Гълъб Донев: България не се е отказала от Шенген, решението поражда съмнения за двойни стандарти

Служебният премиер увери, че дипломатическата активност на служебния кабинет по темата се е превърнала в приоритет

Обратно в новината

Коментари - Гълъб Донев: България не се е отказала от Шенген, решението поражда съмнения за двойни стандарти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

“птичи мозък” напълно отговаря на този. Може ли да си толкова прост човек, да говориш такива ужасни глупости и да си премиер? Ами, какво повече може да иска от това пиле, гугутка с “птичи мозък”.

В ЕС ? Чак сега ли загря.

Хората от вън казват проблемите нашите се правят на ударени на Шенген не им трябват измамници и просяци

Попитали радио Ереван: Кога България ще влезе в Шенген? Отговор: КОгато България се класира за полу-финал на световно първенство! Ето Хърватия се класира за полуфинала и я приеха .

След въвеждането на европейското ембарго руският петролен пазар в Балтийско море преживя инфаркт, съобщава Moscow Times, цитиран от "СЕГА". Цената на Urals, основният сорт на Русия, който представлява 60% от износа на петрол, падна до 43,72 долара за барел. Толкова според Argus е струвала пратката от пристанище Приморск в сряда, 7 декември. От началото на ноември цената на Urals е намаляла почти наполовина, а намалението му спрямо Brent от Северно море надхвърли 40%, въпреки че преди месец беше малко над 20%. В резултат на това ключовата руска марка се търгува на нива доста под ценовия таван, наложен от страните от Г-7. Те настояват петролът да не струва повече от 60 долара за барел, за да могат танкерите, които го превозват, да получат застраховка от западни компании. „За Urals няма клиенти, така че цените трябва да бъдат намалени, за да привлекат купувачи за големи обеми“, казва анализаторът на Argus Майкъл Каролан.

Сега нашите политици да попитат официално Урсула защо ни излъга да махнем ветото за Македония. Нали вместо това щяхме да сме в Шенген. И къде се скриха Бочко, Радев и другите слуги на Брюксел

;Гълабче , ще ти сритат Гълабарника скоро ! Гледай в играта , да не стане , аз не съм , друг беше !

Вижте как реагират румънците и как ние. Вечно сме готови да се поклоним, да сведем глава и да си я посипем с пепел. Не може да искаме уважение когато сме мекотело.

БОЙКОТ

Румъния си е изтеглила и посланика от Виена! Нашите наведени мазно пред стопаните! Без гащи, естествено! Защо си сдържан бе гълъб проскубан! Докога на колене?! Сигурно си зарежда колата в ВМО! Нещастници!

По въпроса.Румъния връчи протестна нота на Австрия,а вие какво направихте.Цял ден си мънкахте под носа и нищо.

И австрийците си го преместиха. Не разбираш, това е волята на всички държави от Шенген, но Австрия и Нидерландия са говорителите. Би било прекалено грубо ако всички ни бяха казали НЕ.

Впечатление.

Не се постига

С ръка на сърцето, не сме готови за Шенген. И всички добре си го знаем. И да, пак с ръка на сърцето - корупцията ни е най-големият проблем. Да, в ЕС също има корупция. Но има и разлика. При българската корупция трябва да подкупваш дори и най-дребният общински служител за да свърши това, което му е вменено по задължение. При еврпоейската - подкупваш висш чиновник да направи нещо, което е забранено или е противозаконно. Ето, това е голямата разлика заради която не ни искат и не ни вярват. А доказателства - колкото щете - в образователната система, в съдебната систева, в полицията, в армията...навсякъде. И вместо да изкореним това, ние се жалваме че имали двоен стандарт.

Я, някой не е съгласен с човека че имаме корупция. Браво, явно живееш в паралелен свят, или си от тези дето "взимат".

А 99 % се отказахме , не че някога сме искали...

Пак ли ще се наведем? Скъсайте дипломатическите отношения с Холандия и Австрия. И без това ясно няма никаква дипломация в тези отношения.

Двоен стандарт е политико олигархичната мафия на гербавите помияри,червените проститутки и доносниците от мълтисарайната кочина е да ни крадат и мародерстват 30 год и да не влизат при Бай Ставри, както и да ни управляват измислени зелени чорапи учили за политкомисари.

Сега ако имаше българи сред политиците а не еничари трябва да блокират всяко решение в европарламента както прави Орбан, да блокират изпращане на оръжия и пари за Украйна и да пуснат спряните блокове на Аец Козлодуй , също така да блокират санкциите срещу Русия и за тавана на петрола щом има двойни стандарти ама с тея боклуци-пионки това няма как да стане

няма само нас да ни тръскат като брашнян чувал

Лошото е, че БГто е не просто тотално корумпирана държава, а че е непоправимо корупмпирана и накрая пак така ще пуснат някак си и в Шенген, както ни пуснаха и в ЕС. Те на това и разчитат крадливите селендури, които превзеха държавата.

