БАБХ спря печурките в ”Кауфланд” след натравяне на семейство

3-ма души са в тежко състояние след отравяне с гъби, купени от магазин на „Кауфланд” в София. Агенцията по храните спря продажбата на гъби в търговската верига.

Обратно в новината

Коментари - БАБХ спря печурките в ”Кауфланд” след натравяне на семейство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как се познават отровни гъби *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отрови,пестициди и нитрати в храните има и целенасочено не се проверяват . Просто политика...

халюциногенки за укрепване наркоманията. Изобретателни бг фермери!

Трябва ли да умре някой, за да вземе да свърши някаква работа БАБХ. Само некадърници са там. Последно за тях чухме, като обясняват, че в майонезата не е задължително да има яйца, а всички останали боклуци и Е-та в нея били безвредни. Още преди това се оказа, че не извършват никакъв контрол на храните след разследването със сиренето от без мляко. Абе закривайте я тази безмислена агенция. Цялата й работа е след дъжд качулка.

Димитър Спасов да се оправя . Само знае да извива ръцете на доставчиците . Там веднъж доставяш , а после трябва да си го вземеш защото не ставало . Питайте хлебарите . Не вярвам фамилията Шварц да знаят нещо по въпроса .

Как ще докажат, че гъбата е от Кауфланд? Защо е само 1 гъба? Ами ако са им трябвали много пари и са решили само леко да близнат някоя мухоморка и да кажат, че е от Кауфланд, пък са внимавали с количеството, разбира се, за да оцелеят? Някой знае ли за колко могат да осъдят веригата и колко ще спечелят?

Някой от конкуренцията може да я е подхвърлил в Кауфланд, издебнал е и е сложил в гъбите им мухоморка. Но си остава съмнително, че семейството са сготвили само 1 гъба. Ако не бяха казали тая глупост, нямаше да има съмнение относно тях.

Шансът в партида култивирани печурки да има естествено отгледана отровна е 0,0000000%!! Ако е попаднала там - това е 100% НАРОЧНО. Тероризъм, диверсия, както щете го наречете. Или пък съвсем не е попадала никога там, а става въпрос за лъжа и финансова интрига. Ето затова такива продукти се продават опаковани, за да не злоупотребяват психопати и бизнес-недоброжелатели.

Възможно е да са яли дяволска гъба. Жената каза, че била много голяма и затова сготвили само нея. Но остава въпросът как дяволска гъба ще попадне при култивирана печурка? Това вече и аз не мога да разгадая....

Никой не се запита кой е двойникът на култивираната печурка? По какво се различава? Отровен ли е? Дрънкате само глупости, защото сте завършени консуматори със свръх права и никаква грамотност и любознателност! Устите ви са винаги отворени, за да поглъщате директно, по програма, спусната ви отгоре - рекламоядци.

Двойникът на печурката - (култивирана или не) e БЯЛАТА МУХОМОРКА. Силно отровна, смъртоносна.

Кажи им сега как се различава бяла мухаморка от печурка. Нека научат нещо, да видим дали ще се изсипят.

JsT

Ако беше се натровило семейството след бране на поляната щях да се съглася и да ти стисна ръката. Но, когато продаваш култивирани печурки гаранцията за ядливост трябва да е 100%. Все едно играеш на руска рулетка. Еквивалент е например Колгейт да продава пасти за зъби, като една на 1000 да е с цианкалий!

Гаранцията трябва да е..., но виждаш ли практиката какво е? Защо е станало така е също много интересен и важен въпрос. За да я проверим тази пресилена гаранция. За човешки живот става дума все пак.

Вчера забелязах,че гъби, но не печурки, а кладници, са мухлясали и пакетирани, в магазин на "Кауфланд", в "Люлин". Предполагам, че не е безопасно да се консумират.

Върху кладницата има един бял "воал" от напълно нормална плесен, която си е там, защото там живее, винаги я има по кладницата и не е опасна, напротив - напълно си е в ред, яде се. Това не е "мухлясала" гъба, а здрава, просто такъв й е сорта! И на пазарите върху прясна, хубава кладница има такъв бял "воал" - нормално е!

Коварното на гъбената отрова е, че съсипва напълно бъбреците и черния дроб. Така че, ако едно семейство се натрови, дори да ги спасят- след това до 5 години ще си отидат всичките :((((

Щом семейството се е НАтровило, значи гъбата е била НАтровна и е имала гъбена НАтрова ли? Всички прости журналя говорят така, че и повличат с неграмотния си изказ голяма част от хората, които не искат да се замислят.

