Гърция е заплашена от изолация в Шенген заради мигрантите

ЕС предупреди, че функционирането на Шенгенската зона е под сериозна опасност и даде срок на Гърция да се справи с притока от мигранти.

Обратно в новината

Коментари - Гърция е заплашена от изолация в Шенген заради мигрантите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема не е само Гърция, а и Германия и другите богати европейски държави. Които дават пари на всеки имигрант дошъл в Европа и по конкретно в техните държави, вместо да дават пари ЕС да ги Връща там откъдето са дошли.

Много просот се рашава проблема. Морските патрули като видят лодка с повече от 5 маймуни на борда - СТРЕЛБА и ПОТАПЯНЕ!

800хил бежанци са минали през гърцката граница за 1 година а онези отричали че не си пазели границите...

ас поначало никога несам бил расис,но ксенофобите ги нинавиждам те са писимисти и мизантропи.имам колеги састоденти тука вав берлин но са от дамаск и има сирици които са много надарени стоденти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

предлагам тази категория наши съграждани да влезнат в ,,графата ,,бежанци,, ??? ,,..От няколкостотин хиляди до един милион българи са в състояние на невъзможност да изплащат дълговете си и има реална опасност да останат на улицата, съобщава БНТ. Тези данни бяха обявени по време на първата кръгла маса у нас, посветена на изготвянето на законопроект за възможността физически лица да обявяват фалит.България е единствената страна от ЕС, която все още няма правна регулация за гражданската несъстоятелност. Тепърва експерти ще обсъждат конкретните параметри на законопроекта, но според омбудсмана Мая Манолова, трябва да се търси баланс между защитата на интересите на длъжника и тези на кредитора..,,??? а иначе ,,ктб,,...???

Драги ми демократични дебили. Едно време Дуайт Айзенхауер е подписал договор с онези отгоре с клауза. Технологии срещу генетични опити. В "братска" Америка 50-60 те години е имало масови отвличания и сега имат мутанта "кучо мачо". Попитайте някой американец на кои казват така. Сега е дошло ред и на Европа. Затова измислиха обединена Европа. ....... Анадън.

Европа за европейците-да опазим християнството от евреи и джихадисти.

Вместо да подобрение на граничната охрана, да развият граничните посрещачи, от охрана няма нужда, видно е. Нали ако се спре някой маймуна, после има рев, че са й накърнили правата..Тези дебелогъзи идиоти от ЕС не знаят сърби ли ги или ги боли, но затова ще се погрижат братята маймуни, който ще ги почешат добре по задниците.

"дебелогъзите" идиоти от ЕС (те само слушкат и изпълняват), а техните господари, които им суфлират какво да правят, под лицемерната маска за грижа към "нещастните имигранти". А целта е съвсем друга.

Сигурно има заповеди от горе, но това не ги оневинява изобщо. Все едно да ти кажа, я убий еди кой си. Ти ще си виновен ли, ако те хванат или само аз???

все пак част от безанците са врагове на турция....

Оплюхте Гърция и не усетихте най-важния нюанс-България се е въздържала при гласуването.Защо?Защото съдбата ни е идентична-оплюват гърците ,че не спирали мигрантите, а всъщност именно законоте на ЕС ги възпираха-така както и нас.Учудвам се,защо вместо да се дават 3млрд на Турция-не се дадоха пари за огради и охранена Г-я и Б-я.Защо просто не разрешат на граничните власти да връщат мигрантите-там от където са дошли.Има много отговори за това-1.Евробюрократите са тъпи и затънали в бюрокрация и бумащина.2.Лозунгът за любимата демокрация им виси на врата като "Дамоклиев меч".3.Някой има интерес имигрантите да внасят хаос в подредената Европа.5НАЙ-точния отговор е: евреите лихвари,които Иисус изгони от Храма Господен и сега живеят във Вашингтон и ислямските джихадисти искат да унищожат християнската цивилизация.Тяхното ОКО ни следи,но нека не забравят-"Бог забавя,но не забравя".

Добре , че не ни приеха в Шенген.

