Нов тласък на кризата в еврозоната

Нови данни от Евростат и продължаващата несигурност около ситуацията в Ирландия създадоха ново напрежение в еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - Нов тласък на кризата в еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пич, разбирам за какво става въпрос. Иван Искров обаче трябва да спре да се тупа в гърдите, колко стабилни били банките в БГ. Да им увеличи драстично процента от задължителни резерви в БНБ заради такива сценарии. И без това повечето излязоха на хубави печалби. Е.ал съм ги офошрните им зони, стига им толкова лапаница. Държавата да си врлезе в ролята на стопанин, а не на подложен охлюв на МВФ и чифутската мафия.

Бакхус, напълно съгласен с теб! Поздрави!

ideyazabulgaria.org

Само не съм пич-:)

Ти май пак си спрял да си пиеш хапчетата. Притрябвала им е на американците Гърция. Каквото им трябва от там си го плащат и си го получават.

Абе ти, нещо което не е преминавало покрай твоите уши и неосъзнато от мозъка ти, го пращаш да се лекува? Нискочелите са и неграмотници! Говоря за Територия земята на Гърция е територия от Европа и много важна територия. САЩ всячески се мъчат да запазят опеката си над Европа за да не позволяват самостоятелността и стабилността на ЕС и еврото да измести долара

Сред държавите, както и сред хората трябва да има почтеност - който е правил дългове трябва да си ги плаща. Страхувам се обаче, че това не са били обикновените гърци и ирландци. ЕЦБ трябва да подкрепи страните им, но като не допусне влияние на МВФ и световната банка/банда. Влиянието на горепосочените създава социален дъмпинг, стресира населението и като цяло руши социалната държава. За да усетят обаче прегрешенията си трябва да загубят активи. Много активи. Да дадат концесии върху острови за десетилетия напред например. Да загубят управление върху банковия и други сериозни бизнеси. Трябва да се накажат управляващите елити на тия страни, но без да се засяга населението - т.е. ЕЦБ да налива пари, но активите да се отнемат от елита на безотговорните страни. Смятам, че страни като нашата и например Сърбия също трябва да бъдат настоятелно предупредени да повишат корпоративните си данъци. По същество нашата страна е отрицание на всички положителни за населението практики, а така влияе негативно на цялата зона. С мизерията и престъпността си.

Jack Western напълно съм съгласен с теб -БРАВО!

И сега, като му ударим хесапа, получаваме следното. Сценарият на "нежните", но крадливи революции е един и същ и с едни и същи последствия. А именно: РАЗХИЩЕНИЕ, грабеж и продан на всичко в бившите соцстрани, което струва пари. ДЕВАЛВАЦИЯ на националните ценности, защото хората не вярват в нищо. МУТРИ, трафик на хора и наркотици, на национални ценности. ОФОРМЯНЕ с мълниеносна скорост на групичка свръхбогати хора, наречени олигарси, а мене ако питаш - нагли крадци. Не дребният бизнес, а едрите собственици печелят. ЗАГУБА на националното единство и националната независимост във всяка една от бившите соцстрани. КОРУПЦИЯ, сива икономика, безработица, дива търговия с човешки органи, проституция; масово манипулиране, психическа обработка и зомбиране на хората. ПОГЛЕДНАТО ОТ ДРУГАТА СТРАНА. Богатите страни с традиционен капитализъм - САЩ, Британия, Франция, Германия. Те крадоха, влачиха, изнасяха от бившите соцстрани, както лисица влачи кокошките от курник без куче и стопанин. И толкова им се усладиха тези далавери, че продължиха така и по целия свят. В резултат - икономическа криза. Изгърмяха американски банки и понеже доларът е световно платежно средство, финансовата експлозия се разнесе серийно по света. ИЗВОДЪТ. Някогашните соцстрани бяха изтърбушени не толкова политически, колкото икономически и морално. В момента нямат нито пари, нито независимост, нито устойчиви морални ценности. Тези страни си мислят, че правят капитализъм, но това не е така. Те търсят капитализма на 18-19 век с развитието на дребния частен бизнес. В същото време светът се глобализира. Навън е 21 век. Реалностите са други, съзнанието - също. Самите традиционни капстрани се ритат по кокалчетата и се тресат от скандали, проблеми и кризи. Пример: мюсюлманите и техните претенции в западна Европа. Атентатът в Световния търговски център САЩ... А бившите соцстрани се опитват да се хванат на хорото, когато тъпанът вече се е спукал. Опитват се да влязат в сграда, която всеки момент ще падне. Да, мнозина може да оспорят, капитализмът да им се вижда вечен. Римската империя също е изглеждала вечна... Западът започна студена война срещу нас, хората от източна Европа. И победата му в тая война е пирова за него. Ние нямаме независимост, но той пък ще плати със силата си и с живота си. Това се казва: да завладееш Изтока и да се осереш. Да не можеш да обуздаеш собствената си алчност... Впрочем, това е закономерно. Който е отнемал свободата на България, разпадал се е. Византия. Османската империя. СССР... Сега ЕС. Което куче ни е заляло, побесняло е.

