Финансовите министри от Еврозоната отпуснаха 12 млрд. евро на Гърция

Финансовите министри от Еврозоната днес официално одобриха кредит от 12 милиарда евро (17 милиарда долара), необходим на Гърция, за да избегне неплатежоспособност по дълга си, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Финансовите министри от Еврозоната отпуснаха 12 млрд. евро на Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, определено ще похапнат за сметка на всички европейци. Не знам защо, но гръцката нация започва да ми се принизява доста. Мързели и търтеи - това живее на юг от Петрич. Но истински тъжното е, че отново нашите сезонни работници ще бачкат като роби в Гърция, отново нашите пенсионери ще мизерстват, отново младите българи ще бягат от България. А тези на юг, колкото и да се оплакват, пак ще работят по-малко от нас и ще получават повече от нас. И цял свят ще ги спасява - т.е. ще спасява техния стандарт. Това, както се досещате, няма как да не е за сметка на нашия. :-(

гърците пак ще си похапнат по таверните на сметката на германци и французи.

За сметката и на българите...

Световните финансови лихвари-кожодери си печатат пари без покритие/вече неизвестен брой трилиони/ и с "аргументите" на т.н. демокрация и "мира" на НАТО са довели мнозинството от държавите в света до огромни неизплатими дългове. Но подаръци няма. Това е начинът за пълна приватизация и робско подчинение. Утре, когато се стигне и до персонално приватизиране на задлъжняли индивиди т.е. познатото от векове робство, вероятно и най-изкуфялите екземпляри ще го разберат щом опре до гърба им.

А че защо им е на гърчолята ЕС? Да си излизат от ЕС-а, да си печатат драхмите ли или квото си искат и да не търгуват с останалия свят. Само натурално - който произведе узо дава на комшията, той му връща кози. Така световните финансови лихвари няма как да ги заробят.

Едно РАЗУМНО мнение!

Прав си,но може и по друг начин,например сечене на златни,сребърни и бронзови монети,които да струват колкото тежът.

Докога ние, които снабдяваме цяла Европа с просяци, ще се възмущаваме от просеците-гърци? Нали са просеци, нали ще фалират, оставете ги на съдбата им...Стига сте умували за "световните банкери" и тяхната "коварна" политика, когато в собствената ви страна най-несветовни прости лихвари ви изтупват като брашняни чували, а анонимния лъвския рев по форумите се превръща в овчо блеене в действителния живот. Гърците се оправят вече 3 000 години без вас, не ги мислете...Когато те дойдат да берат нашата (несъществуваща) реколта и да слугуват на нашите (сега ровещи по кофите) възрастни хора, тогава им съчувствайте...

Абе, Охо-Бохо, явно не знаеш историята, когато ние бяхме на 7-мо място в Европа по икономика (преди Втората Световна Война), те пасяха козите по скалите. После дойде любимият ти Комунизъм и не вкара в блатото, докато тези гръцки лентяи бяха прегърнати от Чърчил и им бе дадено правото да мързелуват, но да приемат туристи от Европа. Така започнаха да им наливат незаслужени пари, и това още повече ги отдалечи от градивния труд, защото ние затъвахме, а те изплуваха, благодарение на лесните европейски пари. Явно, много сбъркана балканска история, но ако Чърчил беше прегърнал и нас, сега гърците щяха да се дупят на нашите ниви, а не обратното.

Това няма нищо общо с темата, но все пак ще отговоря...След Балканската и Междусъюзническите войни, България е разорена и икономиката и е разрушена. От това си състояние тя не може да излезе до момента, когато беше "прегърната" от Германия като колония за суровини, което създава измамна илюзия за успех. Откъде взимаш 7-то място ще е интересно да узнаем, защото България по икономическо развитие в такъв случай е преди Австрия, Швеция, Белгия, Холандия, Норвегия, Дания и т.н., което е абсурд. Що се касае до Гърция достатъчно е да се каже, че тя държи по това време 45% от капиталите на Балканите и е с третата търговска флота в света и най-голям износител на тютюн в Европа (Freris, A. F., The Greek Economy in the Twentieth Century, St. Martin's Press 1986). За туризъм и дума не се говори.

Ето, отново пак се доказва, че мързелът и агресията надделяха над разума и логиката. Тези лентяи, които никога не са изкарвали с труд дори 1/5 от незаслужените си заплати и пенсии, сега отново ще си ги получават за сметка на всички от ЕС. Ще видите, че пак ще мързелуват по Коледа, ще блокират границата ни, ще пият и пеят, защото няма справедливост. Това е срамно решение на ЕС, вместо да ги накажат, пак им подават подаръци.

