Гърция и Турция - на ръба на войната?

Ердоган методично плаши гърците с война и атаки в Егейско море. Заканите му дават ефект в Гърция, но дали става дума за нещо повече от предизборна реторика?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гърция и Турция са членове на НАТО в чл. 5 от Договора за НАТО е посочено че нападението от външна страна на страна членка на НАТО се разглежда като нападение над всичките страни от НАТО. Този член 5 от договора не засяга въпроса когато страни членки на НАТО водят война по между си. Такъв е случаят когато между Гърция и Турция имаше спор за остров Кипър и Турция окупира северен Кипър и създаде мариотната северонотурска република. Тогава НАТО не се намеси в спора.

Политиците от Цял свят (без гръцките) определят Ердо като истински демократ. Значи ако Ердо нападне Гърция той ще се бори с тероризма там (подобно на Буш в Ирак).

Ние взимаме Беломорието, а Турция да прави каквото ще с островите. Историческа справедливост.

Хубаво,нищо против! Но беломорието е доста далеко. Нещо ги бъркаш моретата

След корозията на страни като нашата, сега и това оставаше - мойна между натовски държави! Сигурно потрива ръце в Кремъл и си казва, че няма смисъл да се хаби, да праща войски, техника, да се охарчва, като ния сами ще си се избият. И ще е прав този път, да му се неначудиш на мръсника. Подмолната ерозия е пък другата страна на пряката инвазия, действа се където както може, стига да доведе до присъствие на руски вмирисан ботуш и рубашка под ватенката.

Главния проблем за България не е само евентуална война между натовци, а това, че за отрицателно време ще пламнат целите балкани. Автора на статията го вее вятъра на майната си. Писаното и фактите се разминават сериозно. Елементарно то-има доста разлика между предупреждение и закана!

Е сега стана интересно - нАто бие НАТО, щото са от двете страни на Кипър. Кой ще победи?

Гръцки острови с военни бази на три километра от континентална Турция. Коя държава ще го допусне?

Те имат и сухопътна граница. Демек 0 километра.

На запад на прас прас в дупето му викат гръцка любов, ни му викаме турско посолство. Имайки в предвид тези особености да се вземат едро и гърнето и да правят любов, а не война.

Време е за НОВА Балканска война,. България и Гърция да НАПАДНАТ Турция и да ИЗГОНИМ всички Мюсюлмани- Ислямисти от областта Мала Азия( Турция). Всички с имена- Осман, АЛи, Мехмед, Халил, Фатме, АНифе, Абу, Халид, Семир, да бягат с РАЗПАНИ гъззове оБРАТНО към Саудитска Арабия, както бягаше Османа Ага през 1865 г... Тогава Саудитска Арабия е била част от Османската империя..

Не ставай смешен, имаш ли си представа колко и каква е турската армия? Способни са да победят и гърци и българи. Особено нашата така наречена армия, дето никаква е няма. Друго обаче е далеч по-интересно, че се заражда конфликт между натовски държави, и то тук до нас самите.

Комшу, знам, че копнееш за ново османско присъствие, но ще трябва да го отложим. Криза е и нямаме средства да изхраним допълнително добитък.

Турция да кихне и Бълагия е изравнена със земята. Къде си тръгнал ти с шепа слепи овце срещу над 50 млн души, които са в пъти по силни от нас Великите Българи (най мслоумния и бавноразвиващ и умиращ народ)

Dimitar

Прогнозите са лоши. От Духовния Свят прогнозите са лоши (за съжаление) ...и за България.

Страхувам се, че гърците ще паднат отново под турско иго. И много ще съжаляват затова, че са дразнили и предизвиквали турците. Които са много по-силни и за два-три дни могат да завладеят цяла Гърция. И после отново 4-5 века турско иго. Турците са много силни, гърците пък са християни и ще съжалявам, ако им се случи нещо лошо. Трябва много да внимават с турците.

Тия сценарии за 2-3 дни вече гледахме тази година.

Разгледай картата на Гърция и пак си помисли относно завземането за 2-3 дни!

Съборим ли паметника на "руския император", ще ни се наложи да строим на Ердоган.

