Коментари - ”Гардиън” за България: ”гнила политика, гнили домати” | dnes.dir.bg
назад

”Гардиън” за България: ”гнила политика, гнили домати”

Българският поет Николай Колев с брада като на Толстой уведоми на 14 ноември шест водещи институции в страната си, че планира да замери всяка с по един домат, обвинявайки ги в корупция, пише британският вестник "Гардиън" в редакционна статия, озаглавена "България: гнила политика, гнили домати".

Обратно в новината

Коментари - ”Гардиън” за България: ”гнила политика, гнили домати” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз живея в Австралия и спокойно мога да напиша много по-обширна статия за предимствата да живееш в България от колкото на мъгливия остров и то с факти и снимков материал. Но дали весника от страната на миглите и дъжда ще ми побликува материала?

Bulgaria: rotten politics, rotten tomatoes Nikolay Kolev, a Bulgarian poet with a Tolstoyan beard, has written to his country's six leading institutions with his plans to throw a tomato at each Share 536 inShare9 Email Editorial The Guardian, Friday 30 November 2012 22.29 GMT тоест РЕДАКЦИОННО

ъваяеми саграждани,моля да разберете че това което са писали в англиискатя медя е вярно. хората там не са раснали на поляната,те виждат как са нещата в бг,имат информаця(хора които пишат за тях от бг) и дръги начиникато:разработки на спецялните им слъжби-миш ,ця(уса) и т.н.аз сум сугласен с това което написаха-четох го на англииски. няма на кого да се сурдим,вината си е наша. явно ние на балканите не сме дозряли за истинска демокраця,а все ни трябва някои да ни натиска по врата надолъ...това е *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

добре уваяема сагражданко... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До сега не съм видял ПОЛОЖИТЕЛНО отношение на негативни коментари за нас, нашата държава, управлението ни, политиците и пр. "сволач" под каквато и форма да са представени (писмено или художествено) и независимо от къде идват - баш от Запада, от екс Изтока или ЕС!!

Разберете, че това се прави умишлено! Да сте чули Андрей Райчев, Сюлейман Паси, Миглена Кунева, Мира Янова и пр. и Сие бълг. патриоти да реагират с/у такива охулващи коментари по отношение на България?! Е, като си отговорите правилно на този въпрос, ще разберете за какво става дума...

всичко ми стана ясно от поста ти- само едно не разбрах ...- как може когато някои прави негативен коментар за нас - "да проявява положително отношение" ...- трябва да е или луд , изперкал или нещо прилично на наще политици-които не знаят кое как и защо да го искат( докато не им се нареди от партиината централа де)...- или всичко това накуп...- и каква е разликата между запада и ес или ексизтока и пак - ес.... нещо си искал да напишеш - ама маи си попрекалил с ракииката ... не е лошо като пишем - понякога и да мислим -нали така ...!?!? :)))

Интересно ми е защо КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ приписват на Борисов причината за констатациите в тази статия. Мисля, че по-скоро, ако имат поне малко съвест, трябва най-малкото да замълчат... Да мълчат дълго и продължително, до ГРОБ!

Приписват я на Борисов, щото не се сещат за Дянков. ква честност търсиш у КРАДЦИТЕ (комуноидните)?

ах тези англичани-комунисти - ах тези гардян ... еи сегинка ще врътне другаря борисов един два телефона на шефа на вестника- и ще валят уволнения.. какви са тия комунистически писаниции драсканици- не разбират ли че в българия се строи - стри се и се гради-всичко е без значение когато има силен мирис на бетон и асфалт ...- защото там има и страшно много пари- а където има пари-има и корупция....- а кои е по корупцията ...- познаите от три пъти ...

