Франция губи 3 млрд. от отказа да достави ”Мистрал” на Русия

Отказът на Париж да достави на Русия поръчаните два хеликоптероносача тип "Мистрал" може да струва на Франция 3 милиарда евро. Русия заплаши със съд.

Обратно в новината

Коментари - Франция губи 3 млрд. от отказа да достави ”Мистрал” на Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

към кои съд ще се обърнат? към международния които не го признават или към някои руски 'народен' съд?

Руснаците дано осъдят американската държанка,така наречената "Велика сила",населявана от педерасти,некадърници и мюсулмани.

Ами Франция да им плати неустойката в рубли, ха, ха, ха... На кешовия пазар вече мина 61 рубли за 1 евро, ха, ха, ха...

ХАХАХАХХААХХАХА и от къде ще вземат рубли .....>АААААААААААААА МУНЧЧО?:) ОТ КЪДЕ?:) ВЕДНАГА ЩЕ СКОЧИ ЦЕНАТА НА РУБЛИТЕ, А И РУСНАЦИТЕ АКО СИ ИСКАТ Д АИМ СЕ ПЛАЩА В РУБЛИ ЗА ГАЗТА КВО СТАВА ААА?! ЩЕ ПИКАЕШ ГАЗ ТОВА ЩЕ СТАНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

кви 3 милиарда бе ,кви са тя 5 лева !? тва за булгаристан са дребни суми ...нии с цецо василев,доган и малкият череп тва от 5 нагоре за пари не ги броим ...българите сме наи-великите и продъляваме само напред ...

Франция отлага до второ нареждане. .. Иначе французинът има мнение за държавата си като за велика сила.

Минус три милиарда.........А СРИНАТАТА РЕПУТАЦИЯ КОЙ Я БРОИ?! КОЙ ЩЕ ИСКА ПОВЕЧЕ ДА ПРВАИ ПОРЪЧКИ В ФРАНЦИЯ ЗА СТРОЕНЕ НА КОРАБИ И ОРЪЖИЯ А?! КОЙ ЩЕ ГО НАПРАВИ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ТЕ СА НЕКОРЕКТЕН ДОСТАВЧИК?! НИКОЙ!!!!!!!!!

пореден пример за пагубната връзка на ЕС със бонголенд...

Три милиарда? Много по-вече са. Имиджът и е сринат, защото не изпълнява договорните отношения с бизнес партньорите си, а това е много по-вече от тази сума.

Рашистите беснеят - няма да видят модерни кораби и моряците им ще ходят въшлясали поради липса на топла вода на ''безаналоговите'' им гемии...

"С всеки ден показваме, че подписът на Франция под един оръжеен договор изобщо не гарантира доставка. Това според мен е много лоша новина за националната ни промишленост", цитира ТАСС френския парламентарист. - то щото подписът на външния ви министър сигур струва нещо имайки предвид измекарястването ви в Киев....

Златен шанс за руснаците да се отарват от тъпите Мистрали. Че и добра компенсация ще получат. Този кораб би бил полезен за конфликта с Грузия. За северните морета както и срещу сериозен противник не става. Френска недомислица...

Само дето не искат да се отърват от тях а ги използват като средство за изнудване. Защото ако не знаеш на тея кораби има руско оборудване, което по договор принадлежи изключително и само на руснаците. Всеки опит за продаване на тези кораби би бил равен на кражба на руска военна техника и идеален повод я за война я за нещо по друго.

това са курвенски номера !!! но не само Русия ще си спести парите но реномето на Франция пада ниско защото има и други фирми от други страни Русия може и без тях но кои ще ги куми - никои и след време ще ги дадът -овтарям това номера както по горе

Какви са тези неистови напъни да пишеш на български?Всички знаем ,че си руснак! Пиши на руски ,че да те разберем ха ха ха А за Мистралите сори, ама да не бяхте нападали Крим и Украйна!

що не ми обясниш защо името ти се съдържа на почти всички езици в думата със значение МОШЕник, крадец, гешефтар и пр??? що така бе онеправдания? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

..защо не пишеш на гадния си еврейски?

