Националната галерия ”Квадрат 500” вече е отворена

Новата Национална галерия "Квадрат 500" беше официално открита. Близо 2000 произведения са разположени в общо 28 зали на четири етажа.

Обратно в новината

Коментари - Националната галерия ”Квадрат 500” вече е отворена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е наистина чудесна придобивка за всички българи жадни за красивото, а всичко останало е критика както тази на Тотьо Чушката по Чудомир.

Колко елементарни хорица герберокомунисти тук ! Господи слез и си пребери вересиите !

Дир-а ме изпрати преждевременно.Така се цензурира-не много сполучливо.АЗ ЩЕ ПРОДЪЛЖА СЛЕД МАЛКО!

КОЛКО МАЛКО КОМЕНТАРИ?!Разбити сърца и мъка.ПЪЛЕН ПОТРЕС.АНТИБОРИСОВЦИТЕ РИЯТ И СЪБОТИРАТ,НО НАПУК ВСЕ ПАК ХУБАВИТЕ НЕЩА СЕ СЛУЧВАТ.В името на Путиновата заповед Борисов и Герб да бъдат изгонени от властта какво ужасно падение достигнаха предателите и продажниците на България.За такова значимо събитие-придобивка,неусъществена в продължениена 20 години се изговориха маса гадости от малките човечета-МИНИ"КОВЧЕТА" И ВСЯ АСТАЛНАЯ СВОЛАЧ.Малки човечета,но щедро компенсирани от дявола с унищожителната сила на всичко СТОЙНОСТНО И КРАСИВО.Гепили се те/кат няма друго к,во/да критикуват ИМЕТО на музея и един самоназовал се "грамотен гражданин"дори се зарича,че САМО ЗАРАДИ ИМЕТО няма да влезе ТАМ.Този "ГРАМОТНИК" еповече от показателен пример за това как промитите пмозъци си подреждат приоритетите и ценностите.Аз и НЕМАЛКАТА ЧАСТ ПЪЛНОЦЕННИ,ДУХОВНО ОРИЕНТИРАНИ БЪЛГАРИ по-скоро ще преминем през ЛАЙНАТА,НО ЩЕ ПОСЕТИМ И ЩЕ СЕ НАСЛАДИМ НА ИЗКУСТВОТО И НОВИЯ НИ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА.На "много грамотните"казвам,че тези места се посещават за да се възхищаваш на изкуство и творчество.Празноглавците,новобогаташи,селяните,които си носят и селото със себе си не знаят що е то келтерна ценност искат да помнят само ИМЕТО,за да имитират информираност и квази интелект.На сметачите на ПЕЧАЛБАТА от "Квадрат 500" дори няма да си направя труда да им доказвам ПОСЛЕДВАЩИЯ, ПОЛЕЗНИЯ ЕФЕКТ ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ В ПЕРЕСПЕКТИВА, защото те видно НЯМАТ МИСЛОВЕН КАПАЦИТЕТ ЗА ТАКИВА ФАКТИ.Поради тези причини,по-горе нищожества могат само да ПЛЮЯТ И СКВЕРНЯТ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ГРАДЯТ.Те дори не разбраха,че само с плюнки тези грандиозни придобивки не изчезват,оценяват се подобаващо и ЧРЕЗ ТЯХ БОРИСОВ ЩЕ БЪДЕ ПОМНЕН И БЛАГОСЛАВЯН.Един ГОЛЯМ ПЛЮВАЛНИК,ОТЯВЛЕН КРИТИКАР НА БОРИСОВ

Една Тиква: Хайде, да ви е честито! Днес половин квадрат за полупроводници, утре - цял, за цели проводници!

Отново "ден на лентичката"! Какъв идиот трябва да си и в това да виждаш "ролята" на премиера? Жалък смешник, това е Тиквата! А народа става все по-беден!

Честито на всички българи ! Светлина в духовния ни свят и в сивото ежедневие. Браво за всички, които са допринесли това да се случи.

Абе я си заври тази "красота" отзад в ....г*за!!

а защо не обещаеш на народа по/добър живот,ами хората умират с ниските пенсии в мизерия,а храните по/обилно чернилките и джихадистите,дайте по 6 000 евро мин пенсии на човек,а не мизерия....

е, чак пък бюст... от кръста до коленете и в гръб!от едната страна бойковият, от другата страна рашидовият - съединани с арка с надпис "изпълнени обещания" или "ето тук приемаме благодарности"...

Кой ли болен мозък е измислил името на галерията -"Квадрат 500" ??? Освен с мутрата мин.редседател сега и с това име ще станем за смях пред целия свят .

Името нарочно е тъпо, за да се прекръсти един ден на квадратната Тиква!

Как сме живели досега без ББ ???

"Построих" "Обещах" "Направих" "Дадох" - Буда наистина е започнал да се мисли за Бог.

Боко в Космоса!!!