Прада, дай да пишем по същество. Кажи кое е българското в днешно време, какво българско омаловажаваме? Стига с тези вятърни приказки, дай да пишем по същество. С 270лв МРЗ ли да се гордея българите или с 120лв пенсия, или с 700-те лв на милиционерите? С голямата безработица, с нулевата икономика, с мазните политици или с подлоги като теб? С кое точно трябва да се гордеем? С кое? Дай ми един съществен пример и мога и да се съглася, ама не можеш.

humfry

Мислите ли, че нещо ще се промени към по-добро, когато отричате истината, когато казвате на черното бяло? Не! Единствено по-лошо ще става. И един марсианец да ви каже истината, отново ще се появят едни "хора", които ще кажат, че това всъщност е член на БСП под прикритие! Тъпо, тъпо, хамелеони!

Браво!

kgb777kgb

Ти като говориш за истини , коя истина имаш на идея ??? Само тази която на теб и партията майка се харесва ??? Последствията от едно грабливо управления СЪЗНАТЕЛНО ограбващо собствения си народ и продължило 18 години НЕ МОЖЕ да се поправи за 4 години и то при СВЕТОВНА КРИЗА !!! Ако си нагъл -добре това е партийно поръчение , но ако не си -лошо , тогава остава да си тъп на проблем !!!

Тази изтъркана мантра вече сме я чували. Нещо по-умно не можа ли да измислиш? Както е написано в по-горния коментар, всеки изобличител, вестител, всеки противник на идеята, щом пише нещо против вожда или ГРОБ, значи е от БСП. Колко жалко.

аман от тази твоя световна криза бе ..- като папагали сте ... явно вече ви тресе параноята ..- кризата е само в тиквените глави..., и в фирмите на мутрите които не искат да ивестират и стотинка в по-производителни техниологии , в ново машинно оборудване и инструментална екипировка ... криза по цял свят от около 2и половин години няма изобщо ... като те слушам и си представям какъв измислен бг-бизнесмен си... кои знае какви пари переш на мафията -боклук с боклуците ...

бе тея англета ще не си гледат насрания задник

Като оставим чисто внушенията за патриотизъм, които се правят тозно от хора нямащи и представа каво е това, статията е вярна.Ситуацията е точно такава, каквато е описана!А за патриотите дето по-долу са писала - .....патриоте душа дава за наука и свобода, но не свойта душа братя а душата на народа....

Лесно да унижаваш бедния и малкия! "Гардиън", а нещо да напишете за огромната корупция, която се беше завихрила в ЕК в Брюксел? За там не ви стиска, а? От добрата стара Англия нищо добро не сме видели.

какват и корупция да се вихри в ес - всичко е доста по-добре там .. нито хората живеят толкова зле като при нас- нито си имат проблеми с мутри-наркодилъри-премиери ... просто корупция има навсякъде- въпроса е дали има закони- и наи-вече дали има хора които да контролират спазването им .. ти как мислиш- дали има в ес такива хора- и дали има в българия такива ..така , че траи си , траи , че си смешен и звучиш от тъпо по-тъпо с идиотизмите си ...- да сравняваш българия с ес... - излез извън страната за няколко години -поживеи в ес , и виж кое как е -а тогава се пени и плюи- иначе плюнките ти ще достигат само теб ....

krassikat@

Проблем с мутрата премиер имат само КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ! Защо ли...?

Според "Гардиън" "централен факт в живота на българите остава сбърканият преход след падането на комунизма: трагедия от хаос и грабежи, за която вината си поделят местните комунистически елити и ДС и Вашингтон.

С АК съм добър. С Щаер (бил той и чешки) - тоже. Манлихерата Е още на тавана. Бакалов все ще се намери. Смит-и-Уесън май ме прави на невчесан. ... А за да Не Стигаме и чак до Узи, и подобните на него музи - позволете мене-сиромаха да Помоля Всички Братя ( а и Българската Маха) : - Нека Разумът Си Дойде Пак под Нашта стряха ! ------------- ...Отдавна Съм в режим кажи-речи 24ч всеки ден. А Вие сте Създали феноменален thread по-горе. Възхитен съм !

Музика ! (Браво !)

Земя, изковала културата си от злато още преди повечето европейци да оставят някакъв отпечатък и измислила кирилицата, не бива да се подценява. Българите са прави да гледат към Европа верно, но късно. нещо е бавен нета от дир до ЕС. с около 7 години...рушвет съдран от кожите ни. днес ще требе да търпите шеф на пес...това сте купили, това ще ближете. а утре ако още не знаете..бау, бау..