За Русия е без значение тази сделка. Тя от самото начало беше политическа и излишна. Тъй като такъв тип кораби са за далечни експедиции и военни нападания над други държави по американски модел. Такива схеми липсват във руската военна доктрина. Което е причина, тази сделка да бъде нееднократно критикувана от самите руснаци, като излишен разход. За това, за тях такова развитие е възможно най-изгодното. Ще се оттърват от 2 кораба за прилична сума. Купили за 1,2 млрд, продали за 3 млрд. А парите, както са обявили, ще вложат в собствено производство. Големият губещ ще бъде Франция. Няма какво да прави с тези кораби, защото са по изцяло руски стандарти и са неизползваеми от други военни стандарти. Освен това, ще имат загуби от поръчки, тъй като малко държави биха се обърнали към тях за нови поръчки. Подозирам, че това е добре скроен американски удар. С който ще елиминират Франция като крупен играч на оръжейния пазар. По подобни методи, преди двадесетина години САЩ ликвидира позициите на България на оръжейния пазар.

ХА ХА ХА ХА ХА ХА ,само това мога да кажа за твоя коментар ха ха ха...СМЕШНИЦИИИИ

Ivan Nenov

ххаа хххххаааа хххххааа няма нищо от това ще дадът или не но мшетата умират от ят

Обикновено пропагандата на мошетата, които са крайно невежи и арогантни, правят следните неща, когато някой удари в десятката на Истината. Ако не им изнася, започват опити да го осмяет, принизят и омаловажат казаното. На втори етап имаме оявяване за теория на конспирацията. Трети етап, обвинения в лудост. Целта е да се дискредитира този, който казва неудобната истина. За да бъдат игнорирани думите му. Постига се с високи децибели и и един крещи и се смее за няколко. Съвсем като "демокрацията", която беше пласирана на нас, тъпите българи.

Предлагам ви мнението на военния експерт Ходарьонок: - Според мен, кораби от класа Мистрал биха усилили възможностите на ВМФ на Русия по отношение на провеждане както на морски десантни, така и на въздушно-морски десантни операции. Но един-два кораба няма да окажат влияние. Историята с Мистрал за нас е добър урок. Най-добре е кораби от подобна класа да се поръчват в отечествени корабостроителници. Надявам се, че от тази история ще бъдат направени необходимите изводи.

Това е безспорно, такива кораби естествено е да усилят възможностите по извършване на операции за морски десант. Както вече ви казах и то не аз, препредавам, такива операции не се предвиждат в тяхната военна доктрина. На етапа тя е чисто отбранителна. За това и оръжието им е с такава насоченост, С изклчение на ракетно-ядрения потенциал, но той има друга цел, сдържане. Пак вид защита. Погледнете използваемите подводници. С какви разполагат руснаци и с какви са американците . Сами ще разберете, няма нужда да обяснявам.

ХА ХА ХА ХА ХА голем смех !Ама вие верно сте мноо тъпи...

Нито един търговски договор не се обвързвa с политически условия,нямa тaкaвa прaктикa,и никоя стрaнa не би подписaлa тaкъв договор, политически обстоятелствa не се признaвaт зa форсмaжорни !

Масква не води политика,тя води война срещу съседите си !Форсмажорни обстоятелства има!Мистралите отиват в Канада!Франция печели от лоялността си към НАТО и Европа!

защо е пропусната информацията : (според френски източник)" Индия e заплашила, че ако Франция не предаде "Мистралите" на Русия, ще развали подписания през септември договор за 126 изтребителя "Рафал" за сумата от 20 милиарда долара"

Ами защото информацията е от руски сайтове ,които малко послъгват ха ха ха ...Айде на бас ,че Индия ще купи самолетите Рафал! :)

Моше,еврейче,ти си пълен негрaмотник,знaеш ли ,че един съд зa дa ти признaе форсмaжорни обстоятелствa,трябвa дa е стaнaли огромни природни кaтaклизми -земетресения,гигaнтски нaводнения,ядренa войнa или нещо подибно....кое от тия сa нaлице,пълен глупaк си ти МОШЕннико !

