Фруктозата е фактор за генетични промени в мозъка

Фруктозата може да увреди гени и да повлияе за промени в мозъка, свързани с редица заболявания, като болестта на Алцхаймер и диабет, сочи американско изследване

Обратно в новината

Коментари - Фруктозата е фактор за генетични промени в мозъка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бухайте кока кола, без да четете етикета!

По- лошо от неграмотния е полу- грамотния човек. Мисли си, че знае и може да коментира всичко. Визирам и повечето журналисти, които понякога, за да са оригинални, правят невероятни заключения.

И кво сега, и плодовете ли се оказаха вредни?!

и кой е доказал че човешкия мозък е като този на мишките?

Руски учени от Одеската академия на науките доказаха,че водката в комбинация със сельодката може ефикасно да лекува последствията от американските вредни храни и в частност от фруктоза. Пусть всегда будет водка,сандвичей и сельодка!

Не че го оспорвам, но все пак ти твърдиш, че Одеса е руски, а не укропски град. Ми не е политически коректно! Но пък направо си отговаря на реалностите.

от американците по вредно нещо няма

Има,има,казал оптимиста-путинофилите!

Разнообразното хранене е един от факторите за добро човешко здраве.Разнообразието е необходимо и в информацията.За мнозина платени коментатори предпочитаната "информация" е от Блиц и ... .ru,но с по-голямо настървение коментират останалата информация,спазвайки инструкциите на "опорните точки".Нямат значение фактите,важното е на време да си получават рублите.

Без да навлизам в подробности, - а тези знаменити американски учени направили ли са изследване какви ползи има от фруктозата? Може би тя да води до гениалност? Измениния в мозъка са не само вредни, но и полезни. Няма вещество, което да влияе еднозначно върху организма. А тук само отрицателни последици. Следователно изследването е непълно, тенденциозно, манипулирано, с една дума - платено-поръчково. Но пък ме развесели сутринта.

Австралийският депутат от партията на "Зелените" Джереми Бъкингам запали река с кухненска запалка, за да докаже, че във водата се просмуква природен газ. Невероятно. Реката гори. Не позволявайте да запали лодката, казва той в записа, публикуван във фейсбук и гледан вече над два милиона пъти. Според него причината за това е извършвания наблизо добив на газ чрез хидравлично разбиване.

Тук очевидно става дума за извлечената фруктоза, която действително е вредна, когато е отделена от фибрите. Ядейки един плод ние го приемаме заедно с фруктозата, фибрите и всички незаменими съставки, които природата е вложила в него. И това е най-доброто, което можем да дадем на организма си. Когато обаче фруктозата е извлечена от растенията (най-често това се прави от сладка царевица и то генно модифицирана), то тя е по-вредна от захарта. Статията е подвеждаща и тенденциозна, пропускайки тези важни подробности, но пък е в унисон с огромния хранителен бизнес.

"Учените обаче увериха, че е достатъчно да се консумират някои храни, като риба, и да се приемат добавки." В унисон и с фармацията, но те просто ни подсказват какво да правим, за тези които не са се сетили, че ни хранят и защо, с лоша храна - за да купуваме хранителни добавки. Пък геноцида за бедните си идва от самосебе си - затова и българина го държат най-беден от целия бивш соцлагер - територията тук е най-добра.

Плодовете трябва да се консумират като се дъвчат защото ферментите които ги разграждат се отделят в устата Вредно е пиенето само на сокове защото директно попадат в стомаха и не се оползотворяват пълноценно! Но има случаи когато и соковете са полезни! Изключително едностранна статия!

Пък в нашата лаборатория накарахме една група мишки да гледат националните телевизии, а на контролната група мишки им спряхме телевизора. След 1 седмица гледане, плъховете гледащи телевизия изобщо не можеха да минат лабиринта. Сега им пускаме избрани изказвания на лидерите на парламентарнопредставените партии. Искаме да видим, дали изобщо ще могат да намерят лабиринта и дали ще поканят на гости котката от съседната стая.

Убеждават ни да не ядем плодове,а хамбургери и генно модифицирани боклуци.То и за това са тайните клаузи в транс атлантическия договор.