не мога да се оправя с тези езици.. са бау бау ли беше бей на бей ли беше..бай ли лай ли..рай ли..пай ли.вай ли...бий ли.. как се оправят с английски в Турция не знам но тук се са обаркваме. на немците поне знаеш кое е мажко и кое женско..е понякога де.

Абе да не би да Ни Говорите за баю ?! ... Не, не - не 'баю, баюшки баю' ...:-) А за - Standing On My Bayoo ! ( Да я - за CCR казвам...)

ПОЧИВАЙ В БЪЛГАРИЯ И НЯМА ДА СИ ПОДЦЕНЕН НИКЪДЕ!

От статията става ясно едно: англичаните си признават (те явно са наясно), че поне половината вина за начина, по който беше проведен този престъпен и античовечен преход и у нас, и в Русия лежи на съвестта на Вашингтон с отдавна разработените и последователно прилагани от него планове за ликвидацията ни като население и държава. У нас успяха, в Русия - най-вероятно не.

Който е влезнал в Русия като завоевател,как излиза/ако въобще излезе/?

krassikat@

Русия е ЗАВОЮВАНА от повече от 2 десетилетия...

моля ви, не домати по сградата, тя е единствената атхитектърна стоиност и софя. ориентираите се кам квартирантите, бандата от садии и копелета адвокати *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ето доклада на "Трансперънси интернешънъл" link Целия ЕС е доста добре корумпиран.И касае корупцията във властта.Целият проблем идва от това,че нашите управници не са договорили и не могат или не искат да се преборят за правата на България като пълноправен член.Вижте какво правят гърците!Даже Меркел се тръшка и призовава ЕС да помага на гърците.А ние много добре си знаем как се помага на Византиец.Относно статията хич не ме трогва.Даже не мога и да й се ядосам.Плоска статия и доста жълта.

Към "чукча" и неговата партия ЧУК: Предлагам да се обединим, нашата партия е Коалиция за Устойчиво Развитие и Европейски Ценности. Заедно ще бъдем по-силни и ще поправим статуквото, че да не ни окайват разни ми ти островни колониални империи:)

Платформата на коалицията Ви си е чист популизъм.Имате 4 социални и едно икономическо пожелание.Звучи като софт вариант на "Ред,Законост и Справедливост".Приоритет трябва да са икономическите показатели.За целта са необходими две неща-пари и цел.Парите ще дойдат от емитиране на вътрешен държавен заем.Малко е опростенческо,но прочетете за доларите с червен печат при Линкълн.Или за програмата на президента Андрю Джonсън.Задължително забравете за IMF,Световна банка и Европейска банка.А целта Вие ще си я намерите.Не можем цялото ноу-хау на Чукотската Успешна Коалиция да Ви го поднесем на табла.Все пак сте ни конкуренти :))

Само така, бате Чукч:) още един глас за ЧУК!

s_diankov@

Не разбрах коя платформа??? Ние тук си я ползваме платформата за скокове в джакузито. Икономически показател - салата и ракия - всеки ден, за всеки! Цел - няма да повръщаме в юртата! Ноу-хау - ще ни го поднесат "на табла" оскъдно облечени младежи/девойки (всекиму според вкуса) по здрач:)

поздравления за коалицията не бях чувал- но е доста впечатляваща -..- с абревятурата си де ... как ли ще я изписват журналистите ако влезе в парламента ....:)))))))

s_diankov@

Е, надявах се с ЧУК и К.РЕЦ - може да се светнат управляващите, но ЧУК не ни искат... следователно ще се оправяме само с К.РЕЦ:)

Общо взето, статията е правдива. Категорично ИЗКЛЮЧВАМ частта "по Божията милост", защото това зверски сме си го отгладували (повечето от нас) и продължаваме. Промяна трябва да има - и тя започва с домашното възпитание, детската градина, училището, университета... След 20 години (ако сме живи) ще я усетим в качествено и количествено измерение. Към момента, щом се намират хора да адмирират говоренето и поведението на управляващите...