мислим дека ,не съм толкова глупав щом се пениш толкова ха ха ха... :)

Абе, спомням си руското ядро тук как се присмиваше, че като стане въпрос за парата и западняците клякали... Сега какво стана? Спомням си, че корабът трябваше да е предаден вече и, че втори трябваше да се почва. Нещо да изкоментирате? Не може, хем да са продажници западняците, хем да не си изпълняват договорите. Изберете си едното, иначе просто се заяждате. ;)

Който ти го е казал. правилно ти е го е казал. Но че си тъповатичък и неинформиран си е лично твой проблем. Франция е заплашена от САЩ със значителни финансови загуби. Може да си позагуби и малко златни резерви. Не случайно САЩ с изнудване и шантаж прибират златото на държавите и после не им го връщат. Германия защо клекна. Но и златото не си видяха. А Франция е решила да избере по-малката финансова загуба. Банката Париба е заплашена с иск от 9 млрд. Да, франция ще загуби по-малко пари. Но загубата на репутация ще е просто жестока. И ще калкулира огромно количество пропуснати договори с печалба.

къде ми е калкулатура Елка ,че да почвам да калкулирам :)))

Френския президент докaзa ,че е пълнa мижитуркa,зaтовa и фрaнцузите го мрaзят и ще отиде зaвинaги в политическия нaфтaлин ! Олaн е стaнaл зa подигрaвкa нa свойте сънaродници,a сегa 6000 фрaнцузи остaвaт без рaботa,ще имa яки стaчки !

мечтии, мечтии ,стачките и гладните ще ги гледаме скоро на червения площад...

Пейч, в Карлово служил ли си 79 а година?

За сведение: 99 % от коментарите в "Le Figaro" са против недоставката на мистралите и се подиграват открито с холандеца като маша на Обама.

Франция може да загуби, а може и да спечели. Реалността е че, Русия губи всеки час десетки милиони долари. Агресията и тероризмът струват много пари.

Само не стана ясно как ще спечели Франция. За гяволъка винаги се плаща още повече след като е подкрепен с договор.

"Аз", ако се опиташ да мислиш, може и да се сетиш. Но не ми се вярва.

Ако може да ме бориш само с минус значи съм прав. Не съм нито франкофон, нито русофил, по скоро се виждам Българин. Та аналогията с нашия и френския гяволък няма как да не лъсне. Накрая все някой ще трябва да плати.

Много просто,съдът ще сметне ,че има форсмажорни обстоятелства,които не позволяват доставката на нападателно оръжие на държава която напада своите съседи !И Путинландия нищо няма да получи,тва е положението путлеристи .

Не ти се разбира какво ломотиш...Пиши на български а не на еврогейски...Ние еврогейовете от Гейропа не ги разбираме..Не сички са станали на Кончита дъ Вурст като теб..

с БВП 3 трилиона евра не са нещо отчайващо. Искът срещу България за Белене е в размер на 1,25 милиарда евра и никой не му пука, та на франсетата ще им пука. Между другото може да се направи съпоставка между двете изделия - реактора за Белене и кораба Мистрал - как ни дерат руснаците, с помоща разбира се на червената крадлива измет

Тиквата който ни докара до това дереже още от 2008 насам...С таква измет нема да прокопсаме Само за да се мазни на Обонго и ние го отнасяме!

VIPER

Не бих казал че на никой не му пука ама...ще вземем нов заем значи

И как ни дерат, че не разбрах. Явно имаш предпочитания Да ни дерат американците от Уестингхауз. А защо техните оферти са двойно и тройно по-скъпи. И видяхме съдбата на ТЕЦ Марици и какво плащаме за това, двойно. Руснаците са добри с техните оферти. Освен това, те няма да ни затворят работещите български блокове в Козлодуй, което се готвят да направят американците, веднага ако пуснат свой реактор. Който ще ни струва колкото два в Белене.

Уестингхаус да ни съди за 1,25 милиарда евра

всеки се хвали че ходил в париж ,никой не се хвали че ходил в москва...пък изводите си ги правете вие кой е по-напред в цивилизационно отношение

Какво да кажем ние дето сме ходили и на двете места. И на двете места има какво да се види.

Евала, заби му го

За Франция доставка на оръжие на терористи е неприемлива. Руски Мистрали в Ч. море означават заплаха за региона, вкл. и за България. Ембаргото и санкциите са адекватен отговор на агресията и тероризма. Не можем да си позволим да въоръжаваме врага. Никой не иска руска земя, но няма да дадем своя.

