Френският парламент прие закон, защитаващ правото на кравите да мучат на село

Стотици конфликти със съседи заради шума и миризмата са натоварили местните съдилища, които сега ще бъдат облекчени

Обратно в новината

Коментари - Френският парламент прие закон, защитаващ правото на кравите да мучат на село | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и на чевермето върти върти.......

88888

Олеле майко- ''...През 2019 г. съдът се произнесе в полза на петела Морис, на когото беше разрешено да продължи да кукурига въпреки жалбите на съседите, собственици на ваканционни къщи, които смятаха, че правата им са нарушени...'' мдааа и от кога един петел има същата правосубектност, която има и едно живородено физическо лице, а... Не знам докъде ще я докараме така. Едно нещо е опазването на природата и грижа за домашните животни, съвсем друго нещо е фикцията да им се придава правосубектността на едно ФЛ, хомо сапиенс сапиенс....Правото трябва да си влезе в коловозите и да спре да произвежда правни извращения...

Законът е абсолютно на място, защото хора, които винаги са живели в града, от около 3 години, епохата на ковида, започнаха да се преселват в провинцията на чист въздух и спокойствие. Обаче се преселиха там с претенциите си на зелени граждани, които искат да пишат книги на спокойствие и да слушат музика, забравяйки, че са на село. Иначе искат да ядат чисти продукти от ферми, но да не ги смущават с миризми и шум. Е, няма такъв виц.

А можеше да гласуват един регламент фермите всеки ден да се пръскат с българско розово масло- екологично и природосъобразно! Още Алеко го е измислил!

...как беше...."Колкото повече една империя или държава отива към края си,толкова повече законите и стават инфантилни !" Цицерон

А ма ли някакви евро стандарти до каква степен е приемливо да миришат екстрементите на кравите и има ли орган който да контролира това ? Ако няма е редно да се създаде комисия, която да анализира въпроса, да се създаде съответното законодателство и да се назначат контролни органи. Все още има много партийни калинки в целия ЕС дето чакат да се разкрият подходящивисокоплатени работни места за нищоправещи некадърници и парантии.

Еми, да се определят статути на селищата като "ваканционни", "вилни", "жилищни"... и други като селскостопански и да има различни правила. И който се заселва, да знае къде отива и да няма изненади, неприятни.

жива да не бях... Съдът е защитил "сетивното право"!?-ergo миризмата на кравите, мученето и т.н. Има влязло в сила решение на френски съд, с което е РАЗРЕШЕНО НА конкретен петел да кукурига... А кой е изкукуригал...по този въпрос съдът още неа се е произнесъл...

Боже, Боже, с какво се занимават еврогейовете?! И тия ни управляват и ни дават оценки.......

Не забравяйте да им дадете право да дишат!

Ако не приемат закон няма ли да мучат?

Ще мучат без да имат право и ще подлежат на санкции. Доколкото съм чел, в сащ на котките им режат гласните струни и май им вадеха ноктите.

А в Габрово режат и опашките на котките.

Нема лошо. Нашите мучат и пърдят в парламента.

Ейййййй.... научете се да четете преди да коментирате - "Отсега нататък всички селски работи, които са се извършвали законно, ПРЕДИ да се нанесат новите съседи, ще могат да продължат."

Кажете ми сега либералният свят не е ли олигофреничен?

Що? В москва как е? Разрешено ли е да си гледаш прасета на терасата? Комшиитежсъгласни ли са?

Що питаш? Ти нали твоето прасе си го гледаш на балкона, в стаята и в леглото ти. Що толкова те е грижа за москва . Гледай си твооята кочина

Да сигурно и в Париж е забранено, ама в Москва не се занимавът с европедераски простотии, за нова ще мучат ли кравите и ще грухтят ли прасетата!!!!!! Просто няма какво да кажеш нали соросче? Извратеняшките изцепки на твоите господари са такива. че всичко разумно онемява!

До "Хм" - Щом питаш значи го няма в Уикипедията. Ще ти отговоря, че в Япония е разрешено и ги гледат като домашни животни и ги разхождат като кучета по тротоарите. Глобяват ако го гледаш на терасата - трябва да му осигуриш условия каквито на себе си осигуряваш. пп Москва не е София, а е по-голяма и някъде дават, някъде не дават. Бъди по-конкретен с питането!