Твърдо Считам за Недопустими цитираните времеви допуски. Извинете !

s_diankov@

За съжаление често забравяме уроците на историята... и, в конкретния случай, 40-годишното бродене из пустинята (считам Ви за достатъчно интелигентен, и уважаван/щ съфорумец, за да пиша повече, Вие си знаете:) А инак, на мен ми се иска още днес, ако можеше - вчера. Бих подкрепил всяка инициатива, която да раздвижи вода/ня/та в блатото!

Как да няма корупция?Да отидат в медицинския университет Пловдив и се уверят как се изнудват студентите за пари от чистачки и професори!Мизата върви от 20 до 500евро!И да знаят студентите пак ги изнудват,докато не ги ошушкат!!

Авторът на тази статия-откритие е пропуснал да отбележи най-важното: Че всичко това , което е описал е следствие на умишлено прилаган и точно изпълняван плана по отношение на България. Странно, обаче, защо никой журналист не смее дори и намек да направи за това?!...

Явно английския демократизъм е в криза. С такова огромно закъснение да коментират ексхибиционизма на Босия, че то случката я бяхме вече позабравили.

rado_7_6@

Не видях име на автор на грубия тенденциозен пасквил на сайта на Гардиън. Кой ли друар е захлебил хонорарче с 'патриотично' плюене?

rado_7_6@

Добре де, вместо минуси може елементарно да ме затапите безответно като просто споменете авторът. Примерно - Милф Дикинсън - потомствена староанглийска аристократка, изтъкната преподавателка по флигорна и експерт по международното положение и марсоходите е авторът и ме матирате - толкова е лесно!

Минусите помагат, Колега ! (Невероятно много.) ------------ Колкото до шахмата - Най-Добрите разигравания съм Виждал в Градската и я Морската градина. ( Да !, в Нашите Столици.)

Глупав, статията е редакционна, ако не знаеш какво е това, ще ти обясня - това значи, че е от главния редактор. И е публикувана във вестника, а не само на сайта.

rado_7_6@

Тоест главният редактор я е писал? Както сам сте забелязъл съм глупав и питам очевидни неща :)

Споко, Цвъцко афтора на патриотичния пасквил ще бъде спешно издирен и наказан сУрово!

kgb777kgb

Щом така го чувстваш - твоя воля ! На мене ми звучи гадно , а и много история съм чел , та хич не ми се вЕрва да са добронамерени !!!

Англичаните са уважителни към историята и постиженията на различните народи, самите те имат не малко история зад гърба си с която основателно се гордеят. Последното изречение е форма на уважение смесено със съчувствие към нас. За наше най-голямо съжаление политиците във Великобритания ни третират като заплаха за избирателите си и се заиграват доста грубо в предизборните си послания с нас и съседите от Румъния. Не че съвсем няма защо, обективно погледнато тук има много неща които можем да възприемем както и обратното е напълно вярно, англичаните има какво да научат от нас. Тъжно ми е че по-голямата част от сънародниците ни тук дават непрекъснато храна на местните политици за злословене по наш адрес. Честно казано политиците ни също дават много основание за подозрение към държавата ни, особено настоящите управляващи чиято политика не мисля да коментирам, а само тоталната липса на политическа култура и абсолютна липса на познания по политически етикет и протокол.

Бихте ли Повели Нашите Необходимости на Острова ? ( и останалите от Commonwealth-a)

..."трагедия от хаос и грабеж, за която вината си поделят местните елити и Вашингтон"... Защо ли не се казва, че вина има и Брюксел, а само Вашингтон? Сетете се сами на кой служи местния елит.

Харесва ми коментар, "Земя изградена от злато, за жалост затънала в корупция".. тук усещам възхищение и съжаление едновременно. Сами сме си виновни ,че го допускаме. За жалост, в сравнение с ония времена българина е силен само на маса.