Фруктозата е естествена храна за човека, както и глюкозата, която е дори енергия в кръвта. А захарозата (кратко наричана захар) е молекула от глюкоза и фруктоза. То по принцип и кислорода е вреден и затова има антиоксиданти, но без него не можеш. Иначе предизвиквало мутация на клетките, което се явява остаряване. Обикновенно се казва и защо правят такова изследване и кой е спонсорът. Примерно за да налагат омега продукта. Или пък за аспартама, който е над 200 по-сладък от захарта и се появил заради някаква издънка на химик, да си оближе пръстите след експеримент. От Аспартама при някакво количество се ослепява, а при по-голямо е смъртоносен. Май се правеше и от метанол в него и ефекта е подобен на метилов алкохол. Освен това някакви киселини.

НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ! Фруктозата, а не менюто на веригите закусвални Макдоналдс и Kentucky Fried Chicken, Coca-Cola популярната газирана безалкохолна напитка, предлагана по целия свят, може да увреди гени и да повлияе за промени в мозъка, свързани с редица заболявания, като болестта на Алцхаймер и диабет, сочи американско изследване....Кацането на Нийл Армстронг от NASA на Луната бе фалшиво, аз бях този, който го засне, изповядва култовият режисьор Стенли Кубрик ...

...Фруктозата е фактор за генетични промени в мозъка... --- за фруктозата не знам, но със сигурност европата и запада са фактори за генетични промени в мозъка в бг-то! масовата мутация и дебилизация е налице от наи-ниското до наи-високотп ниво! народното събрание и правителството са прекрасно доказателство за това!!! ----

,,маимуните,, от ядене на ,,плодове,, са мутирали в ,,хора,,??? въпрос: ,,маи сме ,,оглупели,, маимуни ,,???

zeddd

Дир-а, моля ви се не превеждайте статии за "научни" открития на американски "учени". Не се излагайте и не ни заливайте с лъжи. Мишките обичат да ядат сладко. Ядат плодове. Ако това беше вредно за тях, отдавна да са изчезнали като вид. Пази ваша статия мога да я определя само с една дума - боклук.

,,фруктозата,, е опасна за ,,вашето,, здраве ,,!!!-монсанто.

Поредното доказателство че ни тровят умишлено!

Копувайте Омега 3 мастни киселини,и продължавайте по старо му да консумирате фруктоза,и фруктозата няма да повлияе на здравословното ви състояние. Та това си е реклама за ограничени,неграмотни и ниско интелигентни българи. Омега 3 са много,но само няколко се усвоявят от човешкият организъм и влияят положително на нашият организъм,другото е просто продажба на отпадъчни семена от хранителната индустрия.

ТАЯ РЕКЛАМА Е КАТО ОНАЯ - ЗА ПРОБИОТИКА ОТ КОКИЧЕТА С ЛАКТОБАЦИЛУС БУЛГАРИКУМ ? ... А КАКВА Е ИСТИНАТА ? - АМИ РОДОПСКИТЕ УФЦЕ И АГЪНЦА СИ ИГРАЕЛИ И СЕРЯЛИ ПО КОКИЧЕТАТА ПО ЛИВАДИТЕ - БАКТЕРИИТЕ ОТ ТЯХ СЕ КАЧИЛИ НА КОКИЧЕТА - ДОШЛИ ТЪПИ И АЛЧНИ МИКРОБИОЛОЗИ , ОРЯЗАЛИ КОКИЧЕТАТА И СВАЛИЛИ ОТ ТЯХ БАКТЕРИЯ ЛАКТОБАЦИЛУС БУЛГАРИКУМ - СЕТНЕ Я РАЗМНОЖИЛИ В ЕДИН КАЗАН С ХРАНИТЕЛНА СРЕДА ... ...И СЕГА Я ПРОДАВАТ БАКТЕРИЯТА КАТО ЕЛЕКСИРА НА ЖИВОТА :)) ... БАБИТЕ В РОДОПИТЕ ПЪК Я МУЦАТ ВСЕКИ ДЕН :))

Ахтунг ,ахтунг!Рибите са опасни за живота! Съдържат живак! Абсорбират го от морската вода! Големите риби -огромно количество живак,малките риби по-малко!

Риба, ама цаца. Цаца, ама риба.

Аха..та значи това обяснява разликата в развитието на Севера и Юга? Не че съм расист..ама?

Такаааа. Май ще трябва и да ни обяснят , че истинските плодове не са препоръчителни за храна. ГМО плодове с намален % фруктоза ще трябва да купуваме

На болшинството в тоя форум - явно са им наливали фруктоза директно в черепа!

е нали и ти си с нас у форума,явно и теб са ти налели

Не знаех че яденето на плодове и зеленчуци е свързано със рискове за здравето. Изглежда фарма мафията съвсем изтрещя в опита си да пробутва боклуците си.

