СИРИЗА опроверга, че Гърция ще напуска еврозоната

В случай на победа на главната опозиционна партия СИРИЗА на предсрочните избори в Гърция на 25 януари Гърция ще остане член на еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - СИРИЗА опроверга, че Гърция ще напуска еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другари, гласувате за нас защото знаете , че от пръя става само червена боя! Венсеремос!

Няма проблеми да се погаси дългът на византийците. Ние ще им дадем към 10млр, а те от своя страна да си ни върнат земите в Беломорска Тракия.

като си много ...паричен иди и си купи имение на....беломорска тракия...европеецо:)))

Спукана е работата и на ЕС и на ЮСА... Само от баба Меркел трябва да се пазим, че като разбъркаш гнездо с оси... знаем к'во правят :)...

Много е забавен този. Иска хем да не правят икономии (т.е. да си правят дефицити както те си знаят), хем да останат в еврозоната (т.е. другите от еврозоната да им покриват дефицитите). Още по-забавен ми става, когато си припомня, че иска излизане на Гърция от ЕС, а пък преди няколко месеца се беше кандидатирал за председател на Еврокомисията.

съвсем наскоро сиризиеца поиска от ецб-драги (от голдмън съкс) да бъдат изкупени с новонапечатани €-банк-ноти гръцки "ценни" книжа. а не бива така. защото това вече не е нито пазарна, нито дори планова икономика, а е властта на анархията, разсипията и разрушението не само на днешното, но и на бъдещите поколения, които един ден като ни питат "защо унищожихте живота ни, за да осигурите вашето ежедневие и ти какво направи против това?", ще трябва с огорчение да им река, че опитах, но идиотите бяха в милиарди повече. колко жалко, нали.

а какво направи ,,голдман сакс,, за да навре гърция в еврото, си е чисто мошеничество!!! но ,,голдман сакс,, е доказано че са мошета-мошеници!!!

Влезеш ли няма излизане, ще има санкции до дупка и изнудване от ЕС. Къде ще си пласира Германия стоките, трябвят им колонии...

Има някакъв държавен декрет, с който задължават страните членки да изкупуват стоки от Германия ли? Що говорите глупости наред, ами на всичкото отгоре и си вярвате. Аман от прости хора! Купуването на германски стоки се случва доброволно. Тегленето на кредити също. Обаче българските тарикатчета теглят кредити наред, за да си купуват немски коли и после вият на умряло колко гадна била Европа, защото видиш ли, много му тежало изплащането на BMW-то, което нито му отговаря на класата, нито на пътищата, нито на стандарта на живот. На крива ракета, космоса и бил крив. На терикатите - Европа.

икономии от количество - повече на по-ниска цена !! Не си ли ги учил тия неща. Затова немеца има работа , а българин НЕ .!! Борбата е за работни места , за производство !!

в ,,зоната,, на еврото!!! борсата на португалия за 201ч година:-2ч%??? гърция:-29%??? извън еврото: аржентина:+59%???

Плямпаш срещу Европа, САЩ и възхваляваш путлер, де живееш ???

а българия изобщо не се вижда никъде.

В зоната на здрача по-скоро

Борисов им се присмиваше преди три години. А тя каква стана Гърците пак по добре живеят от Българите. Въобще не ги мисля тях. Ние нас си да гледаме, че с тези темпове на трупане на външен дълг сме загинали отвсякъде. Макар тези които теглят да са доволни защото кредитите които взимат ще свършат в джобовете им. Ще има ли кой да връща обаче е друг въпрос с тези темпове на имигриране.

Да купиш евтино от грък и да го продадеш скъпо на евреин си е престъпление! Ще се оправят гърците,щом става въпрос за пари!

Левите гръцки популисти отново блъфират, този път обаче Германия ще реши да им бие шута.

Гърците искат да работят и харчат по комунистичиски и да имат стандарта на живот на развитите западно европейски държави.До сега въпроса им се уреждаше поради геостратегически съображения. Май оттук нататък нещата ще се променят.

туй с геостратегическото положение е като коз в ръкава - вадите го ту за турция, ту за българия, ту за гърция, ту за некой друг, патагония също има геостратегическо положение щото е близо до антрактида

Не вярвам да си от комунистите гърци преселници.

Континентът се нарича Антарктида и не произлиза от антракт, а от "анти" /противоположно на/ и "Арктика" /т.е. намиращ се противоположно на Арктика/.