За да остане българина силен само на маса се погрижиха тамошните институти, които измислиха и наложиха у нас на много възлови места да се слагат жени.

P.S. Видяха че работи у нас и го пуснаха в действие и в Европа, като лек срещу национализма.

kgb777kgb

Мисля си че грешиш ! Начинът по който е написана статията , внушенията които прави / без директно да напада / и като прочетеш общото впечатление което остава е за някакви аборигени ,гаднички , беднички , прости и корумпирани - е това е гадното !!! Да не се повтарям , другото го писах по-долу !!!

Гардиан да му публикуват барем едно стихотворение, че и ние да видим дали е поет. Иначе е с брада и е толстой , ама не е Толстой. Пък и за ингилийския парламент може Колю да нагласи някой домат. Оти и они са измекяри.

там е кралство. ние не ги обичаме таквиз поети щото нямаме не дърт а дълго крал. шепа ни е земята и лакоми у правителите. единствена ценност на бивша империя до вчера беше да приютява крадци на източна европа а днес да рарзуши съюз с подкрепа на саш. въпрос на оцеляване. ако ще да е с узаконяване на пиратство докато България спира дрога към ЕС.

Абе ако всички бяхме 1-4 като Колев, щяхме да сме доста по добре, ама не сме... Па ти виж биографията на ББ и компания, па после гледай в паницата на Колев

Те,английските ... край нямат,бреййй!

Не виждам защо е нужно да се коментират действията на едно комунистическо "светило"..Надъхано от "партията майка " да всява смут и безредици и да става достояние на чуждите медии.Колко удобно,нали ? А защо не се пише за агентурното минало на този "брадат творец" ??? Мълчание по тази тема...

Аз лично, с ръка на сърцето и болка в душата мога да кажа, че статията е напълно правдоподобна. Не разбирам с какво точно може да попречи на Родината ни тази статия, освен да каже нащата такива, кактиво са. Да, обидно е... но истината боли, както се казва..

Сърцето-ми Е Стон. Душата-ми я попиляха. .... Затова и Ви/ви Предлагам Да Подхващаме си Работата !

абсолютно сте прав, за съжаление, но делото на удавника било негово собствено дело, а лично не виждам как може да се спасим, тук един от колегите все ни обяснява, че сме тъпи и мързеливи и за това сме така.

Да, така Е ! .... Всъщност - казват, в ръцете на Доказано-Целево давените Доказано-Е не-само тяхното Спасение, а и-ииии ... Успешното Окончателно удавяне на Доказано-Целево Давещите-ги.

Впечатли ме изречението: "По Божията милост, пише "Гардиън", София няма големи дългове и националната икономика е стабилна. " Дали е по божията милост? Това, което е положително за нас, винаги е неглижирано, в случая като "божи дар". А българите нямат никакъв пръст в това!?

Мойта-скромна-милост - тя нали не знае що е милост.... ... Взе че свърза не-едно-и-две. И Земята ще Да Се Разтресе.. ( Колкото до онез-там 'от' Небесата - то аслъ Skyfall комай Не Е салата.)

kgb777kgb

+ 1000 Е това е едно от най-гадните неща на тия манипулатори островитяни !!! Не брато ,НИЕ всички ги отгладувахме тия резултати и ако не бяха крали до 2009 г. като за световно , олимпийско и купа Странджата отгоре , сега можеше да сме една щастлива Швейцария !!! Ама прост народ !!!

ти точно батка, не си ги отгладувал ..- просто си съкратил малко от мързеливите ти стотици служители- и пак си оцелял...\ нали така - нали беше велик бизнесмен -които на съкрaщение маха по 100-ина мързеливи работника наи-малкото ... а земи се снимаи -и не пиши тъпотии- снимаи се - за да се познаш в огледалото ...

добре че тебе поне те има- да ни кажеш че ние от народа сме прости....

Как да нямат? Нали са бедни.

никъде не са казва 'по божията милост'. в статията пиеше 'Mercifully, Sofia has few debts and the national economy is stable.' доста различно по смисъл от каквато и да било 'божия' намеса. ама няма кои да седне да прочете оригинала, щото в бг и преводачите са особено 'на ниво'.

