В Гърция още дават бонуси за лична хигиена

Напук на кризата държавните служители в Гърция продължават да получават най-невероятни добавки върху заплатите си, пише илизащият в южната ни съседка вестник "Български новини", цитиран от Нова телевизия .

Обратно в новината

Коментари - В Гърция още дават бонуси за лична хигиена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статята притежава погрешни дани, заемани оти една статя на атинейския вестник Адесмефтос Типос позната за полемиката си за приватизациите и против държавния сектор. В Гърция няма "бонуси за лична хигиена", нито бонус за "ползване на факс", или за "пренасянето на папки". Тези дани ца опробергавани катигорично и официално. Истината е че в конкретни държавни предприятия които са били монополи и така доходни (железница, енергия, телефонна организация) и в разни категории на работещите за държавата (служители на Министерство на Финанците, съдии, професори на Университета, учители и.т.н.), миналите правителства даваха увеличенията по вида на бонуси, за да не се изчисляват теси суми в пенсията и застрахофките (които се изчисляват verhy заплатата). По този начин, работещите в доходните предприятия получаваха по високи заплати без да се отменява общата приходна правителствена политика, но в останалите случаи, бонусите просто увеличаваха една нишка основна заплата.

Византиецо, не знам дали си се усетил какво написа - държавните предприятия дават част от възнаграждението, за да не плащат различни вноски върху тази част. Е тогава как държавата да събере средства за заплащане на услугите на публичния сектор?

Тези бонуси са вече отменени. Основната заплата за един държавен служител с више диплома е сега 783 евро и доходите в държавните предприятия са съкратени 40%. Един нов учител преди две години, получаваше месечно (заплата с бонуси) 1090 евро, а един с 35 години служба, 1617 евро. Тази заплата стоеше към 54% на съответното европейско средно. Днес, заплатата на новия учител е 645 евро а след 35 години работа, може да стигне 1438 евро.

браво велика страна не като нас мизерници *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Господа, трябваше ми текста на господин Humfrey! Като доказателство за долните цели на диваците. Да бяха стимулирали учителите на господина да четат повече книги, той нямаше да пише така. Можеше и да знае, защо името "Мунчо" не може да се използва като ругатня. Или поне нещо от началата за човешко поведение, наричани с чуждицата "култура". Четете текста му, господа! За да разберете на какво искат да Ви направят диваците.

Не че разбрах какво се опитваш да кажеш с целия си пост, но да ти отговоря: 1. Не съм искал да те ругая, казвайки ти "Мунчо" - искам да кажа, че си идиот, действащ по свой си начин, който той си счита за правилен. 2. Не знам коя част от коментара ми те накара да помислиш, че учителите ми не са се справили добре, така че ще съм ти благодарен да споделиш тези си съкровени мисли. И още една молба - обясни кой в какво иска да ме превърне и как достигна до това прозрение. Може би заради това, че не цъфтя от щастие заради това, че византийците получават за глупости пари, които тук малко хора могат да получат изобщо?

А, Вие, господине, защо мислите, че българският учител не чете книги, не се образова допълнително и не се усъвършенствува? Българският учител много добре знае, че висшата форма на възпитание е самовъзпитание; висшата форма на обучение е самообучение. И не смятам, че някой трябва да ми плаща допълнително, за да чета, да се информирам, да поддържам своя интелект.

Баси племето ! Аз плащам 40 процента данъци , за да може миризливите и прости гърчуля ,да си мият ръцете !!! Вън от европа,и да пуснат ония от анадола да ги натегнат качествено тия плужеци!

Това е повисоката производителност на труда !Тяхното миене на собствените си РЪЦЕ е по високоплатено от цялата наша ЗАПЛАТА!

Яяяяяяяя, гле'й ти при к'ви условия работели гърците! А при нас е така: един маймун изпълнява задълженията на цял офис - от чистачката до мениджъра. А за парите - еми какво за парите, то както е тръгнало вече ще почнем да плащаме НИЕ на работодателя!