Браво! Сега аз искам да попитам, къде са политически осъзнатите студенти и преподавателите, които преди години викаха" Кой не скача е червен" Сами си го докарахме. Сега някои се чудят защо сме зле, Тези, които действително сме учили и разбирали това, което учим, не се чудим.Това е прехваления капитализъм и това ще бъде, ако изобщо България оцелее като държава.

ideyazabulgaria.org

. 111111, точно в това е проблема. В България няма европейски образована и възпитана интелигенция. Тези процеси за които говори закономерно, са след ВСВойна когато Европа тръгва по коренно различни пътища, когато се раждат нови леви и десни политически идеи в западна Европа. Но поради Втората студена информационна война в която Отворено общество- инструментът на външната политика на САЩ в Европа спусна пред България, българският народ продължава да не познава пътя на Европа след войната, също нейните леви и десни политически идеи. Всички обществени науки в Блъгария-политолози, социолози са купени от Отворено общество да прокарват американския обществен модел у нас. Използва се именно непознаване на българската общество най новия исторически път на Европа, липсата на неизградено демократично съзнание поради непознаване на демокрацията( целия 20 век живеем в авторитарни и тоталитарни режими), липсата на изградена политическа система в България ,с една цел, ние да не опознаем по-високоразвития опит на западна Европа в демокрацията и изградения след ВСВойна неин собствен и коренно различен от американския, и най развит демократичен модел в света РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ. За това българите остават празно място в учебниците си по история периода след ВСВойна и не могат да го осмислят. А без това осмисляне на миналото, не може да намериш верни пътища към бъдещето. Точно това ние разказваме в нашия анализ ЗЛИЯТ ДУРХ НА АМЕРИКА БРОДИ В ЕВРОПА. Идея за България, алтернатива на статуквото.

След 10.11.1989 г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период. Този път Бойко ще им види сметката.

Уважаеми, оспорвам мнението Ви. Псочвате десните като пречинили криза. Разбирането за десни и леви е поне от 2011 години и е верско. Разбирането Ви би било последователно, да бяхте християнин и то не православен, а католик. В католицизма десните са от дясно на Христос и не са прави. Тези в ляво от Христос са неправите и са грешниците, демек. Такава е религиозната, т.е. верската и то католическата басня за ляво и дясно. Да я разправяте 2011 години след Христа е анахронизъм. Сега на власт в Гърция са социалисти, а социалистите се обявяват за леви, и те дадоха възможност на банките да преразпределят помежду си за сметка на държавата отчитането на разпределените от държавата кредити. За да се връщат кредитите от народа, а не от местните мутри. Както и у нас в 90-те години в кризата по време на управлението на БСП, и както в този век под управлението на тройната хунта на БСП и на подкрепената от БСП, и проходила с кадрите и помощта на БСП хунта на Симеон Самозванец. Да бяхте писали за западни, източни, северни и южни виновници щеше да е по-убедително отколкото да повтаряте баснята за леви и десни. Поне щеше да има някакъв обективен повод, примерно магнитното поле на Земята... Между другото, ще Ви напомня, че Каплан социалистка революционерка, е стреляла в Ленин през 1918 г. Гръмнала е в ляво на Ленин и в дясно на себе си. Обявили са я за дясна социалистка революционерка, пък тя, горката! се считала за лява. Иди доказвай кое е ляво и дясно на Ленин, като си лош стрелец. А от ляво и от дясно е караулът, и ако е продрямал, то не целта. А револверната революционерка е искала световна революция, гладна Русия да бие огладняла Германия. Дали е знаела, че боят т.е. кръвта, се плаща с банкови кредити с междудържавни гаранции, можем да гадаем, но е безсмислено. Както и дали е знаела шефът си - Троцки. Социалист знае ли кому служи!Сега Вие тук пишете за ляво и дясно. Между другото, да не би да има защо...

Бе мамка му и мечка как ни лъгаха до скоро бе - Ирландия вземете за пример, как от последна станала първа в ЕС, ква икономика, софтуери , тинтири, минтири. Ко стана то. Германия е гръбнака на ЕС и пак тя ще го спасява. Ама нещо не знам дали им се иска на германците да влачат толкоз мошенници на гърба си. Е тоя път не сме само ние измамниците. Кви еврозони бе - та ние с под 4 процента дефицит сме си направо шампиони бе. Стига сме се прехласвали по чуждото. Направо се кефя на тея дето ни даваха примет до скоро. Някой ще каже ама с много мизерия го постигнахме. Да с мизерия, с чест, с достойнство. Казахме и спазихме процента почти - само един отгоре.А сега да те видя Европо. Кой сега е по-европеец.

Дишай! Успокой се! ;) Аз все пак бих предпочел да съм зле в Ирландия отколкото да благодентствам тука. Нещо не виждам тълпи гърци, ирланци и испанци да тичат към българия. Дето с гордост, чест и достойнство ще им се такова таковата :)

капиталстически задници! Аре бе, Гърция, България, Румъния и цялата беднотия им е виновна, а ? Невинните са финасовите спекуланти, лихварското банкерство, изедническите корпорации и алчните милиардери, дето имат право да забогатяват, дори и след като са изпили кръвта на народите. Само експроприация, революция и тажък каторжен труд ще ги оправи тези алчни самодзабравили се изроди!

