Коментари - Франция и Турция потвърдиха готовността за атака над Сирия | Днес.dir.bg

Франция и Турция потвърдиха готовността за атака над Сирия

Турция и Франция потвърдиха решимостта си да участват в атака срещу Сирия заедно със САЩ и приветстваха изявлението на президента Барак Обама за предстоящо нападение.

Обратно в новината

Коментари - Франция и Турция потвърдиха готовността за атака над Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

moderatore opravi si nastroikata

ми че той е еврейн, както и всички видни и ключови комунисти са били евреи, какво против имаш станишев, ако си за евреите?

Абе тия французи много войнствени бе! Забравиха ли как Хитлер ги прецапа за 24 часа, барабар с прехвалената им линия Мажино? Ако не бяха американците и до днес щяха да пеят Лили Марлен.

Малко История, на Берлинският конгрес България губи територии заради Франция и Англия ,тогавашната османска империя дава на Великобритания за благодарност остров Кипър, а Франция след ПСВ заграбва територии от Сирия ,това до някъде ги оправдава те са колонизатори и империалисти и явно имат още мераци. Ние ,ние каква работа имаме да се бъркаме?

Работа имат американските подлоги, като Мони Паси! Дето за една шепа долари са готови и г...за си да дадат под наем. Само че ще пострада не неговия, а нашия г...з, както се случи след "перфектните" му ходове с дедоСимо.

Усарите се държат така, че ще си изпросят обединение на "армиите срещу САЩ". И страните ще са повече, отколкото на "желаещите" в Ирак.

Кво ти пречим. А ти марш през океана. Виж откакто американските агенти диктуват нещата и такива като теб сулю им се прехласвате как хубаво си живеем. Армията ни армия, сигурност от НАТО 100%. Знаеш ли българската армия до 89-та 108 хилядна, добре въоръжена колко време трябваше да задържи евентуално нападение от където и да е. И руснаците пристигаха. Познай, ако Турция, също член на НАТО реши да ни попъпли, САЩ и техните агенти на коя страна ще действат. Прошляци безмозъчни, само да си излеете злобата. Мисъл никаква. просто как

Руснаците няма да позволят това да се случи. Удара с/у Сирия иска да докаже че Русия е слаба. И престанете да подценявате Русия. Май забравихте Южна Осетия. Само за 2 дена си решиха проблема.

"...И престанете да подценявате Русия...." Защо го казвате на нас? България не е заявила, че ще е сред агресорите в Сирия. Кажете го на Турция- те нали бяха достлук с руснаците, бяха много гъсти, а в началото на сирийските проблеми нещо им се разсъхна дружбата, а покрай нея- и взаимните бизнесконтакти.

ОТИ ФРАНСЕТО ГЛЕДА КАТО ПРЕЗОБАЛ КОН?

Защото и той е Цоциалист като наш СерГейчо, Орешко и оня маймуняк Болен

В Анкара почваме да губим търпение. Почваме ли?

Турция е ясно защо бърза да нахлуе в Северна Сирия: там има кюрди, бази, подготвени бойци, точно както в Ирак. Турция въобще не им пука кой унищожава с газ населението си, нещо повече - в самата Турция колко хора загинаха от газ на площад Таксим? А Франция какво са се разбързали?

дмитриевич станишев - идол на хизбула дали не са го цитирали отново наскоро в сайтовете им

от както болен се научи да размахва ръце като петле и се сдоби с танк - пластмасова маса :))) нещата в геополитиката се промениха драстично :))) представям си болен, путин и боко в червени гащеризони как свалят стелтове с шутове и потопяват самолетоносачи с голи ръце!!!! :))))) анимационни герои :))) може би с изключение на путин - той може да ги хваща с въдици ама не знам как ще се разберат с оня от беларус :))))

Повечето расъждават като агенти на КГБ и крепосни селни.Та ние сме към НАТО и ЕС и ще се цепим ли от нашите съюзници?Трябва вече руските ченгета да се командироват в Сибир.Там им е мястото.

"Та ние сме към НАТО и ЕС и ще се цепим ли от нашите съюзници?" Нека разбием дезинформацията на турската МИТ - Андерс Фог Расмусен: НАТО не планира военни действия срещу Сирия 31 август 2013 00:26 Агенция "Фокус"...Расмусен ...посочи, че НАТО не смята да нахлува в Сирия, тъй като за тази цел е необходимо съгласието на ВСИЧКИТЕ 28 страни-членки на Алианса.

Исмаил ли си къв си незнам,ма лови път и заминавай в сирия и почвай да се обличаш в дрехите на убитите сирийки и почвай да въртиш гюбека!България за българите!Колкото до НАТО казаха че това нема да е война на алианса!

кажи ми какви са ти приятелите и аз ще ти кажа какъв си.... саддам, кадафи, ахмадинеджад, ким, асад, пол пот...

а приятелите на кенеди какви са, колко си си промит

В ТУРЦИЯ Е основната БАЗА НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА "ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ"НА Сирия ЩЕДРО СНАБДЯВАНА С ОРЪЖИЕ ОТ САЩ!! А защо отСАЩ???ЗАЩОТО В Сирия Е ЕДИНСТВЕНАТА Руска база, която "ПРИТИСНЯВА" ИЗРАЕЛ, ТУРЦИЯ и базите на САЩ в този регион!!!!

Май се поразсъхнаха нещата с участието на Франция;)Франция обяви, че не може да действа сама срещу Сирия 01.09.2013 14:01 Агенция "Фокус" Франция съобщи в неделя, че не може да действа сама срещу Сирия, след като Съединените щати отстъпиха, оставяйки Париж като последния съюзник в западната коалиция колебаещ се относно наказването на президента Башар Асад. Вътрешният министър Манюел Валс каза, че Франция ще изчака решението на Конгреса на САЩ, което ще стане ясно най-малко след седмица. Франция не може да тръгне сама. Ние се нуждаем от коалиция, каза министъра пред радио Европа 1. По думите му, че казаното от Обама е създало нова ситуация, в която заканяща се Франция ще трябва да изчака края на тази нова фаза. В понеделник премиерът Жан-Марк Еро ще обсъди с френски депутати в понеделник как да се реагира, че силите на Асад са употребили на химическо оръжие в Сирия.

абе кво се чудите бе!? бсп и атака подкрепиха хизбула при атентата в бургас!!!! ПАТРОИТИ били?!?! карикатури!!!

Как сядаш пред компа , така смело , неграмотен и почваш да лъжеш? Не те ли е срам? Всички знаем как се развиха нещата, и че два часа след атентата, Израелците знаеха кой е атентатора. Много сте мръсни и подли да знаеш! Гнус ме е от такива като вас!

