Губим 3 млн. евро на ден, съдим Гърция

3 млн. евро на ден са били загубите за България от протестите на българо-гръцката граница, започнали на 18 януари. Данните бяха представени в парламента от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Обратно в новината

Коментари - Губим 3 млн. евро на ден, съдим Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

nikoi ne e suden..tova e novina za vutreshnia pazar

Я съм си приготвил мешката и кога рече бат`Бойко, отиваме до Атина, вземаме мангизите от техната централна банка и ке се върнем за вечерната разпивка. Ако продължават, я предлагам да им обявим война, ама требе да дойдат пичовете от Афганистан, че сеа немаме армия. Че ги ударим и веке ке сме на Бяло море на купон с убавите гъркини. Хайде сега, че требе да гладим якичките и партенките.

До написалия - до NN (20.01.2010 г. 17:04ч.) Малоумник, спогодбата за водите на Места подписа комунистическото правителство на Жан Виденов. Защо се правиш на луд? Комунистите винаги и всячески са вредили на България.

Bravo na B.Borisov ! Za purvi put da ima me 4ovek , koito osven , 4e e 4uval za zaduljenia ima i PRAVA ! Da za6titi BG interesite , a ne da stoi kato putio-stani6ev !

Дайте да запушим Дунава,та да се издавят нагоре из Европата мама им стара!

бойко пак ще обърка нещо и нещата ще си останат пак така: когато решат протестиращите тогава ще махнат блокадата. бойко пак ще остане с пръст в устата.

ама те не чуха ли че винету им даде срок до днеска да спрат с блокадата? Ей, имат още малко време, после той ще им се разсърди и ще каже нещо по ТВ... примерно нещо като Простаци!. Или ще се оплаче на Барозу и ще му каже - айде, братче, махнахме желевица, а сега ти тури 1 рамо ония да махнат блокадата? На което Барозу ще му отговори в смисъл, че веднага, още щом се гласуват новите комисари и тутакси ще прати Кристалина да реши кризисната ситуация, че и пари от Гърция да вземе, да ни плати компенсациите. Мечтииии!

защото престъпният седерастки режим, когато беше на власт, подписа споразумение с Гърция, задължаващо ни да пропускаме определени водни маси средногодишно. Ако сега построим водохващания и ги намалим, ние ще отнесем санкции. Както разбираш, на седерастите дължим пропуснати ползи от непроизведена електроенергия от ВЕЦ и от неподадена вода за напояване. Е, те като съсипаха селското стопанство, вече никой не напоява...

губим 3 млн. евро на ден - как го изчислиха нашите умнициначело с Б.Б. такава сума не е постъпвала в БГ. дори и насън, той я иска за ден. прави са гърците да правят каквото си искат. ако не са те на Банско досега и 100евро няма да постъпват .

Прав си приятелю. Аз съм анонимен критик и ченувам в клуба на анонимните алкохолици. Ама като гледам при вас каква прозрачност е, че чак ЕГН-та сте си дали бе друже. Не бива така някой ще злоупотреби с тях. В интернет всички сме анонимни и това трябва да ви е известно, а на теб лично тиблагодаря, че можеш да понасяш чуждо мнение. Това е рядко качество и гледай да не го загубиш приятелю, защото само като погледнеш форумите и свят ще ти се завие от ругатни. Така, че благодаря. Форумите са хората да обменят мнение и ако могат да си помагат, но................Бл и успех.

да стачкуват и да не стачкуват,Гърция ФАЛИРА!!!!

Анонимни критико аз не съм казвал че нашата държава е подредена и че нашите курорти въобще са курорти. Няма да си оправим страната при тази лоша иконом. среда. То че много българи работят в Гърция и с парите от там спасяват задниците на некадърните ни управници също е ясно. Обаче въпросът е, че ни нанасят целенасичено загуби и ограничават правата ни. Основната идея е, че те просто като съседи поемат (несъразмерно) удара на нашето членство в ЕС и точно ЕС трябва да се намеси за проблема им. За съжаление (тяхно) имат нас за съсед обаче това е положението (за нас добро, че все пак хляб ни дават). Всички членове трябва да се жертват за ЕС (, а не само съседите на новите членки) . А как положително гледахме на тези КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ стачки при милиционеросоциализЪ

Не ходете в Гърция по Великден да им пълните гушите бойотираите ги.

каквото и да си говорим, това от гръцка страна си е чиста проба - тероризъм!