....Greece is cutting off benefits, including pensions, to 200,000 people the government said lied to get checks, were dead, or not blind as they claimed. The move will save about $1.06 billion, the government said, but there was no word on whether anyone would be prosecuted for stealing money, often for many years. Какво ще кажете а? Що ли не ми е мъчно за гърците? Взимали си пенсиите и на починалите. Знаете ли какъв закон е действал, отново за пенсиите? Право на наследствена пенсия имали всички бивши съпруги на починал мъж?!?!?!?!?!?!?! What the f....k. Нема такава наглост. Затова пък по разни европейски страни дори има движения в тяхна подкрепа.Сбъркан свят...

малиИИ за пореден път се вижда колко сме мизерни БУЛГАРИТЕ ))))

Господа, различни мерзавци и диваци постоянно повдигат въпроса за "бонусите" за да намалят приходите на хората. Твърдят, че бонусите били невероятни, но за кого? За диваците, разбира се! За дивака е невероятно да се стимулира учителя да има повече книги! Или водача на тролей, сам да възстанови захранването, вместо той и пътниците да чакат електромонтьор! Или обслужващият в железницата да е чистоплътен, за да не даде на детето Ви заедно с храната и от онез коки - чревните! На дивак ни даскал, ни книги са нужни; ни да се мие след изхождане, а дали Вашето дете е здраво или не, не го интересува. Дивакът, господа, чуе ли "култура" се хваща за кобура...

ТОЧНО!!! Варвари-Барбери- Булгар-Булгааар Дай му да рита топка и да бие съседчето!

наглото и смешното в случая е не,че гърците получават такива бонуси, а че само един такъв бонус към тяхна заплата е една наша пенсия или някаква заплата

То, до сега и ние бяхме така - заплата, бонуси, участия в комисии, бордове, контролни съвети и т.н., ама сега и нас май като гърците ще ни резнат. Няма вече келепир в тая работа, ще трябва да вдигам платната....

заминавай, не чакай

За сметка на това в България, където заплатите са в пъти по-ниски, имаме, а и ни налагат нови и нови такси за какво ли не, а иначе данъците ни били най-ниски. Преди час гледах репортаж по една от националните телевизии, където ДАИ глобяваше таксиметрови шофьори по морето за безумния, като "прошнурован и подпечатан кочан фактури'', "непопълнени пътни листи" и не помня още какво. Никак не защитавам таксиметровите шофьори, но в 21 век такива изисквания са БЕЗУМИЕ. Нека повече гледаме масовия идиотизъм в изисквания и такси в България, които единствено спъват малкия бизнес, а да оставим Гърция на германците - те им дават пари и те да ги стягат.

Да взимат хората... докато могат... че от другия месец... ще взимат... един голяяям.... БОНУС... тръгнали са в посоката откъдето ние се връщаме...

КОГАТО СИ ИЗРАВНИМ ДОХОДИТЕ,ТОГАВА ПИШИ ТАКИВА ГЛУПОСТИ!

и к`во излиза? нема ли бонуси-има смрад.. Еййй , бра`о !! искам да ги видя в България мързеливите смръдльовци да вадят картофи, да берат грозде за по 80 ст. на час и може да не се мият ВЪОБЩЕ

Това е връх на цинизма ! Тези нагли глезльовци нямат никакъв срам , но идва видов ден .... !

Едно харесвам в гърците,а това е че управляващите мислят за хората си.Ясно,е че при толкова мързелив народ никои няма да иска да работи и всеки ще кача само на облаги.Гърците знаят,че рано или късно ще плащат за това тяхно разхищение,но поне правят всичко възможно да живеят до последно като богопомазани.В сравнение с тях нашите политици са едни жалки гниди,които принудиха хората да плащат същата цена като гърците,но не сме видели и 5% от техните облаги.

Ако бяха мислили сега нямаше да са в колапс

то пък един колапс...

Аз искам техния колапс,но защо те не искат нашата стабилност?

Искам бонус за подмиване

Мързеливия грък да не би да работи и произвежда колкото един немски работник та искаш да вземат едно и също ? :D

Абсолютно е велно! Винаги съм се чудил как един ватман в атинското метро е взимал по 6000 евро заплата, двойно повече от немския ватман на метрото в Берлин!

вестника луже.и понеже излиза в гурця,да спре пропагандата че няма да спят спокоино. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А има ли бонус за усилен труд с мотика, кирка или лопата? Четат ли редовно вестник "Трудовакъ"? Има ли бонус за полска работа при 45 - градусова жега?, Както казват макетата - тия само ядат и пият, а кой ке копа?