Помощта за Гърция е безсмислица. Така или иначе фалитът е неизбежен. Кредиторите трябва да приемат фактите, че парите няма да си видят. Истината е друга - мишената е начина на живот на гърците, кредиторите парите си ги печатат, те не са важни за тях, доколкото отдавна са неистински. Идеята е, да вземат Гърция от народа и, същата операция, която проведоха тук преди 10 години. Ако не сте забелязали от тогава нямаме държава , а само репресивна администрация. И вероятно ще отменят демократичните им свободи, няма как иначе. Банкерските среди по света преди доста години още са решили постепенно да изтрият демокрацията от лицето на земята. Роби им трябват, не свободни хора.

Е нема по-правилен коментар.Браво.ТОЧНО.

Адски си прав, но кризата продължава и /банкерите/ТЕ също няма да я избегнат

Омръзна ми да чета тъпи коментари, в които тече мантрата, че гърците са мързеливи, хитри, яли, пили и получавали пари, които няма да върнат. Коментиращите не живеят ли в България , не знаят ли що е то ТОТАЛНА приватизация на държавни активи и ресурси и дали това не е принудително разплащане, което всъщност е превръщане на държавата-жертва в територия за пладнешки ГРАБЕЖ? Така, че гърците ги чака нашия приватизационен "успех"и те се бунтуват срещу това, защото имат обществени сили, които са национално отговорни, а не като у нас - блато, изпростяване и безучастно приемане на грабежа и ликвидацията.

Явно, ти не си на тази земя, а някъде из облаците на илюзиите си. Очевидно, никога не си ходил в Гърция, а само си щракал пръстите по сиртаки из нашите погърчели се кръчми. Тези съседи са от столетия мързеливи и арогантни, иди до близките села на южната ни граница и ще разбереш как се отнасят към нашите аргати. И понеже по цял ден няма какво да правят и киснат по кафенетата, измислят си протести и стачки, за да не връщат незаслужените пари, които ЕС им подарява десетилетия.

Никой не може да се държи с мен като с аргатин! Ако аз не му позволя.

Май имало безплатен обяд!!!

ебаси е, защо на нас не ни преведат 12 милиардчета ефро.

Мързеливи гръцки просяци - харчат изпросеното и като трябва да връщат - хленчат, рушат и лъжат - грозно подобие на велика нация, каквато са били преди време ! Днес са просто мързеливи просяци !

До кога ще си седите пред компютрите и ще пешете глупости се чудя.Българския народ е това,само гледа в чуждия двор!Нищо не прави,само коментиралКой колко постигнал,кой кво направил!500 години са ви ебали,и са ви мачкали и продължават.....висете си тук и си пишете.....

Спри да нападаш Българския народ!!! Хората са свободни да стоят пред компютрите си колкото си искат,и да изразяват мнението си по разни теми. Ами ти от кои си бе "умник"? Кажи си мнението по темата, и националноста, че да преценим след това кой колко е е..н и мачкан...

Да де, ама благините, които се изсипват в чуждия двор, поне част от тях, са от нас. От нашите гърбове ще съдерат още една кожа. Така че..., не плюй в кладенеца, от който си пил вода, пак ще ожадееш.

Защо не кажете каква част от тези милиарди ще бъде дадена от България? Това , което ги чака гърците, са нови 110 милиарда евро, а това което чака робските български говеда, е яко бачкане, за да връщат гръцките дългове!... От работа никой не е забогатял - това мога да кажа на тези , които призовават гърците да започнат да работят. И в България като се работи здраво, няма стачки и протести и какво от това? Гърците са открили демокрацията и затова трябва да им се плаща - няма нищо безплатно при капитализма с изключение на труда на робите в България!... Не сме народ , а мърша - това пак ще кажа и с това ще свърша" Петко Славейков, 1898г. Май и ние трябва да следваме техния пример - стачки и помощи от ЕС, които те никога няма да върнат! Този омагьосан кръг ще свърши все някога и гърците ще платят на много по-висока цена външния си дълг. Някога, но не сега! Заплати от 400 500 евро са нормални за тяхната икономика и дълг. Пак са по добре от нас!...

Бре, колко лесно било! "стачки и помощи, които никога няма да върнат"... Ами да почваме тогава...Абе, ей ти Big Eye имаш ли завършен поне 8 ми клас???

балгарино , гледаи си твоята чиня откажи се от този навик да се радваш на чуждото нешастие . колкото и да ги плуем гарците сме 100000000 пати по-зле от тях и ше бадем , грака е хитар човек естественно че никога няма да си варне далга и ше взима и пак и пак . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не се знае какво ще бъде след 10 години.