И кой каза, че зад атентата стои Хизбула!??? Израел и недоносчето Цвъ. Цвъ.! И на базата на какви доказателства!?? "Аргументирани предположения"!!! Такава идиотщина никой никъде в света не би си позволил да изрече, освен разбира се в продажна България, след 20 дневно набиване на канчето в УСА! И защо евреите в спешен порядък унищожиха всички доказателства за разследващите и евакуираха всички свидетели!?? И защо им беше позволено да се държат, като омбашии в суверенна държава!?? Така че, ако обичаш недей да лъжеш и манипулираш най-нагло и гнусно!!!

САЩ, Франция, Турция /Израел и Япония са в чакащите/. Все дебилни държави и големи губещи от последните световни промени и тенденции. Интересно какъв спектакъл ще ни предложат сега? Ако до всяко едно дебилно същество застане поне още едно...

Изтече инфо, че Русия, Сирия, Египет, Армения, Гърция и БГ, правят коалиция срещу Турция, заради зверскто потушаване на протестите, и защото избива собствения си народ. САЩ казват, че е много тъжно, ако се нападне Турция, и иска доказателства.!

само дето щтатите се изказаха против ердоган и действията му против протестите а русия подкрепя изрода асад и избиването на 100 000!

Съм ти обяснил за 100 000 хиляди! Един човек в Лондон. Един човек! В Лондон. Дава тези цифри. Нали ти е ясно колко са верни? Нали ти е ясно, че няма кой да потвърди? Абе големи сте мишки!

предупреждава - заредете домашните и авто-аптечки с вазелин и риванол, че не се знае кой ще ни навести!

Прости бугари-крепосни селяни на Путин.Нали като Асад гони народа си идват при нас да ги издържаме с наши пари.Ами приемете ги и ги хранете.Трябва да се свали този диктатор и САЩ са на правилната позиция.

Как стават нещата. Да ти обясня простичко. Отиват едни въоръжени "бунтовници" и казват на мирните граждани, че трябва да напуснат домовете си, и трябва да отидат в лагери. Ако не са съгласни....съгласни са! За Асад и жертвите. Стои един в Лондон и всеки ден съобщава колко са жертвите в Сирия. Подчертавам в Лондон. Подчертавам един човек. Потвърждения йок му. И цял свят почва да цитира!

те турците тези неща как стават. Нали през Балканската война гърците така ги караха да бягат от нас, че уж сме щели да ги избием. И те съгласни ли са, запалили им къщите... съгласни са.

Ние сме най-бедната държава в ЕС. Вие- турцията, нали сте икономическия тигър на Балканите, а не можете да изхраните 500 000 бежанци! УУУ- СРАМ ЗА ПРОСПЕРИРАЩАТА ВИ ИКОНОМИКА - ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ОГОЛЕЛИ И ОБОСЕЛИ СЛЕД ЗАХЛАЖДАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА ВИ С РУСИЯ/ РФ/;)

Който е писал минус на коментар "smeshenplach ( регистриран ) 01.09.2013 14:11" - да се обоснове:) Иначе за турската пропаганда във форума ще има стратегически минуси- хем искат нашата подкрепа за война във Сирия, хем искат да ни подхвърлят после само огризките след войната; хем ни мислят за прости и за невежи да водим преддоговорни отношения:) Не става - настолна книга ми е "Преддоговорни отношения" на Харвард бизнес скуул- нали тачите сащ- ха сега покажете и вие малко ниво:)

Вашата смешноревлива подкрепа никой не иска. Ограмотете се коя е най-мощната армия след американската.

смешен плач

Я пак???? "JAZZ ( нерегистриран ) 01.09.2013 13:34 Необходимо е България да подкрепи Турция в плановете и срещу Сирия..." :)

Използваме Турция да вади парещите кестени, а след известно време ще я затрием и нея, защото османския им манталитет е вреден за нас!

Не ни подценявайте.

В какъв лицемерен свят живеем и кои са днешните ни учители по морал! Лектор номер 1 по човешки права и граждански свободи Ердоган - пресен пример как щедро да се раздават в комплект с бой, сълзотворен газ и други екстри на всички желаещи. Как не сме свели виновно глави пред френските политици? На тяхната съвест тежи клането в Руанда, ама ние вече го забравихме, пък и на кого му пука за тях, както и за сирийците, междувпрочем.

Погледнете малко и в Россия?

Няма вече Русия. От 1917 година насам, с подкрепата на всички световни демокрации руският народ го държат в робство и източват природните им ресурси. Което не означава, че в конкретния случай, не е прав Путин да казва, че първо трябва да се представят доказателства.

Учител по демокрация - САЩ, разбира се. Как не се умориха да демократизират Иран, например. Първо свалиха Мосадек. Той беше най-опасният. Що взе властта и национализира рафинериите, а какво по-лошо за иранския народ от това да притежава и експлоатира природните си богатства? (Все едно ние да ползваме евтината енергия от Козлодуй) И доведоха шаха. Той изглеждаше тъй послушен, а се взе насериозно. Тогава вън шаха, доведоха аятоллаха. Ама какво им става на тези хора! Толкова ли не могат да запомнят какво да правят и какво - не? Ето сега пак ще ги демократизират, ще им сложат някакви като Ал Кайда. И понеже те няма как да са демократични, след 15-20 години пак. Колко пъти, колко пъти, един ли, сто ли...

Тцъ, тцъ, тцъ- допуснах кардинална грешка в преддоговорните отношения и ник ""JAZZ" избега , като попарен:( Нищо де- нека всички да знаят , че ЦЕНАТА,ЗАРАДИ КОЯТО България ще влезе в агресия срещу Сирия Е ЖЕСТОКА! ИЛИ СЕ ПЛАЩА ТАЗИ ЦЕНА ОТ ОСТАНАЛИТЕ АГРЕСОРИ- Т.Е. ТЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТ В НЕЯ И ТОВА Е ОФОРМЕНО В МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ, ИЛИ СЕ ОТКАЗВАТ ДА НИ АГИТИРАТ ЗА ВОЙНА СЪС СИРИЯ, ПОДХВЪРЛЯЙКИ НИ ОГРИЗКИ ОТ ОБЩАТА ИМ ТРАПЕЗА СЛЕД ВОЙНАТА В СИРИЯ!

ДА ! ...и оставете Всичко друго - идете вижте материала какви Ни ги е забъркала кака-Ни Кристалинка ! (в съседна новина) ------ Започвам да Виждам Двустъпковата И из ЕП/ЕК като Незабавно-Необходима.

