Гълъб Донев: Няма да има таван на цените, а на надценките

Сивата икономика е като хищно цвете, което вирее на тъмно и се храни с накърнените ни осигурителни права и с недобрите условия на труд, каза служебният премиер

Обратно в новината

Коментари - Гълъб Донев: Няма да има таван на цените, а на надценките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много фирми павят проверка по магазините,но ефекта е,че всички те излизат с пълни торби с продукти без да ги плащат.

Нищо не правите,а само говорите пред медиите какво ще направите,а на практика нищо не правите.

Гълъбе мамина Гугутка поздравявам те с песента "Хайде свако на Битако"

Българино, опичай си акъла! Помощ от държавата не чакай! Всичко е в твоите ръце - бойкот чрез лишения, докато клекнат лакомите изедници! Друг начин няма, държавата няма да осигури държавни магазини за продажба на стоки с минимална печалба!

Инфлацията се спира с високи данаци и повишаване на доходите.

Няма да има таван на цената, а на НАДЦЕНКАТА?! Откога надценката, на която ще има таван, не влиза в цената?

Политикономията се разделяше на социалистическа, демек прогресивна, и капиталистическа, тоест упадъчна, която всеки момент щя се разпадне и загине. Този и такива като него в това вярваха и това разпространяваха! И че социалистическите страни - СССР и България като най-верен слуга на Москва “взимат петилетките за по 3 години”, че за “още малко години” ще настигнат и минат гнилия Запад и ще построят общество, в което няма да има пари и всички ще са равни, щастливи и доволни! И създаваха теории и тези, с които обслужваха комунистическите диктатори и режимите им. Сред тези простотии имаше куп очевадно погрешни тези. По времето на социализма, например, вярваш или не имаше период, в който транспортните разходи на стоката (храната) НЕ ги калкулираха като … разход и в себестойността на стоката (те всъщност пак се опитваха да го правят, да го измислят, защото все някак трябваше да водят и тези разходи, но го правеха съвсем изкривено).. Но най-забележителното и ОТВРАТИТЕЛНОТО при тези е, че точно за една нощ изведнъж станаха най-заклетите .. КАПИТАЛИСТИ и специалисти по КАПИТАЛИСТИЧЕСКА (пазарна) икономика!!!

абе направо национализирайте всичко и връщайте държавните магазини както едно време. Ще има от пиле мляко на народни цени ХАХАХАХА Май доста хора вече са забравили защо скачаха по площадите, а младите горките си мислят, че всичко ще им пада наготово от небето докато цъкат пред компютрите по цял ден....какви времена

гълъбчо може и да е прав, но дали може да обясни защо преди радев да започне да назначава служебните си правителства това "хищно цвете" не растеше тъдява?!

Смешник!!!

Точно млекопроизводители като Зоров са хората,които вдигнаха недопустимо цените на млечните храни. И сега заобяснявал,че мярката за таван на надценките е добра. За Зоров е добра,защото преработвателят вече е калкулирал своята висока печалба ,а върху нея тепърва надценка,макар и контролирана трябва да направи и търговеца. А как при висока база това ще доведе до понижаване на цените за потребителите ,как?? При млечните продукти, преработвателите са тези,които направиха цените си като на деликатесни продукти.Каквито и да са мерките,големите вериги ще се справят, но малкия бизнес ,не.

И това ще свали инфлацията, така и? Абе, неграмотни зелени чорапи, икономиката не ви е казарма, където със зобаповед всичко да се решава. Таван на надценките било различно от таван на цените ...? Кое му е различното? Кой ти го каза, другия зелен чорап ли? Все вмешателство в пазара, все до същото води - дефицити и диспрапарции, които ще създават повече проблеми в бъдеще. Глупави фатмаци, тръгнали държава да управляват.

А ти от спекулантите ли си, че ревеш така уплашено бе, боклук???

Не врат ами шия...

Този тъпанар и идея си няма с какво се захваща.

Не желая някакви случайници, избрани от тъпата фуражка Мунчо, да експериментират на мой гръб. В Европа хората стачкуват за по-високи доходи. Никой не тръгва да се бори с цени и надценки. Това са пълни глупости и Орбан ви го доказа отново, на гърба на тъпите унгарци, които го избират!!!

ГЪЛЪБЧО ПОЛУИДИОТ ЛИ Е ИЛИ САМО ТАКА ИЗГЛЕЖДА ?? ТЪПИЧЪК Е МИЛИЯ !! КАТО МУНЧО !! САМО КАКВИ ГИ НАДРЪНКА ?? УМ ДА ТИ ЗАЙДЕ !! ЦЪРВУЛИ !!

Не е полу-, а пълен идиот.

Мунчо го изгониха от Баку, но не го биха. На вас обаче Гълъбе, боят няма да ви се размине. Много глупости творите.

Задача номер едно на следващият парламент е премахване на служебното правителство! Незабавно!

Ич абер си найн Гълъбе, Гълъбе. Галупчик невнятний си ти и Мунпчо, твоят началник.