Как ще разрешиш проблема бе -тиквундер. Танковете ли пак ще пращаш. Гърците не са предатели като наште нагъзени протестъри. Ходи си ти в развитите кочини. Остави сиртакито,узото и красивата природа на тези на които Бог им е дал

сноще гледах тв /гледам 1 пат месечно по хигиенични съображения/ - в сметната палата /българската не гръцката/ направили тричленка, па аз знам че тричленките са кумунисически изобретения за да праиш кот си искаш, е ся? некой да каже нещо?

ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ 1953 Г не и опростиха дълга. Германия плати дълга си с ТЕРИТОРИЯ. През 1953 новата федерална република призна официлно откъсването на германски територии-дадени на всички съседни дължави. тоест-пари срещу земя. ГЪРЦИЯ ДА ПЛАТИ ДЪЛГА СИ С ТЕРИТОРИЯ. И в миналото Русия е плащала дълг срещу земя-пример Аляска. БЪЛГАРИЯ ПЛАТИ ДЪЛГА СИ ОТ ВОЙНИТЕ СЪЩО С Беломорска тракия. Практика е държавен дълг да се плаща със земя.

Гърция следва да преживее териториална редукция, както се случва със всички свръхзадлъжнели държави. Дълг се плаща. Може с пари, може със земя. Исторически има достатъчно примери за болезнено погасяване на дълг-със земя. 15 процента териториална редукция на Гърция е достатъчна. Сори-да не са взимали милиарди дългове. дойде денят за плащане. Пак.

а хитлеристкия геноцит,ъзбитите българи в българия кога ще си плати германия.

какъв хитлеристки геноцид в България? нещо бъркаш събитията. България беше с Германия. Южна Добруджа е свободна благодарение на германия. Бяха освободени, макар и временно-и цяла Македония, беломорска тракия, нишко и пиротско...

чели сме за аляска

Това да сравниш Германия от 1953 с Гърция от 2015... Гърция е плащала репарации на корупцията и шуробаджанащината си само от 30 години насам. Трудно ми е да им съчувствам на съседите.

Ципрас да заминава за България, там всичко търпят. Самарас си го задържаме ;)

Еййй,големи тарикати са тия йезуити! Що не почнем и ние така да плашим-дайте 100 милиарда,пък ако си ги искате-излизаме от Еврозоната! То не е луд тоя дето яде баницата... На тия мързеливци и трилион да им дадеш-пак не ще им стигнат. На нас когато 97ма година щяхме да измрем от глад кой какво ни даде? Както се казва-едно гърче като се роди-10 евреи плачат...

Бъркаш ключови понятия, пич. Ние сме в ЕС, но не сме в Еврозоната или Шенген. Виж, кое какво е и за какво се ползва.

СЪГЛАСЕН,В БЪРЗИНАТА ОБЪРКАХ ЩЯХ ДА НАПИША ес! И какво? Другите ми думи...не са ли ВЕРНИ?

не сме в еврозоната. Но по принцип си прав. България да поиска редукция на нейния външен дълг-който е стократно по-малъкп от гръцкия!

да бе !!! работливите германци!!! затова търсят чужди работници!!!

Брех, колко хитри тези комунистчета бе. Като всички останали комунисти по света де. Значи вижте им морала само - уж са много крайни и принципни спрямо третополова и еврогейска Европа, ама ако спечелят няма да се махат от нея (защото паричките от там идват). И не само няма да се махнат, за да могат още пари да просят, ами се готвят да поискат и да им опростят 332 МИЛИАРДА ЕВРО !!!! Е няма такава вселенска наглост като комунистическата, честно ви казвам.

Грешиш скъпа,опорната точка , а къде слагаш "ромската" наглост и БХК

гърците знаят какво да искат.ами ние кога ще си поискаме дълга от германия.тогава да я видя кравата с голямата икономия.дали ще има очи да поставя условия.

българите са тъпо племе защо трябва да си го искат.

не шарани.меркел им пускатрохи и те лапа.има една поговорка."лапни шарани.

Какъв дълг от Германия бе,чобанин(щото гледам разбираш от крави) ?

бати нахалното гръцко племе. Сравняват Германия камо 8 год. след войната, когато страната едва излиза от разрухата с Гърция сега. Ами че това е откровенно признание че в мирно време 60 год. след войната гърчолята са докарали страната си като след война, без война, но от кражби, измами и корупция.