Засега българите ходят да работят в Гърция, а не гърци в БГ. А курортите им ще са винаги пълни, защото го умея. Преди да критикуваш чуждата къща, погледни своята. Всъщност ББ май имаше такова изречение за къщичката, но сега мяй не му е на сърце, защото ако тръгнат и БГ фермерите лошо става. Това е разковничето, а не стачката та гърците.

Бате Бойко, прати шофьорите на маршрутки с влак до Атина и Солун. Там взимат коли под наем и блокират градовете.....

NN,на това му казват:Изпускаме питомното,а ще гоним дивото!Закрихме си АЕЦ и не искаме нова защото е руска а не САЩ,но пък да строим нови ВЕЦ и Вятърни мелници.Страшна логика.

Мниго са 3 млн. Гоним бюджет за еврозона - дали ни трябва еврозона сега не коментирам. Още от януари дефицит при лошото наследство от 2009 не е добре. Дянков ще стегне коланчето с още една дупка и то с право. Старите членки на ЕС още ще се озорят като се намъкнат и западните балкани. Не може да сме ние много бедни, а те много богати. Там е проблема. ЕС не беше ли нещо като свободни капитали, граници и хора. То хора свободни ама само да не са българи и румънци. Граници свободни само не и български. Ами те капиталите и без ЕС са си свободни. Бойкот на гръцки стоки и курорти. Никакви коледи в Гърция, никакви великдени и морета. Най вече стоките обаче. Добре действа премиера - твърдо и чрез ЕС преди всичко. Искат да ги забележат гърците, но защо за наша сметка. Мисля си че е преднамерено. Ако сме им навредили с членството си да кажат ясно и пред целия ЕС какво искат. Докато не позабогатеем така ще е - ще ги бомбим с цени и с раб. ръка. Мисля си обаче, че Брюксел трябва да е по-активен покрай лисабонския договор.

Когато в Росия избухна революцията англичани, французи, поляци и какви ли не обградиха държавата и вкараха техни войски - не защото обичат руския цар, а за да не допуснат революцията да се прехвърли и в техните страни По същата причина войските на Варшавския договор нахлуваха в Чехословакия и Унгария, по същата причина Бойко не допуска гърците до нашата държавица...

Отивам.Да си зимам хаповете и си легам, че простотии не ми се четат, пък и санитарите ,дойдоха да ми турат вече усмирителката. А ти бъди жив и здрав, пък другото си го купи....

браво. имаме участник...

Nqma da e mnogo 4estno da im sprem toka, tuj kato gurcite puk ni dadoha gaz v golqmata kriza s gazta i ni spasiha ot mnogo zagubi togava. Puk i tova e pak zaguba za nas...Trqbva da se gledat kompleksno ne6tata. BB dobre pravi 4e zapla6va sus sankcii, taka hem pomaga na protestira6tite da si postignat celite po-burzo, hem 6te izkara nqkoi lev za 4ast ot zagubite na bg firmite.

Ама и в този форум е пълно с ОЛИГОФРЕНИ!Не ви ли е ясно бе малоумници-гърците са на нашата граница заради техните искания,а за да блокират нашия бизнес.Защо??? Вие знаете ли че от 1.01.2007 откакто паднаха границите нашите транспортни фирми смачкаха гръцкия транспор с цени 2 пъти по-ниски от техните И ви давам пример Солун-София 650лв.Гръцка фирма ще вземе 700ЕВРО.Масово товарите за Гърция от Германия,Белгия,Фран се возят от наши превозвачи.Ходил ли е някой от вас във вътрешноктта на Гърция-автокъщите им са пълни с тирове за продан,фалирали фирми.Подобна заплаха те виждат и в нашата месна и млечна промишленос.Преди Евро съюза масово българският кашкавал се изкупуваше и препродаваше в Европа от гръцки фирми с тяхно име.Но вече не.Проблемът е чисто икономически на национално ниво!!!!!

Нямам думи от възмущение.Да си блокират вътрешните пътища и пристанища.Как може гръцкото правителство да е толкова безсилно и да позволява незаконни действия на своите граждани. Такива като тебе трябва да ги потопим в Черно Море, че да се оправи България. Браво на гърците !

Какво да правя, смотаняк съм си!!! Премиера ми направи аналогия със Сомалийския залив, а аз не знам какво се случва там. Не мога всичко да знам. Освен това сега е и продължението на ерата на Великите географски открития, пък аз съм слаб по география. Що си купили части от БГ гърците. Че какво лошо- парите остават у нас, пък и те да видят развита страна като нашата, не като като тяхната. Не му подкрепям политиката , но що се правиш че не говори смислено или на теб не ти изнася?. Тук вече мирише на шизофренично бълнуване на душевно болен човек. Всичко му е смислено на премиера. Вечерта вдига акциза на алкохола, на сутринта-не. На единия ден правим референдум за турски новини, на другия - не и т.н и т.н. Добре, че са гърците да разберем, къде е причината за слабото икономическо развитие на държавата. Българската икономика се крепи на превозвачите и сега чакам като получим обезщетенията да се разплатим с тях за да не търпят загуби, пък е хубаво после да видим дали ще си платят и данъците. хайде сега върви да злобееш и да си вземеш хапчетата, а ако си от София да отскочиш и до 4-ката.