Като мине стоката през 5 ръце ето ти 50% надценка. Вие луди ли сте или изгоненият ит Баку ви покукуросва.

Стига глупости. Вашата задача са изборите. Достатъчно осрахте пейзажа. Баста.

Донев, корупцията и комисионните, искане на комисионни от длъжностни лица влизат ли в сивата икономика? И колко всъщност е тази сива икономика, за която аз пиша од няколко десетилетия, когато такива като теб дори не я и споменаваха и я отричаха (както и организираната престъпност, между които, и корупцията, има съвсем пряка връзка, между прочем). Или това го няма в учебниците по политикономия?

В училището за зелени чорапи това не се преподава

Ако сивата икономика е хищно цвете то парлмента , министри и премиер са като хищни феклии .......

Някой се е правил на духовит! Бади безкрайните глупости!

пъдпъдък невнятен докога ще ни го показвате.

Аман от такива политици!!!! Ще направят такава каша,че от ГЪЛЪБ ще стане на рошава гарга!

Тия искат да изгонят всички в чужбина.

Това си им беше основна цел на тези още през 1989 година и те дори на го криеха! И дори се гавреха, подиграваха и плюеха хората - дрънкаха цинично за “равен старт” (а се крадеха и разпределяха откраднатото по списъци), за “честни частици” и “патриотичен капитал” (а всичките се втурнаха да отварят офшорни и задгранични сметки и да изнасят маст от заграбеното), те и троловете им се подиграваха и гавреха на честно работещите зад граница българи - че всичките слугували, че миели задници и карали таксите …, но възхваляваха крадците, измамниците и престъпниците в България, представящи ги за много успешни и рол водени, и колкото повече някой е успял да открадне за толкова по-успешен го представяха! Така унищожиха морала и ценностната система но хората, поквариха ги и това всъщност е най-голямото им престъпление!

Истината е, че кражбите от българина (над 250 милиарда дорара), И от цените, вкл. на ток, вода, парно, услуги,.., но особено на храни, и то от първа необходимост (като част от всеобщото разграбване в България)! продължават вече 30 години по всички възможни и невъзможни начини и са СИСТЕМЕН, КОМПЛЕКСИН ПРОБЛЕМ! И изискват съответно системен и комплексен много премислен и планират подход! А не стихиен и епизодичен! И спекулацията или надценките на крайния продукт са само част от проблема! Който едва сега съзряха просто защото ножът опря до кокала и всички хора започнаха да осъзнават, че нещо много силно е сбъркано в управлението на тази държава! Всичко това си има история и предистория…

Пратии оръжие на Украйна. Сам не знаеш защо го пазиш.

“ Сивата икономика е като хищно цвете, което вирее на тъмно и се храни с накърнените ни осигурителни права и с недобрите условия на труд, каза служебният премиер” Гълъбе, я обясни, като говориш за сива икономика и се възмущаваш - онзи зам.министър от регионалното министерство (и Радев се е срещал 2 пъти!!! с този строител) и Димитър Стоянов е присъствал) …, и който бе изгонен от предното радево правителство, защото е искал 10 % подкуп от строител за да му преведе дължимите 2 милиона защо пак е зам.министър в правителството ти, бе! Докога ти и Радев ще се правите на ущипани за човека на Копринков?

Така като гледам, само прекупвачи са се изказали тука Хахо

Поредната малоумна идея.. Замразиха цени на парно и ток за бита, милиони за компенсация за гориво, сега и това.. Ще станем май като Унгария - 20% инфлация и дефицит на стоки.. Ако продължава това некадърно служебно правителство и след изборите, положението ще стане наистина драматично..

Е голям ташак.

И пак питам - откъде ги вадят тия и такива и ги инсталират в управлението! И така вече 30 години! “Е.ати и държавата, щом тия са й президент и премиер!” Поне се държи и говори нормално, като човек, а не като Мутрата! И това е прогрес за България - до там ни докараха!

Този политкомисар всъщност в какво точно е специализирал, освен в приказки а политпропаганда? Я да ни поразкаже и за 30 - годишните им планове за управление на България! Смешници!

Ебаси некадърниците! Как ще ограничиш надценките бе тиквун - те и сега не ги пишат надценка, а участия в активности и маркетинг. Това правителство си мисли че управляват през 1980 г. Кауфланд ще ви изяде на закуска, примати недодялани.

Така е, ама иди го обясни това просто нищо на един политкомисар с власт, или на някой дървен тъп фатмак!

“ Гълъб Донев: Няма да има таван на цените, а на надценките” Не по врат, а по шия:) Политкомисарят е хитър като чехълче (а не като пернато)! Цената се формира от 1) себестойността + 2) разходите до реализацията на продукта (продажбата му) + 3) Печалбата (“надценката”) Тоест, доколкото Политкомисарят не може да “постави таван” на 1) и 2), то таван на надценката е равно на таван на цената, бе, селски червен тарикат! Радевчета … като онзи селянин - мухълът начело на енергетиката…дето се скъса да говори путиновите опорки и глупости!…

Като спре спекулата с надценките---няма ли да почне спекула с ЦЕНИТЕ???