Или ти падаш от марс или в елисейския котор никой не мисли с 3 години напред. там явно действат ЮРБОЛЕШКАТА! Като са знаели каква е Русия ЗАЩО СКЛЮЧИХА ДОГОВОРА. Не искате да признаете, че Обама има булонка на име Оланд. Това съм го писал и преди да излезе "Бойко пудел си намери кръстиго Валери". Друго то е Пудела на Обама се казва Камерън.

За Меркел нещо хубаво няма ли да кажеш? На кирлив к..... вълната му пречи.

Е че коя е тази твоя замя която Русия иска да ти вземе бе Марк, ай сиктир с тая американска пропаганда

Ох, че кеф, ох, че кеф! Руската пета колона от тролове сега мрази и Франция! Не, бе, целия свят, ако трябва ще се мрази, важното е Путя да управлява вечно, щото без него няма слънце!!! Поредната новина за Русия и хоп безброй компетентни коментари, колко ще загуби Франция, как се срива, как ще фалира, как ще я осъдят, колко смотани са французите, ние колко сме смотани, един куп предварително подготвени опорни точки за цени, договори, милиарди, подробности, които никой нормален човек не би си помислил да рови и търси!!! Някой много усилено работи за Путин...

lu4ka

Много си застрелян. Така, като четеш, кой е губещия?

при всички случаи ние сме печеливши защото това чудо на техниката няма да дойде при нас да "спасява" руското малцинство във варна-евала на оланд и на франция, която винаги ни е подавала ръка -последен пример либийския случай

за теб бре! Никой не мрази франсетата! те само сами се мразят бре:) Сами си вкарват автогола вече никой няма си поръчва нищо при тях а и ще цакат кинти неустока на руснаците бре :) ХАХАХАХАХАХ

Ще плащаш попе за гяволията си!! Франсетата като се правят на дяволи ще го отнесат! И това че ще се изръсят с няколко милиарда долара ще им е най-малкия проблем! ЗАЩОТО ПОСЛЕ НИКОЯ СТРАНА КЛИЕНТ НЯМА ДА ГИ ПОГЛЕДНЕ! КАТО ЗНАЕ КАКВИ НЕНАДЕЖДНИ ПРОДАВАЧИ И ДОСТАВЧИЦИ НА ОРЪЖИЯ СА!!!! ИМИДЖА СЕ ГРАДИ ГОДИНИ, И СЕ УНИЩОЖАВА В ЕДИН МИГ!!!

Руснаците си избраха мъдър, силен и добронамерен водач в лицето на В.В.Путин. Франция имаше такъв в лицето но де Гол. За съжаление с тази ку..венка постъпка Франция ще потъне окончателно. ВЪПРЕКИ всичко ние в наше село сме оптимисти, че ЗДРАВИЯ разум ще надделее във Елисейския бардак

ЕДИН ПЪТ ПОЛКОВНИК ОТ КГБ, ЦЯЛ ЖИВОТ ПОЛКОВНИК ОТ КГБ!

Бълха я ухапала Франция с 3 милиона И 30 пак няма да я съборят мурзилки жалки

Става дума за повече от 4 милиарда евро, а не за 3 милиона.

Научи цифрите, според Le Parisien Франция ще загуби минимум 3 МИЛИАРДА евро, а да видим дали ЕС ще й ги компенсира...

От тук на татък Франция вече не може да сключи голяма сделка на международната сцена. При международните сделки от такъв калибър се търси независимост и надеждност на партньора, а Франция вече трудно ще убеди някого, че е независима.

Те и проститутките твърдят, че са почтени жени...

ти знаеш наи-добре, маме

Уж всички от запад искат да направят мръсно на Русия в икономически аспект,но все търсят да заобиколят ембаргото й и да внасят стоки там.Така например,за последния месец Шнейцария изведнъж е започнала да внася 400 пъти повече от досегашните количества ябълки в Русия..... Дръжте се мъжки,Дружина Полска ! Не правете ЕС номера от глад.

Не само Швейцария, изведнъж и Белорусия стана голям производител на миди и бананани. А Европа лицемерно се опитва контрабадно да си пробутва в Русия ГМО-тата и стоките 10-то качество.

