"Гардиън": Втори референдум за Брекзит става все по–реален

Великобритания тепърва ще трябва да се избави от илюзиите на подкрепящите излизането от ЕС политици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И колко години трябва да минат за да е редно да се прави нов референдум. Не зависи ли от волята на суверена? Защо се плашите от нов референдум, нали най- важна била волята на суверена, а вече някой които са гласували са умрели, други пък са достигнали възраст за гласуване..

2-ри референдум няма да има! Успокйойте се. Стига фейк нюз.

На втория референдум всички проевропейски англичани ще са пълен капут ! Англия е велика империя и не може разни евробоклуци да и определят какво ще прави. Не мина на евро и не си дава огромните пазари.

Бате, ако не беха тия "евробоклуци", още щеше да работиш за по 3$ на месец и да си бършеш г*за с вестник дума :).

Да бе, Великобритания не е съществувала, без измисления ЕС, който от съюз за взаимопомощ се превърна във 2-ри СССР. Великобритяния няма да е част конгломерат, чиито корумпирани лидери - по най-недемократичен начин се опитват да спъват процеса на излизането им от ''съюза''. Като е толкова разбиращ и демократичен ЕС, защо търси подкупи и неустойи от 40 милиарда Евро?! 18 % от вноските на държавите, членуващи в ЕС идват от Британия, е как няма да ги е яд пиявиците от централата в Брюксел?! Голям кокал изпускат. Не ги съжалявайте, британците гласуваха, Брексит ще има, спете спокойно! Ще има и други държави с ''ексит''... И стига му викахте на Брексит-а, БрекЗит, зит е пришка на английски : ) хайде, със здраве, пък дано ни споходи и Булексит, преди да са ни напълнили държавицата с тарамбу*ки.

Всичко правено от хората е измислено. Въпроса е колко добре е измислено. Англия в момента следва израза от трън та на глок.

Втори референдум няма в цивилизованите държави. И това го заявиха 100 пъти в Лондон. Но Дира да вдига броя на постовете пуска тенденциозни заглавия.

`що само два референдума? Трети път - майка и баща...

Референдум докато се угоди на глинения колос ЕС.

къш къш не ви искаме

Честно казано не знам каква е тази грозновата жена.Дали е за напускане или за оставане както се представяше като постъпи на работа.От една страна изглежда че в началото е лъгала и че е за напускане.Опъва се на втори референдум,въпреки че това е истинското решение.Проблема е че при първия референдум англичаните не са раазбирали какъв си го начукват.Или по-скоро не са разбирали какъв са им го начуквали едни таааам...Обаче от друга страна действията на таа кака могат да се тълкуват и по друг начин.Дали пък под прикритието на подготовката за напускането ТЯ НЕ НАКАРА ХОРАТА В АНГЛИЯ ДА СЕ ЗАМИСЛАТ И ДА ПРОУМЕАТ ЧЕ НЕКАКВИ ГИ ПРЕКАРВАТ.И тогава нейните действия прават ВТОРИ РЕФЕРЕНДУМ НЕМИНУЕМ.Въпреки че каката казва че е против референдум.Ако е така,това НАИСТИНА Е ВИСШ ПИЛОТАЖ В ПОЛИТИКАТА.И ако е така еваларка на каката.Дори да загуби поста си но ДА се случи втори референдум на който хората да гласуват след като си дават сметка кво прават и европа остане обединена,то историята един ден ше и се поклони.Може би това са мои фантазии,но много ми се иска да е така

че, умник...

Мей е пътник от както стана министър-председател ! Последно какво е пътник или министър ;)