Каква е тая яхния за трима с 1 гъба, която като се свари става 1/4 гъба. Снимката май е на челядинки. Много информативно.

Умишлено очерняне на Кауфланд,защото продава качествени стоки на народни цени !!! БИЛЛА ,ПИКАДИЛИ И СБА продават абсолютни боклуци на завишени цени !!!

Хората са се натровили! Какво има да му мислим за Кауфланд. Това не го очерня като цяло, гъбите са опасна стока и за тях отговаря производителя/ доставчика.

Търговеца също е отговорен!

Като ти е куха главата и водещи са марките за теб се скрий и поне не омазвай истината! Щом има натровени всички трябва да знаем. Заради такива като теб общоприетото мислене е, че не трябва да се питат хората по референдуми. И ако все още нищо не разбираш, ще ти го кажа направо- не си в състояние да разбереш, че животът и здравето на хората стоят над всичко друго! Затова спокойно може да се считаш за тъпанар!

Операция "АнтиКауфланд" ... Обикновена хибридна война между търговски вериги. Кой ли е "инвеститорът" ... И колко ли и кому лично е шарнал на медията? И на "натровените" ...

Това значи, че не от Кауфланд, а отникъде няма да купувам гъби тия дни. Да обявят доставчика,а не продавача, защото той сигурно работи и с други фирми.

1 гъбар набръл 100 гъби.прегледал ги всички,и 1 му се сторила странна,и я отделил на страна.точно в този момент дошъл колегата му,и спешно то извикал на работа-работели в мина,а имало авария.изкарал си гъбаря сманата,прибрал се вкъщи,и видял 17 буркана с гъби,веднага се сетил за съмнителната гъба,и на момента изхвърлил всичките17-нормално,като не знаел къде е съмнителната

Това е шега, нали? Гъбарят преглежда дали гъбата е отровна още като я бере. Ако е съмнителна я изхвърля моментално, а не я слага при другите, защото отровата полепва и те стават отровни също. Впрочем някои отрови са толкова силни, че се носят по въздуха. Преди години варяхме едни гъби, уж нямаше съмнителни - и само от миризмата се скъсахме да повръщаме. И слава богу, че стана така!

фантазираш! първо гъбите се преглеждат 2-3 пъти ..първо като се берат, второ като се сортират и накрая у дома пак... второ - не "полепва" отровата по другите гъби:)) няма такъв филм..отровата се съдържа на клетъчно ниво..не е субстанция , която тече от гъбата:) а това с варенето на гъбите и повръщането...:))) докато ги варихте какво пихте?:))))

холинолИТичен синдром

Ще щавят Кауфланд,защото редовно правят намаления!Обикновено изнудване!

тука ми мерише на контролирана акция срещу определени конкуренти. ку ку ;)

Да гъбите продавани в тази верига магазини действително са отврат от Полша, сега разбирам, че са отровни. Как само смърди пък месото им но контролните органи нехаят.

гъбите от Полша обикновено са вакумирани. а в статията се говори за насипни. не вярвам те да са от чужбина. не е изключено и някой да подхвърли нечитава гъба.

Пише го на етикетите страна на произход Полша.

Всъщност тези големите гъби са оплски, и да, според мен единственият вариант да са се натровили с гъби е някакво злонамерено вмешателство, много пъти съм се чудила каква е тая смелост да се продават храни, шилоко достъпни до всякакви хора

dobrin

еднa година в повече

Не знам за гъбите, но всички меса в големите вериги са вносни и не стават за ядене. Купувал съм месо като гума слагаме го да го варим няма сваряване няма сготвяне това месо, жилаво и с едра структура няма нищо общо с нашето месо. Колбасите са още по-големи боклуци.

има една стара и изпитана рецепта за варене на този тим месо. до месото, което се вари се слага един добре подбран, объл, речен камък, който е на ивици и с тегло точно две-трети от от това на месото. Варят се заедно и когато камъкът омекне - тогава и месото е готово за ядене. :-)))

това беше бабината рецепта за шопска глава. Само, че тя се вари още един час, след омекване на камъка.

Ние си купуваме, щот сме прости и горди, че нямаме пари. Всъщност това ни оправдава, а и в България се счита за достойно. М' чи ко?

А иначе не че като купиш "месо от село" можеш да бъдеш напълно спокоен. Миналата година когато в нашия район имаше 1-2 случая на антракс изхвърлихме около 30 килограма телешко. Питам стопанина от когото купихме месото правена ли е ваксинация на кравите против антракс, той казва правена е. Но въпреки всичко изхвърлихме месото за да не рискуваме.

като режа лук, купен от тези вериги винаги отделям по-малките глави (ако има такива) за да играя голф с тях - много са подходящи и в някои случаи са по-издръжливи от оригиналните топки за голф.. а зелето го режа с моторна резачка, като внимавам да не ми падне на крака, че после в гипс не ми се ходи ...:-)))

Някой да те кара насила да пазаруваш там и сега да ревеш, като.......няма да казвам, че ще ми резнат коментара.

Оня ден ми донесоха сух лук и ябълки от Фантастико. Директно ги изхвърлих, защото отвътре бяха черни, изгнили.

Ами не си купувай от месото по 5 лв. килограма. Вземи си от по скъпото и няма да имаш проблем с готвенето. Има и табелки кое откъде е внос ама трябва да се чете.

те руснаците си запазиха ГОСТ - государствения стандарт, и сега редовно цакат европата за некачествени храни. А ние, за да ни приемат в ЕС ,си свалихме държавните стандарти, защото изискванията им бяха много големи за тях. И сега си сърбаме попарата, дето сами си я надробихме.

Аз от 5 лева никога не съм купувал месо, но познавам много хора в месарския бранш от тях знам, че датското свинско месо е отвратително точно такава гума си е. Но в Дания има около 20 милиона прасета кой ще ги яде? Такива като нас.

"Отровената" госпожа изглеждаше много доволна и в цветущо здраве в живото включване по една от ефирните тебевизии. Дали пък тя не е сложила халюциноген в манджата? От въпросната верига магазини си купих в събота гъби, сготвих ги и никой не се е оплакал от нищо. Чакам журналистите да оповестят имената на мандрите с фалшивото сирене!

направи си справка в интернет. има ги мандрите и резултатите от изследванията.

Всяка тъща иска да отрови зет си.

И обратното е в сила :)

O, Шайсенланд, о, Шасенланд ви грос зинд дайне Шайсен!!!

Предполагам, че и други са си купили от въпросните гъби, а те защо не са се натръшкали, а само това семейство? Може би зайчето не е било в ред. А то откъде е купено?

Много смърди тая история. Видно е, че и други хора веднага забелязаха, че се споменава името на веригата, а при другите новини - нищо. И кой по-дяволите слага ЕДНА гъба и то печурка на цял заек???

Цитат: "И тримата пациенти са консултирани с токсиколог от "Пирогов", където са проведени диагностични изследвания и е доказан холинолистичен синдром, дължащ се най-вероятно на микоатропиново гъбно направяне, ". Край на цитата.

Явно не всички в партидата са отровни. Тези хора са имали лошия късмет

Ех, тоя Кауфланд как бърка в ду..тата на всичките родни пишман-мутро-бизнесмени-търгашчета, чак кеф да ти стане......:)

Странно е, че този път се споменава името на веригата магазини. Обикновено се пази в тайна (по някакви неясни причини). По същия начин се пазеха в тайна имената на мандрите, произвели некачествени млечни продукти (ако изобщо са били млечни), а и на производители на месни продукти, преди време. Сега изведнъж изтъпанват името направо в заглавието... Странна работа. Що се касае до самите гъби - аз от тази верига съм купувал и консумирал гъби от всякакви видове и във всякакви разфасовки, и никога не съм имал проблеми. Разбира се, всичко е възможно, ама е малко странно, че се споменава само името на магазина, но не и на производителя на гъбите.

Не си обръщал внимание, но тази гъба в Кауфланд предимно е ПОЛСКО производство , а там е разрешено производство на ГМО храни. Аз лично не купувам нищо Полско и Турско> там обработват зеленчуците и плодовете с ДДТ!!!! Тоя препарат е забранен отдавна в България и в ЕС, защото е канцерогенен. А гъби- или аз лично си събирам, или евентуално "кладница" БГ производство. П.С. И половин отровна гъба е достатъчна да се натрови цяло семейство.

И още едно "странно нещо" - тук се слагат "минуси" на разсъждения, които никак не са "отвеяни". ---- Аз лично, не им обръщам внимание, но гледам, че колеги написали Логични неща - и то много, също получават такива. Това за мен е Говорящо и първото е, че има Някъде Силно Притеснение, че става дума за не особено сполучлива Гадост...

Ами, ако е от заешкото месо, преди години се бях натровила от заешко месо, три дни бях на легло.

Ако заекът е ял отровни гъбии ...

Питането е защо трима са се натровили от Насипни ("според етикета - печурки,"), а не пакетирани гъби. Т.е. според етикета всички са демократи, но една гъба може да отрови живота на много хора. А вие докато хвърляте усилия да разкриете дреболиите по медиите, едрите риби ви допоглъщат и се оригват при това. Това е Важното. Би трябвало на вашата възраст да можете да отсявате важните и опасните неща от незначителните дреболии.

Странно е че този път се каза името на веригата Обикновено казват Семейство се натрови след като яде гъби купени от известна верига

ЯВНО ЩЕ ПОЗАБРАВЯ ЗА КАУФЛАНД ЗА НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА

Първо - снимката е Абсолютно Фалшименто. Това не са печурки. Второ - в тази Верига магазини пазаруват Стотици хиляди в т.ч и аз. Ако в партидата на Насипните гъби има Гъби без Контрол, то тогава ИДИЛ няма нужда да прави Атентати. С тез "печурки" може да се Натръшка Цял Град. - Извод, който кореспондира с много други написани от Колеги във форума - има Нещо Гнило и Нечистоплътно в тази история, която да я наречем "Отровните Неотровни Гъби". Гаден Саботаж на Конкуренти или Психопати или нещо по сериозно ... не ми е работа да знам Точно. Но тази "случка" никак не е Добра и ми навява Лоши Мисли ... и то основателно.

Нека някой да каже манджа в която се ползва само една единствена печурка . Печурката няма нужния аромат за да подправи яденето в такава ниска доза.

И моите баби така готвеха гъби, когато ги събирахме с вуйчовците ми по полето и ги носехме пресни и чудесни, ароматни, свежи - направо в тенджерата, тогава може и да не се мият дори, защото се режат високо с едно ножче - да не се унищожава мицела, и да не мъкнем и пръстта вкъщи ... Ех, онова хубаво време, когато гъбите си растяха сами, нямаше култивирани, а хората ги познаваха и всичко беше вкусно ... Аз най-много обичах само да им махнат крачето и с малко масло да се запекат на печката или в една тавичка, на дърва в старата печка ... Мммммм, чудо! )))))

А защо да не мислим и за версия,че някое психо може да сложи отровна гъба в общия куп....

Може, разбира се! И тези са си купили една торба гъби, сготвили са една-единствена, и тя се е оказала отровната! Ето тук издиша и идеята с натопяването от конкуренцията. Ако някой е пробутал на Кауфланд отровни гъби, жертвите щяха да са много. Това семейство нещо послъгва - или са яли нещо друго (може и други гъби), или ако са яли само една гъба от Кауфланд, сигурно са я купили преди години!

какво чудно има от цял чувал набрани гъби само една да е отровна ? да не би да искаш да си разделят отровната гъба с други клиенти?

И аз оня ден се натрових от една гъбена салата, едно шише ракия, малко червено винце и две бири за десерт. Никога повече гъби

На снимката не са печурки и ще ви кажа как познах. написах в търсачката duckduckgo: "печурки" отидох в картинки и сравних със снимката тук, но в случая какво значение има какви са гъбите на снимката, когато трима са отровени защото са пазарували (забележете) в хранителна верига.

Познавайки родните нрави ми минават поне още няколко версии. Искане на обещетение от магазина, щото не е изключено да са се натровили и от друг продукт, като се има предвид какви боклуци ядем, второ, атака срещу магазина на конкуренти. Така, хипотетично. Щото от една гъба да се натрови цяло семейство ми се струва доста съмнително. А и дори при нашата мърлящина е съмнително гъбите да не минават през стриктен контрол, като се има предвид какви последствия причиняват отровните екземпляри. Но може и да греша.

грешиш... мърлящината е от доставчика, а той е натиснат от веригата да даде ниска цена и те така :)

А имената на доставчика и на производителя ще ни кажат ли? Защото е много вероятно да доставят и на други места, не само в Кауфланд.

Значи съмнително да е от гъбите. Трябва да е била големичка бяла или злена мухоморка и всеки да е хапнал поне 20на грама от нея, за да получи сериозни симптоми. Всъщност в България има само 2 вида, опасно отровни гъби - това са бялата и зелената мухоморка. Но затова пък са действително смъртоносно опасни. От червената мухоморка може халюцинации и повръщане да си докара човек, но това си минава и само.

Гъбите в Кауфланд в момента са от Полша -само култивирана печурка - значи, няма шанс за мухоморки и тем подобни, но никой не знае как са ги готвили, с какво, колко време са си държали вкъщи и в какво състояние ... Всъщност, там следят за сроковете и годността, купувам често гъби - кладница и двата вида печурки - кафява и бяла, доволна съм - досега не съм имала проблеми с тях. Но ако останат вкъщи повече от три дни, те потъмняват и тогава трябва да се изхвърлят, а не да се готвят - защото развиват нещо, което може да натрови човека, макар че самата гъба си е била наред, когато е била прясна. Трябва да се внимава все пак какво се готви и как. Ако оставите нещо да загние, а след това го готвите, от всякакъв продукт може да се натрови човек, не само от гъби.

Точно така! Аз затова готвя всичко с шафран и чесън, после поръсвам обилно със сирене халуми! Накрая добавям половин кило цвят от бъз, две шепи черници и лъжица мед от акация!

Четете, бе госпожа. Гъбите са купени на 13-ти

новина, която даже смърди. Няма как печурки от магазина, ако са с нормален срок на годност, външно здрави, неоцветени и с добър вид да предизвикат отравяне. Тук, особено веднага споменаване името на веригата, е по скоро набедяване. Какво са яли, от къде са ги вземали, те си знаят. И гъбите си имат производител Кауфланд е само търговеца.

Май други гъбки са яли хорицата... луди гъбки!

Тук съм на правилното място.

снимката е както обикновено пишат - "от архива". Това не са печурки гъби.

защо ми изтрихте коментара господа???

Халюцинации получил? По колко е грама? Тоа Кауфланд на холандец ми прилича, тия са опасни бате

Нещо не мога да разбера. Преди няколко години писахте за вафли и шоколади, приготвени с опасно сухо мляко, но не споменахте коя е марката. За да не нарушите правата на производителя! Преди няколко месеца или година писахте за "краве масло" от палмово масло, вода и т.н. И пак нито дума за производителя! Само преди няколко седмици ни надухте главите със сирената, които не отговарят на стандартите. И пак не казахте кой ги произвежда! А сега - Кауфланд продава отровни гъби! Не че искам да вземам страна, но съм длъжен да попитам - какво стана, Кауфланд не плащат ли? Кога умря идеята за правата?

Хората понякога не знаят какво правят с тия гъби! Трудно можеш да се натровиш с култивирани гъби, особено печурки, но ако са ги държали после дълго вкъщи в хладилника и те са почернели - не е чудно! И все пак трябва да се гледа какво точно се купува, какъв му е срокът на годност ... На пресните гъби е много кратък - затова аз купувам малки количества, при промяна на цвета вкъщи ги изхвърлям ... Толкова гъби от Кауфланд съм изяла - слава Богу, досега не съм се тровила! И с какво са ги готвили - те не се съчетават с някои други храни ... Да не говорим, че на гъби трябва да се слага куркума - тя убива токсини, подпомага работата на храносмилателния апарат, особено на черния дроб - който по принцип чисти отрови и разни химически вещества ... Ако само тези са се натровили от една голяма пратка - едва ли причината е само в гъбите ...

Аз си мислех, че ти се храниш само здравословно и пазаруваш само в биомагазини. Разбира се, когато сама не си отглеждаш или произвеждаш продуктите. Ех, Белоева, Белоева, направо ми разби сърцето този Кауфланд! Я кажи, халумито и саганакито от къде ги купуваш?

Отглеждал съм 15 години култивирана печурка. Ако се спазва технологията НЯМА как да има друго освен култивирана печурка в компоста. То за това се нарича компост, в последния етап на подготовката се загрява до около 80 градуса за почти ден и всичко измира и след това се засява мицел от лаборатории. Ако не се направи просто няма достатъчно добив. При брането също е трудно - разбира се ако си съвестен. Трябва да си много сляп, че при стотиците хиляди еднакви на вид гъби, които се берат в момента на добива, да не забележиш, че изглежда по различен начин. Прилича на ситуацията да береш череши и да ги объркаш с орехи... Култивираните печурки са или бели, или кафяви, което зависи от мицела, който се ползва. Тъмните петна по тях се получават, при удар една в друга или в щайгата, но освен цвета нищо в тях не се променя. Гъбите имат белтъчини подобни на месото и когато наистина се развалят миришат на мърша, ама МНОГО. Представете си нещо подобно на силно развалено месо / труп на животно такива работи. Как е станало - не знам, щом са на легло - значи наистина са се натровили. Обаче с халициногенни гъби... Много ми прилича, че някой е объркал общия си бизнес с нещата за вътрешна употреба :-)