Ердоган най-накрая се разкри изцяло!!! Това трябва да е обица за българските държавници /ако все още има такива/, щото това, че сме в ЕС и НАТО въобще няма да ни помогне - пример Кипър!!! А гадният ислямист Ердоган, ао иска да спре убийствата, ДА СПРЕ ДА ВЪОРЪЖАВА, ЛОГИСТИРА И ОБУЧАВА въоръжените терористични групи, унищожаващи СИРИЯ!!!

Ограмоти се за цивилизационния принос на Отоманската империя и култивирането на българското население, в частност.

След като сте велока сила, моля мнападайте, защо са ви САЩ? Ето, готови сте, действайте!

смешен плач

Я - ти се появи:) Колко съм щастлива!:) Най- накрая можем да си поговорим за бизнеса, който се очертава след края на военните действия в Сирия!:) Нека очертаем основните положения- България става агресор срещу Сирия, но в замяна получава: 1. Правото да замести/ субституция/ РФ в договорите между РФ и нейни държавни фирми или фирми с над 40% руско държавно участие, по отношение на разработване на газово сирийско находище / тук има място за доста конкретни клаузи, които могат да получат и по-разширителна формулировка/ 2. Правото на договори с възложител - бг. държава и изпълнител и подизпълнители - САМО български фирми и САМО бг. данъчни субекти. До тук имате ли принципни възражения по българските искания?:)

Джамията не е цивилизационен принос. България е имала писменост преди турците да имат държава и през 9 в. е вторият по влияние книжовен център след Византия. Единствения принос, който имате е, че сте довлекли племето на Азис.

Тъпо нагло турско /циганско племе,товави е приноса!

освен сравнението между източна и западна германия и стената която комунистите изградиха за да избягат германците в гадния запад друго сравнение може да бъде направено между желанието на франция да напусне нато и желанието на чехия да напусне варшавския договор е франция напусна нато чехия посрещна армията на имперския ссср!

Франция сега член ли е на НАТО!? Провери, пък после пиши пак!!!

ти говори за 60-те години, когато ссср плати на франсетата да напуснат нато, ограмоти се.

С тая стара техника в турската армия къде сте сръгнали, бе фесове? Като сте много ербап, хайде влизайте в Сирия сами, без усарите! Ама май не ви стиска!

Знаете ли защо Англия за пръв път от 250 години, отказа на министър председателя си война? Ами защото в западните банки няма авоари на Сирия и Асад, т.е няма какво да се крадне, за да се покрият разходите. На Либия откраднаха 350 млрд. долара, а върнаха в нея само около 10на млрд.

Желязно обяснение.... 100% има нещо вярно дори и цифрите да не са ного точни. Възможно е да става на въпрос за по-големи суми...

Изумително решение СОЦИАЛИСТ И ИСЛЯМИСТ - агресори !!!! НЕКА РАЗУМНИТЕ хора се опълчат срещу войната, за истината , а тя е една химическото оръжие е използвано от световната измет - наречена опозиция!!!!

Социалист, Ислямист, Фашист, Комунист, Консерватор, Демократ и вся остальная сволоч, всичките са под контрола на силните на деня, а те са Световните банкери!!! Така че не се учудвай!

Според ислямиста-главорез Ердоган"е дошло време за всички, които са сложили подписа си под Всеобщата декларация за правата на човека..." Ха-ха! Бахти допотопния макак, дето тормози собствения си народ и избива кюрдите! Отивам да се бия на страната на Сирия безплатно! Срещу османлийте!

от интелигентните тим-овски тюлени, опиянчени в Россия?

Е, ник ""JAZZ"- твоята Турция съгласна ли е да правим бизнес по предложения от мен начин?;)

Ще Ви поканим в Анкара на специални разговори.

смешен плач

Ако искате, елате в кантората ми- в София съм и съм адвокат, поемам и търговски преддоговорни ангажименти:)

Ердоган не разбра ли ,че нападение няма да има! Толкова е очевидно! Тази отсрочка е , за да може Об да си измие ръцете с конгреса да каже: Аз исках да нападна, обаче Конгреса ме спря. Толкова е просто!

То мнооого неща може да са "необходими" за турция, но БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА ОСТАТЪЧЕН СУВЕРЕНИТЕТ ,разбра ли , ник "JAZZ"! КАТО БГ. РЕДОВЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ, ИСКАМ ДОГОВОРИТЕ НА СИРИЯ С РУСИЯ ЗА СИРИЙСКАТА ГАЗ ДА БЪДАТ ТРАНСФОРМИРАНИ В ДОГОВОРИ МЕЖДУ СИРИЯ И БЪЛГАРИЯ, ОСВЕН ОСТАНАЛИТЕ ДОГОВОРИ:) ЗА ДА НЕ стане ситуацията с Ирак, ще включим и защитна клауза, че няма да се прихваща ничий външен дълг към нас:) Да не би само вие, турците, да сте търговци;) И ние можем да сме такива:)

Руската компартия трябва да притисне Путин в Думата и да се пратят авиация и флот за защита на Сирия от ударите. Сирия сама няма да се справи срещу Америка.

БЪДИ СПОКОЕН СЕВЕРНИЯТ ФЛОТ Е ВЕЧЕ ТАМ НАЧЕЛО С РАКЕТНИЯ КРАЙЦЕР МОСКВА.

Брат Ердоган, ето ти Франция, ето ти я Сирия, вкарвай аскера и почвай да пуцаш. Лесно е, защо чакате САЩ?Нападайте!

виждам тук рахитични опити да се прави аналогия между турция и западните демокрации самите западни деокрации отчетливо заявиха че турция не е демократична държава турците първо трябва да освободят себе си! щатите подкрепят турция в смисъл че им върши работа в региона но не подкрепят сегашното управление - което отркито заявиха голямата цел на атаката срещу афганистан и ирак беше да се създаде нещо подобно на турция - не е съвсем нормална демократична държава но не е източник на тероризъм!

Анализите на JAZZ са много точни и обективни. Това да не признаващ очевидни неща е типично туземна черта - "Ааа, такова животно нема" - рекъл шопът, като видял камилата.

Необходимо е България да подкрепи Турция в плановете и срещу Сирия. По такъв начин и българските фирми ще имат право на широко участие по възстановяването на сирийската държава. Ще се осъществи една тясна интеграция между двете страни, която ще породи пълноводен поток от живителни турски инвестиции в българската икономика - предпоставка за рязко повишаване качеството на живот на българина, за неговото благоденствие.

"...Необходимо е България да подкрепи Турция в плановете и срещу Сирия. ..." АААА- ИЗПЛЮ ЛИ КАМЪЧЕТО?;) Отговор -smeshenplach ( регистриран ) 01.09.2013 13:06 ... Пуснали са го в този форум да насажда неоосманизъм- добре е турция да каже в тяхна медия, че ето, видите ли, в България даже подкрепят нашата военна агресия спрямо Сирия и дори българите са съгласни да воюват в Сирия.Така ердоган си оправдава военната кампания, защото:Турската опозиция настоява да се сложи край на войнствената политика на правителството на Ердоган 01 септември 2013 13:01 Агенция "Фокус"

Ви казаха, че е турския евреин иречек.