То като добавиш наивитета и мераците на бедните да вземат по един кредит от банките и да си купят с него по едно царско палатче и те царе да станат картинката става съвсем пълна. Ама простотията най я наказва господ от всички прегрешения, а точно бедните тръгнаха с простотия богати да стават и сега нали знаем кой го отнася...вземаш 100 000 за царски палат връщаш 200 000 - ми то заплатата за цял живот е тва бе хора. Как ще стане това?

Е, то комунистически вече почти не останха :) Няколко кльощави корейски и кубински ... и това е май? :)

Много си прав 21:31, този морал го донесоха десните сили на Европа, които управляват монолитно откак внесоха в Европа американския неолиберален икономически модел и унищожиха социалната държава на Европа създадена от левите. Левите отслабваха и се получи огромен дисбаланс между леви и десни. Сега левите търсят нови свежи идеи и нови пътища да развиват социализирания капитализъм на Европа, но са все още много слаби и това пречи на Европа за намиране правилни пътища напред. Сега избухване на бунтове против мерките на десните за отрязване на социалните придобивки, без обаче да развиват икономиките и предстои масово падане на десни правителства в близки месеци. Чакат ни интересни времена в Европа.Идея за България, алтернатива на статуквото.

Еврозоната и ЕС са обречени на провал! Всичко останало е въпрос на време! Европейските съединени щати са мъртво родени.

Е, те хората са си скепитчни за всичко, защото така е по-лесно. И земята не е била кръгла щото са щяли да поадат тия от долната страна. Бунаци! :) Ма толкова им е бил акъла.

гърците са мързелива нация, разчитат повече на помощи, е тази държава от къде да ги вземе тези пари.......

Гърция незабавно трябва да се изключи и от ЕС и от НАТО!

И гъркините да се затворят, а гърците да се оставят на турците да ги уважат!

Да не са ти отказвали напоследък нещо? :)

Колко е нашият дефицит?Под 5 % Можем ли да се сравняваме с най-големите колонизатори Великобритания,Испания и Португалия.Смешни сме с нашия дефицит,трябва да искаме и ние да бъдем около 10% ,а не да гладуваме и живеем в мизерия . Майката дава когато бебето плаче!!!

Кога последно отиде при шефа си да му кажеш, че искаш повишени или да си гледа работата? Ами ние не можахме да си опазим нашите дворове, ти искаш чужди да управляваме...

Едно исторически по-бедна и нещастно страна от нас, имала суперкъсмета да не я "оправят" комунистите и (които ние тук весело и безкористно хранихме 30-40г) пак се опитва да ни дава акъл! Не само това, ами "овърюзна" нашите сестри и майки в измислени шинашки цехове от "Цариграда до Сръбско" и сега вместо да се закопа там, дето и е мастоно (при смокинките, маслинките и бекинките) пак тича и акъл дава! Щото Онасис, Кенеди, бадженаци... Аре да си гредат чукарите и да не дават акъл на ЕС, щото Аристотел е дено, а кир Георгиус е друго! Ясу!?

Ясу, България може да има исторически нещастна съдба, но никак не е бедна страна. Тя има една от най богатите земи в Европа и трудолюбив народ, в сравнение например с една Ирландия, която има само голи чукари и неплодородна земя от камъни, на която растат само картофи. Допреди 25 години Ирландия беше по-бедна страна от България, сега е една от най богатите в еврозоната. Не им бери грижи, те ще се оправят ,сега само хитруват за да получат повече заеми. Българският народ има потенциали да стане богат като другите европейци. Но има едно лошо качество- няма развито демократично съзнание, за да си избира добри политици, които да не го крадат и да не го правят по-беден. Идея за България алтернатива на статуквото

Батка, тези лафове от читанки за трудолюбивият народ ги разправяй на някой друг. Хората работят когато им се плаща. Някои и тогава не могат да сколасат. И да, българи са и по паспорт и по характер. Тарикати на дребно.

Не разбирам Европа, защо се нятага толкова да помага на лъжливото рибарче на ЕС, Гърция. Няма ние бедните да хрантутим разпасаните прасета на Атина и Солун. Има просит правила, купил си къща с голям кредит, като не можеш да изплащаш кредита, пордаваш къщата и излизаш под наем.Като нямаш пари и за наем, ставаш клошар/бомж, бъркаш в казаните за боклук, спиш под коли и навеси в изби, забравяш за гуляи и разпасани времена. Гърция да зарочне да се разпродаав, да си намали бюрокрацията, заплатите, пенсиите! Гърците да си опъват каиша сами, да пасат магарета из чукарите и да минат на цаца.

много правилно казано ние мизерстваме в България а те си живуркат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Иво, ти винаги ще си живуркаш и никога няма да живееш.