Внимателно с гърците - там не става с рогата напред; а начини има. Който не ги знае, няма работа в управлението и политиката...

Веселяк си ми ти.Сигурен бях че някой , ще разпознае думите на ББ, и ще го обърне на политика.Ама май не си слушал , че техния протест няма никаква конкретна цел и някакви искания имат мъгляви - и кво дошли да си купват части за тракторите в БГ.Ама йок - нашите полицаи ги спрели.За икономикат явно не ми схващаш тънкия намек - губим пари от превози - е на тебе като ти бръкнат в дйоба и всеки ден ти взимат по 10 лева за нищо ще си траеш ли бе смотаняк?Или ББ пак ще ти е виновен?Не му подкрепям политиката , но що се правиш че не говори смислено или на теб не ти изнася?Ми да ти взимат по 10 лева на ден тогава, и да се чудиш за какво - това заслужаваш.

Kak moje BG da gubi po 3mil na den pri polojenie 4e niama rabote6ta ikonomika?? Vsi4kite prihodi sa ot krajbi..

от тоя ваш премиер получих стрес-алергия и мигрена-Всеки ден ми звъни по телефона-аман вече-Такова мрънкало няма в цяла Европа-Време е да му скроим шапката

Абе ти верно ли си мислиш, че Бойко е десен и не е с комунягите....осъзна се!

Хаха. Ти какво предлагаш да обявят и гладна стачка, щото ти не ги хариесваш. Що не блокират ,когато трява да жънат и орат, а блокират сега , като нямат работа?. Те това ме уби. Явно не можеш да формираш собствена мисъл и възпроизвеждаш изриченията и тезите на ББ. Можеш да го цитираш разбира се след като само това можеш. Що се отнася до икономическия аспект, моля ви бъдете по състоятелни. Сега разбрах, че Гърция съсипа българската икономика. Те фалираха Балкан, Кремиковци и оставиха неработещи предприятия. Яд ви е, че там правителството води диалог, а не бие както тук искате. Вие просто сте свикнали да ви бият и да цитирате вождовете си.

А ти какво предлагаш сладур?Да седим и да гледаме как маат скаричка?Снощи гледа ли телевизия?Не си ли? Да си - член 6.Някой спомена вчера по тази телевизия Що не блокират ,когато трява да жънат и орат, а блокират сега , като нямат работа? Комплекса си ти, то ти личи от написаното.Мен не ми пука за блокадата, аз от БГ не съм излизал през живота си, но ми пука за икономическия аспект, от който зависим и аз ,и ти и всички останали плащащи и не данъци.И не зависим само ние , а и други държави, чиито стоки и товари минават през БГ - И те ли са комплексари бе?

Предполагам, че има някаква грешка в никнеима, защото става дума сигурно за примат.Как може гръцкото правителство да е толкова безсилно и да позволява незаконни действия на своите граждани. Ами гръцкото правителство работи за гражданите на държавата си. То уважава мнинието на гражданите си. То знае, що е протест и че той е израз на проблем при определане група хора на обществото. И най-важното при тях има солидарност. Затова гръцката демокрация е най-старата. Тези хора скочиха в защита и на Костадинка или забравихте това и тогава имаше разбити коли. Защо не бяхте толкова активни тогава. Гръцкото правителство осигури по информация от медиите и жилище на Костадинка. Къде бяхте вие с чистата съвест. Доколкото разбирам на вас не ви харесва, че там не ги бият като тук. Ами така е при разумните хора. Говедата тук ги бият и те се радват. Хайде сега върви да жалиш липсата на тояга.

А ти какво предлагаш сладур?Да седим и да гледаме как маат скаричка?Снощи гледа ли телевизия?Не си ли? Да си - член 6.Някой спомена вчера по тази телевизия Що не блокират ,когато трява да жънат и орат, а блокират сега , като нямат работа? Комплекса си ти, то ти личи от написаното.Мен не ми пука за блокадата, аз от БГ не съм излизал през живота си, но ми пука за икономическия аспект, от който зависим и аз ,и ти и всички останали плащащи и не данъци.И не зависим само ние , а и други държави, чиито стоки и товари минават през БГ - И те ли са комплексари бе?