Абе ти изкуфял ли си , напушен ли си ?

ХАНЪМ,свободна ли си тази вечер да ти върна жестта?

Тръгва французина на война и казва на жена си: Приготви ми червената риза, та като ме ранят да не личи. Отива на фронта и в първото писмо пише: Жено, прати ми и кафевите гащи.

Вица ти е абсолютно точен и казан на место.Франсетата ще имат голями проблеми с мусюлманската общност във Франция която и без това е извън контрола на правителството.Да не се оплакват после ако треснат метрото като в Лондон или като гарата в Мадрид.Сами се навират между шамарите.

ще треснем московското метро.

ЧЕ В ТУРЦИЯ СЕ СЪБУЖДАТ МЕРАЦИ , НЕПОЗНАТИ ОЩЕ ОТ НЕЙНОТО ПОРАЖЕНИЕ ВЪВ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА КОГАТО ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ГУБИ ЕГИПЕТ, СИРИЯ, ЧАСТ ОТ ИРАН, ЧАСТ ОТ ИРАК , ЙОРДАНИЯ И ЧАСТИ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ ...... .... АМЕРИКАНЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ ИСКАТ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ .... ТРЯБВА ДА СИ ИЗЯСНИМ ЗА НАС СИ В ДОКТРИНАТА ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ НИЕ КАКВО ИСКАМЕ ..

тва са глупости щатите нямат никакъв интерес от възстановяването на османската империя щатите подкрепяха военните които установиха светска държава в турция! щатите имат интерес от демократични светски държави което дано да успеят да направят в ирак

Щатите иман нужда само от откраднат петрол, пушечно месо за да си продават оръжията и кражба на чужди капитали. Никаква светска държава не ги интересува - напротив хаос, смърт, бандитизъм, мизерия това са тяхната плодотворна среда.

Франция и Турция са някаква порода кучета, които чакат команда от господаря си (Вашингтон) да скочат върху набелязаната жертва. Сега, типично за кучетата, само ръмжат и се зъбят, но САМИ няма да нападнат, колкото и да се пенят.

Като най мощна икономически и най могъща военно в региона Турция е длъжна да освободи Сирия от тоталитаризма и по нататък е длъжна да освободи и другите съседки от неудачните и некадърни правителства до окончателното утвърждаване на мегаполиса Истанбул като крупен финансов център на региона обхващащ Балканите, Близкият изток и Кавказ.

Момче, спри да пишеш тук! Пиши си в турски сайт- какво дириш тук?! Не ни интересува ТВОЯТА турция- интересува ни САМО нашата БЪЛГАРИЯ!

JAZZ е новият ник на турския евреин биречек.

ПО ВРЕМЕ НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ОТ 2.3 МИЛИОННАТА ТУРСКА АРМИЯ ДЕЗЕРТИРАТ 500 000 .... ИДВАТ КАТ АСЛАНИ БЯГАТ КАТ ...

Тогава още не бяхме се американизирали. Ела сега да видиш, ако ти стиска.

След което и да стане административен център на цитирания регион т.е столица на Великотурска империя. Ние имаме опит от това, защо да не се повтори "разцвета" на Булгаристан по време на турското "присъствие". Така, че дайте да подкрепим и ние САЩ, че по-бързо да се случат тия "щастливи" събития!

А нещо за независима Кюрдска държава с около 60млн.да споменеш?Стар Британски проект отлежаващ но те и атулиран!!!!!

Най могъща военно ли?ХА-ХА-ХА-ХА. Личи си че си много вещ по въпроса.В тайните служби търсят геополитически анализатори.Що не си подадеш документите?

дир.бг това ли са ви новините воина,воина кои какво казал ;протести протести и нищо хубаво и свежо за отмора в неделният ден или и вие сте в системата за масово затамнение .

УСА Турция и Франция са си взели виаграта но дали ще дойде мадамата или напротив!

Не виждам никаква причина за този негативизъм по отношение на Турция-съвременна и с могъща икономика и още по-могъща армия!

Мдааа- колос, но на глинени/ по-скоро - американски/ крака;)

в българия още много дълго ще има негативизъм към турция особено със сегашната политика на неоосманиста! турция и русия са негативен фактор за развитието на българия тъй като са съвременните империи които имат най-силно влияние върху страната ни ако граничехме с примерно италия австрия и подобни щяхме да сме в съвсем друго положение!

Интересно- какво ли мислят мюсюлманите в Сирия за предишния ми коментар и дали още вярват в това, че техните правоверни турски братя идват да ги освобождават от асад само заради това, че са правоверни братя- т.е. от една религия и че турците нямат никакви, ама никакви задни мисли;)

Ето защо турция иска отново да се проявява като агресор - Турция се готви да получи важна роля в следвоенното възстановяване на Сирия 01 септември 2013 12:38 Агенция "Фокус" Министърът на възстановяването и развитието Джевдет Йълмаз оповести, че Турция се готви да получи важна роля в следвоенното възстановяване на Сирия, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). Министърът посочи, че възстановяването на арабската страна ще продължи доста дълго време, дори и да бъде сменен сегашният режим на Башар Асад. По този повод Джевдет Йълмаз обърна внимание на необходимостта от сериозна подготовка и готовност както на частния сектор, така и на държавните и обществените структури за ангажиране в мащабни проекти в Сирия. Мнението му е, че това ще отрази положително на турската икономика, преди всичко в района на Югоизточен Анадол, посочи още информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Щом тук има еврейска цензура значи сме еврейска република, а не руска.

е кво бе мастер идиът?! поне спами на български а не на руски!!!

и между другото сталин е от първите които признават израел а и сигурно половината в израел са руснаци

Той ги е признал и след това им е спретнал такъв лов на евреи, че е разкарал набързо, голяма част в Израел. Смърта му е попречила плановете му да се реализират до край.

КОАЛИЦИЯ НА ЖЕЛАЕЩИ ЗА ЗАТРИВАНЕТО НА ТУРЦИЯ - ОТ ПЪРВА РЪКА СЕ СЕЩАМ КОИ МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ - БАЛКАНЦИ, ИРАНЦИ,КЮРДИ, АРМЕНЦИ И СИРИЙЦИ :)

и за разпадането на руската империя има много желаещи - всичките й съседи и много които живеят в пределите й ама и двете са много силни честно казано за мен - квото било било света отдавна не се развива благодарение на войни трябва да се гледа напред

Коментари - Франция и Турция потвърдиха готовността за атака над Сирия | Днес.dir.bg

Франция и Турция потвърдиха готовността за атака над Сирия

Турция и Франция потвърдиха решимостта си да участват в атака срещу Сирия заедно със САЩ и приветстваха изявлението на президента Барак Обама за предстоящо нападение.