Все едно виждам Светлин Русев с бай Тошо ... Ще повърна !Сякаш 25 години просто не са минали,все същите мутри ...

За това всички българи гласуват за него и никога ГЕРБ не е губил избори.Факт. За това и БСП квичи на умряло и никога не е печелил избори. Факт. ДЕЛА ТЪРЯБВАТ, А НЕ ПОЗИТАНОВСКИ ЛЪЖИ. САМО БОРИСОВ ЗНАЕ КАК!

гледай само докато се кланяш на вожда някой да не те изненада отзад. Едвали ще минеш на другия бряг, ама срама е голям

Като се покланяш на бате ти Бойко , той пред теб ли е , или зад теб?

Колко ти плащат бе, трол? Само малоумници и цигани гласуват за Боко и то срещу дребни суми

Ох, тоя пак почна......Боко бащицата.

Този новоизлюпен културтрегер Боко тиквата, пак говори така, че все едно всичко е направил с негови пари!

На шофьорите магистрали, на спортистите зала Арена, на изкуството музеи, на земеделците субсидии. Браво на Борисов на всеки българин даде по нещо. Само на руските тролве не се сещам какво дава Борисов??? Аааа, сетих се, но ще ме цензурират ако го напиша!

недей бе човек! брадавици ти излязоха на езика да ближеш задника на Тиквата. Пари се изкарват, ама достойнство не можеш да си купиш.

Я виж как знаеш за брадавиците!

... а на българите обеща България, пък то Мангалия.......

Ако кажеш и българчета да ти направи...Няма угодия на 15/15...Сега и срещу галерията се разврякаха...Очаквам някой да се възмути,че тя не става за ядене

РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ СЕ ПОБЪРКАХА ОТ ЗАВИСТ И ЗЛОБА.

Тъпак! Излиза че всички 74% са "руски тролове" защото те не гласуваха за простака Боко тиквата!

ген. Бойко Борисов е изпълнил всяко свое обещание! Трябва да се радваме, че такъв човек държи съдбините на държавата в ръцете си, а не да го плюем!

Иронията ти е повече от разбираема, пич !

Лилето, както върви стройна, скоро кантарът ще удари 500 и ще е с равни съседни страни, а тя е една съвременна Мадоната с магистралата

Тука много чукши писатели в този форум...Явно чукш от изкуство не разбира, ама се изказва......

Най-вероятно е неговият отличен красив автопортрет.

Имаме 5-тоъгълния 7моник , защо да нямаме и 500-ъгълния квадратоник.

Имаше двойки по математика, нали?

Е прочети статията и ще разбереш, там си пише!!!!

Защото е обезличаващо. Затова. Изобщо нямаше нужда от име - просто НХГ, но ако се казваше Вл.Димитров-Майстора, например, младите хора щяха поне едно име на български художник да научат. А пък сега - кръгла нула.

БРАВО!!!СТРАХОТНО!!!ПОЗДРАВЛЕНИЯ!! За този проект само това може да се напише и стига сте плюли,че е много грозно.......

Е, няма начин да няма твои рисунки, о Богоподобни ! Надявам се полупияният творец, твой слуга и министър, да им е отредил най-видно място ! Съжаляваме само дето Бакърджиев взриви мавзолея иначе той щеше да твоят достоен и вечен дом, някога ! А, ГД щяхме да погребем в градинката отзад !

дали и по тази магистрала пиян кара

едикойси, грозно е това което си написал. Грозно и просташко, точно като тъп комунист....

Нещо да съм излъгал или преувеличил ?? Е не съм свикнал да се кланям и венцеславя и затова и комунистите, преди години, не ме обичаха ! Много съм видял в живота си, пич и ми е писнало от популисти !

Квадрат 500- "ЛЕК" намек за 500 годишното "ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ".

Всичко хубаво, ама откъде го измислихте това тъпо име квадрат 500? Защо не "Квадрат 400" или "Триъгълник 300". Можеше и "Паралелепипед 200".

ЧЕ КВО МУ Е НА БОЙКО ТА ДА Е В ЛОШО НАСТРОЕНИЕ ? - РОБИТЕ БАЧКАТ , РОЗОВОТО МАСЛО СЕ ПРОДАВА ДОБРЕ ... .. ЩО ДА НЕ СТАНЕ ХУДОЖНИК :))???

ЩЕ ГО ТРИЙНАТ - А РОЗОВОТО МАСЛО НЯМА:)

Влюбена съм в Него. Хем е красив, хем шегаджия, с високо чувство за хумор и интелект. Малко са такива мъже в Българи.

госпожо, чалга културата е опасна за вашата култура

Майтап.

"Казах на Вежди - в новото крило само мои картини и на нови автори", пошегува се Бойко Борисов. Напълно подкрепям другаря ..., опс, пардон, г-н Борисов!

и не само, д-р на науките, г-н, др., инж., ген., пожарникар, тиква, мутра, рапон, охранител и всичко това, в една личност, при това всестранно развита.

