ЕС ще одобри спешния 7-милиарден заем за Гърция

Очаква се ЕС формално да одобри спешен заем от 7 милиарда евро за Гърция, който ще бъде гарантиран от общия бюджет на 28-те.

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще одобри спешния 7-милиарден заем за Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Dira, къде е новината от ЛОМ, защо не пишете, Бъчварова - махай се бързо!

Слушам Борисов как убеждава депутатите, че трябва да подкрепим Гърция и разбирам, че пак сме в ролята на Измамената камила.

А според Мартин Димитров виновни сме за 7-те млрд., защото сме се възхищавали на гърците, на Ципрас, на Референдума им. Той препоръчва да постъпим по "европейски", а не по "съветски" и да участваме в "спасителния пакет" за Гърция.

Спомен от преди 91 години : През 1924 година Гърция е в тотална финансова криза / както винаги / и се нуждае от спешна международна финансова подкрепа , обаче властващите извършват насилствено избиване на 17 българи в село Търлис . Обществото на народите настоява да се подпише спогодба между Гърция и България за облекчаване на малцинствата в двете страни / гърци в България почти няма / 2-3 хиляди / , но стотици , или милион българи живеят по Беломорието и са подложени на убийства и асимилация . Гърция се нуждае спешно от 10 милиона лири стерлинги ! Парите ще ги получи с подкрепа на Обществото на народите , ако подпише международен договор за облекчаване положението на българите в Беломорието . Договорът На 19 септември 1924 година България и Гърция подписват протокола "Калфов Политис", като Обществото на народите одобрявя спогодбата. Българското народно събрание бързо го ратифицира на 24 септември. Гръцкото правителство подписва спогодбата главно след вълната от недоволство на европейската общественост след избиването на беззащитни българи в село Търлис, а също и за да получи желан заем в размер на 10 000 000 стерлинги с помощта на Обществото на народите. След получаването на външния заем / 10 милиона лири стерлинги / гръцкият парламент не ратифицира спогодбата и на 3 февруари 1925 година отхвърля единодушно клаузите на протокола с аргумента, че той нарушава суверенитета на страната, като предвижда възможността представители на ОН да правят анкети и проучвания, да приемат оплаквания от българското малцинство, живеещо в независима и суверена гръцка държава. , поради което той така и не влиза в действие. Протестите на българското правителство против отказа на Атина да ратифицира договора, подкрепен от Обществото на народите, остават без резултат. Това е Гърция !!!!

Не само, това е ФРАНЦИЯ и Британия зад Гърция!

Първо ни обрисуваха като кенеф. Сега следва да ни употребят като такъв.

ДА НИ Е ЧЕСТИТО!!!

Бг пенсионера с 60 евро пенсия, да задели пари за да даде на гръцкия пенсионер с 600 евро пенсия.

Колкото и примери да дадеш, все ще са от този сорт. 50% от населението в България е заплашено от бедност. Английските медии ни сравняват с най-бедните райони на Азия.

Правилното и горе долу.

В края на февруари 2015 г., брутният външен дълг на страната е повече от 38,6 млрд. евро или 90,6% от брутния вътрешен продукт (БВП), съобщиха от Българската народна банка (БНБ) на сайта си.

Както и съобщиха, че Държавния дълг е 12,5 милиарда или 24%. Проблема при Гърция е, че Държавния дълг е 180%. Брутния е само информативен, доколкото всеки частен субект с дълг може да фалира и да изплати с активите дълга си или да продаде бизнеса си, което изобщо няма да има отношение към държавата.

...ама никакво отношение, освен безработните, висящи на бюджета...Кремиковци дължаха осигуровки за 800мил.

БРАВО ,ние бедните ще даваме на богатите.Друга глупост на ЕС.Гърците ,които цял живот са щракали с пръсти ,имали са ...,когато вземат да получават пенсии на нашите баби и дядовци и да карат с нашите заплати -да ги видим тогава.И аз искам повече ,ама не вземам като в др.страни,а не съм и депутат или шеф на банка.