Още малко им завиждайте, че съвсем скоро ще свършат благинките. Всяка наглост е до време.

Ако един германски железничар получи 5000Е е ОК. Ако гръцкия вземе 3000Е основна заплата + 2000Е във вид на бонуси е лошо. Така ли? На една медицинска сестра също работата може да се опише на дейности във фиша.

Заплатата на немският железничар е по-малко от половината , която си дал за пример, те и затова редовно стачкуват.

Това са им бонусите, а колко е основната заплата?

Все повече си мисля, че това е вътрешен заговор да се раздадат пари на населението с цел да се създадете кризата в момента и след това разпородаде Гърция на МВФ, ЕЦБ и сие.

Подиграват се с цяла Европа, помощи искат, щели да фалират, но бонуси за глупости си раздават!

Искам да работя в Гърция като вдигач на тиранти на тролейбуси!

аз пък за 100 евро ще ги свалям, за да има баланс.

Не знам кое е по-смешно, техните бонуси или нашите заплати...

Е, то е ясно кое.Разправяха ми, не знам дали е вярно, че в Германия има закон, според който най-малко 50% от печалбата на фирмата трябва да отива за заплати. Ако някой знае, да коментира вярно ли е.

Добре са го измислили гърците! Предлагам, на всички нас, обикновенните граждани на България, да ни се дава добавка от поне 100 лв., наречена "ТЪРПЕНИЕ", за това, че търпим 22 години да ни се подиграват и богатеят на наш гръб шепа мошенници и добавка"ПРОСТОТИЯ", от поне 50 лв., със задна дата от 3 години, че сме длъжни да слушаме простотиите на Борисов, Цветанов и с-ие гербаджийска паплач!!!!!

Аз пък предлагам да ни дадат и по 50 долара бонус Търпимост към СССР затова че 45 години бяхме такива идиоти та да не се вдигнем срещу съветската окупация. като го направиха в цивилизованите дуржави - Чехия, Унгария, Полша. Със задна дата, от 9-ти септември 1944. И в долари, защото при тази инфлация, която ни уредиха комундетата с левове няма да ни стигнат и за по една баничка.

Леле, колко прости индивиди на тоя свят, леле...

Абе, КГБ що не вземеш веднъж завинаги да се скриеш некъде с твоите тъпи и плоски коментари, по които се вижда че абсолютно неподготвен се изказваш! За комунизма оди некъде в Африка да им четеш беседи, тук темата е съвсем друга!

В Гърция се е родила демокрацията и как ще се наричат парите, които се дават е без значение. Нашият вестник пише с нашмешка, но тези пари са получавани от редови, шофьори, чиновници, докери и други. А у нас бонус има, ама кво реши шефа, или ако остане, е...и демокрацията.

Сигурно ви се струват смешни тези бонуси за лична хигиена, обаче съседите ни май хич ги няма по това направление. Скоро с мои приятели бях на гости на една двойка гърци на средна възраст - готини хора, социални, с бизнес. Българите всеки ден си взимаха поне по един душ ...гърците 3 дни вода не помирисаха, ръцете не си миеха преди ядене и зъбите даже не си миеха сутрините. Странното е, че въпреки това не смърдяха. Докато един българин, ако не се изкъпе 3 дни - ще настане смърт с кисело зеле :) Хахахах :) Явно на гърците и храната, и пиенето са им на ниво, щом не избиват през порите на кожата. Ха, нека ги стигнем гърците :D

да ,бе,да,те гърците са неорганични.цял свят се поти и смърди на жега,само те не.ти да видиш...

А ние си мислихме че сме живели в социализъм

Шибани долни визанитийци....хрантутници

защо!? хората си се грият един за дръг!!! еи така трябва! затова понеже се дарят един за дръг, накрая ще им опростят и далговете. ще тичаме срехтъ тях и няма да ги стигнем....... а ние понеже не си се ъваяваме самите нас си ще опаваме хомота и всеки ще ни тапче и мачка...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вече ще им викаме Бонусите, на нашите съседи от Гърция ...

+1000

antani

още малко ще ги дават и после да идват да вадат картофите по самоков че тая година глад ще има!!!!!

Ей, "мозък" все така внасяме и зеленчуци и плодове от Гърция и Турция - много по-хубави и зверски по-евтини от наш'те прехвалени гнилочи на безумна цена!