Много нескопосана реклама на въпросната омега 3, която е извлечена от океански риби, а те са пълни с радиоактивни вещества. Не бях чул за обратима мутация. Този Фернандо да не е от изгонените от Куба престъпници и подарени на САЩ за ужас на последните, когато разбрали кого са приютили.

Кока-Кола произведена в България с глюкозо фруктозен сироп!!!

Есенцията на статията е тук. "Учените обаче увериха, че е достатъчно да се консумират някои храни, като риба, и да се ПРИЕМАТ ДОБАВКИ." Тъй то, реклама на поредните ДОБАВКИ, от които им се захранва огромната отрово-фармация. За полирания мозък на американеца това е сигнал да вади пачката и да цака за противоотрова срещу свръх опасната фруктоза, докато продължи да нагъва ГМО полуфабрикати и пие безалкохолни с безопасната захар и подсладители.

Пийте Кока-Кола произведена в България-с фруктоза!!!

Хората са се хранили с плодове с хилядолетия, а фруктозата е неотделима част и съставка на използваните за храна плодове и въпреки всичко човечеството се е развивало и се развива и сега. Нека авторите на тази публикация сами да си отговорят кое е било и е по-достъпно като храна за човечеството - плуващите във водите риба и други водни обитатели, багащия по сушата дивеч, летящите в небесата птици и намиращите се по скали и дървеса техни гнезда или кротко растящите и чакащи да бъдат откъснати или вдигнати от земята плодове на дървесни, храстовидни и тревни видове! Като си отговорят на този въпрос сами ще разберат колко е непригодна за храната в живота на човека тяхната публикация.

Ficho

Хората са яли плодове, но количеството фруктоза в тях е толкова, че за да се равнява на това в 1л газирана напитка, човек трябва да поглъща по няколко десетки килограма плодове. Тя и обикновената захар се намира в растения като захарно цвекло и тръстика, които хората консумират от векове, но това не я прави полезна когато се поглъща рафинирана, в количествата в които е в газираните напитки.

или да ти сипва безалкохолни напитки в устата?! Я се поогледай с какви ГМО-та ни заливат ежеминутно и сме принудени да ги консумираме, поради липса на пазарите на други храни, но защо никой не прави изследвания и нищо не пише за вредното им въздействие върху хората?! Ясно е защо. Защото става въпрос за пари и то много пари в джобовете на тези, които ни баламосват като опитните мишки с разните му там изследвания на неща със съмнително отрицателен ефект върху човешкото здраве поради простата причиниа, че за да се натрупа в нечии организъм достатъчно за кометираните проблеми количиство е нужно да се консумира поне стократно повече от собственото тегло на човека от "злокобната" фруктоза.

и какъв е изводът от цялата работа ... да пием киселина ????

Да светна разбиращите, дали дадена напитка е подсладена с глюкозо-фруктозен сироп или захар - разлика няма, щото така или иначе захарта се разпада до глюкоза и фруктоза. Иначе ако фруктозата беше опасна, досега да са я забранили. Тя и без това е 1,4 пъти по-сладка от захарта, но и глюкозата компенсира с 0,8. Опасни добавки в храните наистина има, но те не са нито аспартамът, нито глутаматът. Опасни са нитратите и особено нитритите (4-5 бройки около Е250). А салам без нитрит няма. И най-тъпата идея е да се пържи салам, тогава доказано става канцерогенен, след като нитритите реагират с белтъка на месото (ако изобщо има такова там).

Аз пък да те светна, че в захарта има естествен баланс на глюкоза и фруктоза, докато в ГФ-сиропа нещата са със сигурност разбъзикъни и това със сигурност ебава мамата на клетъчната биохимия. И това е само, което знаем за разликата между захар и ГФ-сироп. Ама със сигурност различията са повече от 10.

Алиса Б

Не е сложно да се погледне в английската Уикипедия и да се види какво е съотношението между глюкоза и фруктоза в различните плодове.

Аз пък да те светна, че това което го дават за глюкозо-фруктозен сироп и го бутат в безалкохолните които се продава в България, отдавна не е такъв, а си е чиста проба подсладители. Може да пробвате, че кръвната захар пада след употреба на безалкохолни. А преди години не беше така.

Аз пък вече се осланям единствено на вкуса. Напр., жуля си кафява захар и мед и не ми пука. Обаче, нещо ме отблъсква от бялата захар, а безаалкохолни боклуци и мармалади и пр. с глюкозно-фруктозен сироп интуитивно отбягвам. Просто нещо ме отблъсква от тях, не знам какво е. Същата работа и с всички продукти, съдържащи маргарини - ами те вонят; имат една гадна сладникава миризма, моля да ме извините за израза - като на леш. Леш нали знаете какво е.