Разбира се че ще го отпишат, те до сега колко им отписаха едни 320 милиарда ли ще им се опрат? Че и некой милиард отгоре , да си имат за джобни, майстори на шантажа са гърците

Спасение на еврото не може да стане при неконтролируем държавен дълг на страните членки на еврозоната, ЗНАЧИ ТАКА, КРАДЕМ, ЕВРОПА НИ ДАВА МИЛИАРДИ, НИЕ ПАК ГИ ОПОСКВАМЕ И ВИКАМЕ ЗАЩО ДА ВИ ВРЪЩАМЕ ДЪЛГОВЕТЕ СИ.

да се учим да крадем като гърчолята. После да искаме ЕС да ни плати краденото. Явно това си е балкански синдром. Вън крадливи гърци от ЕС. Техните кражби ЕС плаща и с нашите пари.

Запада с геостратегическото си положение, системно заплашвайки изгонване на НАТО и даване бази на азиатски путлеристан.

вън крадливите украинци!!! защо бъркаш народът с политиците им??? не искам да ме слагат на едно място с местан, станишев, плевнята ,боко -хамамът и други политически ,,лидери,,!!! ако европата не беше двулична нямаше да сключва ,,договори,, с техните политически мошеници!!! а щеше да ги вкара в затвора за геноцид!!! както и при нас!!!

Германия трябва да изплати репарации на Гърция за това ,че е мародерствала и убивала гръцки патриоти защитавали земята си! Германия трябва да изплати на Гърция поне -500 милиарда евро и въпросът ще бъде решен!

Глупости. Цяла северна Гърция са български земи под окупация. Гърция да плаща за стогодишната окупация и да върне беломорска македония на България.

и българия също по същите причини айде не 500млрд а само 50

Баба ми е била на 1 годинка е когато семейството й трябва да се изнесе от Гърция през 1923, защото гърците са много добри... Половината рода е останала там и сега са "гърци". Та, говори ми за плащане на стари дългове...

лошото е че не са ,,евреи,,!!! миналата година доичетата пак им ,,плащаха,, за ,,холокостът,,!!!

Комендантът се опита още няколко пъти, обещавайки свобода и добра храна, но всички деца гръмнаха в хор: "Ние сме българи!" Тогава комендантът, побеснял, зарева: "Оти сти таласа!" (всички в морето). Започнаха да ги замерят с камъни. След половин час нареди да излязат от морето. Не излязоха всички деца, тъй като 5-6 българчета се удавиха. Още същата нощ тези деца герои бяха подложени на най-тежки мъчения. Това продължи още десетина дни, когато момчетата ги натоварихме, ни живи, ни умрели, на гемията, за да ги закарат в Атина на болница. Преди това тези деца бяха погълнали разни остри предмети като вилици, ножчета и др., за да се убият. Тези деца бяха от Кустурския край."

Все си мисля че гърците са майстори на шантажите и тарикати, няма да се учудя да успеят в исканията си за опрощаване на дълга.

Още на времето, френският президент Валери Жискар деСтен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане. Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса. Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата. Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесанс-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Илиада няма запазен, има такъв на латински , известният на учените Сирийски ръкопис, за когото последните, забележете допускат, че може и да е превод от гръцки ръкопис, който може би, бил изчезнал. ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ПОДКРЕПЯ СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ ГРАДИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ, а за нас БЪЛГАРИТЕ, на нея не и пука и при първа възможност ще ни зачеркне от картата.

zosha_@

Айде, айде, да не отваряме темата за това кой от кого е преписал- през вековете. Защото гръцката култура не е само гръцка. Светът не е започнал с гръцките достижения:)

Ееей, няма такива наглеци като маляките! Само дето на западняка му писна да бачка до 70 години и да плаща 45% преки данъци, за да може Ставрос и Георгос да взимат 1500 евро пенсия на 60 години.

То ако ставаше само с опрощаване на дългове...Малката подробност е ,че Германия е възстановила мощната си индустрия,а гръцките другари просто ще натрупат нови дългове..Тъпи,''леви'' дръвници.

дадоха им 200 000 000 000 нови кредити, опростиха им 100 000 000 000 стари кредити.Аман бе.

