Някъде вече ще работят по 3-4 дни

Председателят на Търговско-промишлената камара на Атина (ЕВЕА) предложи намаляване на работната седмица на 3 -4 дни със съответно намаляване на заплащането.

Обратно в новината

Коментари - Някъде вече ще работят по 3-4 дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не звучи толкова зле, аз работя 5 дни по 12 часа и не е много весело:-(

Vijdate li ? 6te po4ne malko po malko da ni idva akula v glavite. Daje ne e nujno da se namaliava drasti4no zaplatata - da rabotim po 4 dni, no po 9-10 4asa i to pak 6te se kompensira. No posle - 3 dni po4ivka...

като намалят работния ден и заплащането според мен ще спадне покупателната способност. Като спадне покупателната способност как тези бизнесмени ще си продават продукцията. Следователно тази мярка' само ще задълбочи нещата. А и аз смятам, че тази криза е измислена от богаташите, които са платили на журналистите, за да принудят обикновения човек да работи за трохи. Но не забравяйте, че Обикновения човек ви създава новите работници!!!! И обеднелия обикновен човек съвсем ще спре да създава нови хора(деца) - спада му либидото при безпаричие!

до Мислете хора! (19:05ч.) От времето на Малтус човечеството все се кахари, че Земята се пренаселва. Още нито се е пренаселила, нито са и свършили ресурсите. Причината за тази криза е оставянето на пазара на самотек. През 70те пак имаше криза и тогава се роди идеята за либерализирането на пазарите и пр. Глобализацията създае някои илюзии, сега ще ги корегират. Никой не се кани да те унищожава. Световните заговори, астрологията, точката под пъпа и третото око традиционно се харчат най-много по време на криза.

Изчислих за моята заплата сега трябва да работя 34 минути в седмицата.

rabotila sum sus vsyakakvi hora, po-murzelivi ot gurcite ne sum vigdala, v orienta turci, arabi i africanci rabotyat po-energicho ot nashata ugna susedka....ta te i bez tova poveche ot 3-4 dni na sedmica ne zna dali im s subirat da rabotyat.......tegko i gorko na germaniya.....rabotl narod....plashtat tolkova danuci, za da moge orienta da si hodi na roabota, da si pushi, pie kafeta/frapeta...i da si govori kude sa se napili predishnata vecher........da givee obedinena evrope.....da giveyat visoko razvitite durgavi......

А ПРЕДИ ТОВА КАКВО БЛАЖЕНСТВО Е БИЛО.......ИДИОТ ! ПИТАЙ НЯКОЙ, КОЙТО Е ЖИВЯЛ ПО-ТОВА ВРЕМЕ - ВСЕ ОЩЕ ИМА ЖИВИ.....

Има криза, но не и в БГ. Елате на запад да видите, че тук действително се усеща

Не става, не става, аз и сега реално работя 2-3 дни в седмицата, искам си парите!!!

Да,това е бъдещето, по малко работно време.Свободното време хората ще използват за духовно развитие.Блага има за всички,но не са правомерно разпределени.За съжаление живеем в свят на контрастите.

Аз сега работя 3 дни, следователно, ще ми се намали раб. седмица на 1 ден!

Опитват се да ни всяват страх , с тези войни, ме бъди глупак пък ти бе, население не достига никъде, всички застаряват. Ще почнат да ни молят да раждаме. Кой ще им бачка, а? Ама искат да им бачкаме без пари, но нема да стане.

чудат се как да ни сплашат, за да мълчим и да бачкаме като луди за жълти стотинки. Мелят за тази криза като кудеи всичките продажни журналяги. Няма да ви мине номера обаче.

Какъв купон БЕ, КАКЪВ КУПОН Е СВЪРШИЛ - ТРАГИЧНА МИЗЕРИЯ БЕШЕ ДОСЕГА И ЯВНО ВСЕ ТАКА ЩЕ Я КАРАМЕ. бЪЛГАРИЯ НЕ Е ИЗЛИЗАЛА ОТ КРИЗАТА ДОРИ ЗА СЕКУНДА.

Тези, които дават парите откъде ги вземат бе неграмотнико? Ако някой има 100 долара, как дава на 1000 души по 1000 с 15% лихва? Не разбирате ли, че виртуалните продажби, виртуалните пари и виртуалните заеми са едно голо обещание. Въздух под налягане! Каква е вашата мерна икономическа единица? Пръст ли е, стъпка ли е или лакът, чий лакът, моя или твоя? Парите са една хартийка по твърда от тоалетна хартия! Кажи някоя държава която има покритие - дефицити, братче. Това е въздуха под налягане но на вас камбанарията ви е ниска да го разберете.