Морална подкрепа да, но финансова-в никакъв случай.Сестра ми работи в Атина-естествено най-гадната работа-гледа възрастни хора.Та тя казва че гърците изобщо не са притеснени, живеят си живота както досега, както досега работят само по няколко часа, както досега имат пари в изобилие и не се лишават от нищо.........А милата ми сестричка, която бърше задниците на техните родители, трябва да отделя от мизерните пари които получава сума за ПОМОЩ на тях!Господи, каква несправедливост, хайде сега да ги видим нашите посерковци/управляващите/каква позиция ще вземат.И тогава всички ще излезем по площадите!

Морална подкрепа не искат. Искат гарант. Ти примерно да ми гарантираш едно заемче, навит ли си? не е проблем, нали, да го върнеш вместо мене?

Хубаво ни е казано, че не ги интересува мнението на България и подобни на нас държавички. 7 млрд вече са приготвени да се дадат на Гърция. Ние сме безгласни струни, нас ни дрънкат както си искаме. Защото ние си мислим че сиренето в Евросъюза е без пари. Гърците си знаят цената, цял свят се върти около техните проблеми.

Дано не доживея времето, когато трябва на нас да трябва да се помага.Тогава ще усетим истината болезнено, и както винаги в г....за.

Доживял си. През 90-те България беше разпарчетосана, а спестеното с десетилетия труд занулено, заради мижав външен дълг, при положение, че страната имаше да взема толкова, колкото и да дава! Какво ни опростиха, какво наляха, какви отстъпки ни направиха?

И кой беше виновен тогава? Светът ли ни беше виновен, че имахме некадърно правителство и още по-малоумна опозиция? Я сравни опозицията в Гърция с нашата! Тук се пишат доноси от партии и калинки на корем, лети се до всяка точка на света да се докладва какво направило лошото правителство. Бели рояли, международни фондации... да продължавам ли? Сравни това ненормално алчно и тъпо мижетурско поведение с действията на гръцката опозиция в последните 5 месеца. С такава вътрешна опозиция като нашата не ти трябват външни врагове! Не ни е виновен светът....

Не става само с бъхтане и слугинаж, деца мои, трябва и акъл! Без достъп до финансов ресурс и с тия лихви по кредитирането не можете да излезете от мизерията. Но нали вие сте прости, он е прост... и те така.

Много Византийци живеят сред нас това е извода. Ами тоя фонд кой му прави вноските ??? Ето защо се провали комунизма - заради обществените сметки които всеки си мисли че са чужди и може да си точи на поразия, жалко мислех си че ЕС се базира на морал и желязна дисциплина, всичко излезе чиста проба курвалък. Тези които съзнателно са закотвили Гърция САМИ да си носят кръста, а не да въвличат целия Европейски съюз !!!

Tака е кредиторите Германия и Франция (с по 40%) искат да въвлекат насила всички да споделят риска им на кредита.

Гръцките банки се оттеглят от Балканите по процедура експрес С експресни процедури ще трябва да се организират продажбите на non core business assets и на дъщерните гръцки банки. По този начин ще се намали цената на рекапитализацията на гръцките банки, ще се осигури устойчивостта им, и ще се търси покриване на капиталовите им нужди при най-добрите възможни условия.

Аиде на сиртакито! Като вземат парите ще ги изядат и изпият както онези 130 млрд. И пак ще правят референдум дали да ги връщат.

Дай Боже всекиму.

Егати комисията, решила да раздава чужди пари с обикновенно мнозинство. В перспектива нещата ще се влошават.

Болния носел здравия?!! Ами що 26 години България не дава лекарство /храна/ на болния /българина/, бе??!! Гърция дава лекарство на българина 26 години!! Над 3 милиарда евро се внасят от Гърция в България всяка година!! Значи лекарството на България, минава през Гърция!! Парите трябва да ги дадат на Гърция, за да могат да живеят българите, иначе в България няма кой да мисли за вас!!