Najad Najad Вие дали знаете другас причина за световните бедствие, освен Русия, Путин и комунистите. хайде погледнете малко и към континента Америка. може би ще се сетите, че една държавица като САЩ има по- голяма роля за световните бедствия. Кой разбута Близкия Изток, кой съсипа Ирак, Сирия, Либия. Русия ли??? не сте излезли още от стадия на пещерния антикомунизъм. Жалко!!! (

Няма как да обясняваш на пъна,че е пън.Има и такива с по една мозъчна гънка в която други са набили желаната от тях информация.

бао вуне, не ти ли е минавало през ума че това си е поначало нестабилен регион заради манталитета и социалната организаця на тези които живееят там? и че те са си склонни да се трепят помежду си и без външна намеса?

доказаха, че са кофти материал, а също и тези, които им ръкопляскaт. Приеманeтo на Гърция в ЕС е станало под натиска на Щатите, въпреки отрицателно становище на болшинството от страните-членки на Съюза! Мотивът е бил южната граница на НАТО в съперничеството и противостоенето с Варшавския договор. Гърчетата са едни психясали измекярчета, които не могат да заблудят никого, освен себе си.

Ти ходил ли си в Гърция?

И не си хаби думите за да образова първосигнални зомбита.

А Булгаристан как влезе в ЕС и защо?? Или са умирали от зор за нас, такава държава не е за изпускане.. След 1 век ако сме на нивото на гърците ще е огромно постижение на булгаристан..

Пиши каквото искаш, но не наричай държавата ни Булгаристан! Сигурно ти е известно, че на -стан завършват имената на държавите, в които преобладаваща религия е ислямът. Тук сме християни и колкото да се иска на някои това да се промени, никога няма да стане!

Гърция е истинския троянски кон в ЕС, не България! Цялата тая финансова криза, протести, бежанци - всичко се режисира от другарите от Москва, като използват щенията на гърците да си живеят по комунистически - да ядат и да пият и друг да им плаща масрафа. Колко жалко, че след втората световна ние сме се случили под миризливия руски ботуш!

Хахахахаха! Трол!

Ахъм. И регистриран, че да може да прибира официално центовете.

Па макар и да ви изглежда като трол. Всъщност вие двамината сте под нивот на троловете със заблудените си реплики. Гърчетата бяха прекарани (както се прекарват само големите "тарикати") от Голдман и Сакх от Уолстрийт с цел да се дестабилизира еврото и ЕС, а гърчетата налапаха въдицата и си е-а мамата. Т.е. бяха използвани като лека жена по предназначение. Колкото и да вдигат шум и да се правят на голяма работа, всъщност са колкото две малки, без едната.

Руският ботуш мирише лошо, ама и британския не ухае на оригинален парфюм "Париж,Лондон,Ню Йорк"! Прав си, че ако бяхме "чейнджнали" ботушите положението щеше да е друго, но горе-долу същото щеще да е. Миришат гадно и двата чифта- на пари! Но парите не миришат-известно е! Киви можем да посадим в Петрич, но не и портокали. В София и киви-тц! Великите нации дълбоко съжаляват, че и банани не межем. Та да сме си точно "бананови републики" Но го изискват хората, което е тяхно суверенно право, каквото ние нямаме, защото не ги резбираме тези неща, поради вродена балканска простотия. :)

N. S.

Пич, ти жестоко ' си се подредил', бих казал...... На теб няма да може да ти помогне и Дядо Господ, дето е горе на небето .

Аз пък давам 3 месеца на ЕС да осъди и вкара в затвора немската вещица, която ни кани на гости в къщата си,а заключва външната врата и вика от вътре, че е няма! В противен случай ще дам ЕС на съд в Страсбург, за подигравка с човешкото достойнство!

ЕС бяха длъжни да задействат механизъм за евро-солидарност, с което да помогнат финансово и логистично на България, Италия, Гърция и др. страни с външна за ЕС граница. А не Меркел да ги кани, а други (в известна степен и БГ) да й поемат негативите. И въобще - Меркел каква точно е за структурата на ЕС?????? Ходи и предлага кеш на Турция, а нас членките кучетата ни яли, така ли?