а ти как си с англииския щото превода си е ок. май не ти харесва че икономиката ни зависи от щастлива случайност а не от 'великия' дянков

kgb777kgb

Ако сте чели някога история , трябва да сте радостни и силно ОБНАДЕЖДЕНИ !!! Щом Англия ни плюе , значи нещата в България вървят добре !! Всеки път когато България върви нагоре Англия прави всичко възможно да ни смаже !!! Няма случай в историята когато да са направили нещо ЗА нас , винаги е ПРОТИВ България като държава и против Българския народ !!! Помнете и внимавайте !!!

Зависи коя история чете човек, и какво иска да чуе. В случая, най-вероятно е четена историята натрапвана от българските комунисти и милиционери и се използва за хвалба на отрочето им ГЕРБ.

kgb777kgb

Че си тъп се вижда веднага , че си прост е очевадно ! Ти за коя история говориш ??? Тази в която Англия ни съсипва ВИНАГИ е БЪЛГАРСКАТА история , ако на тебе ти трябва марксистко -ленинската да си я учил в школата където си бил !!!

В моя-скромен килер Има скалпове и на ингилизи. Финансови и/или заплатни. (А след съответните Доказано-Успели дълбоки хирургии, упоменати току-що - взеха и 'Добрутро!' да Си Казват самите-те .... Е, чак шапки не са Литнали в Небесата засега. Засега ! ;-)

че имаме оптимист." Един голям оптимист отишъл на гробището- гледа, гледа и си вика: Леле, колко много плюсове!" стар виц, КГБ.

kgb777kgb

Веднага ти "монтирах " едно плюсче ! И се сетих за друг "оптимист" Песимиста казал : По-гадно от това не може да бъде , а оптимиста казал -а а МОЖЕ , МОЖЕЕ !!!

За съжаление нашето овчедушие ще ни погуби. Не са ни виновни нито световната криза, нито американците, нито евреите, а още по-малко Европа . "Не народ , а мърша" е казал поета!

... Да !, виновен Съм. (че така и не успявам мойта-скромна интернетска публикация .... да Събуди Нашата Глобална Нация.)

Това за мършата е лошо, но и ти разбери, че Пробуждането не може да стане по електронен път, а младите, с айкютата заминаха, останахме ние тук, дето Дянков се чуди дали да ни даде коледна надбавка.

Да... още не 100, а 1000 години ще е "жива" тази мисъл... Както и написаното за Бай Ганьо... Това е българския овчи народ, който страда от чалгализацията и циганизацията! Няма как Бай Ганьо да бъде желан и уважаван в Европа. Та той не може една стачка като хората да организира..

До Чикаго (и Най-Вече - назад !) не ходя. Стачки просто Не Виждам за/срещу какво. Защото си Е просто - Срещу Всичкото. .... Вярвам в Разума. На Всички. ( и креативноста на Прилагането-Му В Действие в Реалния Живот. .... Тихо, кротко и - д-о-к-р-а-й. Сега и Веднага разбира се !)

спете спокоино деца,боклук- българя си отива !

некачествен материял това е!!! така каза б-тиквата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За подобряване междуушния материал на цитирания от Вас - вече Е Написано макар-нещичко от Всички-Нас. (Стои си в архивите на Клубът. Вижда се къде-ли-не по Тази Планета.) .... И то Е В Директен текст! Да !, за Незабавно Прилагане на Срещата в Овалния.

Отдавна Предлагам нещичко на Всички-Нас Българ(к)ите, Колега. ... Да !, именно за у Нас. ... Да !, г-л-о-б-а-л-н-о .

Страхът Доказано Е сковал. Нас-Всички. ------------ Не на страха, Българ(к)и ! ... Нека да не е с домати (Камо-ли гранати !), -Ние-Всички Време Е да се Завърнем в Лъвове, Лъвици ! Да !, Волни-и-Крилати .

