Берлин: Предоставянето на повече време на Гърция не е решение

Предоставянето на повече време на Гърция да изпълни нужните структурни реформи и мерки за икономии няма да разреши изключително тежките проблеми на страната, смята германският министър на финансите Волфганг Шойбле.

Обратно в новината

Коментари - Берлин: Предоставянето на повече време на Гърция не е решение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казах вече,огледайте се малко и се спирайте!Ако Гърция има проблеми от финансово естество,то тогава България трябва да се в дупката на кенефа дето се вика,с този геноцид над (вярно тъпия си) народ дет само търпи-със средна пенсия малко над Е150!?Срамувам се,че съм българин,та камо ли да оплаквам Гърция..

Това правителство иска да си изкара мандата и да го набута на следващото да се оправя с кредиторите. Това се разбира от предложението им да отложат до 2016 реформите.

Не е луд тоз, който яде зелника!

ха,Гърция била в неплатежеспособност,Гърция,та Гърция-само това слушаме и четем през последните 2 години.СТИГА!Какво ще кажете за говнарницата на Европа-най-бедната жалка и мизерна страна в европа и нейния жалък търпелив народ,а?

....."Ако Гърция бъде оставена да падне сега, несигурността за другите страни и тяхната уязвимост ще се увеличат", предупреди той.....или преведено......дай ни пари или не е добре за вас ако напуснем ЕС, няма да върнем парите на частните банки а те ще ви го върнат тъпкано...........кой е луд тоз дето харчи или тоз дето му дава пари?

Като им спрат 13-тата, 14-тата и 18-тата заплата и им намалят пенсиите от по 1000 евра ще имат пари да си върнат борчовете.

аз пък знам че като напляскат едно дете от групата ,останалите кротват ,то бизантийците вън от еврозоната и да браво на германците ,подкрепям ги

Гърците се славят с хитрост и измама. Не случайно е поговорката: Лъже като гръг! Ако Западът им повярва свършено е Евросъюза.

Разбира се, че Гърция трябва да напусне еврозоната, но и Европейския съюз, за да може с митата от вносните германски стоки да се връщат дълговете, а оскъпяването на германските стоки от митата ще отвори пазара за евтини гръцки стоки, което в края на краищата ще съживи икономиката им.

дядо ми ми казваше, на турчин по може да вярваш - но на грък никога

Прави са германците Повече време би означавало и повече пари, а на Гърция няма и година откак и опростиха 100 млрд. евро и и дадоха още 30 млрд. нови заеми. А гърците в замяна, какви реформи напраиха? Продължават по старому взимат още нови заеми, които харчат за пенсии и заплати, а не за инвестиции. И не правят никакви съкращение в админисрацията и приватизация. Дори не праят нищо за да съберат масово неплащаните данъци там. Знаят, че не могат да върнат сегашния си дълг от 200 млрд. но нахално продължават да искат още.

Написаното от тебе е така, но гръцкия комунизъм свършва. Като стъпят здраво на врата на гърците МВФ и СБ, там ще "командироват" Симеон Дянков. Грузия и България той ги "оправи", сега предстоят и Атон'ските синоидални старци да се запознаят с грузинския и български ... опит.

Ай стига глупости!

"Ефектът на доминото", глупост ли е?

ама отговорност е трябвало да каже!!!!защото тия гърци освен удобствата си за друго никога не са и мислили! Айде пък да започнат .......

Времето е пари и в повечето случаи загубени ! Гърците се надяват целият ЕС да влезе в криза,да се разпадне и да се случат някакви хаотични събития при които както след Великата Окт.Со. Рев-я са суспендирали двсички международни ангажименти. В исторически план тези неща не са новост, а гърците са хитри и ги умеят тез неща. Имаше една руска комедия,където притистнаха с бой един длъжник и той за да спрат да го бият извика- Хорошо отдам/престанаха да го бият/ и той допълни-потом и если смогу. Гърците ще вънто но после и ако могат. Както върви там ще има вся власть Советам и господа капиталистите ще пият много студена вода.

Cамо през последните месеци бяха публикувани данни за масови измами в гарция: напр. 200 000 пенсии на умрели - по 1000 евро прави 200 млн. мецечно. A има и други фрапантни злоупотреби. Bапреки това не видях да има подведени под отговорност, нито за изземване на незаконно придобитото. A защо ес малчи ? ясно е, че гарците нямат намерение да се оправят - сега пускат анонси за "план Mаршал": наливане помощи без ангажименти. C други думи - всеки от EC да получи по един грак-храненик и да го хрантути ... до края на света!

Който трябва да фалира-да фалира!Иначе ще плащат сметката бедняци като нас!

Гърците са фалирали осхте преди 5 години. Изглежда само Меркел още не го е разбрала и налива яко. Но това ще и излезе през носа на нея и на партията и на следващите избори. А за гърция шанс няма. Просто такава е ситуацията в световен план към момента.

Харчат без да могат да ги върнат - и после искат отсрочка. Ако аз съм клиент на Банка - в такъв случай Банката ще ме обяви в Фалит и ще ме разпродаде. - А може би чакат инфлацията да им изяде заемите?

"...може би чакат инфлацията да им изяде заемите?" ФЕД печата "петродолари", лудо. ЕЦБ печата и раздава на ляво и на дясно ЕВРО, бясно. Другите, ... панически изкупуват злато, имоти и т. н. ... Крахът на "Четвъртият Райх" - ГЛОБАЛИЗМЪТ (New World Order), е неизбежен. Дали аз ще позная, ако напиша някаква дата в периода до празника на ФЕД - 100 години от 13 януари 1913 година, е без значение за световната монетарна система. Какво може да се направи? Вижте какво правят ... другите.

Тези византийци живеят вече няколко години с този "последен шанс". На чий гръб се наливат милиардите в тази бездънна яма? Нека си платят, какво толкова. Да поработят малко повече вместо да хленчат за 13та, 14та заплата и да си върнат изнесените капитали.

На гърба на печатарите. Дали в електронни единици с картово разплащане или хартийки каква стойност имат парите? p.s смени ударернието и разбери. А дали е случайно?Хм,не, не е.БГ езикът пази ненадмината далновидност

Абе оставете ги, тия живот си живеят, изобщо не им пука от кризата,идете ги вижте какво правят и тогава им давайте парички, дайте на нас, ние сме много по-зле, дайте на нас глътка въздух

А бе тея за луди ли ни мислят досега май имаха поне 100 последни шанса ахахахахахаа последен послен колко да е последен и тоя шанс мехехехее...

Айде стига сте се пристисквали.Гърция е стратегически важна държава,ще платите и хоро ще играете.Не сте само вие в крайна сметка.Много добре знаете че загубата на Гърция ще ви излезе през носа и поради това няма да я допуснете.

тия византийци?? Оставяйте ги докъдето достигнат-дотам! Няма да свърши света без тях!

талия и общото живо тегло, лошо й се пише на Гърция след този тежък балет.