острова за продан. Друго нямат кой знае какво... И гъркините им са едни трътлести повечето. А заплатите им в драхми, в скоро време ще подгонят нашите.

Каква е връзката с Унгария пък, не можах да разбера. Говориш за излизане на Гърция от еврозоната, и в селдващия момент - унгарците и те натам вървели?! Кога Унгария успя да влезе в еврозоната, че даже се готви вече и да излиза? :D

Бах тоа фалит аз, със средни заплати 2500 евро, и социални пенсии НАМАЛЕНИ от 1200 на 1100 евро. Бас ловя, че 90% от българите мечтаят и на лягане и на ставане за такъв "фалит".

Не се притеснявай, през носа ще им излезе на гърците. Тогаз те ще има да мечтаят за 300 евро средно на месец.

Г-н Владо, през 1975 год. в Солун средната класа от гърците неможеха и да мечтаят за бели чаршафи и развито земеделие. През 2000 год. Гърците произвеждаха най мнного ябълки на Балканите и вземаха най-много сибсидии от Европейския съюз. Явно с този уж, як устрем са заблудили Банките, за да им отпуснат кредити. Но това не оправдава лакомията на банките. Сега ще гледаме втора серия на блокади по граници и пътища в Древна ЕЛАДА.

гърците са мързелива нация, като нямат пари да работят и неделя, а не почиват понеделник сряда и събота слетобед а неделя да почиват цял ден

То и аз мога да изплатя 14,4 млрд. евро по облигации, ката ми отпускат 110 милиарда нови кредити, които няма да връщам, когато и да е, а ще чакам подстригване и опрощение... Да започнат плащане бе заеми. Бах ги в хитрите Одисейчета. Заплати, пенсии, празнични бонуси, над 1 милион държавни служители, и т.н. - нищо не пипат, не намалят, не режат, искат да си продължават с гуляите, песните и танците - севтът и Европа трябва де усети вече и свали бариерата. Дотук малакес! Банките да пият малко студена вода, досега са се налапали с каквото могат. Иначе няма излизане от порочния кръг, който въртят византийците - давайте още, че потъвате с нас!

Цяла година чета - ще фалират, няма да фалират. Пука ми дали ще фалират! Ние като 22 години сме в негласен фалит, пука ли им на гърците?