Сумите от всичките ни емигранти, които влизат в страната варират от 900м до 1.1 млрд. 2.5 млрд бяха само 1 година. От Гърция процента е малък. Лъжец си и се опитваш да изкараш гастербайтерството голяма "помощ". Отделно само от търговския си баланс ги губим тия пари, т.е. ние сами плащаме на емигрантите да бъхтат.

Вземи си спасението си си го тури, където слънце не огрява. там сложи и двойния си аршин.

ГЪРЦИЯ НИКОГА НЯМА ДА СИ ВЪРНЕ ЗАЕМИТЕ И НИЕ НАКРАЯ ЩЕ ПЛАЩАМЕ, ЩЕ ВИДИТЕ!НА ВИ ЕС И СОЛИДАРНА ЕВРОПА!

Бившите комсомослки секретари, собственици на червени куфарчета с пари от ГЕРБ, наричат нагло опонентите си "рублажии". А шефа им се мазни предизборно на Путин. Аре у лево!

ВсичкОтО атакистка гмеж тръгнало да лъже и маже на поразия. Е няма, бе тролчета, няма нищо да стане с мантрите ви. Нещата си вървят, а вашите лъжи могат единствено да повлияят на вашето собствено малоумие. НЯМА НИЩО ДА ПЛАЩАМЕ. И СТОТИНКА НЯМА ДА ДАДЕМЕ ЗА ГЪРЦИЯ. ЕДНИСТВЕНО СЕ ИСКА ОДОБРЕНИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ПАРИ ОТ ФОНД НА ЕС, които при това ще бъдат върнати 99,9%, след 3 месеца. Това е положение, пък вие продължавайте с мантрите, как сме щели да подаряваме на гърцие пари за узо.

От мутри, рублажии, комсомослки секретари акъл не щем. Още по-малко от дементните им тролове.

Много Византийци живеят сред нас това е извода. Ами тоя фонд кой му прави вноските ??? Ето защо се провали комунизма - заради обществените сметки които всеки си мисли че са чужди и може да си точи на поразия, жалко мислех си че ЕС се базира на морал и желязна дисциплина, всичко излезе чиста проба курвалък. Тези които съзнателно са закотвили Гърция САМИ да си носят кръста, а не да въвличат целия Европейски съюз !!!

Преструктуриране на дълга с последваща 30-процентна редукция и 20 години гратисен период. ..

Така е, гърците постигнаха невероятен успех. Спестиха сума, която българите не могат да изкарат с бъхтане и слугинаж поне 200 години.

А сега вземи един кредитен калкулатор и сметни колко е 6% лихва за 10 години и тогава говори за редукция и гратисен период.

Ти не можеш елементарни неща да прецениш, Сайше. Много си тъп.

Я виж ти, еврокасиерите ще си поиграят на тука има, тука нема с пари от евробюджета...

Европейците първо да си оправят критериите. Кога, според кои показатели кой има нужда от помощ и "спасителен план"! При това да го формализират в нарочен документ, та да сме на ясно. Нали, не върви аз да помагам на съседа по офис, който е пред фалит, но си купи 3 коли и издържа няколко секретарки. Зер ако се раздели с една от тях шъ му е мъчно на чиляка.

Спасителния план не е за КОЙ, а за КАКВО. Спасителния план е за спасяване на държавата Гърция, а не за гърците.

Не за "какво" е за кого, илитерате. А за "какво" се подразбира, като си оправят критерия! Марш в пещерата, троле, вониш!

Не е вярно ,че сме бедни.Имаме най много полицаи на глава население.Имаме служба НСО,която никъде я няма,сменяме всяка година мерцедесите на управляващите и качваме бройката,партиите вземат по големи субсидии даже и от Германия,Заплатата на иван искров съпоставена с други на тази длъжност е по висока,съдебната система е неефективна ,но всяка година през юли и актуализират бюджета и и дават още,бойко вози всякаква измет с правителсвения самолет,управниците ни не могат да си преброят хотелите,яхтите,колите,който е минал през властта е забогатял чрез огромни кражби.....че това пари иска ей. Богати сме,най сме от всички в ЕС.