ей тея приказки на тотален българофоб, са причината, румънците бяха 1000 пъти оо зле във всичко, но никога не казваха лоша дума пред чужднеците за държавта си, даже имаха закон накзателен за тези които говорят лошо за държавата си. В турция, ако някой те чуе така да плюеш е същото... сърбия никога не плюят държавата си публично така, алабанците дето се избиваха и всичко е само мафия тка никога няма да кажат такива думи за държавата си, Холандия, която е море от дрога, проституция убииства и всякъв вид престъпления представяла за теб мерило за нашата елементарна корупция, на фона на тяхната, нашата недоразвита корупция на фона на тяхната

В Путин е причината.

Мърляви управляващи да реагираха нялск? Освен с поредни дловоблудства! Мърши. Поне вижте Румъния как го прави нещастници!

Каквото и да правим вече е решено,че няма да ни приемат в шенген.Остава реципрочност.Ние пък няма да ви пазим границата и всеки,който иска да отива при тях.

имаме ли право да се откажем от Шенген или и това не може

От Парламента, марш на фронта в Украйна.

Българите им е през оная работа за Шенген. Който иска да пътува никой не го е спрял. Само за престъпниците е скъпо защото трябва да си купуват гранични полицаи.

глупак

Със ЗКПЧ като теб,Шенген няма да видим.

Че нас кой ни пита? Ами ние дори да се откажем пак може да не ни пуснат. Пораждало съмнения за двойни стандарти? Ама наистина ли пораждало само съмнения? Без никаква деликатност ще ти се подиграят, ще те унижат, ще ти се гаврят, а според теб било само съмнения. И защо продължаваш да се натискаш да влизаш там където видимо не им пука за теб?

Да се махаме от тоя гаден ЕС да си отиваме при Русия там в СИВ опа това де, БРИКС ще ни приемат веднага. Само КК и Възраждане ще оправят България!

За съжаление българският парламент не може да вземе позиция за Шенген, защото е прекалено зает да изпраща български момчета да загиват в Украйна.

не по-скоро е зает да връща хартиената бюлетина заради тиквеници като теб

Никой не връща нищо. Защото него винаги го е имало. Във всички секции с под 300 избиратели се гласуваше и с хартия. В такива секции са една трета от избирателите в България. Никой за никакви проблеми през последните избори не е съобщил. Така гласува Европа. Така гласува света. Нека да има избор. Всеки да си гласува, както иска. Така е справедливо.

"Предвижда се още участието на до 50 български военнослужещи за обучение за използването на предоставено в рамките на Мисията на Европейския съюз за подпомагане на Украйна въоръжение" Тая новина днес прочете ли я? Или викаш руснаците няма да стрелят по родните военослужещи, щото те само "обучават"?

Е и? Проблем? Не забравяй, че 75% гласуваха да участват пряко във войната - не намирам за правилно да им пречим! Мобилизация и на фронта (все едно на чия страна ще се бият). Успех и много здраве както се вика.

Г-н Президент Г-н н Премиер , Учете се от Румьния- пьлен бойкот на Всичко Австрийско, за нас и Нидерландско.

Един австрийски самолет циркулира всеки ден Виена-Варна. Ами изгонете го ве? Така и така има друг нискотарифен при това. Добре набутайте му четворни летищни такси. Направо петорни.

Мрън-мрън-мрън. Я прибирайте посланика от Хага и Виена. Утре автрийците ще вдигнат ветото за румъния, но ние ще продължим да си мринкаме на холандците. Изтеглете посланика ни от Хага. Те няма да вдигнат ветото скоро, защото то е бла-бла-бла. Без конкретика. Защо си без шапка може да отнеме още десетилетия, докато сме заобиколени от Шенгенски държави.

Какви съмнения бе, вие малоумни ли сте. Хората исакт да сме им задния двор, където си продават боклуците, където си извърлят старите коли, пък ние сме им донор на млади кадри и работна ръка и все от този род, няма двоен стандарт. Стандарта е че предопчитат да сме затворени и бедни, че току виж ни изтървали и се появила втора Унгария!

На Европа не им пука за нас като няма интерес. Хърватите ги пуснаха само за да улеснят западните туристи. Реват за нелегални имигранти в Австрия и Холандия… колко граници има между нас и тях? Лицемери…

Решението показва, че Европа е наясно колко жестоко корумпирана е държавата България все още. Друг е въпросът, че Европа има значителна роля в това, като даже щедро субсидира местната корупция и мафиите.

Като Румъния я дават за пример по борба с корупцията и върховенството на закона, а даже и главен европрокурор от там избраха.... Защо я спряха?Пристанищата в Холандия ще загубят половината товаропоток от Азия и цял свят. . Гърците ще им го вземат. Имат капацитета . Затова е всичко. Не за друго.

ОТКАЗАХА НИ! Може да казват, че ни миришат кракат и 2-3 века. Какво ще ги накара да не го правят? Стокхолмски синдром?

Радев върна мутрата Борисов!