ПРОГРАМА ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ 01 юни 2009 г. Пет приоритета на управлението 1.Възстановяване и гарантиране на справедливостта в българското общество 2.Превръщане на България в основен фактор на стабилност в региона и света, уважаван член на Европейския съюз 3.Благоденствие и просперитет за българските граждани и българската икономика 4.Подобряване на социалната сигурност. Създаване на благоприятна и здравословна среда на живот 5.Развитие на човешкия капитал на нацията за по-високо национално самочувствие.

Пет приоритета - точно-пет резултата на търкалета. ( Свалям Ви шапка !)

Написаното в Програмата за европейско Развитие на България е един от поредните балони пускани от фабриката за наивници.Думи,думи...И въздух под налягане.Еле пък като се изхвърлим,че и в световен мащаб ще станем "гарант","пример","двигател" или нещо подобно Програмата на Чукотската Успешна Коалиция /ЧУК/ е къде по-конкретна.И реална.

За две неща са безспорно прави : Културата ни е уникална , създадена много преди останалите държави на континента. Виновни за хаоса и грабежите са управляващите през последните почти 70г. и вашингтон. Със здраве : )

виновни са още след освобождението от турците нашите властници от тогава още са корумпирани и предатели!!!

23 години демокрация, 23 години КРАЖБИ. Политиката в България е на заден план(ако изобщо я има). Политиката, по-точно подлъгващите обществото разговори на политически теми, ляво-дясно и други подобни бла-бла, са предназначени да прикриват обществено известната тайна, че ВСИЧКИ са във властта, за да забогатяват. Учи мама, да не работиш и Преклонена главица сабя не я сече са еманация на стремежа с минимум усилия да постигнем максимум лична изгода. А най-лесно просперитет и благосъстояние се постига, когато се КРАДЕ от събраните пари наготово. От кюпа-бюджета и всички останали обществени фондове, и ПРИВАТИЗАЦИЯТА! Още бай Тошо беше прозрял-Ти като немаш пари, немаш нищо бре! Каква политика ше праиш, като немаш пари? И беше напълно прав. Тия 23 години, в една бедна страна, посттоталитарна, политиците главно СТАВАХА БОГАТИ и между другото, за да замажат очите на не дотам будното и неопитно в демократичните финтове общество, правеха някакви политически салтоморталета, за да симулират някаква "политика". Е, няма как хем те да стават милионери, а и мултимилионери, хем държавата да се развива...Леви гласуват за ултрадесни закони, а десни в ролята на популисти левичари от 19 век... Всичко това гледаме и не вярваме на ушите си:О)))! А сюрии политолози вече са в будна кома и не могат да обяснят ЗАЩО ТОВА И ЗАЩО ОНОВА. Оценявайки ги от позицията на някакви политики. Няма политики в България, има само КРАЖБА и то ЯКА. ЗА ТОВА, ЗА КРАЖБА СЕ ВЛИЗА ВЪВ ВЛАСТТА! ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИ СЮРИИ ПАРТИЗАНИ!!! Като оценявате от тази позиция случващото се в политиката в България и всичко става КРИСТАЛНО ЯСНО И ЛОГИЧНО! РАЗБРА ЛИ ДАЙНОВ? РАЗБРА ЛИ МИНЧЕВ? РАЗБРА ЛИ РАЙЧЕВ? Разбраха ли останалите тъпунгери? Хората са го казали - FOLLOW THE MONEY!! Това е България днес! Докато ПОЛИТИКАТА не започне да предхожда КЕЛЕПИРА, ние на добро няма да отидем!!!

Ехоооо

IQ,радвам се да открия още един еднакомислещ тук.И стигаме до въпроса за финансиране на промяната.Другият вариант с "камикадзе-ронин" при сегашната реалност е невъзможен.Системата не търпи инакомислещи.Те я довеждат до състояние на нестабилност.А това е много сериозна опасност и за марионетките и за плутократите.

Успокои ли се се СИНКО?

Браво, IQ, за пръв път не плюеш по педишните и възхваляваш днешните. Явно си прозрял, че са едни и същи и само сменят цвета. имав плюс от мен.

