Гълъб Донев: Въпросът е може ли този ВСС с изтекъл мандат да излъчи нов главен прокурор

Властта има смисъл, когато е в интерес на българските граждани, заяви служебният премиер в Деня на отворени врати на МС

Обратно в новината

Коментари - Гълъб Донев: Въпросът е може ли този ВСС с изтекъл мандат да излъчи нов главен прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как може един обикновен, ошмулен Гълъб да говори по-професионално и разумно от цялата плеяда некадърници, които години наред драпат за парламента, но не могат да съставят правителство?! Че махнем гешо, па че сложим пешо... чи и по-убав и ни е политически верен... Първо трябва да си свършат работата и да шзберат легитимен Висш съдебен съвет. После трябва да изчистят процедурите, ако смятат за необходимо. След това трябва истински дебат кои да бъдат смислените кандидати за главен прокурор след Гешев. Стъпка посредна - административното отстраняване на Гешев. И после засилена борба с престъпността. Защото иначе - за какъв праз е цялата процедура преди това?

Абе, ЗАЩО ..в един момент ВСИЧКИТЕ ги е СТРАХ от ГЕШЕВ и искат да го СМЕНЯТ ??? Това, е Въпроса...или... ИМА,.. за КАКВО да се НАСИРАТ от Страх ?? "НЕТЪРПЕЛИВ" съм,.. в Понеделник като се Върне ГЕШЕВ ....КАК , ще Реагира , Какво Носи в "папките" от Америка, Как са го Инструктирали и Какви ще са му действията??;) Ще е ...Чалга Дискотека ..Отивам за Пуканки!!;)

Овъртели сме се в тази държава като идиоти!!!!!

Татяна Дончева: Гешев трябва сам да подаде оставка 13.05.2023 Татяна Дончева: Гешев трябва сам да подаде оставка Татяна Дончева: Иван Гешев става неприемлив БГНЕС „Иван Гешев става неприемлив, защото, той един вид е лакмус за възможността да установят ГЕРБ и ПП едни колаборационни отношения, които да доведат до по-лесно партниране в правителството“. Това заяви лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в предаването „Тази събота“ по bTV. „По-добре Гешев сам да подаде оставка, отколкото да се влиза в грозни процедури“, допълни тя. По думите й искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев от ГЕРБ и ДСП не е катарзис или просветление, а зацикляне в политическия живот. „Да не бързаме да се радваме, защото да се иска оставката на главния прокурор от министъра на правителството не е проблем. Надежда Йорданова го направи, но нямаше доказателства“, припомня тя. По думите й било важно пред кой висш съвет ще се разглежда оставката. В момента сме в стар съдебен съвет. Според нея дори сега членовете на ВСС от ГЕРБ да подкрепят оставката му, се отварял и друг въпрос- кой ще го замести. Според нея има група във ВСС под пълен политически контрол, в която е и заместника на Гешев. „Това действие има не толкова юридическо значение, колкото да се втълпи на Гешев, че е сам, да му предложат нещо, което той бил приел, за да не се обсъжда въпроса“, посочи тя. По думите й Гешев трябва да подаде оставка, а не да бъде отстранен. „Аз не приемам Иван Гешев, като главен прокурор, защото е неправилно назначение на човек готвен за милиционер на един пост, който изисква изключително магистратски качества. Второ – като юрист е доста подсредствен. Трето, защото има екшън геройова нагласа и поведение, което е несъвместимо с поста на главен прокурор. Четвърто, защото неговите селекционери бяха кръгът на Пеевски, ГЕРБ, кръгът на „Библиотекарите“, категорична бе Дончева. По думите й Сарафов бил‚ „същата история“, като Гешев и било нормално, че се обърнал срещу него. Според нея другият кандидат за място на главен прокурор е Ясен Тодоров. По думите й Гешев няма да има ползва да отвърне на удара с арести – щяло да стане това, което стана с Бойко Борисов. „Мария Габриел зависи от кефа на Бойко Борисов. Той с искането на оставка на главния прокурор иска да примами ПП-ДБ. Той продължава да смята, че коалицията с БСП и ДПС не е добър ход“, заяви тя.