България трябва категорично да откаже, не може ти да си стегнал колана до последната дупка и да даваш кредит на някой който отказва да пести , иска да си прахосва както е прахосвал досега и то в момент на криза , когато всички стягат колана. Това е безумие, България не е в позиция да отпуска кредит още повече че 100 % е ясно че кредита няма да се върне, няма как да се върне. По-добре помислете и сравнете какви са пенсиите на гръцките пенсионери и какви на българските и решете къде да дадете тези пари - гръцките пенсионери ли да ги излапат безвъзвратно или да се дадат на българските - да покрият разумно своите нужди.

Някога нашият народ е бил много мъдър. Измислил е пословица за всяко нещо. Ето две такива: "Болен здрав носи" и "Бай Ганьо пази граница /финансова/, а бай Зорбас хапва баница".

Бугрите ще спасяват гордите гърци. No comment.

Малко информация за лаици. 2015-а година, доклад на Евростат: България е най-бедната страна в ЕС. Българите плащат най-високи лихви за достъп до финансов ресурс. Българите са най-бързо намаляващата нация в света.

Как погода в Петербурге?

Евростат и Световната банка там ли се преместиха, "бивш" доноснико? И като как цитирането на данни от тези институции ти дава право да си буташ евтините внушения?

А пък вчера, една жена от БАН по ТВ, каза, че циганите се обиждали като им викаме роми.

Роми означава ВИЗАНТИЙЦИ.

1. Налагаш ограничения и рестрикции. Никакви права за длъжниците, мизерни доходи, високи лихви при кредитирането. Така натрупвяш няколко милиарда излишък. 2. Стъпка втора - прибираш натрупаното. 3. Стъпка трета - виж 1.

....след като платихме разни стари мутренски борчове (за които Тиквата казва, че са от 'експеримента Орешарски') и за КТБ със 16-те милиарда заем, явно е останало кеш пара и Тиквата се е зачудил къде би могло да ги бастиса, само и само да не стигнат до бедния българин ......

Да те питам и тебе. Колко стана дълга на България, като взехме тези 16 милиарда заем?

питай ма да та е*а ..... откачалки секви

Дългът стана 14 млрд до 2014 г +16 млрд новоизтеглени=30 млрд без лихвите.Те ще се изплащат с новоизтеглени кредити с нови лихви.

къде го пише това? официално.

България трябва категорично да откаже, Гърция благодарение на големите Европейски Кредитори (Германия и Франция) през последните 5 години е вкарана в черната дупка на лихвите и всеки който се хване за нея при опит да бъде извадена, ще бъде завлечен. Сега ще разберем дали сме колония или не, българските политици мълчат като че ли имат ку. в устата.

България трябва категорично да изиска помощ от ЕС, тъй като не е нормално страна в съюза да мизерства по този нелеп начин!

Мизерници има навсякъде. В България са повечко, щото и повечко ни мързи.

Е ние ако не подкрепим американския си господар, кой ще го направи. Няма лед 1300 години история да си разваляме имиджа на най-верен сателит.

Бе нашите мутри, като накарат некой ром да поеме чужд заем, поне му дават някой лев да се почерпи. Егати.

разбъркано за мостовия заем и бъдещия третия пакет. Там е заровено кучето,затова хората се чудят защо се говори че хем сме се съгласили да сме гарант,хем категорично казваме че няма да плащаме гръцкия дълг.

Малко интересни ФАКТИ: България - 18,930,401,201 Lev Лихва на година 777,259,141Lev Лихва в секунда 25Lev Дълг на човек 2,599Lev Дуълг като % от БВП 24.83% БВП 76,239,198,910Lev Население 7,284,552 ------------------------------- Гърция - 350,395,095,822 € Лихва на година 23,149,394,006€ Лихва в секунда 734€ Дълг на човек 31,775€ Дълг като % от БВП 159.97% БВП 219,032,851,455€ Население 11,027,508 Изводите си правете сами.

Факти: България 6 пъти по-бедна. Гърците имат много по-малък процент задлъжняване спрямо националното си богатство. пари не връщат - дават им, ние им гарантираме. Честито, троле.