Най -искрено пожелавам на британците брекзит без споразумение- като се окъкат точно пред коледа и нова година с празен джоб и с тридневна работна седмица, без коледни добавки, ще им светне червената лампичка и ще започнат трезво да преценяват, че великоислямия не е готова за брекзит, че тя няма нито образованият собствен човешки ресурс, нито икономиката, за да посрещне безпроблемно юридическото разкъсване на над 40 годишните й икономически и социални връзки с ес. Това ще е наказанието на британците за тяхното високомерие и за уеднаквяването от тяхна страна на всички източноевропейци с циганите. впрочем- великоислямия напуска ес не заради нелегалните мюсюлмани- имигранти от Магреба, Азия и Африка, а точно заради това, че НЕ ЖЕЛАЕ образованите висококвалифицирани специалисти и квалифицирани работници от Източна Европа, да заемат работните места на имигрантите- мюсюлмани, които великоислямия е приела и на които гледа снизходително. До сега нямаше как да е нормално едно необразовано, неуко мюсюлманско паки, което слиза от самолета БОСО, БЕЗ ОБУВКИ, да има повече права в ю.к. от един ЕС гражданин, който е и висококвалифициран специалист. Точно срещу това рият англичаните и искат това положение да се промени, защото на ЕС гражданина не могат да придават важностите си, нито да си въобразяват, че неуките британски селяндури са повече от един образован европеец. Високомерието на британците ТРЯБВА да бъде наказано!

Трябва да си много тъп главата ти роди такива "велики" мисли !

Абе тия бритове голми шарани... да вземат пример от нашите депутати - имаше "некъв си референдум", но те не забелязаха...

Мисленето е хубаво нещо.Дай боже всекиму.Обаче освен мислене за доброто на другите,некои си позволяват да мислат как да причинат зло на другите.Момче според теб ти от кои си?След това "искренно възмущение" "...И си въобразяват ,че могат да разиграват 27 страни ? да правят безнаказано останалите на маймуни ! Марш навън ! ...",за мен е ясно от кои си.Защото тези които под най-"благовидни" предлози искат злото на другите са гадни копелета.Дали противниците на обединена европа са харесали "обективните" ти аргументи.Според мен много.А и когато го правиш за мангизи това още повече ме кара да не те харесвам.Обаче май си се усетил че си "малко" прозрачен та си се правил на умен да предлагаш ново кандидастване след като и за децата е ясно че веднъж да излезе пък после ше видим...Хаха мамин хитрец."Марш на вън! " а?Ми можеше само тва да напишеш,щотУУ то другото е само приказки.Ама за идиоти.

сори,ама това е за долния "умник" дето "мислел" .При първоте сендване конфитюра ми нещо заяде и помислих че пак са ме баносали.И не фнимавах къде пиша,па и не вервах че ше мине,щото съм свикнал за ме баносват.Извинявам се

Елитът на Острова съвсем е онаглял . Тези явно са пропуснали да забележат срива на Британската империя ;) Не го ли учат в учебниците ;) ? "В сряда миналата седмица, Тереза Мей заяви, че сега остават 3 избора пред Великобритания - да се приеме нейната сделка, да се отхвърли и да последва no-deal Брекзит и трето, изобщо да няма Брекзит." Обърнете внимание на третия вариант ! :) И си въобразяват ,че могат да разиграват 27 страни ? да правят безнаказано останалите на маймуни ! Марш навън ! После пак кандидатствайте за членство , ако 2-ят, 3-ят, 10 ят референдум покаже ,че пак искате в ЕС ! бас ловя,че независима Шотландия ще Ви изпревари по този път ! А може би ще сме междувременно свидетели на обединена Ирландия ? И на автономен Уелс?

Мисленето е хубаво нещо.Дай боже всекиму.Обаче освен мислене за доброто на другите,некои си позволяват да мислат как да причинат зло на другите.Момче според теб ти от кои си?След това "искренно възмущение" "...И си въобразяват ,че могат да разиграват 27 страни ? да правят безнаказано останалите на маймуни ! Марш навън ! ...",за мен е ясно от кои си.Защото тези които под най-"благовидни" предлози искат злото на другите са гадни копелета.Дали противниците на обединена европа са харесали "обективните" ти аргументи.Според мен много.А и когато го правиш за мангизи това още повече ме кара да не те харесвам.Обаче май си се усетил че си "малко" прозрачен та си се правил на умен да предлагаш ново кандидастване след като и за децата е ясно че веднъж да излезе пък после ше видим...Хаха мамин хитрец."Марш на вън! " а?Ми можеше само тва да напишеш,щотУУ то другото е само приказки.Ама за идиоти.