Никой не е искал ТОЙ да махне Гешев, а ВСС да обърне внимание и да разгледа БЕЗБРОЙНИТЕ нарушения и допи престъпления на прокурори при много престъпления и обнинения, на ползваните лъжесвидетели - сламени свидетели, на поръчковите й акции и бухалки за едни и мадъра й за други! Но ВСС и тези, които СЕГА искат бързо да го отстранят не само не обръщаха внимание, а то защитаваха ревностно! И сега му искат оставката за може би той-невинното му нарушение, което дори не е надлежно доказано! Тези дори и сега и за това лъжат - заявяват, че въпросният израелски експерт бил … НЕИЗВЕСТЕН?!? Ти и такива като теб наистина ли сте такива идиоти да купувате такива откровени лъжи и простотии! Да чуем този експерт, да чуем и Ясен Тодоров, който бил получил устното нареждане, да чуем и водещия разследването следовател Маринов… Да чуем и Гешев какво има да каже! Отново - дори и най-голевият престъпник със смъртна присъда има правото на думата! А тук говорим за главен прокурор, атакуван от същите, които го назначиха и оправдаваха безобразията му години наред, а сега искат да му затворят устата и да го скрият! Защото след като ги чуем със сигурност нещата няма да са същите и както сега ни ги представят!

До вчера всички вие бяхте готови да махнете гешев с всякакви полузаконни и напълно незаконни действия. Даже внасях те искания пред висшия съдебен съвет. Пък сега изведнъж всички почнахте да се дърпате и да се обяснявате ама какво ама защо ама той съдебния съвет конституцията закона на пешо на коча мадите и така нататък.

Какво е? Каво мислиш. Или просто си защитаваш Гешев?

Вие косвено защитавате гешев започвайки да си измисляте какви ли не пречки за да не бъде махнат сега. Колкото до жалкият трол инфо- платените му и пълни с лъжи и фалшификации и копи пейстове са известни на целия форум.

PEYTSCH

Какво искате ? Каквото и да стане, все недоволни. Искат оставката на гл.прокурор, а после ...ама защо толкова политически...

Кое пък ти не разбираш, бе! Иска се оставката ву - ОТ ГОДИНИ - но да бъде направена (поискана и ОБСЪДЕНА МНОГО ОБСТОЙНО) КАКТО ТРЯБВА!!! Тоест - да му се представят СЕРИОЗНИТЕ му нарушения и простъпки през годините (а не някаква измислена и неубедителна, и все още неизяснена, при която голяма вина имат и други!), и да се разбере цялата истина - а не да бъде покрит, както бе и назначен, претупано, по нечия команда! Кокто например на времето покриха и Филчев. Или онзи, шефът на КОНПИ, мисля Пацо Терасата. И да чуем и Гешев какво има да каже и ПОКАЖЕ!!!

Какъв въпрос, бе Гълъбе? Въпрос е ако двама идиоти са кръстили сина си Гълъб, то има ли начин той да не е идиот (носейки гените на двама идиоти). Твоето не е въпрос, а поредната простотия. Като ти е изтекло мандалото и пишката нямаш право да си вадиш. Толкоз! ЕБАТИДЕБИЛИТЕ!

Кьорави ли сте,че новото лице на позицията " гл. прокурор" е Б.Сарафов- това е врътката на Бонко от Владая... пардон от Банкя!Въпроса е дали Гешев ще извади данните за престъпна дейност на големите или ще предпочете да живее!

Това ми изглежда абсурдно! Но от друга страна в България досега непрекъснато ни сервират абсурди и невероятни простотии! Ако Гешев наистина реши да говори и вади “съсипващи компромати”, както се съобщава, то предполагам, че някои от тях ще са точно за заместника му Сарафов. Нещо повече - вероятно вече го е направил във Вашингтон.

Не знам доколко е достоверна информацията и че напоследък Сарафов е станал “доста близък” и с президентството, че се е срещал с един скандално известен съветник на Радев, който му обещал на Сарафов да го подкрепят за главен прокурор…

Само помислете върху следното (в което едва ли някой се съмнява, че е истина): “ Това научи Фрог нюз от дипломатишчески източници и такива в партньорски служби. Иван Гешев бил категоричен в разговори със свои близки съратници, че ще ОТГОВОРИ МОЩНО на всички, които искат неговото отстраняване. Някои от тях щели много да страдат, защото имал СЪСИПВАЩИ ГИ КОМПРОВАТИ!!!!!!…” Помислете какво точно означава, че ГЛАВЕН ПРОКУРОР на една държана ИМА, ДЪРЖИ … “СЪСИПНИЩИ КОМПРОМАТИ”!!! Какво говори това за самия гранен прокурор, но и за обкръжението му, за ПРОКУРАТУРАТА, за ОНЕЗИ, които са го ИЗБРАЛИ и за другите, които са го НАЗНАЧИЛИ, за ВСС, за СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, за ДЪРЖАВАТА!!! Главният прокурор на прокуратурата, която трябва да внася добре подготвени ОБНИНЕНИЯ държи СЪСИПВАЩИ КОВПРОВАТИ, с които заплашва, но само когато искат отстраняването му!!!

Гълъбе отлитай и се скрий някъде до края на живота си и не давай мнения!

Крум Зарков го каза много ясно и точно: “Проблемът с главния прокурор на България е СИСТЕМЕН и решението му е също СИСТЕМЕН!

По консервативни оценки на ЕК от България всяка година се крадат по 12 милиарда на година! Всяка година! Време е Гешев да даде обяснения къде (и как) се крадат тези огромни за България , известна и с огромната си корупция пари! Така че развръзката предстои!

Редовно правителство няма, защото радев е много доволен от едноличното си в момента управление последните две години Затова и пробутаните от него и възхвалявани от тебе правят всичко възможно само и само да няма правителство. Пък всички видяхме на орлов мост кой го праща маджо и кой си говори пред народното събрание на задната седалка. Чухме и кой всъщност организира всичките тия протести и кой дава парите за целия тоя хаос дето го направихте. На съвсем законен запис. Колкото до висшия съдебен съвет - ако висшия съдебен съвет е нелегитимен и няма правото да избира главен прокурор, то същия виж съдебен съвет няма и правото да освобождава главния прокурор.

И защо се иска оставката само на Гешев, а не например и на Сарафов и Ясен Тодоров? Те не знаят ли, че ако някой те накара са извършиш нарушение или престъпление, дори това да е твой началник, ти имаш правото да откажеш или … ДА ПОИСКАШ ПИСМЕНО НАРЕЖДАНЕ?!? Защо те са го изпълнили, при това не толкова Гешев, а те РЪГАХА и то безочливо! за атентата, и се опретоха.в лъжите си!

Кои сте тия вие дето искате да избирате виж съдебен съвет главен прокурор прокурор и съдии и така нататък???

И коя е Мария Габриел, която дори не е премиер или министър на правосъдието, или допи български депутат, за са иска оставката на главния прокурор? Сред като години напед кой ри не в държавата я искаше и ВСС бе сляп и глух! Впрочем Гешев при тази ситуация е длъжен да говори и даде обяснения и то пред целия народ и това предстои!

Показваш пълната си невъзможност да мислиш извън платените копи-пейстове. Мария габриел го казва като част от управленската програма или с други думи като едно от действията които тя ще предприеме ако има правителство и тя е премиер. Но пък не за първи път ти задръстваш форма с лъжите си и платените копи пейстове

Да не би на младини борисова да ти откраднал гаджето и още да не можеш да го прежалиш? Или ти е проблем, че твоя любим рашков е едно нищо? Не мога да намеря обяснение за патологичната ти омраза към герб и борисов и неистовата ти любов към рашков.

Простота истина е, че организираната престъпност във властта, във всички власти, тоест мафията блокира държавата и всички институции, защото престъпленията й повече не МОГАТ да бъдат отричани и крити! Затова нямаме редовно правителство и сме свидетели на атентати и срамни сценки и отвратителни непрекъснати лъжи и огромна корупция (и пране на пари)! И ВСС и главният прокурор, назначен формално точно от него са съществена маст от тази вафия, защото я обслужват!

В прокуратурата и при Гешев има много дела и разследвания за сериозни престъпления, държани “на трупчета” от много време! За много пари! За кражби, корупция, пране на папи, рекет,… И те касаят лица от политиката и управлението на държавата, организираната престъпност във властта, в различните власти, която като октопод е обгърнала и задушава държавата и държавността! И този октопод с всичките му пипала трябва да бъде унищожен, за да я има Бъргария! И Гешев трябва и веме е и длъжен, и принуден за да опита да се защити да изкара цялата истина не саво във Вашингтон и пред партньорски служби и държави, но и пред българския народ, ако Бългапия наистина ще става суверенна държава и се отстраняват заплахите срещу нейната сигурност и суверенитет! Става дума да десетки милиарди, откраднати от българския народ!

За пореден път тролчето ми обяснява как знае всичко какво става в държавата:))) На тоя смешник, дето извън копи пестовете показва и удивителна простотия и неспособност за самостоятелно мислене, му били докладвали от всички институции в България, доклади получавал от комисията магнитски, украинския и руския генерален щаб както и получава специален бюлетин от американските тайни служби. Разбира се, най-честния млад и красив комунистически следовател рашков е единствения честен човек в държавата, като всякакви приказки и снимки вестниците от 90 те години показващи рашков в компанията на мутри са само долни инсинуации:)))

Въпросът е: Дали изобщо ВСС е легитимен? След изтичането на « срокът им на годност» , нито едно решение и каквато и да е дейност, вкл. и заплащането им и облагите са противозаконни! Инспектората, този тумор, също! Всичко взето и като решения и като мангизи след изтичане на мандата им, да го връщат! Стига сме ги чешали и търпяли! Стига в този съвет ла има квоти от политически партии от парламнта, стига адвокоти и разни научни работници!!!!! Оставете ни сами да си избираме представляващите ни! И тоя зализан Донев, да не си отваря устата! До гуша ни дойдохте!

Същество дето дори не знае законите и конституцията на република България тръгнала да обяснява кой е легитимен и кой не.

В правото има нещо, което се нарича "здрав разум". Ясно е, че ако този ВСС може да предложи освобождаването на главният прокурор, то може да предложи и нов такъв. Противното логически би означавало да е във властта на ВСС с изтекъл мандат да нарушат конституционното устройство на България, оставяйки държавата без главен прокурор. Отделно, че формално президентът е този, който назначава и освобождава - пленумът на ВСС само "предлага". Ако ВСС с изтекъл мандат не може дори да предлага нещо, то какво правят там и за какво взимат заплати?!

Много е яко да гледаш,как всички се правят на луди,сякаш сме законова държава,а не пробита от корупция и предатели кочина.Достойните хора,дори не смеят, да припарят до блатото на власта.Толкова е говняно положението.

“ Гълъб Донев: Въпросът е може ли този ВСС с изтекъл мандат да излъчи нов главен прокурор” Отговорът е пределно ясен - категорично НЕ!!! Точно този ВСС НАЗНАЧИ Гешев в нарушение на всички правни и морални норми, на смисъла и сухо на Конституцията, макар и ФОРМАЛНО да представиха това НАЗНАЧЕНИЕ за ИЗБОР! Точно както !преди това НАЗНАЧИХА и Цацаров! И така разбиха прокуратурата и съдебната система! ИЗБОР РЕАЛНО НЯМАШЕ! Всички знаем КОЙ направи тези назначения - Пеевски и Борисов (и хора от квотата на БСП)! И отлична демонстрация за това КОЙ нарежда на ВСС и тези дълбоко зависими и компроментирани магистрати изпълняват е когато Лозан Панов показа съобщение на Борисов от телефона си, с което Мутрата го заплашва, и Цописов в спешно гасене на пожара хукна и влетя на съвещание на ВСС и започна да им се кара, да ги заплашва и поемана л, а тези марионетки му стояха и чинно слушаха вместо веднага да го изгонят! И сега някои много бързат да отстранят и скрият Гешев и да му затворят устата! И най-големият и долен престъпник и убиец има право да се защити, да каже каквото има! А тук става въпрос за главен прокурор, който и да е! Този ВСС НИЩО НЕ ПРАВИ КАКТО ТРЯБВА! Защото явно са силно зависими и корумпирани! Нито се назначава, нито се отстранява магистрат, осоцено главен прокурор, както тези го правят!!! Аз още от назначението на Гешев съм го критикувал, още при скандалното му НАЗНАМЕНИЯ - без друга кандидатура, без дъ се разгледат наистина кандидатурата ву, квалификациите му, работата му, фактът, че не е повдигал а е сключвал САМО споразумения с признати ОПГ източили вириарди от данъци! Все още се помни скандалното му назначение! От години оставката на Гешев бе искана - от протести, от президента, от , депутати и партии, от няколко правителства - министри на правосъдието, за голями и недопустими безобразия на прокуратурата! И сега тези изведнъж скорострелно искат да го отстранят и скрият за да му затворят устата, вкл. да много разследвания и дела на трупчета! Че ако Гешев устно е наредил на онази мижитурка Ясен Тодоров от ВСС (бивш председател на Етичната им комисия) да заведе “неизвестния”?!?! (Ама верно ли още им е неизвестен този прословут израелски експерт?!?), и това е толкова голямо нарушение, тогава защо Сарафов и Тодоров - шефът на Следствието и зам. на Гешев, и зам. шефът на следствието са го изпълнили, бе! И още колко пъти през годините са правени такива и МНОГО ПО-ГОЛЕМИ напушения и престъпления на всичките тия - които до вчера винаги са действари ДАЕДНО!!! Те бяха и едни от най-големите защитници на Гешев! Не Гешев - те се изтъпанчиха след фойерверка са лъжат това какъв сериозен атентат срещу Гешев бил!!! Гешев не само отдавна трябваше да бъде отстранен - той изобщо не трябваше да бъде назначен на този много важен и ключов за страната (а и за ЕС и партньорките служби) пост! Но не и преди да се разкрие цялата истина, вкл. за инсценировката на опит за убийството му!!! И не САМО за това, което използват за публичен мотив, а за много повече и много по-сериозни простъпки, безобразия, нарушения и престъпления, от дълго време, и извършвани и от ДРУГИ, вкл. Теди, които сега го атакуват!!!

Жалко копи пейстерче. Ако този всс не може да избира главен прокурор, то тогава не може и да маха главния прокурор.

А докога ще плащаме екскурзиите на тъпия милиционер?

Този гълъб ми бял,кухата лейка и лицемер!!! Колко свирачи го пазят в сграда с висок приоритет на сигурност!!!! И после що живеели в друга реалност тез ЛИЦЕМЕРИ....

Кога изтече мандата? Когато паднаха правителствата ли?

Ми като му е изтекъл мандата на всс може ли да свали главния прокурор за да избира нов главен

Прокуратурата, Съда, МВР, ДАНС са към ДПС. Това е геостратегическо решение, взето преди започването на "промените". Така че, от Сарая ще определят кой ще бъде, кога ще бъде и как ще стане. Никой друг не може да се меси, защото нито може, нито знае, нито е упълномощен!

“ “В САЩ Гешев трябвало да отговаря на РАЗТЪРСВАЩИ ПРИЗНАНИЯ НА ЧОВЕК ОТ НЕГОВИЯ КРЪГ (на главна прокуратура!) пред представители на партньорски служби. ТЕЗИ СВИДЕТЕЛСТВА БИЛИ ПОДКРЕПЕНИ ОТ МНОЖЕСТВО ФАКТИ, ДОКАЗАТЕЛСТВА и ДОКУМЕНТИ свързващи действия на главния прокурор, негови заместници и магистрати от неговия кръг, някои от които прочули се с прякори и корупционни своеволия.   Засега става ясно, че в контрадействията на обвинител №1 ще засегнат и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и негови съратници от годините на неговото управление. Споменават се разкрития по линия на ПРАНЕ НА ПАРИ, РЕКЕТ, УНИЩОЖАВАНЕ НА БИЗНЕСИ И ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ!!!!!

Лично от щатите ли ти докладваха? Или това е просто поредната ти платена лъжа?

ГЕРБ иска мафията да излъчи нов прокурор СЕГА, за да може да няма промяна следващите поне 5 години.

И гугутката се е загрижил за мат‘ряла, и той "В името и от името на народа" плаче на гроба му !!! А този така наречен „народ“, вече 33 години го обгрижват преди избори, а след това го оставят сам да се грижи за себе си !!!

"Унгария заплаши да блокира новия пакет от санкции на ЕС срещу Русия заради включването на най-голямата унгарска банка /ОТП/ в списъка" - https://www.bta.bg/bg/news/world/456144-ungariya-zaplashi-da-blokira-noviya-paket-ot-sanktsii-na-es-sreshtu-rusiya-zarad "Банка ДСК е собственост на унгарската Банка OTP" - от сайта на ДСК

Всички плюват по нашата Родина и българите! Какъв нихилизъм! Срам! Но България е цвете за мириса не, мечта за много хора!

Никой не плюва по Родината България. Плюват против Държавата България. Правиш ли разлика?

PEYTSCH

Утре е Ден на отворените врати в Европарламента в Страсбург. Но от 3-4 години не ни влече да се мъкнем там...

Мене ми е през дедовия!

Да си гледа бюджета тъпак

Цялата врява около правителство и Гешев е за да се покрие провала на управленията на Радев и ПП-ДБ. Агитпропа им е в услуга и дитирамби същото. А фактите: "Плащането на пенсии е свило разполагаемия фискален резерв до 200 млн. лева" - https://news.bg/finance/plashtaneto-na-pensii-e-svilo-razpolagaemiya-fiskalen-rezerv-do-200-mln-leva.html Около 1.5 милиарда са нужни за пенсиите за юни, ама ги нема. Стигнахме ги американците - те искат вдигане на тавана за дълг, ние също. От америчките и българските комунета друго не чакайте. Лява вълна...- ду@е да ви е яко.

ПП и Радев нямат нищо общо.. Жалко че не си разбрал че от 1.5г управлява Агента на Путин - Радев

"Според Гълъб Донев властта има смисъл, когато е в интерес на българските граждани. " Айдеее и този "В името и от името на народа" .... абе този народ вече 30 години го обгрижвате преди избори, а след това ...

Създаването на правителство означава поредни кражби и задлъжняване с десетки милиарди. Това, от което имаме нужда е яко рязане на разходи, особено капиталови и към бюджетни фирми, т.е. тези които си получават поръчките от бюджета. Това може да се случи само при липса на бюджет. Гласуват ли бюджет, кражбите продължават.

Другарки и другари, не слагайте каруцата преди коня! И не бързайте да отписвате Чичо Геш...

Всичко може. От 2020, никой не бръсне конституцията.

От 1944г.

... че и преди това.

е, то си е ясно, че за провала на правителствата на радев и двойните цени е виновен персонално гешев! сменяте го, и всичко е както трябва! впрочем главния прокурор има мандат определен от закона, ама това мунчовците не ги притеснява! те прекратиха незаконно и мандата на централната избирателна комисия и радев си я назначи по негов тертип!

Евро атлантическата кочина Булгаристан, отдавна е с изтекъл мандат на годност !!!

Кочина е ок, ама зо слагаш Евро атлантическа? Нито ЕС нито САЩ са кочина

Защото именно ТЕ са причината хубавата ни страна да се превърне в КОЧИНА !!!

Париж. Лондон. Рим. Берлин. Кочини от пакистански престъпници. балкански мангали, и гей прайдове за да не си личи насраното

Стига се излага като хвалиш тая куха лейка Гаргамел.

Цялата сага около Гешев е базирана на ДУМИТЕ на Ясен Тодоров и на НЕГОВИТЕ ТВЪРДЕНИЯ за действията на Гешев. Аз на ДУМИ не вярвам. В думите винаги има заложена много пропаганда. Пропаганда има и в тази статия на ЛЕКС. Ясен Тодоров го няма. Коректен в тази ситуация изглежда Сарафов. Другото е много, много пропаганда. Ясен Тодоров да докаже думите си за действията на Гешев. Самото определение „преврат“ е диагноза. А за министеро на Радев - Този ВСС може да направи всичко защото е редовен до избора на нов. Напъните на Радев да се "покачи" над КС са трагикомични.

Ние сме оазис в пустинята, мизерията е далечен спомен! Заможни и щастливи хора сме! Скоро всички ще искат да са в България!

Говорителя на прокуратурата бил 12 години командирован в София Щастлив човек

Тия дето 99% от времето им беше да обясняват как искат да сменят главния прокурор, сега започнаха да измислят 1001 причини защо не може ли да го сменят.

ВСС да излезе с плакат "не ни е страх" Ще подмени продукта с друг