Тези 100,000,000,000 опрощаване,са от намаляване с 50% на номиналната стойност на държавните цени книжа!! 90% притежавани от гръцките граждани...... Но,ще дойде време да ги преживееш лично тези неща и ще разбереш точно за какво става въпрос.....

zosha_@

резонно искане - стига да допуснат мини нюрнбергски процес срещу виновниците за кризата..да им напомня от време за време за причините. иначе каква е гаранцията, че пак няма да извиват ръце, както много пъти са го правили?

ако влезне ,,еврето,, при нас ще видиш какво ,,реване,, ще падне!!! със заплата двеста евро ще ядеш кифла за едно евро!!! и сега хората ровят в кофите за смет, тогава няма да има и смет!!! да все още не сме ,,стигнали,, гърция!!! например за токът: на консумация ток за сто и петдесет евро, плащаш четиристотин и петдесет евро с разни коефициенти, преносни мрежи, данъци, телевизия и т.н.!!! вместо да се поучим от лошият,, пример на техните социалистически и десни правителства ,,защото,, вървиме по този кредитен път,, ние коментираме че са мързеливи, недоволни и т.н.!!! да ,,мързеливи са политиците им и държавните служители-калинки!!! както и при нас!!! народът бачка по десет дванаисет часа на ден и събота и неделя!!! германците работят много по малко седмично!!! мързеливите гърци, мързеливите българи, крадливите румънци, хитрите италианци,гадните испанци ??? западните северняци не са ,,мързеливи,,??? така е !!! виждали ли сте ,,мързелив,, колониалист???

Преди 2-3 години в разгара на кризата излязоха изявления от Швейцария, че в местните банки гърците имали частни депозити на стойност около 300 милиарда евро !!! Ако това е верно , тези измамници гърците са точили кредиторите си по-нагло от обирджиите на нашата КТБ !

дори да беше така,за кои "нагли гърци" говориш а?? 10,000,000 гърци и всеки по 30,000 в сметка ли,държи там?? Значи,щом българия сега има такова правителство,да ти каже някой:-"тия нагли сикаджии,българите"-примерно... Смяташ ли,че е справедливо?? Я виж в списъка кои са-тези които върло защитават "европейската идея"!! Същите които са ги откраднали заедно с брюкселски мародери!! П.П. Това че,са 15,000,000,00 а не 300,000,000,000-е тема на друг разговор....

dionisiosd@yahoo.com

България....

Смятам да-около 1989г бяха ИЗЗЕТИ, ЗАНУЛЕНИ старите жилищноспестовни влогове, и парите отидоха за вноски по външния дълг през периода 1987г-1994. ние старите жилищни вложители с нашите влогове плащахве държавния дълг. днес срещу моите пари по стария ми влог имам лихвоточи. парите държавата ни ги иззе. Питам два въпроса.1 след като с депозити на българи беше плащан външен дълг, що гърците не направят същото . ВТОРИ ВЪПРОС-как така държавата България с пари от бюджета плати влоговете в КТБ, а старите жилищни влогове държавата не ги плаща. 300 000 жилищни вложители дадохе пари за жилище, не получихме жилище, не ни върнаха парите, а парите ни държавата иззе за да плаща вноски по външния дълг.

Абсолютно верно-е гръцките граждани имат над 350 милиарда евро депозити-вквлючително и в гръцки банки. Средното гръцко семейство има над 100 000 евро на депозит в банка. Категорично могат да си изплатят дълговете.

меркел им даде имената на тези хора!!! социалистите и десните ги ,,скриха,,!!! предпочетоха да налагат данъци и намалят заплатите, да фалирът средната класа но да спасят тези ,,милионери,,!!! защото са техни хора!!! меркел не я интересува дали народът ще гладува!!! тя си иска парите шантажираики с тези имена гръцките политици!!! нали и при нас имаше ,,подобен,, лист с милионери??? какво стана??? преди дни съвсем случаино в гърция при някаква проверка в ,,банкови,, сметки открили десет ,,милиардера,,??? съвсем случаино??? а при нас???

Бе много ясно бе кво ще им плащате! Отписвате дълга и се правите че никога не е съществувал и без това капитализма си отива!

Този Ципрас явно не е добре и ще донесе проблеми на гърците. 1953г. не е 2015 и в това е проблемът. Ципрас, както и Путин си мислят, че това което е било възможно преди 50-60 години е възможно и сега,поради което народите им жестоко ще плащат.