Ти нима повярва на айкюто? Не бъди толкова наивен! Хлъзгав е като вожда си.

...става в БГ сега, е било, и то в продължение на столетия/пази Боже/ в Англия, дори много по-зле, но данните са оскъдни, щото тогава е нямало интернет, всеки да реве наволя, и в-к Гардиън го е нямало, и можеха да предоставят малко историческо сравнение, а не да пишат неща, дето всеки ги знае. Лесно се прави от капитализъм соц-дигаш лозунги, назначаваш за началници партсек. и почваш-Хаимбоаз, Димитровград и пр. Ама обратното е трудно, щото не са нужни идеи, а кеш. Затуй Маршал след втората война е дал пари на Европа, да заработят отново Мерцедес, Сименс, Рено, Пежо и т.н. Само Сталин се е опънал, и сега Гардиън ни кометира, а Колю мята домати. Щом до там сме стигнали, смятайте колко сме изпилени.

Абе Гардиън що не се занимават с британските скандали с медийна корупция, педофилия на всякъкво политическо и медийно ниво, корупция и злоупотреба с власт до гуша, ужасаващо разлоение на бедни и богати и т.н. и т.н. ами са дъвчат малката нещастна България. Ми че тя тази 'държава' е само на има няма стотина години. Какво се очаква от толкова от нея.

да не броим останалите глупости- но това със стоте години- маи доста сгафи ... човече - осъзнаи се !!! промитите герберски мозъци е време да ходят да се лекуват ...- защото герб си отиват - а техните мозъци си остават промити...

какво обаче пишат нашите драскачи, те са далече от нещата и се занимават повече с клакьорство и затова ще четем чужди мнения и препоръки, жалко....но Десидента е прав..

мнозинството от българите са уникално прости и подли хора, положението им е много заслужено.

ти към кои се причисляваш?

отговор на твоят въпрос ще промени ли нещо в елементарната логика на очевадните факти, или по-скоро трябва да изглажда комплексите на тънкообиден шимпанзаро ?

Едва ли познаваш "мнозинството от българите". Има достатъчно хора, които са работили цял живот и сега като пенсионери тънат в мизерия. Това според теб заслужено ли е?

В Клубът Доказано Има и млади и не-съвсем-млади. И Имаме Доказана симбиоза. (Която Симбиоза - просто Твърдо Вярвам Й Предстои най-близка метаморфоза. ... Феникс ! И то - Лъвски Волен-И-крилат.) ------------ А за да Проверите - просто идете и Вижте/Чуйте архивите от Третата серия срещи. Пък ако Решите - елате и Вие/вие на следващите ! ... Да !, всеки ден от седем привечер Наше Време.)

това,което наричаш работа на сегашните пенсионери си беше точно клатене на крака и де да живееха в мизерия сега,поне щяха да си платят част от дяволъка,но неее,те продължават да живеят царски,пенсионерите са най-богатото съсловие в държават,държат две трети от собствеността,така че не ми реви за тях точно

Уважаеми SUUM CUIQE,умните и глупавите,както подлите и морално извисените, са равномерно пръснати из света.За баланс. Вашето твърдение е преформулиран постулат "Битието определя съзнанието".Но...Маркс умишлено перефразира Хегел.Истината по-скоро е "Съзнанието определя битието".Така че,правилното твърдение е "поради факта,че българите са поставени при тези условия,те стават прости и подли". И моля да не отнемате палмата за уникалност на нас чукчите.Обидно е някак си.

и кое в "поради факта.." променя самият факт, българска чукчо ?

Няма как да се маниполира истината , добре че е чуждата преса за да прочета нещо истинско

Има нещо гнило в Дания (ГЕРБ)!

Ами да направим така - законово да е по изгодно да се дава по висока заплата вместо да се плащат данъци. Айде де оревете ме и без това държавата ни само ни скубе в полза на т.н. ЕЛИТ от крадливи бизнесмени. Пак обществото ни да си е потребителско.