тиквата е велик водач, визионер, държавен ръководител от най-висок интергалактически ранг, мутра олимпиец. до каквото се докосне, го превръща в злато и платина. няма област, в която мутрата да не е компетентен, само сектор, в който рапона не е наврял гагата си, не е прокопсал. то бива популизъм, тъпоумие, ленторезане, асфалтиране 2-3 цедка, но тоя вече се излага, а пиарите му са само камъни някъде да чукат по кариерите, от които доставят некачествени заготовки за неговите магистрали, които той лично копа, финансира, надзирава и мониторира с ръка в джоба.

разбира се "произведенията" на Б.Б -:)

ДА ГОВОРЯ СЪС ИНДИАНЦИТЕ ОТ РЕЗЕРВЕЙШЪНА КРАЙ ДЕТРОЙТА ДА БЛЪСНЕМ ЕДНА СТАТУЙКА НА ВИНЕТУ В МУЗЕЙЧЕТО .... ... ????

остави Лувъра на Франция или ти не си българин? "Отново без присъствието на държавници мина традиционният Възпоменателен митинг-заря и проверка по случай 139 години от слизането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг снощи. " И ли ти такива като Ботев и Левски си забравил какви са, за да ти е по лек слугинажа?

команда само си играят на откривания. Днес до обяд едно, следобяд друго. Чудя се тези хора работа нямат ли или сме цъфнали и завързали. А за дебелашкия хумор "ала Тато" въобще не ви се говори. Тогава поне хората имаха работа, а сега............

Кръстете си я Полуходожествена галерия - 500 квадрата.

Проблема не е в това, че се шегува дебелашки, проблема е, че въобще не се шегува, а си вярва. Когато го номинираха за футболист на годината беше започнал да обяснява, че не е по лош играч от националите. По времето на Дянков се похвали, че докато премиерствал станал отличен финансист. След срещата си Путин се похвали, че бил "по-итнелитентен" и не по слаб шахматист от Топалов. Сигурно и от клоуните в цирка е по-добър...клоун. "Папа Франсис" и "Джим Кери" също са му под нивото. Самоук нереализиран клоун за премиер. Този не се шегува и точно това е смешното.

Какво е направил Боковеца? Събра два музея, при това идеята витаеше повече от 20 години. Събраха се таксите на галерията за чжуждестранно изкуство и художествената и билета стана 10 лева. Ми, няма лошо. Само не знам, след тези млади "специалисти", които министерството е спуснало да "описват", ще остане ли нещо за излагане.

галерия ...безплатна,тука скубят народа.

lu4ka

... и го доят, и го стрижат.

Българинът иска всичко да му е безплатно. Ама в същото време крие данъци. Един влязъл в Лувъра за 4,5 Е. За тази цена сигурно е видял две зали и половина. Цени на някои музеи: Шьонбрун Виена -16,50 Е Ермитаж-Санкт Петербург - 10 Е Прадо-Мадрид - 17 Е Топкапъ-Истанбул - 20 Е

Гошко, сравни заплатите на хората в тези държави които си изброил с нашите! Не ме карай да ти казвам че си момче на Б.....о:)

Човекът, обичащ изкуството никога няма да постави въпроса за цената на билета. Все пак няма да влизате всеки ден в тези зали, за да ги разглеждате.

Туристите са от цял свят- бедни и богати...Това да не са ви краставици и домати, или салами !?

В Лувъра цените варират в зависимост от това, кои зали искаш да разгледаш. Входният билет е около 15 евро средна цена.

Забравих да кажа, че цените започват от 12 евро.

Съгласна съм за цените, ама да беше написал срещу тях и заплатите които получават в съответната страна. Аз от тук изброените не знам да има такава с средна заплата от 250 - 300 евро или пенсия от 70-80 евро

lu4ka

Британски музей и Британска художествена галерия - безплатни.

Бях изпратил предложение до Министерството на културата името да бъде "Национален музеен комплекс "България" - съкратено НМК "България". Не твърдя, че е най-доброто, но е несравнимо по-уместно от тъпото "Квадрат 500".

След НГКВ 500 сега трябва да мислим за построяването на една ГАЛЕРА 1000 където да бъдат бъдат монтирани комунисти за греблата /и МАЯ с тъпана/ ТА ДА СЕ НАУЧАТ ДА ГРЕБАТ и то в правилна посока!:)))

Извинете, господа, но що за име е това? Къде по света има такова абсурдно име на галерия? Звучи като име на военно поделение. Само заради това не бих влязла.

Браво!Крадем на "Квадрат"от всичко.

Коя умна глава,измисли това име на националната Галерия,''КВАДРАТ 500'' Това може само да измисли един Алкохолик като Вежди Рашидов,по народност Турчин ли е този Рашидов или???

За мен ще си остане с названието Национална галерия.Не приемам това "квадрат 500", не ми допада, не ми звучи по никакъв начин.