А защо да не е възможно, какво ще ги спре?

sps_hrsf@abv.bg

щи кажем: ако пак успее шантажа - начи германеца не е шеф и се подава на изнудване през 2-3 години. гърците стават шефчета. И край с евросъюза. Ако пак почнат да изнедват требе да бъдат смазани. за да остане некво уважение към ядката /Франция,Термания, ЮКЕЙ/. Да видим кой-кого

на гърците? От 50-те години пеят една и съща песен..за виновните немци и лежат на тая страна.На това трябва да се сложи край. Скоро не само англичаните,ами и скандинавците ще скочат.Да не мислите че французите ще плащат? Да не мислите че немците ще търпят да работят до 70години та гръка да се пенсионира под 60години?Или пък ще им повишават непрекъснато данъците,та да плащат непрекъснато масрафа на гърците?Едва ли!!!

НО НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ И ЩЕ ВИКАМЕ УРА!!! НЕДАЛНОВИДНИТЕ НИ УПРАВНИЦИ ПАК НИ НАВРЯХА В ОТИВАЩА СИ КОАЛИЦИЯ. ТЕ НА ПЪЛНИХА ДЖОБОВЕ И ТОРБИ, А НИЕ ОБОСЯХМЕ...

гърсите са сиганите на ефропата

не мога да кажа че нещо ми е ясно за гърция, но като се има предвид че за българия ми е ясно съм съгласен с информатора

въртииии мастика и сиртаки!! ...:-)

или май беше узо...

все едно. собахлем всичкото ще отиде в тоалетнат, от там в канализацията

Ако искаш да се правиш на прост-прави се.... Снощи написах с факти и суми,кой колко пари е взел от тези милиарди!Ако можеш да обориш със суми и факти-обори! Ако не,бля-блято касае теб а не мен!! Относно дълговете от войната-също има закони!! Нали сте "демократи" и прилагате законите?? Приложете ги да видим к`во ще излезне де!! Германия,досега три пъти се е отрекла едностранно от външния си дълг......

Гръкоманче, гърция влезе в ЕС по чисто стратегически съображения и без да изпълнява и трошичка от критериите, които трябваше да изпълрни България. Затова и корупцията там е в пъти повече от тази в България, нищо, че нас ни сочат с пръст. Правилата, по които Европа налива милиарди в гърция от 1980 г., нямат нищо общо с тези от времето когато ние влезнахме в съюза. А със стачките освет на трошат и палят вместо да работят мързеливите гърчоля нищо друго не постигат. Лежат тумбаците и протестират, а Европа да им налива пари. свърши вече. Като сте толкова ербап защо не напуснете ЕС и не отидете в евразийския съюз при путя. Ако за пореден път ви се опрощава нещо, България трябва да постави въпроса за връщането към Родината на Беломорието и Егейска Македония, като се прогонят гръцките циганенца оттам. И без това си имаме достатъчно цигани.

"гърция влезе в ЕС по чисто стратегически съображения" - също като българия

Тия гръци по--нагли и от византийците, бе!

Ами те са си такива :) и все пак не забравяй, че Сорос е грък и независимо колко дългове имат пак ще са си добре. Парите не са това, което са!

Не беше ли унгарец?

стига партенки бе - унгарец е

Я-май ще се окаже,че "радикалната левица" СИРИЗА,не е нито толкова радикална,нито толкова левица!! На някой от форумците които се изявяват като озлобени дебили и говорят за"мързеливи гърци"и "сиртакаджии",да им кажа само няколко неща!! 1)"Сирнтакаджийте",са постигнали стандарта такъв какъвто си беше,с цената на десетки убити по време на протести...Съжалявам че трябва да го кажа,на в Гърция,ако кажете на някой че"наведена глава сабя не я сече",няма дя ви разбере(но мисля,че вие разбирате)...При всеки убит на протест,следващия ден има протест още по-масов!! 2)Ако след всички факти които са излезли на бял свят и след всички неща които са се случили,вие вярвате още,че брюкселските мародери са едни наивници от които може да се взимат пари без връщане,това не говори добре за вашия умствен капацитет!! Ще разберете какво имам предвид,когато България влезне в еврото...Тогава,"заемите" от по три милиарда(и от които вие-гражданите-не виждате и стотинка,но ги дължите)ще стават заеми от по 30 милиарда!! 3)Ако павярваме на "сиртакаджийството"и"мързела",тогава трябва да повярваме и на другите "факти",произлизащи от същите кръгове.....Например,че българите си продават бебетата,че крадат парите от банкомати и че живеят на гърба на другите от социалните помощи в европейските държави!!Така ли е според вас?? Надявам се вашата Родина да не падне в същия капан,`дето хем ще я обезкостят,хем ще дължи милиарди,но като гледам управляващите и някои от техните защитници,ще остана с надеждата.... Изводите са ваши,но помнете,че този път алиби-няма!!Истината е наяве!! Както направите нещата,такива ще ги предадете на вашите деца.... И не ми пишете-моля ви-глупости от типа-колко са,или са били заплатите в Гърция,преди да проверите колко са там,наемите,данъците и месечните такси за ток и вода....