Еми като в Русия мафията контролира всичко ,не е трудно контрабандата да процъвтява !Ами сега е момента да се пробута всичко гнило от Европа,след като има глад за всичко що става за ядене...

Неочакван развой на събитията се очертава за Франция. Ако не изпълни задълженията си по договора с руснаците, Франция рискува да загуби още 10-12 млрд. долара от сделка за 126 самолета "Рафал" с Индия. Неофициално от Делхи са заявили: "Няма ли Мистрали за РФ не ви щем самолетите..." Дали Оланд е готов да преглътне толкова горчив хап???

Индия не е сигурна, че Франция е коректен парньор и ако й скимне или й наредят "до второ нареждане" Индия ще губи. Да му мислят, като са се дали под наем да си сърбат кашата.

Първи правят подводен пуск в Балтийско море немците от контейнер теглен на буксир от подводница.Руснаците това го правят чак 1974година.Това за екрана пак е немска технология,а първите руски и американски атомни подводници са последите разработки на немците.

А, така де, няма само ние да плащаме чужди сметки!

ХУБАВА РАБОТА, АМА ФРЕНСКА!:))

По-долу някой напомни за стария лаф "Гаранция-Франция" :)) яко

Убеден съм, че е така. Франция губи 3 или дори 22 милиарда. Германия 25 другите от ЕС 40 милиарда. Да не говорим за УСА или Канада. Тези дето налагат санкции на Русия губят стотици милиарди. Колко ли пък печели Русия, някой да знае? Не коментирам факта, че Рублата за по малко от две години от 35 за Евро до края на годината ще стигне 60 за Евро! Някой от вас да знае, какво на практика означава това? Въпросите ми са заядливи, иначе по убеждение съм русофил. Лек ден, уважаеми.

3000 форинта = 1 долар! Какво от това, унгарците си живеят чудесно. Няма значение, колко пада рублата, ако заедно с това се увеличава и количеството получавано от хората.

Мож би имаш право колега ттт, и на мен ... нещо този термин "девалвация" (в банковото дело понижаване стойността на паричните единици по отношение на златото или на чужда валута) ми звучи несериозно да не кажа направо, че тази дума е измислена и нищо не означава. Лек ден, уважаеми..

А еврото като падна с 10 цента за 1 година що не се тревожиш за европейците? Или за японците дето йената и тя потъна:)

Преди години нямаше ли такъв случай? Франция прави катери за Израел. Заради войната с Палестина, Франция обявява, че няма да даде катерите на евреите. Последните си ги "открадват". Сега франсетата на колене молят руснаците да откраднат мистралите.

САЩ направиха Франция за смях и на гаргите. Горките французи... Обратното броене за тях започна - имат толеранс от 1 месец и започват наказателните лихви по договора. Ще се закрият работни места.

Писах го по-долу: американците не са виновни! Щом французите ги устройва да стават за та.ак, все някой ще ги направи.

100 дни.

Французите обичат да си теглят сами куршума. Мразят ги англичаните, швабите, вече и либийците, а най-накрая допринесоха да ги намразят и руснаците. А българските шофьори като чуят френски автомобил и бягат като подгонени от разгонил се петел. Добре че, жените са си традиционно по глупавичи, та правят оборот на френски строшеняци.

руската ролетка са я измислили във Франция !!! Дай нещо по-оригинално.

за автомобилите, виж колко германци карат френски . Но българина като разбирач все дървета избира.

magit@abv.bg

Айде кажи колко германци шофират френски автомобили?

Снайпер,понеже си светнат на тема автомобили и автомобилен пазар(но без метан де),ни кажи кои са най-продаваните нови автомобили в Бг за тази и миналата година. И би ли ни казал колко победи във Формула 1 имат френските двигатели,италианските двигатели и всички останали двигатели взети заедно за миналите десет години!!!!!. И още малко.Да ни отвориш в рали шампионата колко победи имат французите и всички останали от 2000г насам:-)))

magit@abv.bg

Прави разлика между автомобил пригоден за състезания и масова употреба. Когато даваш за пример ралита и формула1, се интересувай малко повече. Иначе изпадаме в патова ситуация да ти напиша цяла лекция :)))))

Кофти е да ти откаже французойка, но ти не с отчайвай.