Обратно в новината

Коментари - Франция и Турция потвърдиха готовността за атака над Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

moderatore opravi si nastroikata

ми че той е еврейн, както и всички видни и ключови комунисти са били евреи, какво против имаш станишев, ако си за евреите?

Абе тия французи много войнствени бе! Забравиха ли как Хитлер ги прецапа за 24 часа, барабар с прехвалената им линия Мажино? Ако не бяха американците и до днес щяха да пеят Лили Марлен.

Малко История, на Берлинският конгрес България губи територии заради Франция и Англия ,тогавашната османска империя дава на Великобритания за благодарност остров Кипър, а Франция след ПСВ заграбва територии от Сирия ,това до някъде ги оправдава те са колонизатори и империалисти и явно имат още мераци. Ние ,ние каква работа имаме да се бъркаме?

Работа имат американските подлоги, като Мони Паси! Дето за една шепа долари са готови и г...за си да дадат под наем. Само че ще пострада не неговия, а нашия г...з, както се случи след "перфектните" му ходове с дедоСимо.

Усарите се държат така, че ще си изпросят обединение на "армиите срещу САЩ". И страните ще са повече, отколкото на "желаещите" в Ирак.

Кво ти пречим. А ти марш през океана. Виж откакто американските агенти диктуват нещата и такива като теб сулю им се прехласвате как хубаво си живеем. Армията ни армия, сигурност от НАТО 100%. Знаеш ли българската армия до 89-та 108 хилядна, добре въоръжена колко време трябваше да задържи евентуално нападение от където и да е. И руснаците пристигаха. Познай, ако Турция, също член на НАТО реши да ни попъпли, САЩ и техните агенти на коя страна ще действат. Прошляци безмозъчни, само да си излеете злобата. Мисъл никаква. просто как

Руснаците няма да позволят това да се случи. Удара с/у Сирия иска да докаже че Русия е слаба. И престанете да подценявате Русия. Май забравихте Южна Осетия. Само за 2 дена си решиха проблема.

"...И престанете да подценявате Русия...." Защо го казвате на нас? България не е заявила, че ще е сред агресорите в Сирия. Кажете го на Турция- те нали бяха достлук с руснаците, бяха много гъсти, а в началото на сирийските проблеми нещо им се разсъхна дружбата, а покрай нея- и взаимните бизнесконтакти.

ОТИ ФРАНСЕТО ГЛЕДА КАТО ПРЕЗОБАЛ КОН?

Защото и той е Цоциалист като наш СерГейчо, Орешко и оня маймуняк Болен

В Анкара почваме да губим търпение. Почваме ли?

Турция е ясно защо бърза да нахлуе в Северна Сирия: там има кюрди, бази, подготвени бойци, точно както в Ирак. Турция въобще не им пука кой унищожава с газ населението си, нещо повече - в самата Турция колко хора загинаха от газ на площад Таксим? А Франция какво са се разбързали?

дмитриевич станишев - идол на хизбула дали не са го цитирали отново наскоро в сайтовете им

от както болен се научи да размахва ръце като петле и се сдоби с танк - пластмасова маса :))) нещата в геополитиката се промениха драстично :))) представям си болен, путин и боко в червени гащеризони как свалят стелтове с шутове и потопяват самолетоносачи с голи ръце!!!! :))))) анимационни герои :))) може би с изключение на путин - той може да ги хваща с въдици ама не знам как ще се разберат с оня от беларус :))))

Повечето расъждават като агенти на КГБ и крепосни селни.Та ние сме към НАТО и ЕС и ще се цепим ли от нашите съюзници?Трябва вече руските ченгета да се командироват в Сибир.Там им е мястото.

"Та ние сме към НАТО и ЕС и ще се цепим ли от нашите съюзници?" Нека разбием дезинформацията на турската МИТ - Андерс Фог Расмусен: НАТО не планира военни действия срещу Сирия 31 август 2013 00:26 Агенция "Фокус"...Расмусен ...посочи, че НАТО не смята да нахлува в Сирия, тъй като за тази цел е необходимо съгласието на ВСИЧКИТЕ 28 страни-членки на Алианса.

Исмаил ли си къв си незнам,ма лови път и заминавай в сирия и почвай да се обличаш в дрехите на убитите сирийки и почвай да въртиш гюбека!България за българите!Колкото до НАТО казаха че това нема да е война на алианса!

кажи ми какви са ти приятелите и аз ще ти кажа какъв си.... саддам, кадафи, ахмадинеджад, ким, асад, пол пот...

а приятелите на кенеди какви са, колко си си промит

В ТУРЦИЯ Е основната БАЗА НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА "ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ"НА Сирия ЩЕДРО СНАБДЯВАНА С ОРЪЖИЕ ОТ САЩ!! А защо отСАЩ???ЗАЩОТО В Сирия Е ЕДИНСТВЕНАТА Руска база, която "ПРИТИСНЯВА" ИЗРАЕЛ, ТУРЦИЯ и базите на САЩ в този регион!!!!

Май се поразсъхнаха нещата с участието на Франция;)Франция обяви, че не може да действа сама срещу Сирия 01.09.2013 14:01 Агенция "Фокус" Франция съобщи в неделя, че не може да действа сама срещу Сирия, след като Съединените щати отстъпиха, оставяйки Париж като последния съюзник в западната коалиция колебаещ се относно наказването на президента Башар Асад. Вътрешният министър Манюел Валс каза, че Франция ще изчака решението на Конгреса на САЩ, което ще стане ясно най-малко след седмица. Франция не може да тръгне сама. Ние се нуждаем от коалиция, каза министъра пред радио Европа 1. По думите му, че казаното от Обама е създало нова ситуация, в която заканяща се Франция ще трябва да изчака края на тази нова фаза. В понеделник премиерът Жан-Марк Еро ще обсъди с френски депутати в понеделник как да се реагира, че силите на Асад са употребили на химическо оръжие в Сирия.

абе кво се чудите бе!? бсп и атака подкрепиха хизбула при атентата в бургас!!!! ПАТРОИТИ били?!?! карикатури!!!

Как сядаш пред компа , така смело , неграмотен и почваш да лъжеш? Не те ли е срам? Всички знаем как се развиха нещата, и че два часа след атентата, Израелците знаеха кой е атентатора. Много сте мръсни и подли да знаеш! Гнус ме е от такива като вас!

