Гаф на Мит Ромни предизвика скандал в САЩ

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Мит Ромни е направил гаф, който е бил тайно заснет на затворена за журналисти проява за набиране на средства. Преди няколко месеца той е заявил, че избирателите на демократите (47 процента от гласоподавателите) са хрантутници на правителствена издръжка, които не се грижат за собствения си живот.

Обратно в новината

Коментари - Гаф на Мит Ромни предизвика скандал в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че това всички го знаят. Ромни не е казал нищо ново. Не знам защо лявопедерастичните медии са толкова "шокирани" и подскачат като ощипана мома :)

защото нищо не така мразено на света като истината.

Много бих искал да Чуя мненията на Българ(к)и, живеещи там ! ---- Да, Детройта. Вашето го чух.

Както човек би се изразил на английски: What a myth! Myth Romney...

Този е мормон -една от най-агресивните и алчни църкви или по-скоро секти които зарибяват хора по цял свят ,от много време са и в БГ,разхождат се едни умити момченца в костюмчета и проповядват за сектата на исус от последният ден. Тези сладури владеят икономически и духовно целият щат Юта ,притежават огромни капитали и всеки техен член е абсолютно зависим от управата на сектата ,която се е превърнала в една от най-богатите корпорации в щатите.Ромни е завършил колежа на сектата и ще е огромна грешка ако американците го пуснат в Белият дом.

Добре, че те има да им отвориш очите на американците, завалиите, без теб за къде са?!

близо е до истината. Нима чернилките не подкрепиха Обама защото не чакат на софрата. Но познавам и добре платени бивши държавни служители които се подмазват също като подкрепят Обама защото още им се пуска папо....

Така е. Кой е луд да хапе ръката, която го храни? Стратегията на дъмбократите е да направят повече хора зависими от държавата и така да имат сигурен електорат.

Обама, или Ромни няма никакво значение. Америка си следва политиката независимо от цвета на президента. Тия циркове които правят са прах в очите на хората.

ястреб е и то от много религиозните. не е ясно дали е нужен точно сега на САЩ. но и той си е кукла на конци на корпорациите.

Външната политика на Ромни ще е супер - направена е в стил "сина на Фред Флинстоун дето се казваше Бам Бам" ! : бам с ракетите Русия по главата в(по неговите думи Русия е враг номер едно на САЩ) :) бам с ракетите корейците по главата бам с ракетите арабите по главата бам афганистанците с ракетите по главата бам с ракетите Кастро по главата ... и въобще който не слуша Вашингтон и Израел ще има Бам Бам

И кой казва, че е гаф?! Човекът си казва голата истина без да му пука, а истината боде в очите! Простите, мъзеливите и некадърните винаги са чкали умните и можещите да им дават!

какав гаф!!! човека си казва истината!!!

Какво ме интересуват изборите в Америка? Този тъпак сигурно е подбиран на Уолстрийт с конкурс, толкова е красив и умен. Направо истински американец...

Мит Ромни ще спечели... това е единственият начин израел да нападне Иран, др. вариант е Обама нелепо да загине докато играе голф хахах

искам да напомня на американците думите на един демократ: не мислете какво америка прави за вас, а помислете какво вие сте направили за америка! и още нещо - нека американците се замислят, че по света (вкл. и в българия) има гладуващи и бедни хора. нещо което нито един гражданин на US не е изпитвал. вие сте щастливци че живеете в тази страна независимо дали президента е републиканец или демократ

Ти изобщо до Америка ходил/а ли си, че да твърдиш, че там няма бедни и гладуващи хора... Не говори наизуст от това къде какво си чул/а, а излез и се поогледай !

Подкрепям ??? Все пак доколкото общувам с мои състуденти и с хората там, не мога да отрека един малко по-розов светоглед за света в сравнение с нашия прагматизъм.

Тоя не беше ли казал, че ще сравни Москва със земята? На другия кампанията му е , че е мъртъв Осама. И те идиоти имат само във власта, защо са по-добре един Бог знае. И конспираторите, и те.