ББ панически го е страх от протести и от стачки в България. Защото знае, че стачка или протест веднага ще свали режима му от власт. Затова са и лютите му закани към гърците, за да няма техни подражатели и у нас.

А ти какво предлагаш сладур?Да седим и да гледаме как маат скаричка?Снощи гледа ли телевизия?Не си ли? Да си - член 6.Някой спомена вчера по тази телевизия Що не блокират ,когато трява да жънат и орат, а блокират сега , като нямат работа? Комплекса си ти, то ти личи от написаното.Мен не ми пука за блокадата, аз от БГ не съм излизал през живота си, но ми пука за икономическия аспект, от който зависим и аз ,и ти и всички останали плащащи и не данъци.И не зависим само ние , а и други държави, чиито стоки и товари минават през БГ - И те ли са комплексари бе?

Ако губим по 3 млн дневно, когато Гърците блокират границата, това означава, че ги печелим когато не ги блокират. Това са много пари, къде са тези пари тогава?

Трябва мъжествен отпор на това гръцко безобразие! Гърците да си блокират пристанищата или столицата! Но те да не губят,но и да си защитават позициите пред тяхното си правителство! Докога ние ще стоим и ще гладаме като балъци??? Защо Външно министерство не праща протестна нота до Гърция??? Това действие ще има много по- бърз ефект, отколкото до се жалим до ЕК - като в детската градина: Моля, госпожо, Гърция ме бие!. Ако ние направим нещо неугодно на Гърция, начаса ще сме изпелени от нейната реакция във всички възможни институции в Европа и света.

Боко пак се изказа/изака неподготвен. Егати първосигналното същество - няма ли съветници, които да го подготвят преди всяка среща? Да беше изчакал два дена, пък да излезе с експертна оценка...

Ами протестирай, кой ти пречи, освен собственото ти малодушие т.е. страхливостта. Ние имаме много повече поводи да протестираме, но не го правим, защото сме страхливи и плазмодии.

е тяхната територия. Като не искате не ходете. От 10 дни хората предупреждават, че ще си търсят правата. И те сигурно не харесват, че такива мърши като нас са им съседи, но търпят хората. Безгръбначните учат хората, които знаят що е чест и достойнство и как да търсят правата си, да ходят изправени. Що е нация от комплексари - българската. Освен това Солун-Атина е затворен на 5 места, да не говорим за другите места.

и кво толко изнасаме за гръция , че да губим. сигурно домати , картофи , краставици , абълки или портокали , машини , самолети .

Добре дошли в ЕС :)

Гърция така и така е пред излизане от ЕС, както и България.

След като гърците могат да правят каквото си искат, ние защо да не реализираме един отдавнашен проект, за използване водите на река Места за производство на ел. енергия. Тези води се формират на територията на нашата страна и съществуват възможности за оползотворяване на техния енергиен потенциал, респективно за допълнително енергийно производство от централите от каскада Белмекен-Сестримо

Трябва да има сериозен отпор за гръцките анархисти!А Бойко преди да каже нещо,да брои до 10...Как ги изчисли тези 10 милиона евро???

Чл. 43. (1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации. (2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон. i wtoro: Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими. (2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други. IMA NAKYRNQWANE NA PRAWA I ZAKONNI INTERESI SPORED KONSTITUCIQTA! wypr e sledniqt:kakwo predwijdat w tozi slu4ai: 1.bylgarsko zakonodatelstwo 2.e zakonodatelstwo 3.m zakonodatelstwo I ZA6O DOSEGA NE SI POTYRSIHME PRAWATA KATO DYRJAWA,KOI 6E PONESE OTGOWORNOSTA I KOGA! podpis:dimita dolnooryahov

Нищо не губим - губят хотелиерите, кръчмарите, казината и някои превозвачи, които така и така не плащат данъци! Бойко ако беше малко по-умен трябваше да поиска по една декларация, придружена с икономическа обосновка от всеки, който очаква някаква потенциална загуба. И на базата на тази декларация да ги накара да си платят скритите данъци за последните три години! Ама и Бойко е един позьор, и Хер Флик е теоретик-смешник без реален полеви опит...

Ето на това му казват хубава партенка! Някой си Александър Цветков заблуждава верващите, че щял да вали дъжд от компенсации и пострадавшите надписват в тефтерите, като келнери, загубите. Глупости! Щетите от стачки нито подлежат на компенсации, нито на осигуряване. Гербеите пак баламосва публиката, че някой ще ни даде пари заради гърците.