И кой каза, че зад атентата стои Хизбула!??? Израел и недоносчето Цвъ. Цвъ.! И на базата на какви доказателства!?? "Аргументирани предположения"!!! Такава идиотщина никой никъде в света не би си позволил да изрече, освен разбира се в продажна България, след 20 дневно набиване на канчето в УСА! И защо евреите в спешен порядък унищожиха всички доказателства за разследващите и евакуираха всички свидетели!?? И защо им беше позволено да се държат, като омбашии в суверенна държава!?? Така че, ако обичаш недей да лъжеш и манипулираш най-нагло и гнусно!!!

САЩ, Франция, Турция /Израел и Япония са в чакащите/. Все дебилни държави и големи губещи от последните световни промени и тенденции. Интересно какъв спектакъл ще ни предложат сега? Ако до всяко едно дебилно същество застане поне още едно...

Изтече инфо, че Русия, Сирия, Египет, Армения, Гърция и БГ, правят коалиция срещу Турция, заради зверскто потушаване на протестите, и защото избива собствения си народ. САЩ казват, че е много тъжно, ако се нападне Турция, и иска доказателства.!

само дето щтатите се изказаха против ердоган и действията му против протестите а русия подкрепя изрода асад и избиването на 100 000!

Съм ти обяснил за 100 000 хиляди! Един човек в Лондон. Един човек! В Лондон. Дава тези цифри. Нали ти е ясно колко са верни? Нали ти е ясно, че няма кой да потвърди? Абе големи сте мишки!

предупреждава - заредете домашните и авто-аптечки с вазелин и риванол, че не се знае кой ще ни навести!

Прости бугари-крепосни селяни на Путин.Нали като Асад гони народа си идват при нас да ги издържаме с наши пари.Ами приемете ги и ги хранете.Трябва да се свали този диктатор и САЩ са на правилната позиция.

Как стават нещата. Да ти обясня простичко. Отиват едни въоръжени "бунтовници" и казват на мирните граждани, че трябва да напуснат домовете си, и трябва да отидат в лагери. Ако не са съгласни....съгласни са! За Асад и жертвите. Стои един в Лондон и всеки ден съобщава колко са жертвите в Сирия. Подчертавам в Лондон. Подчертавам един човек. Потвърждения йок му. И цял свят почва да цитира!

те турците тези неща как стават. Нали през Балканската война гърците така ги караха да бягат от нас, че уж сме щели да ги избием. И те съгласни ли са, запалили им къщите... съгласни са.

Ние сме най-бедната държава в ЕС. Вие- турцията, нали сте икономическия тигър на Балканите, а не можете да изхраните 500 000 бежанци! УУУ- СРАМ ЗА ПРОСПЕРИРАЩАТА ВИ ИКОНОМИКА - ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ОГОЛЕЛИ И ОБОСЕЛИ СЛЕД ЗАХЛАЖДАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА ВИ С РУСИЯ/ РФ/;)

Който е писал минус на коментар "smeshenplach ( регистриран ) 01.09.2013 14:11" - да се обоснове:) Иначе за турската пропаганда във форума ще има стратегически минуси- хем искат нашата подкрепа за война във Сирия, хем искат да ни подхвърлят после само огризките след войната; хем ни мислят за прости и за невежи да водим преддоговорни отношения:) Не става - настолна книга ми е "Преддоговорни отношения" на Харвард бизнес скуул- нали тачите сащ- ха сега покажете и вие малко ниво:)

Вашата смешноревлива подкрепа никой не иска. Ограмотете се коя е най-мощната армия след американската.

смешен плач

Я пак???? "JAZZ ( нерегистриран ) 01.09.2013 13:34 Необходимо е България да подкрепи Турция в плановете и срещу Сирия..." :)

Използваме Турция да вади парещите кестени, а след известно време ще я затрием и нея, защото османския им манталитет е вреден за нас!

Не ни подценявайте.

В какъв лицемерен свят живеем и кои са днешните ни учители по морал! Лектор номер 1 по човешки права и граждански свободи Ердоган - пресен пример как щедро да се раздават в комплект с бой, сълзотворен газ и други екстри на всички желаещи. Как не сме свели виновно глави пред френските политици? На тяхната съвест тежи клането в Руанда, ама ние вече го забравихме, пък и на кого му пука за тях, както и за сирийците, междувпрочем.

Погледнете малко и в Россия?

Няма вече Русия. От 1917 година насам, с подкрепата на всички световни демокрации руският народ го държат в робство и източват природните им ресурси. Което не означава, че в конкретния случай, не е прав Путин да казва, че първо трябва да се представят доказателства.

Учител по демокрация - САЩ, разбира се. Как не се умориха да демократизират Иран, например. Първо свалиха Мосадек. Той беше най-опасният. Що взе властта и национализира рафинериите, а какво по-лошо за иранския народ от това да притежава и експлоатира природните си богатства? (Все едно ние да ползваме евтината енергия от Козлодуй) И доведоха шаха. Той изглеждаше тъй послушен, а се взе насериозно. Тогава вън шаха, доведоха аятоллаха. Ама какво им става на тези хора! Толкова ли не могат да запомнят какво да правят и какво - не? Ето сега пак ще ги демократизират, ще им сложат някакви като Ал Кайда. И понеже те няма как да са демократични, след 15-20 години пак. Колко пъти, колко пъти, един ли, сто ли...

Тцъ, тцъ, тцъ- допуснах кардинална грешка в преддоговорните отношения и ник ""JAZZ" избега , като попарен:( Нищо де- нека всички да знаят , че ЦЕНАТА,ЗАРАДИ КОЯТО България ще влезе в агресия срещу Сирия Е ЖЕСТОКА! ИЛИ СЕ ПЛАЩА ТАЗИ ЦЕНА ОТ ОСТАНАЛИТЕ АГРЕСОРИ- Т.Е. ТЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТ В НЕЯ И ТОВА Е ОФОРМЕНО В МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ, ИЛИ СЕ ОТКАЗВАТ ДА НИ АГИТИРАТ ЗА ВОЙНА СЪС СИРИЯ, ПОДХВЪРЛЯЙКИ НИ ОГРИЗКИ ОТ ОБЩАТА ИМ ТРАПЕЗА СЛЕД ВОЙНАТА В СИРИЯ!

ДА ! ...и оставете Всичко друго - идете вижте материала какви Ни ги е забъркала кака-Ни Кристалинка ! (в съседна новина) ------ Започвам да Виждам Двустъпковата И из ЕП/ЕК като Незабавно-Необходима.