Според тоя, средния американец взема 200-250 хиляди на година.

Нелициприятната истина навсякъде боли..Какво толкова е казал което да "шокира"противника му??Естествено че трябва да се помогне на хората в такова положение да се потрудят сами а не само да очакват наготово. Нима тука не го казваме ежедневно че помощите трябва да се дават само когато няма друга възможност и реагираме остро че се дава на много хора които неискат да полагат труд или държавата не е създала условия за полагане на труд съответстващ на възможностите на тези хора. Това че Обама лицемери и си пази поста с такива действия едва ли се харесва на останалите американци както това не се харесва и на работещите българи чиито дадени средства на държавата се използват нецелесъобразно.

ти маи прятелу си мислич че никога няма да изпаднеч в позицята на слаб безпомочтен човек!! жестоко се лажеч има такав ден и сценариии така че не се пали много те богатите никога не са в настроение като трябва да дават пари за каквото и да е!

Ами човека е казал самата истина, но явно това обижда афроафриканците и латиносите в САЩ, които точно това правят - разчитет на правителствените помощи. Защо Обама не си признае, че повече от 40 мил. американци са на купони за храна и ползват спешното безплатно здравеопазване, защото нямат здравни застраховки. Същите дори не си търсят работа и са точно негови избиратели.

Лошото в днешно време е,че дори човек да работи на пълно работно време,не е гарантирано,че ще има здравна застраховка..на много работници последните години им отрязаха дори платени отпуски и празнични дни...Така ,че истината е малко по-различна...такива,като новият кандидат за президент съкратиха работници,намалиха им заплащането и други придобивки...

Както е написал колегата - този е пълен сноб и ренде А противникът му пък е пълен комплексар и расист (при това - черен, от най-гадните), да не говорим за дебелата му жена. А освен това е и слабохарактерен пъзльо... Дори Хитлери Клинтън е по-силна от него. Въобще, голям избор имат хамериканките избиратели - няма що.

"слабохарактерен пъзльо" ха-ха, това е за рамка. Излез ти и изнеси реч пред публика < 5 човека, а след това си представи какво е да говориш 311 милионна свръх-образована, свръх-богата нация и да водиш предизборни дебати с генерали, политически ветерани и всякакви други акули... И все пак, техния избор е относително пребогат в сравнение с нашия, който се състои от: комунисти от мутренско-силов тип, комунисти от турско-цигански тип, комунисти от класическо-болшевишки-колективизационен-руско-поклоннически тип.

алоууууу, пишман, пропагандатора забравил си да напишеш, че са и свръх-хипер демократична нация от мега-супер-пупер свръх-хора

Абе всеки мъж пред ММА бореца на Обама ще е като слабохарактерен пъзльо. Като я гледам каката, тая го маризи за закуска, обяд и вечеря. А Ромни е казал самата истина, но американците не искат да си признаят, че издържат на купони милиони черни и латиноси.

Ами говорил съм пред публика и нищо - получава ми се. Обамба е наистина пъзльо - наскоро стана ясно, че на три пъти е отменял акцията срещу ОБЛ, защото негова съветничка настоявала - опасно било, при неуспех щял да му пострада имиджа. А за "българския избор" си прав - когото и да посочиш, все е от натрапените от олигархията.

абе ти трябва да се прегледач спечно при чичо доктор понеже си облачен с слаба радяця от телевизора,таи като по цял ден зяпач разни американски серяли и филми и други тем подобни холъвоодски измислици ,били американците образовани?!да могат да четат и пичат но едва ли и половината разбират нечто от написаното! били богати?!20-25 % са богатите другите се водят средни уж ама са всачтност са вземали всичко на кредит от банките на богатите и сега врачтат двоино! ваобхцте каде я тарсич ти тая наця от сврах хора прятел не я тарси там по скоро там има много наркозависими ако питач мене :)

Сноб!