В държавните железници служителите вече получават 280 евро месечно, вместо досегашните 420 за това, че си измиват ръцете на работното място. Служителите в гръцките железници получават няколко вида бонуси. Държавата им плаща, че се явяват навреме на работа и за това, че загряват превозното средство.

Част от работещите в гръцкото Електроснабдяване получават бонус за обслужване с факс-апарат в размер на 580 евро месечно. В сила е и добавка „антена". 750 евро допълнително взимат на водачите на тролейбуси за това, че им се налага понякога да вдигат тирантите на тролейбусите.

Остава и добавката „папка" в целия държавен сектор. Тя възнаграждава пренасянето на папки от един офис в друг. Гръцките работници се радват и на бонус „продуктивност" в размер на 120 евро.

Служителите на Националната банка пък получават добавка „грижа за клиента". Учителите пък взимат 160 евро бонус за това, че имат „домашна библиотека".

В същото време лидерът на гръцката радикална левица „Сириза" обяви, че си е поставил 10-дневен срок за предоговарянето на спасителния план, който беше задействан от Европейския съюз и Международния валутен фонд. Според Алексис Ципрас договорените условия убиват отслабената гръцка икономика. Партията му и дясноцентристката „Нова демокрация" имат най-големи шансове за победа на предстоящите избори.

Междувременно, европейски дипломати съобщиха, че министрите на финансите от еврозоната са готови да проведат телефонна конференция още в неделя, след като станат известни резултатите от парламентарните избори в Гърция.