Ердоган най-накрая се разкри изцяло!!! Това трябва да е обица за българските държавници /ако все още има такива/, щото това, че сме в ЕС и НАТО въобще няма да ни помогне - пример Кипър!!! А гадният ислямист Ердоган, ао иска да спре убийствата, ДА СПРЕ ДА ВЪОРЪЖАВА, ЛОГИСТИРА И ОБУЧАВА въоръжените терористични групи, унищожаващи СИРИЯ!!!

Ограмоти се за цивилизационния принос на Отоманската империя и култивирането на българското население, в частност.

След като сте велока сила, моля мнападайте, защо са ви САЩ? Ето, готови сте, действайте!

смешен плач

Я - ти се появи:) Колко съм щастлива!:) Най- накрая можем да си поговорим за бизнеса, който се очертава след края на военните действия в Сирия!:) Нека очертаем основните положения- България става агресор срещу Сирия, но в замяна получава: 1. Правото да замести/ субституция/ РФ в договорите между РФ и нейни държавни фирми или фирми с над 40% руско държавно участие, по отношение на разработване на газово сирийско находище / тук има място за доста конкретни клаузи, които могат да получат и по-разширителна формулировка/ 2. Правото на договори с възложител - бг. държава и изпълнител и подизпълнители - САМО български фирми и САМО бг. данъчни субекти. До тук имате ли принципни възражения по българските искания?:)

Джамията не е цивилизационен принос. България е имала писменост преди турците да имат държава и през 9 в. е вторият по влияние книжовен център след Византия. Единствения принос, който имате е, че сте довлекли племето на Азис.

Тъпо нагло турско /циганско племе,товави е приноса!

освен сравнението между източна и западна германия и стената която комунистите изградиха за да избягат германците в гадния запад друго сравнение може да бъде направено между желанието на франция да напусне нато и желанието на чехия да напусне варшавския договор е франция напусна нато чехия посрещна армията на имперския ссср!

Франция сега член ли е на НАТО!? Провери, пък после пиши пак!!!

ти говори за 60-те години, когато ссср плати на франсетата да напуснат нато, ограмоти се.

С тая стара техника в турската армия къде сте сръгнали, бе фесове? Като сте много ербап, хайде влизайте в Сирия сами, без усарите! Ама май не ви стиска!

Знаете ли защо Англия за пръв път от 250 години, отказа на министър председателя си война? Ами защото в западните банки няма авоари на Сирия и Асад, т.е няма какво да се крадне, за да се покрият разходите. На Либия откраднаха 350 млрд. долара, а върнаха в нея само около 10на млрд.

Желязно обяснение.... 100% има нещо вярно дори и цифрите да не са ного точни. Възможно е да става на въпрос за по-големи суми...

Изумително решение СОЦИАЛИСТ И ИСЛЯМИСТ - агресори !!!! НЕКА РАЗУМНИТЕ хора се опълчат срещу войната, за истината , а тя е една химическото оръжие е използвано от световната измет - наречена опозиция!!!!

Социалист, Ислямист, Фашист, Комунист, Консерватор, Демократ и вся остальная сволоч, всичките са под контрола на силните на деня, а те са Световните банкери!!! Така че не се учудвай!

Според ислямиста-главорез Ердоган"е дошло време за всички, които са сложили подписа си под Всеобщата декларация за правата на човека..." Ха-ха! Бахти допотопния макак, дето тормози собствения си народ и избива кюрдите! Отивам да се бия на страната на Сирия безплатно! Срещу османлийте!

от интелигентните тим-овски тюлени, опиянчени в Россия?

Е, ник ""JAZZ"- твоята Турция съгласна ли е да правим бизнес по предложения от мен начин?;)

Ще Ви поканим в Анкара на специални разговори.

смешен плач

Ако искате, елате в кантората ми- в София съм и съм адвокат, поемам и търговски преддоговорни ангажименти:)

Ердоган не разбра ли ,че нападение няма да има! Толкова е очевидно! Тази отсрочка е , за да може Об да си измие ръцете с конгреса да каже: Аз исках да нападна, обаче Конгреса ме спря. Толкова е просто!

То мнооого неща може да са "необходими" за турция, но БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА ОСТАТЪЧЕН СУВЕРЕНИТЕТ ,разбра ли , ник "JAZZ"! КАТО БГ. РЕДОВЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ, ИСКАМ ДОГОВОРИТЕ НА СИРИЯ С РУСИЯ ЗА СИРИЙСКАТА ГАЗ ДА БЪДАТ ТРАНСФОРМИРАНИ В ДОГОВОРИ МЕЖДУ СИРИЯ И БЪЛГАРИЯ, ОСВЕН ОСТАНАЛИТЕ ДОГОВОРИ:) ЗА ДА НЕ стане ситуацията с Ирак, ще включим и защитна клауза, че няма да се прихваща ничий външен дълг към нас:) Да не би само вие, турците, да сте търговци;) И ние можем да сме такива:)

Руската компартия трябва да притисне Путин в Думата и да се пратят авиация и флот за защита на Сирия от ударите. Сирия сама няма да се справи срещу Америка.

БЪДИ СПОКОЕН СЕВЕРНИЯТ ФЛОТ Е ВЕЧЕ ТАМ НАЧЕЛО С РАКЕТНИЯ КРАЙЦЕР МОСКВА.

Брат Ердоган, ето ти Франция, ето ти я Сирия, вкарвай аскера и почвай да пуцаш. Лесно е, защо чакате САЩ?Нападайте!

виждам тук рахитични опити да се прави аналогия между турция и западните демокрации самите западни деокрации отчетливо заявиха че турция не е демократична държава турците първо трябва да освободят себе си! щатите подкрепят турция в смисъл че им върши работа в региона но не подкрепят сегашното управление - което отркито заявиха голямата цел на атаката срещу афганистан и ирак беше да се създаде нещо подобно на турция - не е съвсем нормална демократична държава но не е източник на тероризъм!

Анализите на JAZZ са много точни и обективни. Това да не признаващ очевидни неща е типично туземна черта - "Ааа, такова животно нема" - рекъл шопът, като видял камилата.

Необходимо е България да подкрепи Турция в плановете и срещу Сирия. По такъв начин и българските фирми ще имат право на широко участие по възстановяването на сирийската държава. Ще се осъществи една тясна интеграция между двете страни, която ще породи пълноводен поток от живителни турски инвестиции в българската икономика - предпоставка за рязко повишаване качеството на живот на българина, за неговото благоденствие.

"...Необходимо е България да подкрепи Турция в плановете и срещу Сирия. ..." АААА- ИЗПЛЮ ЛИ КАМЪЧЕТО?;) Отговор -smeshenplach ( регистриран ) 01.09.2013 13:06 ... Пуснали са го в този форум да насажда неоосманизъм- добре е турция да каже в тяхна медия, че ето, видите ли, в България даже подкрепят нашата военна агресия спрямо Сирия и дори българите са съгласни да воюват в Сирия.Така ердоган си оправдава военната кампания, защото:Турската опозиция настоява да се сложи край на войнствената политика на правителството на Ердоган 01 септември 2013 13:01 Агенция "Фокус"

Ви казаха, че е турския евреин иречек.