английския бай мангал - дето също не иска да работи и кара десето поколение на помощи

Тереза Мей е пътник! както вече съм казвал: Богатите и "демократите" използват референдумите само ако резултатът ги устройва. Ако не ги - правят всичко за да повторят, докато получат женалия резултата. Толкова за измислената западна "демокрация". Референдуми до дупка. Мнението на народа ги интересува само ако съвпада с тяхното. Да напомним, че на референдума за Брекзит 52% бяха ЗА, а 48% - против. Сега това вече не е добре и се иска втори.

Хубава работа ама (циганска) британска

европа е боклук нарпочно сложиха лост в колелото нва брекзит и вина време и всичко се развали никакво евро за БГ запомнете хора!!!!! нека сме в ес, но никакво евро!!!! асимилиране и поглъщане и проблеми после чернилки емигранти на всяка крачка да живей българия

Вятър да им издуха грозния остров отвуд океана, при грозните им мирикански братчеди. В Континентална Европа нямаме нужда от такива отрепки вече. Чал.

Точно тази сутрин дискутирах с един англичанин, който е върл привърженик на Брекзита тази тема. В крайна сметка ми стана ясно, че брекзитаджиите са някакъв вид патриотари, които смятат че англичаните са нещо изключително и сами щели да бъдат къде-къде по добре. А така иначе целият ЕС смучел от парите им, а те нямали контрол върху това къде, защо и за какво се харчели те. Когато излезели от ЕС, това щяло много добре да се отрази на образователната, социалната и здравната им системи, престъпността щяла да падне и т.н. На което му отговорих, че всяко нещо си има две страни и за сметка на една полза идва и някаква вреда, но както и да е. Но атмосферата там е ври и кипи.

Брекзита ще си остане един цирк...

Аз навремето казвах че глобалистите няма да оставят така лесно UK да им се изплъзне и че ще направят всичко възможно да обърнат нещата. Познах ли или не?

Голяма изненада! Този референдум им направи голяма услуга да си играят с ЕС, тъй като е ясно, че не планират напускане. Ако много им припари под краката, парламента гласува против и приключват! Ама досега не изглежда ЕС здраво да ги е стиснал за гушата, по-скоро естествените процеси от неясното положение започват да ерозират олигархията им, но изглежда има още време и какво да се вземе преди да дадат на заден......

Казах го още като започна цялата история с тоя брекзит: Англия НЯМА да излезне от ЕС. Всичко е цирк за да изкрънкат по добри условия от ЕС. Аз съм живял там и им знам психологията. Само добре сплотен елит може да дръпне такъв цирк, а там има управленски елит които е на 100% монолитен когато опре до интересите на държавата.

UK ще излезе, а вие още ще кометирате референдуми! поне 100 г сте назад и 50 вляво !

Тя хубаво ще излезе, но на каква цена? Това е проблемът на британците - че може да се окаже по-скъпо да са извън съюза, отколкото в него. Към момента обаче никой не знае точния отговор, затова политиците и общественото мнение се люшкат и държавата се тресе.

Англия пак е първа , другит еще има да драпат за да се откачат ,ама няма. Щото на другите началника е меркел.

Това е най правилното решение за хората там, но понеже въпроса за излизането на страната им от ЕС засяга почти всички хора редно е решението от този евентуален втори референдум да се вземе с квалифицирано мнозинство , така ще е най безболезнено за обществото и ще е много по убедително!!!

е това как ще стане като на предишния референдум брекзетирите победиха с малко (виж корелативната карта с районите на лудата крава!), а оттогава вотът им намалява според СОЦИОЛОГИЯТА.

само в кухите глави на някои!

Само тъй, като не стане от първия път, с малко вазелин ще тръгат нещата. Свобода, демокрация, ценности и пр. подобни глупости за простолюдието....

От яд се пукате червените гниди, а! Ех този лош ЕС беее! Никой не иска да го напуска!

Защо пък никой? Ето британците искат - даже си го гласуваха на един демократичен референдум и сега правителството им изпълнявата заповедата на народа - Брекзит. Норвегия, Швейцария и други прогресивни страни не са членки на ЕС и не желаят - в ЕС драпат прошляците като Албания, Молдова и прочието косово и босна-херцеговина