Доколкото съм чел, фруктозата в организма се преобразува в мазнини, които се натрупват в черния дроб (както и алкохола), така че употребата на големи количества от тази захар продължително време може да доведе до цироза. Черният дроб може да разгради тези мазнини, ако има достатъчно количество холин (един от Б витамините). Организма също използва холин за производството на ацетилхолин, който е един от основните невротрансмитъри (вещества, осигуряващи комуникацията между невроните и предаващи нервните импулси). Така че подозирам, че негативното влияние на фруктозата върху мозъка вероятно се дължи на това, че тя изразходва част от холина, който иначе организма би използвал за производството на ацетилхолин за нервната система. Така че ако организма получава освен големи количества фруктоза и голямо количество холин, може би фруктозата не би имала негативни ефекти върху мозъка.

тоя путин изглежда кгб цял живот са го хранили с чиста фруктоза

Дядо ми преработваше фруктозата на ракия и живя до 96 години.

Тези американци напразно са хабили време и пари за да правят изследвания. В България от край време си се знае, че безалкохолните напитки се пият от малоумници с увредени мозъци. Нормалните хора си жулят ракия.

Aз безалкохолните напитки отдавна съм ги презрял и не ги пия. Пия си ракия и вино. И бира в горещините. Да не съм луд да пия вредни безалкохолни...

Бирата е по -вредна и от безалкохолните. Поради простата причина че това което се продава за бира е по-голяма химия и от безалкохоллните. Бира само ако се вари на място.

Разбирам, че трябва да се ядат плъхове с фруктоза и с киселината, дето не може да се произнесе, но е важна за егенозата на плъховете!

Много ме разсмяхте!!!!

Да ви ева мамменцето малоумно. Пак промивате мозъците на простите скотове... Демагози мръсни. А карагенанът, хемоглобинът на прах( суха кръв), суха мас, палмово масло, сухо мляко, оцветители, консерванти, ароматизатори в саламите , растителните сирена и кашкавали на пазара, в млякото, в консервите хич не са вредни, а? Малоумни боклуци! А за мононатриевия глутамат нещо да кажете? Да ви ева маменцето мал;оумно- още вднъж!

Плодовете са пълни с фруктоза. Вегетарианците трябва да са мутирали и измрели отдавна. Ама като гледам нищо им няма. :)

стоя си на елката и смята(щото от много фруктоза веке мозъка не работи)та начи давали на плъговете фруктоза дет я има в ч литър газирана напитка. та се чудя... ия лабораторни плъхове колко ли кила са? най големите дет съм виждал са били към 2 кила... за Парижките катакомби и Московското метро са разправяли че имало по 15-20 кила плъхове, на нещо не ми се вярва да са ги ползавли баш тях за опитите. та начи нека да сложим някакво тегло на тия плъхове... половин килограм? кило? нека да е кило - та излзиа че ако трябва да изпивам дозата фруктоза дет са я поемали плъховете на мойте кила се падат 120 литра газирана напитка/ден....някак си не мога да успея да си го представя тва.... дори да изпарим водата от газираните напитки и само да си хрупам фруктозата с лъжица пак ми се вижда непосилна задача... бе както и да го гледаме то тва изседване си е просто един PR.

момко смятай го обратно - за плъха - 20мл фанта

Точно пък журналистите ще ни сервират научни новини ! По биохимия. Оправиха атомната енергия, военната наука, геополитиката, сега и науката ще ни я обяснят набързо. Хора, които не могат да различат милион от милиард !

Плъховете имат абсолютно различен метаболизъм от този на хората. Разбира се, едно изследване започва от плъхове и мишки, но не свършва с тях, и всякакви аналогии с човека са просто смешни.

Може просто да ги е домързяло като са си пийнали сладичко... Как пък решиха, че мозъкът им се е скапал?!

dir-авци, тази статия я шервам във фийса щото е толкова неграмотна, че чак е забавна

Изгонете търговците-"спонсори" на науката от храма на природата! Адам живя сто и трийсет години, а като роди Сит, бидоха още осемстотин години. И си папаше и фруктоза, и всякаквоза. И рибка с онези ми ти мастни киселини, разбира се. А всички дни на Адамовия живот бяха деветстотин и трийсет години; и той умря. Писнало ще да му е ...

И шибаше наред