Фруктозата е фактор за генетични промени в мозъка

Фруктозата може да увреди гени и да повлияе за промени в мозъка, свързани с редица заболявания, като болестта на Алцхаймер и диабет, сочи американско изследване

Обратно в новината

Коментари - Фруктозата е фактор за генетични промени в мозъка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да светна разбиращите, дали дадена напитка е подсладена с глюкозо-фруктозен сироп или захар - разлика няма, щото така или иначе захарта се разпада до глюкоза и фруктоза. Иначе ако фруктозата беше опасна, досега да са я забранили. Тя и без това е 1,4 пъти по-сладка от захарта, но и глюкозата компенсира с 0,8. Опасни добавки в храните наистина има, но те не са нито аспартамът, нито глутаматът. Опасни са нитратите и особено нитритите (4-5 бройки около Е250). А салам без нитрит няма. И най-тъпата идея е да се пържи салам, тогава доказано става канцерогенен, след като нитритите реагират с белтъка на месото (ако изобщо има такова там).

А като им пуснат да слушат "Доко доко" , плъховете направо летят.