Тук един с име "на" наивно мисли, че гъъците ще връщат някому пари! Как ще ги връщат? С "бузуки" и "сиртаки". По време на кризата им се видя, че техният национален доход не е от производство на стоки и услуги основно! Основният им приход са огромните и с нищо незаслужени европейски фондове, които им е дадено право да усвояват по някакви по леки правила, без никой да ги проверява! В ЕС е кой както се уреди! Тарикатска работа. Ние не можем да се вредим, защото си избирахме в един важен момент най неподходяшият Премиер. Недообразован човек, не научил нито един език на който да може да разговаря с партньорите си в ЕС. Сега там сме, формално казано във фризера, докато дойдат други избори, или този Премиер се усети, че не става и подаде оставка да го замести пак некой от неговата лична партия, но по-образован, за да може да комуникира в средите на ЕС, както бяха Царя и Станишев! Този сега не може да ни вкара в едно Шенгенско Пространство. А, предишните ни вкараха в НАТО и в ЕС!

Ето, затова Византия е велика!!!

Първото което ми мина през ума като прочетох заглавието беше представата на един мааазен грък на уста с думите "иии нека запалим барбекютооо сега и сиртакито да свири"....

А защо не кажат от къде ще дойдат тези средства?! Не, няма да ги плащаме ние! Просто ЕЦБ печати пари както правителството на Жан Виденов. Добре, че УСА са същия зян, че иначе до сега да е станало в ЕС като при нас през 97-ма. Не случайно всички суровини и ценни метали а и швейцарския франк са толкова скъпи. Така, 4е след поредния транш към Гърция да се готвим за протести срещу поредното увели4ение на горивата. Елементарно, Уотсън!

За гърците, които ДОКАЗАНО са откраднали милиарди евро - нови 12 милиарда. За глупавите българи, които дори собственият им премиер нарича "кучета" - НИЩО ! Браво, братя българи ! Направо сме велики !

Браво на гърчулята!!! Вързаха на фльонга ЕС и сега всички ще плащат големия гръцки купон! А те ще продължават да си вземат пенсийките по 800евра и да викат "гадно ни е" ! :) честито!

Защо не кажете каква част от тези милиарди ще бъде дадена от България?

Малка част ще е и от България. Но това е заем и ако гърците са така добри, ще го върнат.

България ще даде 126 евро и 37 цента , достатъчно точно ли е

нишо не е дала балгаря , ако бяхме в евро сас сигурност шяхме и ние да дадем . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А според теб в ква валута си плащаме членството в ЕС бре? С Дойче марки ли?

евалата гарци! са германците ше бачлат повецвхе..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това , което ги чака гърците са нови 110 милиарда евро, а това което чака робските български говеда е яко бачкане, за да връщат гръцките дългове. От работа никой не е забогатял - това мога да кажа на тези , които призовават гърците да започнат да работят.И в България като се работи здраво, няма стачки и протести и какво от това? Гърците са открили демокрацията - затова трябва да им се плаща - няма нищо безплатно при капитализма с изключение на труда на робите в България. " Не сме народ , а мърша това пак ще кажа и с това ще свърша" Петко Славейков , 1898г

Кога българин е "работил здраво"?!! Ехооо, Славо Трифонов, ти ли си това?! аман от тези лафове "най-умните-добрите-хубавите" дрън-дрън!

Щом си мърша и се гордееш с това... Не искаме мнението на мърши! Моля не пишете повече тук! Само за хора е!

като се повтаряш с коментара, пак ще те питам, защо си мислиш че в България се работи здраво?

Не мога да разбера защо всички се самонавивате,че именно вие ще плащате гръцките заеми?

Май и ние трябва да следваме техния пример,стачки и помощи от ЕС,които никога няма да върнат!

Разликата е , че ние не сме в еврозоната

За разлика от гърците, България няма какво да продава, за да си гарантира заемите.

Този омагьосан кръг ще свърши все някога и гърците ще платят на много по висока цена външния си дълг. Трябва им шокова терапия и след 30 години ще излязат на плюс. Половинчати реформи няма да ги оправят. Заплати от 400 500 евро са нормални за тяхната икономика и дълг. Пак по добре от нас...

200 евра са им много на византийците

Каква точно икономика имат , че не се разбра нещо

Да са ти казвали че наркотиците вредят. Гърците нищо няма да платят в крайна сметка само такива баламурници като тебе могат да повярват че 400 - 500 милиарда ще бъдат върнати някога. И само ние идиотите вече 20 години си живеем в шокова терапия и вярваме на разни "политици"