Брато, милиард е прогнозната загуба. Истината е, че има 5 милиарда излишни. Излез на улицата и ще ги видиш, блъскат се бързат свиркат, тъпчат се в автобуси, искад да ядат, да се забавляват... После иди в гората, дишай си чистия въздух, разхождай се, чукай се на воля и ще разбереш. Земята стана тясна! И кой ти е казал, че на накой му прябват потребители? Ако могат днес ще ни уморят! Ние всички сме тези излишни потребители, но основно чифутите държат сегашната сила - парите. Разкрит си Моше!

Стига с тези приказки от преди месец, че всичко е наред и че за кризата само в пресата се говори. За кризата се знае от 2 години и тя не е еврейски заговор. Тя е резултат от глупостта на хората да вземат 30 годишни заеми за да купят апартаменти построени за 250 евро за 1200 евро квадрата. България до сега живя от прерапределнеито на тези заеми. Купонът свърши иде време да се плаща сметката.

НИЕ СМЕ В КРИЗА ОТ 09.СЕПТЕМВРИ 1944

има и недостиг на мед сестри особено в УМБАЛ -Стара Загора за какви съкращения говорят стават смешни

тук започнаха да намаляват часовете, не е приятно, но определено е за предпочитане от съкращението.

Ебаха мамата на народа с тази криза! Криза, криза, криза!!! По вестниците, по телевизията - само за кризата говорят. И за безработица. А хората са като стадо - така всеки ще си наляга парцалките и ще си стиска службичката и няма да мисли за нищо друго, освен за кризата. А как така ресторантите са пълни?

i v Greece i v Holand upravliavat komunisti!?

Като почнат стачките и ще видят. Ето сега като за начало градския транспорт в София почват стачка. Хайде да видим - липсвали им 300 шофьора. Искат двойни заплати. Хора, защо се връзвате на тези заплахи?Искат да бачкаме като роби и да не смеем да дигаме глас за по-високи заплати - ето затова говорят за безработица нон стоп. Къде е тази безработица, то в България не остана никой който да иска да работи, навсякъде има проблеми с персонала, те безработица.

Абе брато, за квоа са им 1 милиарджертви като им трябват потребители, клиенти и тн. Май ти не мислиш?

така ти остава ден и 1/2, в които можеш да бачкаш почасово на друго място, а такова там винаги можеш да намериш

Световният еврейски заговор работи с пълна сила! Задайте си само един въпрос - Хората на земята по-малко ли станаха, по-малко ли потребяват, че настъпи криза? Не просто някои искат да предизвикат нова световна война с милиард жертви. Това е! Не 20-30% а 90% от хората са излишни, защото вече има машини които могат да ги заменят.

Комунизмът процъфтява. Вместо да съкратят 20-30% от работниците (както е практиката у нас да се захвърлят хората на произвола на съдбата), тия съкращават работното време с 20-30%.

normalno-pri tiah edin rabotnik ne savmestiva 1000 dlajnosti ednovremenno-zatova i te gledat da spestiat ot fonda rab. zaplata. pri nas, oba4e, na i 4ovek sa mu vmeneni zadaljenia, pone na 5 rabotnika o6te-taka 4e, mnogo mi e interesno, ako v BG se sazdade podobna praktika-togava koi shte varshi realno rabota. togava shefovete shte triabva da zapretvat rakavi i da dovarshat rabotata na za edin rabden na vsichki osvobodeni slujiteli-a ne da iadat i piat po cial den po moderni barove i da se praviat na vajni kapitalisti:)

Ужас, аз например харча повече пари когато съм в къщи отколкото като съм на работа.

ei go xorata mislqt za rabotnicite si ... tova pone e variant da ima6 rabota!!!!

МНОГО ПОЛЕЗНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ.

Тия европейците пък ще откриват топлата вода? Да дойдат в наше село София, пред Коньо, в Парламента и да видят работна седмица 1-2 дни по 2-3 часа, ако изобщо влязат в пленарна зала....и това с пролетна, лятна и зимна ваканция от по месец + всякакви благинки!

МНОГО ПОЛЕЗНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ.