Гълъб Донев: Няма опасност да изпаднем в дългова криза

Не стои на дневен ред оставката на министъра на финансите Росица Велкова, каза служебният премиер

Обратно в новината

Коментари - Гълъб Донев: Няма опасност да изпаднем в дългова криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докладът на МФ беше абсолютно точен. След това негодниците рипнаха върху министърката и я принудиха да се отрече от истината.

Малоумник!

България всеки момент е пред ФАЛИТ! ТЕ самите го казаха ачик-ачик, а после се отметнаха от думите си. Идва нещо страшно - дори и Доналд Тръмп го каза, а на него може да му се вярва, щото е стар и опитен бизнесмен. Кризата от 1929 и 2008-2009 ще изглеждат като самодейна читалищна вечеринка... Теглете си парите от банките и ги крийте по дюшеци и юргани!!!

За тебе може и да няма. Дето за тези години натрупахте запаси. А народа да плаща! Смешник!!!!

... защото сме!

Оправен ли съм, или има още да чакам?

“ Гълъб Донев: Няма опасност да изпаднем в дългова криза” Радев и правителството му трябва да спрат да всяват целенасочено страх и паника сред хората - като Борисов - с лъжи и манипулации, които после да са принудени от фактите да опровергават! Защото е пределно ясно чии и какви интереси стоят зад това! Ситуацията е достатъчно сложна, за да нариват непрекъснато бензин в отъня! И да се стегнат и да започнат да събират данъците от “едрия бизнес” както трябва, да противодействат на крадците, мошениците и на корупцията! Въпреки Гешев и шайката ву - както прави министър Демерджиев! Едно наистина учудващо добро попадение на този иначе посредствен кабинет!

Като не е оставката на финансовия министър да е вашата

А тъй Гълъбе, тъй та искам кат сокол. Та нии сме най-стабилни и най-добре бре. Я вижте хамериканците банки как залитат да фалират, ами то швейцарските и те тъй. Викайте инвеститорите щото нии сме острова на финансовата стабилност. То и икономиката ни пращи направо.

Не знам тия като тоя на Марс ли живеят или се правят на луди....да ходи по кофите да види колко хора ровят или се греят в мола

2/3 от населението не може вече да си купува лекарствата...

да не се бъркаш с Калифорния, Скид Роу, или Портланд. А пък за извънземните питай пентагона, те са гивидяли. След ковид и украйна сигурно се нядяват извънземните да ги спасят.

Сан Франциско също, който не е виждал кочина да гледа.

Путин е признат за престъпник от международния съд ! Признат е за виновен за престъпления срещу човечеството ! Това означава , че никоя цивилизована страна вече няма да си има работа с него и никой от световните лидери няма да се среща и разговаря с него защото е престъпник ! Това означава , че международните функции на пyтин като президент са изчезнали ! Един от най- важните резултати от признаването на пyтин за престъпник , е че вече никой няма да води преговори с него ! Това е недвусмислен сигнал към нашите проруски сили в управлението на страната ни ! Голяма победа над злото !

Или директно за Бахмутя. Така или иначе ще си на Източният фронт да бориш "злото" и да правиш пари на Нюланд и военният комплекс на САЩ.

най-добрия премиер досега. Трябва да остане поне до 2024. Докато дойде Тръмп и спре войната.

Как ще я спре като гръмне путя ?

Е как да добута 2024 като държавата ще фалира,нещо май не си разбрал,бюджета е издънен , а кредити вече може и да не ни дадат

видя се кой фалира SVB, и целия им IT сектор е назад. Сега са в паника и търсят да отклонят вниманието.

САЩ е най-голямата икономика в света, докато това е факт разните копейки и рубладжии само могат да подсмърчат и гледат, а пък американците си вкючват печатницата и си решават проблема

Той гълъбарника не замаза след нея, а замаза след изказването на Иван Костов, че това е безотговорно твърдение. Старите политици поне имаха речници и ценз да се изкажат компетентно. Днешните са лесно заменими чиновници.

е тъп военен!

ЗКПЧ е. В биографията му липсва какво е правил от 1990 до 2002 година. Завършил е политически профил преди 1989г в ВНВВУ. Цял живот е бил на държавна заплата

33 години само бкп/дс лумпени управляват България.

Бойко чекмаджето, киро тъпото, асен харвърда, корнелия техноимпекса, румен пилота и цецо фискултурника. Това е управленчкия елит с бизнес елита не ми се започва Костя Копейката и Ахмет турчина ги забравих

А най ме кефи Ганьо като не му пука дали държавата ще фалира, той си мисли че като няма пари той и по-зле няма накъде, ама като изчезне и тоалетната хартия от магазините плюс 10 долара заплата ще придобие физиономията на предишния финансов министър

Нема нема, начи има

Няма страшно, Мунчо ще размаха юмрука, после бабите ще врътнат едно хоро и нещата ще се оправят,какво сте се впрегнали толкова

Муни да се качи на самальота, да врътне едно кръгче и да направи пируети и кобрата на Погачов, само от билетите за предствалението ще вържеме пенсиите за месец

ЗКПЧ-то на Гълъбарника излезнал да маже върху Р.Велкова. Че ние вече сме в дългова спирала. Дупката в бюджета е 10-13 млрд. и ми интересно как ще я пълните? Може би с гълъбови курешки.

След приемането на еврото!!! Никой не гарантира,че няма да стане така! Имайки предвид колко ни лъжете,как да повярвам и на тази лъжа! Махнете западнопропадналата политика от тук!И оставете някой истински българин да управлява българи,не пе.али на които САЩ им звънка по телефони и готово от утре хляба 3лв.Абсолютни лъжи търговците ма производителите,НЕ ШЕФОВЕТЕ,КОИТО СА ОТ АВСТРИЯ И ГЕРМАНИЯ ОПРЕДЕЛЯТ ЦЕНИТЕ ТУК!!!

Щом толкова ни успокояват, значи нещата са мама си джейс. Още оръжия пращайте на клоуна. В сащ ще ви отбележат, ако изобщо знаят кои сте. Предатели. Съд за вас.

Тя икономиката в момента се крепи на оръжейните заводи, които работят на 100% и износа им, ама ти като си тъп как да го разбереш

И Държавния съвет при Живков обясняваше по подобен начин слуховете за повишение на цените.

То всички така казват и после гледай какво става

Някой има ли обяснение защо назначават такива безлични индивиди на най-високи държавни постове? Та това е човек, който не смее да изкаже собствена мисъл от страх да не разсърди "БОСА"! Е, това при условие, че има собствени разбирания и мисли...

Неполиткоректната, но научна истина е, че интелектът е генетично обусловен и ако няма утежняващи обстоятелства в развитието, то с много учене, зор и пот, наследственото IQ може да се вдигне с максимум два пункта. Та, при условие, че родителите му на тоя гугут са му измислили името Гълъб, единственият шанс да не е потомствено глуповат е ако е бил осиновен.

Напротив. Има опасност от дългова криза.Радев и това служ. правителство са носители на лоши неща за България и вредители.Практиката това показва.

ПРИ КИРЧО И КОКОРЧО ВСИЧКИ ЩЕ ВЗИМАТЕ МИЛИОНИ ЗАПЛАТА, КАКТО ПРИ ЖАН!

Що, бре? През 96-та не всички взимаха милионни заплати. Помня, че доста не взимаха никакви.

Бухал Бонев, значи нема грешка. Не човек а пешка...

И пак САНКЦИИ... И "спазването" им от хиените на Европа: Putins Gurken: Billiges Gemüse aus Russland in Warschau Wegen des Ukraine-Kriegs gelten zahlreiche EU-Sanktionen. Auf polnischen Märkten ist nun billiges russisches Gemüse aufgetaucht. Was hat es damit auf sich? José-Luis Amsler , Carola Tunk 16.03.2023 | aktualisiert am 16.03.2023 - 18:10 Uhr В гуглето putins gurken... И четете...

Ееее връщайте ДДС на кръчмарите. Ковид вече 2 години няма..... какво ги глезите? Всички други опъват кайша......само кръчмарите бенгеби

На лъжата крилата са къси ...

Днес излизат данни, че 1,15 млн души в БГ в работоспособна възраст не работят - https://glasove.com/ikonomika/nad-1147-mln-balgari-ne-iskat-da-rabotyat Това от държавния, подопечен ти НСИ. Официалната безработица е 4,8 %, но реалната е 46 %. От останалите 3 + млн работоспособни българи над 400 000 не произвеждат продукт с добавена стойност, те са на държавна хранилка и само блажат. Сиреч 2,6 млн българи са натоварени да издържат останалите 4 млн безработни, деца, пенсионери, държавни служители. 1 работещ в частния сектор трябва да плаща за 2-ма души. И тук идва въпросът към теб - по кои учебници по математика, финанси и икономика си учил като малък.

Официалната безработица не отчита трайно безработните. И тя, като БВПто, е пълна шашма и тези два показателя е най-добре изобщо да се игнорират.

Напротив! БВП, безработицата не трябва да се игнорират! Те носят полезна информация колко всъщност лъже властта, а това е важно.

Заети - безработни = зомбита Заетите не растат, но безработицата намалява, да не кажем, че е отрицателна, тъй като бизнеса твърди, че няма кадри, значи зомбитата се увеличават. Това е индикатор за прегряваща инфлационна икономика. Зомби икономика.

Това носи информация за някого, който тепърва проучва колко лъже властта. От моя гледна точка, властта освен да лъже, друго не прави, а в каква степен е въпрос на семантика. Навремето имаше една мярка към МТСП за трайно безработни, неактивни и т.н. по която участвах. Властта от една страна лъже, ама от друга страна самата тя не е наясно с много обстоятелства, та не е въпрос само на злонамереност, ами и на откровена некомпетентност.

Официално сивият сектор в българската икономика е около 30% от цялата икономическа дейност. Така че реално безработните са много по-малко от числата, които цитираш.

Американски банки фалират, а ние изпадане в дългова криза. Пак сбъркахме в избора на приятели май

Цял свят разбра що за стока са Борисов и Гешев, само простото българско анадолско племе не ще да вдене! До къде се докарахме САЩ и УК да ни вадят кирливите ризи.. Прост народ, слаба държава.

Не го четох цялото, защото наистина трябва да огранича времето за дир-а и въобще комп-а, че пак става светло, денят дълъг и аз съответно го закъсвам с очите, плюс всимчки други простотии, които стандартно си ми висят на главата. :( От една страна, ако излезе и каже, че банките ще се гътнат до една, естествено, че ще настане паника и тогава наистина ще се гътнат. От друга страна, аз лично предпочитам да знам истината, колкото и да е неприятна (да, ама трябва да бъде поднесена по правилния начин - ъхъ, немъ угодия :) ) Министър Велкова я познавам отнякъде и без да съм следила детайлно изявите й имам сравнително високо мнение за нея като професионалист. Много е възможно да я познавам от УНСС, защото аз самата имам някоя и друга хартишка оттам, по точно едната ми хартишка от УНСС, меко казано, има много общо със специалност "Финанси", но без бой си признавам, че дипломата ми кънти на кухо (не е купена - колко по-добре щеше да бъде просто да си я бях купила, а не да си губя времето и да си бода очите да уча за изпити, като крайна сметка абсолютно нищо от ученото тогава не помня, не само не сега, но и тогава - 10 минути след като съм взела поредния изпит по финанси вече не помня и името на дисциплината, защото явно за мен дори и това е излишна информация :) :)) Не съм й гледала СV-то - какво, кога, къде, как е учила и най-вече работила, но със сигурност не е калинка! Тове, коеот вероятно и на нея липсва, както и доста от управниците ни, е опит в реалната икономика. Още Бойко навремето беше хванал този проблем - ако не бъркам, ставаше въпрос за Станишев, но проблемът е доста масов. Трябва да го включат сред изискванията за заемане на длъжността държавните служители да имат (скорошен или поне някакъв) опит и в реалната икономика, а не десетилетия наред да са се угоявали по кабинети и това да им е цялата професионална кариера.

То и Кирчо и Кокорчо дуднеха, че са се преборили с корупцията, а накрая излязоха егати измамниците. Само дебилите вярват на политик.

Тоя Гугуът като каже нещо и започвам силно да му вярвам...

Само в БГ изплащат тлъсти академишки ренти.

нема да има дългова криза понеже никой не ни дава вече

Министър Велкова изпълни политическа поръчка на ГЕРБ? Може би,защото четири години е зам.министър на Финансите(от септември 2017г. до април 2021г.) в кабинета на Борисов?

Спомням си лятото на 2014 едни изключително кресливи простести из София срещу взимането на заем от 1млрд за обслужване на преди изтеглени кредити. Сега правителството прави по 7-800млн дълг на месец пакостния популизъм ще се завърне в парламента след 02.04, когато първат им работа, най-вероятно ще е да си гласуват едни милиардни траншове към лобостките и клиентелни кръгове. Така че спиралата си ни е в кърпа възрана. Само се отлага с няколко месеца. После парламентът ще се саморазпусне и за всичко ще се окаже виновно служебното правителство и особено президента. Тази схема се играе вече две години на тотално бандитски грабеж през заграбена политическа система и дезертирана държава.

https://t.me/sheyhtamir1974/39444 От Америка, през Швейцария, та у нас…

Засега може и да няма, но тази сутрин в САЩ са блокирани дебитните карти на хората.

За кой няма опасност от народа- за тези, които останаха тук, или за тези, които напуснаха завинаги страната? Вас- лъжливите управници, не искам и да ви мисля.

и той си замина Внезапно - само на 60, геноцида на Пфайзер си ПроДължава!

Взеха парите на Славчо за предизборно клипче. Малко се насраха. Ама в мола кой ще пита....

Докато Мутрата и Каскета са на свобода, ще продължим да тънем в корупция и мизерия

Да се връща Черепа и да почваме да търкаме талончета и да забогатяваме, Къро МВР министър, Бобоко министър на екологията и ще дръпнеме яко... аааа и Дамаджан главен прокурор забравих

Дай дефиниция за "свръхпечалба". Практиката е показала, че единствената ефективна мярка за намаляване на цените е развиването на добра конкурентна цена за бизнеса. Всичко друго е "пунта-мара"

SU-152

Искам да Ви успокоя - всички български банки са стабилни! Питанка за 100 лева: А'й с'я нАмерете поне една българска банка?!

Веднага ти изроявам три - банката на Цеко, банката на Петя и банката на Цветелинка.

SU-152

Сам го написа,на Цеко Пеко и Меко,но НЕ и БЪЛГАРСКИ..................

SU-152

Бе то 30 години ни управляват българи ...............

Чак па българи да ни управляват постоянно. Управляват ни български граждани. Ако кажеш, че Луканов, Костов, Станишев, Крадлив дедо, Доган, Киро Канадеца и подобните са българи... Склонен съм да приема Боко за българин, ама той е марионетка на Доган, та колко е управлявал лично той е спорно.

SU-152

Още една питанка за 100 лева:Босфор ТВ,Канала и Дръта ТВ и те ли са български?!

По този въпрос нямам наблюдения, щото телевизор нямам от поне 20 години.

Регистрирани са по българското законодателство.

SU-152

Вие имате държава?!

алоу, управляващи? Ама не цена за ВАС, а за хората, които управлявате! Един умира, друг се гуши. НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА е основната характеристика на обществото.