Такова поведение и децата биха нарекли лицемерие, двойни стандарти и т.н. Не е учудващо изобщо, че има евроскептицизъм на върхови нива.

Хем Меркел ги кани, хем ще глобява Гърция /страна от ЕС/, че ги пуска, хем ще дава много пари на Турция /която не е в ЕС/, за да не ги пуска! А предупреждения за Италия или Испания няма! Много избирателно, Меркел, много... Ама така ви е удобно. Ако не живеех в Германия, щях да кажа, че си заслужавате нападенията от арабески по площадите.. ама уви, и мен ме е страх да се разхождам вече по улиците заради еврогейската глупост!

Върни се в България, бе човек! Ние тук си ходим по улиците спокойно, само дето има опасност някой ненормалник да се направи на Иисус и да помете човек с колата си. Но от това можем да се опазим. Опасност от нашественици поне засега няма, защото по нашата граница се случват рикошети,"бежанците" са добре информирани и бягат другаде.

Как да ги спират гърците? Като стрелят по лодките им ли? Или като ги пресрещат да ги качват на военните кораби и да ти връщат в Турция? Турция ще ги приеме ли? Като си спомням оня случай с лодката, която отказаха да приемат какъв вой беше. Не е много ясна тази работа

Намериха еврозавалиите жертвения агнец, върху който да стоварят вината за кретенизма си! Защо ЕС не даде същия срок и на Италия и Испания? Защо ЕС не даде ултиматум на Германия, Дания, Швеция и подобни които ги поканиха, приемат, настаняват и дават месечна издръжка в пъти повече от средната заплата в България и Румъния? Докато ги приемат и щедро осигуряват, потока на мюсюлмани от Африка и Азия само ще се увеличава.

За членката Гърция - ултиматум, за ердоганова Турция - три милиарда евро пари на данъкоплатците. Ако това не е най-кристално ясното доказателство каква глупост е Европейският съюз, не знам. Трябва да го напускаме.

ЕС е най-неадекватната организация съществувала в историята на човечеството! Не трябваше да се позволява на Германия да лидерства. Те са доказали отдавна, че това не го могат. ЕС се превърна в някакъв тоталитарен нежизненоспособен режим.

Ако Гърция не се справи, външната граница на ЕС ще се премести към Централна Европа, предупреди неотдавна австрийски министър Само четете, външната граница ЕС се мести към централна Европа.Че то България и Румъния явно са извън ЕС съгласно ТОВА ИЗКАЗВАНЕ.

Не разбирам защо това те дразни. Нали искате България да извън ЕС?

Двуличието на евродебилите дразни...Винаги са си гледали собствените задници и са си намирали таквиз като нашите управници да им ги забърсват за сметка на населението си,

Я вземи очилата и чети внимателно! Не външната граница на ЕС ще местят, а ГРАНИЦАТА НА ШЕНГЕНСКОТО ПРОСТРАНСТВО!

Само забележете, в 21-ви век, уж света бил ненам си какъв, какво се случва: - в един определен регион има война и насилие, и големи групи хора бягат, което е най-нормалното нещо; - вместо по-силните нации и организации като САЩ/ЕС/Русия и т.н да се концентрират да спрат това безумие в Сирия, те засилват контрола, и то с ориганизация като НАТО, на която това ВЪОБЩЕ не и е работа ( и оттук съмненията, че се подготвят за нещо срещу Русия ) Излиза, че ако си имал късмета да се родиш в Сирия, си отвсякъде преебан - едните те трелят в родната ти страна, другите те хващат и те засилват в друга страна .. Ами то някак си в 1315та година, уж тъмни векове се е живяло по-добре!

Да, направят пункт в Германия, като гара разпределителна....., а до там свободно придвижване!Или други да го поемат, вместо любезните домакини..?Много сме ербаб, на приказки за човешки права и свободи, ама ......, взе да се овлажнява отверстието ...

Ако ЕС иска да бъде като една държава в политиката и икономиката не трябва ли защитата на външната граница да бъде общо задължение?