Аз говоря с цифри, ти ми цитираш опорни точки. Кажи на звеновия да те смени. Бързичко.

У нас лайнените предатели, наречени политици изпълняват българската поговорка - болен, здрав носи и ей, луд - дай още един зелник. Спред мен трябва да се забрани за опредлен период, на всички с по-малко от средно образование да гласуват. Също и 70 и повече години. Не може скапаняци и дъртаци да опреелят бъдещето на нацията! Не става дума за отрицателно отношение, а за смислени правила! Сега е ужас - циганите ги купуват, дъртаците си лелеят комунизЪма, простите спортисти-бандити се дуят и държавата увисва в безтегловност.

Евростат, Световната банка, ЕК, всички казват, че България е най-бедната в ЕС. А булгаристанеца не верва и не верва. Гърция щял да изкупува и тинтири минтири.

ПАК СТАНА БОЛНАВ ЗДРАВ НОСИ.ТО НЕ БЯХА РЕВЕРАНСИ,МАЗАНЕ И УМИЛКВАНЕ БЕЗБРОЙ КОМПРОМИСИ.АКО БЯХМЕ НИЕ ЩЯХА ДА НИ РАЗКЪТАЯТ ФАМИЛИИТЕ И ОВЦЕТЕ НИ ЩЯХА ДА СЕКВЕСТИРАТ.ЗА НАС НЕ МОЖЕ ЗА РОМЕЙТЕ МОЖЕ ВСИЧКО.НАС ДАЖЕ В ШЕНГЕН НЕ НИ ПУСКАТ ТЯХ ГИ ГАЛЯТ И ГЛЕДАТ КАТО ПИСАНО ЯЙЦЕ. ТЕ СА ЗАВАРЕНОТО ДЕТЕ НА ЕВРОСЪЮЗА НИЕ НАСИЛА ДОВЕДЕНОТО ЗАТОВА ЩЕ НИ ПЕРДАШАТ С ПО 100 ЕВРА ПЕНСИИ И С ПО 250 ЗАПЛАТИ А НА ТЯХ ПО 10 ПЪТИ ОТГОРЕ.Е ПОСЛЕ КАЖИ ЧЕ НЯМА ДВОЕН СТАНДАРТ В ЕВРОСЪЮЗА.

Чета гневните изблици на вече коментиралите, но нещата са много прости : от нас нищо не зависи;о) В смисъл - "онези" чичковци и лели в ЕС вече са се разбрали, че тези 7 милиарда ще бъдат дадени на Гърция и за целта са си осигурили 65% квалифицирано съгласие - 16 от 28 членки са казали "да". Нас ни питат от кумова срама - толкова за равнопоставеността на членовете;о) Що се отнася до връщането на парите - уж сме изключени от плащането, ако Гърция не ги върне, ама "ще видим", както се казва у нас. Горчивият ни опит обаче сочи, че щом трябва да се вземат едни пари, било то и от най-бедните - те се вземат под една или друга форма. Нещо като "ниския пряк данък от 10%", който обаче се допълва с множество "косвени"! Това е положението, Минке!

на гърците даваш, а за нас няма или по-скоро има, ама само за богоизбраните ..... на простосмъртните - ако им харесва

Човек получава толкова, колкото си е поискал.

тиквун се оказа голям измекяр.

Всички сме дупедавци. Управляващите се дупят на по-силните в международните Институции, а ние се дупим на тях. При толкова дупедавци- държава няма! Отношения! Да подържаме добри отношения с гърците, защото досега сме ходили там да им трием зад./н.и.ците и работим н аплантациите им. Срам ме е! Дупехме ме се и на онези нискочелите мутри и на партийните отрепки....накаря цигания, ограбено здравеопазване и образование. Честито.

7-милиарда на месец. Лесно е да си грък. Мдааа. Но аз съм щастлив, че не съм грък въпреки всичко :)

Как ги правиш изчисленията? Я ни осветли с тази твоя математическа "гениалност"

Еми 86 млрд. нали им отпуснаха "мостов" заем ( ние сме под моста ).

Честито ви гарантиране на чужди заеми, бедняци!