Абе ти изкуфял ли си , напушен ли си ?

ХАНЪМ,свободна ли си тази вечер да ти върна жестта?

Тръгва французина на война и казва на жена си: Приготви ми червената риза, та като ме ранят да не личи. Отива на фронта и в първото писмо пише: Жено, прати ми и кафевите гащи.

Вица ти е абсолютно точен и казан на место.Франсетата ще имат голями проблеми с мусюлманската общност във Франция която и без това е извън контрола на правителството.Да не се оплакват после ако треснат метрото като в Лондон или като гарата в Мадрид.Сами се навират между шамарите.

ще треснем московското метро.

ЧЕ В ТУРЦИЯ СЕ СЪБУЖДАТ МЕРАЦИ , НЕПОЗНАТИ ОЩЕ ОТ НЕЙНОТО ПОРАЖЕНИЕ ВЪВ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА КОГАТО ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ГУБИ ЕГИПЕТ, СИРИЯ, ЧАСТ ОТ ИРАН, ЧАСТ ОТ ИРАК , ЙОРДАНИЯ И ЧАСТИ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ ...... .... АМЕРИКАНЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ ИСКАТ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ .... ТРЯБВА ДА СИ ИЗЯСНИМ ЗА НАС СИ В ДОКТРИНАТА ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ НИЕ КАКВО ИСКАМЕ ..

тва са глупости щатите нямат никакъв интерес от възстановяването на османската империя щатите подкрепяха военните които установиха светска държава в турция! щатите имат интерес от демократични светски държави което дано да успеят да направят в ирак

Щатите иман нужда само от откраднат петрол, пушечно месо за да си продават оръжията и кражба на чужди капитали. Никаква светска държава не ги интересува - напротив хаос, смърт, бандитизъм, мизерия това са тяхната плодотворна среда.

Франция и Турция са някаква порода кучета, които чакат команда от господаря си (Вашингтон) да скочат върху набелязаната жертва. Сега, типично за кучетата, само ръмжат и се зъбят, но САМИ няма да нападнат, колкото и да се пенят.

Като най мощна икономически и най могъща военно в региона Турция е длъжна да освободи Сирия от тоталитаризма и по нататък е длъжна да освободи и другите съседки от неудачните и некадърни правителства до окончателното утвърждаване на мегаполиса Истанбул като крупен финансов център на региона обхващащ Балканите, Близкият изток и Кавказ.

Момче, спри да пишеш тук! Пиши си в турски сайт- какво дириш тук?! Не ни интересува ТВОЯТА турция- интересува ни САМО нашата БЪЛГАРИЯ!

JAZZ е новият ник на турския евреин биречек.

ПО ВРЕМЕ НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ОТ 2.3 МИЛИОННАТА ТУРСКА АРМИЯ ДЕЗЕРТИРАТ 500 000 .... ИДВАТ КАТ АСЛАНИ БЯГАТ КАТ ...

Тогава още не бяхме се американизирали. Ела сега да видиш, ако ти стиска.

След което и да стане административен център на цитирания регион т.е столица на Великотурска империя. Ние имаме опит от това, защо да не се повтори "разцвета" на Булгаристан по време на турското "присъствие". Така, че дайте да подкрепим и ние САЩ, че по-бързо да се случат тия "щастливи" събития!

А нещо за независима Кюрдска държава с около 60млн.да споменеш?Стар Британски проект отлежаващ но те и атулиран!!!!!

Най могъща военно ли?ХА-ХА-ХА-ХА. Личи си че си много вещ по въпроса.В тайните служби търсят геополитически анализатори.Що не си подадеш документите?

дир.бг това ли са ви новините воина,воина кои какво казал ;протести протести и нищо хубаво и свежо за отмора в неделният ден или и вие сте в системата за масово затамнение .

УСА Турция и Франция са си взели виаграта но дали ще дойде мадамата или напротив!

Не виждам никаква причина за този негативизъм по отношение на Турция-съвременна и с могъща икономика и още по-могъща армия!

Мдааа- колос, но на глинени/ по-скоро - американски/ крака;)

в българия още много дълго ще има негативизъм към турция особено със сегашната политика на неоосманиста! турция и русия са негативен фактор за развитието на българия тъй като са съвременните империи които имат най-силно влияние върху страната ни ако граничехме с примерно италия австрия и подобни щяхме да сме в съвсем друго положение!

Интересно- какво ли мислят мюсюлманите в Сирия за предишния ми коментар и дали още вярват в това, че техните правоверни турски братя идват да ги освобождават от асад само заради това, че са правоверни братя- т.е. от една религия и че турците нямат никакви, ама никакви задни мисли;)

Ето защо турция иска отново да се проявява като агресор - Турция се готви да получи важна роля в следвоенното възстановяване на Сирия 01 септември 2013 12:38 Агенция "Фокус" Министърът на възстановяването и развитието Джевдет Йълмаз оповести, че Турция се готви да получи важна роля в следвоенното възстановяване на Сирия, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). Министърът посочи, че възстановяването на арабската страна ще продължи доста дълго време, дори и да бъде сменен сегашният режим на Башар Асад. По този повод Джевдет Йълмаз обърна внимание на необходимостта от сериозна подготовка и готовност както на частния сектор, така и на държавните и обществените структури за ангажиране в мащабни проекти в Сирия. Мнението му е, че това ще отрази положително на турската икономика, преди всичко в района на Югоизточен Анадол, посочи още информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Щом тук има еврейска цензура значи сме еврейска република, а не руска.

е кво бе мастер идиът?! поне спами на български а не на руски!!!

и между другото сталин е от първите които признават израел а и сигурно половината в израел са руснаци

Той ги е признал и след това им е спретнал такъв лов на евреи, че е разкарал набързо, голяма част в Израел. Смърта му е попречила плановете му да се реализират до край.

КОАЛИЦИЯ НА ЖЕЛАЕЩИ ЗА ЗАТРИВАНЕТО НА ТУРЦИЯ - ОТ ПЪРВА РЪКА СЕ СЕЩАМ КОИ МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ - БАЛКАНЦИ, ИРАНЦИ,КЮРДИ, АРМЕНЦИ И СИРИЙЦИ :)

и за разпадането на руската империя има много желаещи - всичките й съседи и много които живеят в пределите й ама и двете са много силни честно казано за мен - квото било било света отдавна не се развива благодарение на войни трябва да се гледа напред