Меркел ги кани, но Гърция е виновна, че те идват????? Един проблем на цяла Европа тръбва да се реши само от една страна???? Много по-лесно е да се намери претекст за изместване на Шенгенската границата до Унгария и Австрия и тогава остава целият Балкански полуостров да се окопира от чалмите/ Май това е целта

Защо вместо да критикува Гърция, мало.ум.но.то ръководство на ЕС не ипредложи ПОМОЩ за охрана на безкрайно голямата и морска граница? Какъв е този СЪЮЗ (!), който оставя една държава, която на всичко отгоре е почти във фалит, да се справя САМА?! На Гърция, България и др. гранични страни трябва да се предоставя финансова ПОМОЩ за СПИРАНЕ на имигрантите и НЕДОПУСКАНЕ в страната. СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ, неуважаеми еврогейци!

Да ама Гърция отказваше помощ когато й я предлагаха. За Гърция, мигрантите са същата карта както и за Турция. Разликата е че Ципрас е по-голям мръсник и от Ердоган защото той изнудва тези дето са го храниха 30 години а Ердоган така или иначе никога не е видял нищо добро от Европа.

Интересно, защо ЕС не се притеснява, че след боевете в турцкия град Диарбекър, около 50 000 човека са го напуснали. Интересно накъде ще тръгнат тези бежанци, но едва ли към Сирия или Ирак ...

У нас. След като бяха заселени през 14-19 век. /Да сте чули за истински българин от Възраждането, който не е е пребивавал там? Разбира се, ако "управлението" не е сметнало, че е по-справедливо да бъде набит на кол./ Родината преди всичко. Води ги правнучката на Патриарх Евтимий. На браздата са и се представят за афганистанци и новата нация "меркелци", както и за "давутоглупчени"

ТЕ, ГЪРЦИТЕ СА БЛОКИРАЛИ ЦЯЛАТА СТРАНА - ПИЛЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ ! И ТО ЗА ТЯХНА СМЕТКА ! :-)

много е просто спират да ги превозват с фериботите от островите да атина и ония най-много да пренаселят някой остров след което там и ще си останат -но не гърците са мръсни та най-мръсни нарочно правят това и ги прибират от най-далечните острови и ги качват на автобуси и директно към македония а само стачки и пари искат от всички

Абе,с тия огради които искат немците да направят,като ги подпука отгоре червената армия,къде ще бягат тия тъпаци бе?? Гърците ще ги спират на оградата като бежанци....:):)))))))

малко по скромните ми географски познания света НЕ се изчерпва само с европа ?? има си саудитска арабия,кувейт..пакистан..все мюслита. защо пък точно в европа трябва да дойдат ??

ни,черноработници за полетата и чистотата!!

Сталинка ви го каза - да облагородят генофона:((((

Не трябва да ги пускат, но и не трябва да ги спират??!! Като ги спрат им нарушават правата, когато не ги спрат, нарушавата правата на европейците. Меркел хем я сърби, хем я боли. Хем иска да е харесвана от всички, хем при нея да ходят само професорите, високо квалифицирани инженери и магьосници. Тези, барабите, от които е съставено мнозинството от мигрантите. Да остават в Барабия. Покрайнините на Европа, да не се набиват много на очи и да се слеят с барабите от източните балкани.

ЦИКЛОН Б (ИГ ФАРБЕН- ДЕМЕК БАСФ), НОВИ БУХЕНВАЛД, ДАХАУ И ПОДОБНИ. НЕ СМЕ ГО ИЗМИСЛИЛИ НИЕ - А ПРЕДЦИТЕ НА Г-ЖА МЕРКЕЛ. ИНАЧЕ РЕЗАНИ И ФЕРЕДЖЕТА.

Интересно ще накажат Гърция че не може да спре имигрантите а ще дадат пари на Турция дето ги праща в Гърция. Ебати ЕС САЩ и всички виновни.

малко безочливо сякаш. Меркел им каза елате ще ви приемем а сега гърците що не ги спирали

Ханделсблат: "Гръцки сценарий" надвисна над Германия хихихи

надвисна - 12 МИЛИАРДА ЕВРО ДЕФИЦИТ В БЮДЖЕТА ЗА ЯНУАРИ! Фонд с волни пожертвувания за бежанците сбират. 5.9 МИЛИОНА ДОПЪЛНИТЕЛНО - за туй за ЕРДОГАНА искат да внесем, освен годишната си плата..