с изнудване ...с геостратегическото си положение по време на студената война...че и сега се опитват.

друго си е, без пари да пуснеш бази на САЩ.

гурците са си тариkати,а относно мурзела ,спор няма-за техня мурзел има вицове

Га ядоха кифтетата ни риваха! Сега ривът!

Да не стане така и за твоя правопис с вицовете... `Щото,колкото и да сме мързеливи,изглежда,че в училището не сме били толкова колкото ти!!!

Герберо-сдсарските тъпанарски тролове, вече са получили опорните точки и яко са се разплюли. Браво на гърците и Сириза. Тия пари не са отишли при хората, а с банкови далавери тип КТБ е източена държавата. Огромна част от тези банки са чуждестранни. Защо да плаща обикновения гражданин за частна банка, с която няма нищо общо. Същата далавера ни натовари с 7 милиарда и никой не казва защо кредитополучателите не връщат кредите си!!!

слаб 2 виж въпроса които ти е зададен.

Чета коментарите и си мисля...наистина ли са успели да промият мозъка на народа ни или това са платени тролове...Битува мнение ,че гърците са мързеливи а Европата добра и да ги накаже....Искам и нашите политици да са така лоши и да отстояват държавните ни интереси!!!

фирми? Имал ли си си работа с гърци? Не давай мнение ако обичаш!!!

dionisiosd@yahoo.com

К`ви фирми бе батка?? Те са фирми направени по"демократичен" образ!! Ти ще работиш-аз ще печеля!!Свините са с еднакви зурли... Да не мислиш,че гръцкия шопар,е по-шопар от българския или френския такъв а?? Мазохист ли си или спиш??

ти ми кажи защо германците не си изплатиха дълга към българия.

Нещото, което най ме кефи у гърците, е тяхната безгранична и цинична наглост! Държава, в която хората се пенсионират на 57 год., при 62-65год. средно за Европа, получават 87% като пенсия от заплатата си, при средно 52-58% за Европа, иска да й се премахнат половината, забележете, от нищожната сума от 322 млрд. евро!!! Как да не им се кефиш на рибарите...

и мен ме кефат.

нищо цинично няма- нали купуваха основно германски оръжия и сега имат най- модерната армия на Балканите. Немците пък си пласираха продукцията на добра цена и заводите им си взеха парите- накрая ще се окаже, че са получили от държавата си финансова помощ за залежала продукция, а гърците дължат едни пари на финансиращите банки...- геополитика

Мен по-ме кефи боко тиквата, дето обижда народа си и ги подканва да сеят картофи по балконите.

Данайците никога няма да се махнат от еврозоната и от ЕС, просто защото са свикнали друг да работи за тях. Спомнете си времената, когато трябваше да се преподписват договорите за военните бази на САЩ в Гърция. Тогава мало и голямо излизаше на улиците да скандира уж против американците. Целта им обаче беше да вдигнат мизата за парите получавани от Вашингтон за базите и съоръженията ползвани от САЩ.

за това ние им се нагъзихме и им дадохме без пари бази.

на англичаните.Никой не иска да плаща за такива.

А ма кой е плащал изобщо. В Гърция се разигра варианта КТБ, но в огромен мащаб. Чужди банки, раздавали някакви фалшиви кредити, на някакви си фалшиви фирми и изведнъж всички обикновенни хора са изправени пред икономически геноцид. В същност това бе целенасочен план за разграбване и унищожаване на гръцката икономика и като цяло поставяне на държавата в подчинено положение именно на големите от ЕС

и после им опрощават....милиарди!

от СИРИЗА са същите популисти-посерковци като сидеровата АТАКА.

Остава сега Ние да заплашим че ще разрешим военни бази и ракети на Русия ! И че ще се въоръжаваме с руски оръжия ! И ще започне едно ухажване ,подмазване и реки от евро!