Това въобще възможно ли е?

Тоо, френците няма да ги доставят, , НО - от утре фрегатите стават ... " Ми .срал"!?!? А?+

Чудесно, пич!

Дир, разкарайте тази реклама на емаг. Дразните с този спам. Това си е тормоз.

инсталирай си Adblock Plus към адоните

Оланд е пионка на царя на краварите, това отдавна е ясно и няма нищо изненадващо, че Франция не изпълнява поетите с договора задължения...

Сделката с Мистралите е политически жест на Русия спрямо Франция,заради подкрепата на Саркози в конфликта в Южна Осетия с Грузия през 2008.Между другото и тогава щатите смъкват петрола от 147 на 40$ за барел и никой не умря тогава!:-)

Да ,политически жест е. Оня ден пак руснаците направиха гейски жест като пратиха коледна елха на Париж. Изглеждат вече смешни. Запада се държи враждебно, а те им правят жестове. САЩ не правят никакви жестове, дори напротив и играта им върви.

Додо,ако има някой смешен,това си ти с невежество си!Бих добавил и Съвета на Европа с концерта на Кочита Вурст!

За мен има само един въпрос любопитен, защото след като могат да си построят руснаците аналог на Мистрал за 250 милиона, взеха да се доверят на петлите?

Щото Костадинов ги прееба!! Ясно ли ти е сега?!

А щом работата опря до тука - Снайперът сигурно много ще се зарадва?! От кога го чака?

Могат, могат. Помним как могат. После ходиха да целуват ръка на норвежки водолази да го вадят 'щото ... не можели :)))

Беше си сделка покрай Грузинската криза. Изобщо не им трябват! Потенциалният противник на Русия е в северното полукълбо, пък тя притежава поне 45% суша тук. Така, че тези Мистрали бяхаподарък към Францияя да живне икономиката след 2008г.

Могат да си направят филм за 250 млн. как да го направят. Нещо като Алиса в страната на чудесата.

Има и малко по-евтини. Продават ги в "Детский Мир".

След провала на грузинската война срещу Русия стратегическото значение на мистралите на практика се губи. Май за руснаците ще е по-добре да си вземат неустойката. Отделно дето ще се отвори допълнителен пазар за руско оръжие след издънката на французите.

"но политическото ръководство на Франция отложи до ВТОРО НАРЕЖДАНЕ" ?????.......родината на демокрацията очаква нареждане,разбирам България да го очаква но се оказва че за САЩ и Франция,една от държавите които командват в ЕС е също една колония

Каква родина на демокрацията, кви 5 франка?!?

Самият ЕС е окупирана територия, а и както са тръгнали нещата скоро ще стане и пълноценна колония на САЩ.

Френската автомобилна компания Renault и японският й партньор Nissan ще платят $750 млн., за да получат ефективен контрол върху производителя на "Лада" - ОАО "АвтоВАЗ". Вече 2 години лада е собственост на французи и японци 74.5%. Ако има някой забележки към ладичките, то да се обърне към реалните собственици.

или просто да не се занимава с модели от преди 40 години. Запазена марка за руските автомобили е да въвеждат добре изпитани системи от миналото. Кой руски съвременен автомобил има въздушна възглавница за мястото до шофера? А навигационна система? Да поясня- това са технологии от миналия век

magit@abv.bg

ти живееш в миналия век. Ако си ходил в Русия преди и сравниш със сега, по-скоро ще се засрамиш от приказките си.

О:-))значи ще има яка борба м/у Дачия , Лада и ТАТА на Филипинския пазар.А може и на Тайландския и Камбоджанския. М/у другото на руския пазар се предлагат модели Дачия,но под името Рено и Лада.Просто руснаците не могат да преглътнат ,че румънците са доста по-напред в автомобилната пром.И тези модели Дачия-Лада-Рено са само за вътрешния пазар.Така ,че ние с Бг и ЕС неможе да се насладим на това животно "сделано в Россия':-))

Руските 25.5% отиват за направа на гайки и надписа - Произведено в Русия.

французите сами ще си го наврат в д*то, както са тръгнали поръчково да правят глупости.