Рядко кадърен човек!

КОЙ ?

Тези вериги ни правят на маймуни в момента. Не може боб и леща декември месец да струват 5 лв. реколта 2022 - произход България а сега същите тези продукти да са на цена 7 лв. наново реколта 2022 - произход България. Просто в момента веригите магази си правят насочена атака срещу служебното правителство а цената за това я праща народа. След като се появи редовно правителство цените веднага ще паднат с 30%-40% - правителството ще убере овациите и дивидентите за това, а веригите магазини ще се разберат съответно срещу тази услуга да не се разбутва законодателството и да продължат да си работят както сега - отчитайки 3-4% печалба.

В момента веригите магазини си въртят далаверата през вънпни фирми всякакви външни услуги от сорта на складиране на стоките на едро, разфасоване и тражиране, опаковане във палети за определени магазини, наново транспорт, фирма която държи хладилните складове в магазина, фирма която държи рафтовете за продуктите и взема такса за това също и т.н. Правят хиляди врътки и реално винаги са с 3-4% печалба. Дори Метро си продадоха магазините и паркингите на някакъв немски фонд и са под наем в собствените си магазини и печалбата се изнася в Германия а в България Метро от много години нямат 1 лв. печалба.

че фарисеите(външни при това) много се разпуснаха и заплашват икономиката. И се отчитейте своевременно и точно ОТ до щанда да няма шамари. Щанд знаете какво е щанд/щанден/загещанден.

ПИШЕТЕ ЗА ХРИСТО ГРОЗЕВ И НАГРАДАТА МУ.ЗАЩО НЯМА СТАТИЯ.

Гълъбееее,Гълъбе.....ай дигай гълъбите че съвсем са осрахте,педали с педали такива....

Само да отбележа - преди 30-тина години хората скачаха да няма определяне на цените. Сега скачат да върнат този механузъм. Май при капитализма пазарът решаваше какви да са цените. Май не е точно така. Или бъркам?

Когато пазарът спре да определя цените, стоките изчезват от магазините. Това сме го играли, айде стига вече.

От глупав , по глупав, аз ке прекарам стоката през няколко фирми и ще имам надценка 5% ,хора не ви ли омръзна от дилетанти от умни и крадиви и от парапети.

гълаб донев не знае колко му е бюджета, ще следи колко са цените на дребно :))))))) ще следи цените в квартланите магазини ли. управляват ни малоумници :)))))))))))))

Че каква е разликата бе проскубан? Вие, гълъби смотани и Мунчо Тъпия нанасяте толкова много щети на България, че ще трябват поне пет-десет години за да се поправят.

...Гълъб не! Гълъб е интелигентна личност и добър професионалист,комуто може да се има доверие!

Кажи честно-рендосваш ли го ?...

В България фермерите започнаха да протестират срещу вноса на украинско зърно. Те са недоволни от твърде ниската цена на земеделската продукция от Украйна, съобщава Радио България. Местни земеделски производители на 50 трактора блокираха магистралата Русе-Плевен край село Горна Студена. Те протестираха срещу безмитен внос на украинска пшеница и слънчоглед, които са много по-евтини от българските. Такава цена не им дава възможност да продават собствените си продукти. Посочва се, че ако властите не откликнат на протеста, той може да стане безсрочен.

Е па аз съм учил политикономия на социализма. Това съм учил това правя. Питайте и др. И.Костов, и той е учил и преподавал същото.

къде е границата между цени и надценки, все едно в чаша вино, разредено с вода да определиш границата между виното и водата

Тоя сиромах е тъп, та чак вдлъбнат, също като шефа си. Как бе калпако, ще бориш с административни мерки икономически проблеми? Все едно да набиеш морето с пръчка, за да укротиш вълните.

Гугутката, тя мамина! Стой си заключен в гугуткарника, че за нищо не ставаш! Ти и да говориш свободно не можеш! САМО ЧЕТЕШ ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ КАТО НА ПОЛИТСЪБРАНИЕ! Но то какво да очакваш от едн бивш ЗКПЧ(за не знаещите Заместник Командир по Политическата Част в армията на НРБто)! Оне се швгивам този е бил точно такъв. Има му историята в нета! РАДЕЕЕЕФ само с галфони си се обградил, за да изпъкваш, но не става!

Приветствам усилията ви. Но най добрият начин е да осигурите свободен пазар за производителите и пряк контакт между производителите и потребителите. Забранете на служителите на БАБХ да пречат на производителите. Хиляди година нашите прадеди са клали и яли агнешко без агенти на БАБХ. Ако тогава някой такъв би направил опит да пречи ще заколят и него. Ако осигурите тази свобода агнешкото за Великден ще падне до 20лв/кг.

ти си шашав, я с тая двайсетачка карам цела седмица