Виждам че, Всеки е за кравите да мучат и миришат, но да са далече от него. Ако в съседния двор някой завъди 3 прасета, първи ще търчите да подавате жалби и да клепате.

С удоволствие бих живял до ферма, във ферма (нямам такъв опит за съжаление) и ще го направя след няколко години... Фермите за животни не ги правят в люлин и обеля, спокойно.

Ясен си. Искаш, ама нямаш желание.

То въпросът е, че граждани се заселват при селяни, които традиционно се занимават с животновъдство и започват да имат претенции. Правилен е законът.

на времето в Щатите, забраняваха да си отглеждаш в двора /който има/ домашни пилета...сигурно защото тогава беше модерен пичия грип, пардон, птичия ...

за пръв и последен път в живота ми там, в страната на залязващото слънце, едно прасе /не беше Делян/ да го разхождат в даунтаун, в центъра на града, на каишка...

Вие гражданчетата май забравихте дядовците ви откъде са тръгнали.

Горкият Макрон, голяма мучене го чака докато ближе путката на баба си!!!!

Що за маргинални деградирали утайки са това. Арабите ги колят на улицата като агнета те се притесняват за кравите. Деградирала измет.

Докато ни снабдяват с рибай стек и кашкавал, кравите имат право да правят каквото си искат. Същото важи за прасета, овце, кокошки, кози, зайци, патици, пуйки и т.н. Евроскакалците, либералните охлюви и зелените (всъщност червени) еуглени могат да ме хванат и да ме поразходят....

Ще кажеш ли къде живееш, да си отворя една фермичка в съседство? Нямаш нищо против нали?

А аз си мислех, че само в Бъъима идиоти!!!! Тия дебили са навсякъде бе!!!!

България де

Сега ако добавят и свобода на словото за хората, ще започнат да се оправят

Тези са ненормални. А, ве, келеши градски, изнежени, ако го няма селото к"во ша ядете, бе? Нека някой сега да ми обяснява за "цивилизованата" Западна Европа. Не е Западна, а Западнала.

Как какво бе, виж се колко си тъп, храната се купува от магазина. Добитъка е признак за мизерия, ниска хигиена, първобитен начин на живот, нискоквалифициран презрян труд, болести и прочее а и освен това иска условия, ветеринарни грижи, вдига шум, мирише и прочее. Да ходят да си купуват от магазина като всички нормални европейци, ама ха, кво се правят на интересни.

Че кой е против селото в Западна Европа.

Предните управляващи в Холандия, например, които искаха да затворят половината ферми в страната. И хоп! виж ти каква се случи на последните избори...

Вече си мислех, че дебилите са ни обсебили тотално, но ето че във Франция все още има останали мислещи хора. Дано и у нас се намерят такива,че жълтопаветниците станаха брутални!

Ето тук още един ретард, вмирисана консерва, спирачка на прогреса, забавител на развитието, символ на мракобесното минало и прочее, като не ти се отдава поне остави по-умните и образовани от тебе да задават насоките на бъдещето, ти си само безполезен товар. Къде си ти, къде са жълтопаветниците всички до един с дипломи от реномирани западни университети, Харвард, Каймбридж, френската академия, а ти успя ли да завършиш кварталното?

Жълтопаветници с дипломи?! От родителите им АНТИФАШИСТИ, тъпи соц буржоа, дето се настаниха в центъра. Нали на ,,старите фашисти,, НЕ ИМ РАЗРЕШАВАЛИ ДА УЧАТ, бе , михлюзин безмозъчен. За какво дрънкаш. Иди се прегледай в ПИЗА - вие това налагате, говеда фурнаджийски лопати.

Най-после една положителна новина!

Нали забрани ха и тук да се отглеждат животни по селата

А да серат?

Сега нашите дупе давци ще прекопират туй онуй и ще изкарат закон нашите крави да лаят. Ако не могат, на кюфтета.

Някои хора тотално са скъсали с природата и реалността. Май животът в градовете се отразява негативно на здравия разум.

Така е, затова в София си избраха ДС отроче, забогатяло със съмнителни средства.