как война бе.. нато ги пази.. не са ли натовски държави каква война... стига писахте глупости, те само се закачат приятелски тва са учения...

...Реториката на Ердоган може да звучи войнствено, но най-вероятно няма да бъде последвана от действия. защото турският президент просто не може да си позволи една война срещу Гърция, която е член на ЕС и НАТО..." DW лъже методично и беа прекъсване - единствено Зеленски я конкурира! Как Турция преди години направи десант в Кипър и разгони гърците? Нали и Тц., и Гр., бяха членки на НАТО? А Щаб-квартирата "малко" сбърка и "случайно" насочи гръцките войски на запад, а не на изток... И една добавка: ония наши продажни политици, които ни успокояват как съюзниците ни при нужда ще ни защитят, дали могат да си представят, че янки, шваби или франсета биха се юрнали да се жертват за нашата Б-ия? И дали в подобен случай няма да се възползват нашите балкански съседи - знаем колко ни обичат и колко пъти вече ни се е случвало в "славната " ни история и славно са ни оръфали...

По време на турската експанзия в северен Кипът, Гърция не е практически член на НАТО. На книга е в алианса, но точно в този момент това е само формално членство, поради редица търкания на гръцкото правителство със САЩ. Турция използва именно този момент, когато съседката ѝ е в организацията само с единия крак и дори се кани да напуска.

А ти нахрани ли кравите?

още един идиот...

Време е за Възраждане Време е за Възраждане Време е за Възраждане

да си продължават с опитите! Един път роди ли турчин, светът ще е в краката им!

Лошото е, че граничим и с двете страни, иначе за нас е най-добре да се избият взаимно манафите и етиопските цигани...

Шегобиец мамин!

В Гърция колко американски военни бази има в момента, и за какво са? Колко броя танка и Апаши има на Солун? Какви видове оръжия са разположени на островите на егейско море които по договора Лозан са със статут демилитаризирани острови? И ако публикувате и тези малки факти драги Дир ще е хубаво.

кой е този списвач,, откъде е този памфлет? Каките на Бали ли? що ли?

 "Ей, гърци! Погледнете историята. Ако продължавате така, ще платите много висока цена. Може някоя нощ да дойдем внезапно". При Едро нема лабаво. Гърците треперят. Реално война едва ли ще има, но турците могат да копнат няколко гръцки островчета.

ще дойдем внезапно ... и ще ви изненадаме по анадолски изотзадзе

Там изненадват със задните части и продължават с опитите някой турчин да роди

като няма храна, трябва да има зрелище. Помага и на двамата да си мерят пишките, а сигурно всяка вечер си пишат любовно по Вайбър.

Няма да има война. Ако бяха предишните преди Ердоган на власт досега щеше да има окупация на гръцки острови. Кемалистите са си таковали мамата. Ердоган не струва. Само говори.

На това се надяваше и Путин в Украйна, но Ердоган е наясно и достатъчно умен да знае, че всеки грък е закърмен с очакването на турско нападение.

Дано не се запукат комшиите. Тогава ще е зора, аме сега както ни баламосват с наркоманските истории на зеления ибрик.

Седя и си мисля - не само гръцките медди поддържат политика на контролирано напрежение. Вече почти 3 години ни държат в това състояние. Първо КОВИД, сега войната в Украина. Постоянно се тиражират от мрачни по-мрачни сценарии. Постоянно стрес, напрежение. Страха продава, а медиите само това търсят - да продават страх и негативизъм.

Абе иаз седя и мисля, мисля и седя, но накрая осъзнах, че само седя. Тези, които мислят не седят, а действат. Организират се и се противопоставят, а не чакат като мен и теб по 3 години и нагоре да седят, очаквайки някой друг да вземе, че дасвърши това за което сли мислим.

затова умните не гледат новини и не вярват нито на трепещите българи украинци нито на завладяващите черноморието руснаци.

Турския вентилатор да не мисли, че това са му невъоръжените кюрди!!!

Не, не мисли, това е преписка от руската пропаганда, с цел отвличане на вниманието и създаване на проблеми.

гърците са проксито срещу Турция.