от гръцките острови, навляците пристигат с ЕДНАКВИ гумени лодки. В някой от тях те са и с униформени спасителни жилетки - явно са по-богатите. Що ми се струва, че 3-те милиарда от ЕС, които ссе оказа, че са само за ТАЗИ ГОДИНА, ЕС ГИ ДАВА СРЕЩУ ЗАТВАРЯНЕТО НА ФАБРИКАТА ЗА лодки и спасителни жилетки на СИНЧЕТО ЕРДОГАНОВО. Ама понеже на тях ЕВРАТА са им се видяха малко, и са напнаха за още, та на ЕС ще е по-тънко да накаже ГЪРЦИЯ!

туй е все едно да наказваш българите,че не си охраняват имотите, а нециганите, защото крадат! и в двата случая, ако се опиташ да се защитиш, веднага ще ревнат, че нарушаваш правата на мангустите

Абе тез гърци не мога да ги разбера махайте се от Евро зоната и решавате проблема.Европа ще има да "взима"едни милярди а вие си гледайте туризма и готово...не е луд който яде зелника а който му го дава.

не мисли ...той драги печата всеки месец по 60 млрд . виж като почнат да плащат на гръцките пенсионери пенсиите в милиони драхми ...тогава ще видим. или всеки грък е с хотел

Не разбирам - Гърция е член на ЕС, Турция не е. ЕС дава на Гърция предупреждения, на Турция - милиарди.

Слагам на всеки морски катер, на взяка крайморска наблюдателница и на всеки ангажиран с охраната на морската граница по едно далекобойно стрелково оръжие с оптика и ги запуквам още докато тръгнат от Турция. Така ще си спестя ядовете и харчовете а и ще угодя на ЕС.

Меркел която даде 400 млрд. на Гърция, а после покани емигрантите може ли да се обоснове в крайна сметка какво иска, защото прави на пумпал гърците?! Първо каза-идвайте, после -затваряйте! А когато пуснаха клипа как гръцки патрул пука лодка с емигранти, снимана от турски катер, всички се възмутиха и скочиха срещу Гърция. Нещо шизофренична взе да става реакцията на ЕК то...

... не си спомням много от употребата на модални глаголи в английския, но мисля, че в случая с превода на 'може'/may/ се изразява вероятност или даване на разрешение, а това пък не ми приляга към 'ЕС постави днес ултиматум на Гърция'. Та ако Гърция не си изпълни препоръките до 90 дни, Комисията 'МОЖЕ да предложи препоръка' (may propose a recommendation) за възстановяване на граничния контрол, който е предвидено да се прилага за срок от макс. 6 месеца (up to 6 months) с право на още няколко 6-месечни удължения, но не повече от 2 години общ срок (up to a max. duration of 2 years). А до 3 месеца в Гърция (а както върви и в Европа ) я камилата, я камиларя... Толкова по повод ултиматума.

това е просто ужасно. вместо да се спре кръвопролитието в сирия като се унищожат ид и ал нусра, политиците от ес пеят, че за сирииската касапница е виновна русия, дават пари на турция (която подкрепя ислямскя тероризъм в сирия) и заплашват гърция, че не може да спре това, което е неспираемо...ние се намираме под управлението на една банда еврошизофтреници, ръководени от слабоумната бабичка меркел....а на този фон англия потрива ръчички на островчето и също като турция търси келепир...видимо така разбират там европеиската солидарност.

баба меркел прилича на ,,нагъл,, кравар дето си ,,прекарва,, стадото от ,,луди,, крави през ,,градините,, на чужди имоти!!! ,,..Отсъствието на бюджетна дисциплина в дългосрочна перспектива заплашва Германия с гръцки сценарий - дълговете на страната могат да надхвърлят 200% от БВП. Това се казва в доклад на министерството на финансите на Федералната република..,,???

Помислете си за историята с Кап Анамур, немския кораб, който се промъкна в наши води с намерението да осигури политическо убежище на трийсет и седем суданци, уж нещастни бегълци от мръсния робски режим в Хартум, но в действителност хитреци, идващи от Гана и Нигерия. Спрян от нашите погранични служби, корабът остава в открито море цели три седмици. През това време Роберто Кастели, министър на правосъдието, казва на Германия: Ние какво общо имаме с това? Те се намират в международни води. На борда на немски плавателен съд с немски капитан и екипаж. Следователно те са поискали политическо убежище от вас. Дайте им го. Но Германия, тази Германия, дето не иска да си прибере кюрда Окалан, за когото има издадена заповед за арест, отговаря: не, благодаря. И докато италианските колаборационисти възхваляват капитана антиглобалист, посветен на нелегалната имиграция, тоест търговец, който преди да натовари хитреците, ги е накарал да си платят по хиляда долара на глава; докато журналистите пишат сърцераздирателни хуманни статии за трийсет и седемте хитряги, вътрешният министър Пизану се предава. Позволява им да акостират в пристанището Емпедокъл, разрешава им да слязат от кораба и ги настанява в Центъра за емигранти в Агридженто.

Следователно те са поискали политическо убежище от вас. Дайте им го. Но Германия, тази Германия, дето не иска да си прибере кюрда Окалан, за когото има издадена заповед за арест, отговаря: не, благодаря. И докато италианските колаборационисти възхваляват капитана антиглобалист, посветен на нелегалната имиграция, тоест търговец, който преди да натовари хитреците, ги е накарал да си платят по хиляда долара на глава; докато журналистите пишат сърцераздирателни хуманни статии за трийсет и седемте хитряги, вътрешният министър Пизану се предава. Позволява им да акостират в пристанището Емпедокъл, разрешава им да слязат от кораба и ги настанява в Центъра за емигранти в Агридженто.

DIDA

Пука им на гърците от изолация в Шенген! Важното е ЕС да им налива милиардите. Това поне знаят как да го правят, ние българите - не!

явно е че не си на ясно по въпроса!!! гърция е като ,,ктб,, но в ,,държавен,, размер!!! ние вървиме по този ,,път,,!!!

ердоган ги ,,пуска,, , гърция пак виновна!!! що не си ,,признаете,, че желаете да ги ,,разселите,, на балканите!!!

"Give me many, do not give me advice" - или "дай ми пари, а не акъл" , казва една английска поговорка. Та и тия от Европа - вместо да съветват Гърция как трабва да си пази границите - да вземат да и помогнат да ги пази, като създадат напр. общи военни сили за това. Но те искат ( българска поговорка) - хем вълкът сит, хем агнето цяло, мърш о ляци.

"Give me many" - всъщност и така има смисъл /дай ми много/, но вероятно на английски е "give me money"

Еврогейците забъркаха кашата с ''бежанците'' със слугинажа си на сащ а сега искат Гърция да им бърше задниците,,Как да ги спрът след като приятеля ви ердоганчо пуска всеки ден натам ''бежанци'' с мангизи с телефони със спасителни жилетки,,Ами да вземат да ги убиват ли гърците та да не стигат до вас след като ги поканихте

Какво значи Гърция да се справи с управлението на притока? Не трябва ли Гърция да спре с всички средства притока? Не искам да го управлява,а да го спре.

Как да го спре???с потапяне на лодките ли?? Така и не проумяхте че това с ''притока'' се режисира от турция и исляма,,Все едно да отвориш клапите на някой язовир и да искаш надолу реките да спрат идването на водата,

арабелите идват защото могат да се пишат като бежанци и да получават социални,жилище и право да домъкнат челядта си .ако ес приеме , че бежанец не е този идваш от страна без военни действия как биха въобще живели тези в ес ?

КРЕМЪЛ СЪЗДАДЕ ЕДНА ПОПУЛИСТКА ПАРТИЯ В ГЪРЦИЯ И ДАЛИ СЛЕД ВРЕМЕ ЦИПРАС НЯМА ДА СПОХОДИ СЪДБАТА НА МУСОЛИНИ.

затова ципрас като наша ,,рада дълбоката,, преди да го изберат беше един месец на ,,инструктаж,, в щатите!!! спечели пак 5 цента заради ,,името,, путин!!!