Турция прекрати официалните си отношения с Франция

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му прекъсва всички официални контакти с Франция, след като френските депутати одобриха законопроект, с който се криминализира отричането на арменския геноцид.

Обратно в новината

Коментари - Турция прекрати официалните си отношения с Франция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забраняват отричането, защото знаят в какво са участвали тогава. Имали са емисари в Турция, както и много други държави, и подкокоросвали арменците към бунтове, с надеждата турците да им отговорят и те да представят нещата като клане и да предизвикат по-силна намеса на "демократичните държави". Арменската паплач, организирана в банди, са избивали турци в териториите около фронта, където се сражавали османската армия и руснаците. Въпреки всичко турците са успели да си запазят държавата, а арменците са започнали да търсят начин да привлекат колкото се може повече държави на своя страна. Явно целта като евреите, ако постигнат голяма подклепа, да се мъчат да откъснат тертории от Турция по модела на Израел. С тази цел се подрепят и терористите от ПКК - за да се отслаби Турция, която пък въпреки всички усилия на враговете й през последните години отчита по около 8 % ръст на икономиката.

Брей, тези турски неграмотници не разбраха с кого си имат работа! Ще се наложи да ги ошамарим по-здраво: първо ще свалим непослушното читаче-премиерче, после ще им наложим икономически кик, ще изхвърлим миячите на чинии и носачите на кашони от ЕС, ще ги лишим от серии ноу-хау, ще развалим сделката с Набуко и доставката на Ф-35 и ядрените централи... това като начало. Ако са още палави ще им пратим израелците с Ф-22 да ги центроват, ние няма де си мърсим ръцете. Франция е велика държава, не е Кюрдистан!Жалко за отрудените турчета, няма как да не усетят тоягата!

До всички които плюят по мен:Аз не отричам,че е имало кланета и зверства,просто отказвам да наричам"оня период"-"робство".Не се смятам за "роб",не смятам,че и ние българите сме били"роби".Използвам просто различно название.Ние българите,не можем да бъдем "роби"никога.Това е унизително!Не може биткаджийски народ с конница-страшилище като нашия да изпадне в "робство".Просто турците са били повече и са ни приобщили...станали сме една империя!....

Еб_си приобщаването човек с яко клане, кръвен данък и какви ли не извращения. Да успяли сме икономически да се развием дори преди освобождението. Естественно, че щом в крайна сметка сме се освободили, сме запазили достойнството на БЪЛГАРИЯ. Въпросът в крайна сметка е сега 120 г. след освобождението да се докажем пред света и да защитаваме интересите си и да не ставаме зависими нито от Европа, нито от Русия, нито от Америка и ка моли от турция.

Франция също е извършвала геноцид в Алжир и тва е факт. Защо Френският геноцид е по-добър от Турския и не заслужава осъждане това не знам. Обаче Саркози сигурно знае. Може би защото турците са клали зверски, а французите са убивали изтънчено и с типично френски финес.

истината е такава: прав си! косоварката ми каза: " ами където сме си родили децата- там е наща къща! там всичко е наше!" значи ако ми доиде на гости "чужденка" и ги "нацвъка" в моята кухня и ме изгони в хола, а после може и в мазето- така всичко става неино ли? така де-децата "нямали" друг дом... вината е в мен, че и аз не съм "цвъкала" дори до дузина! така рода ми загива и това е!!! а кои ми е виновен? аз!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

1.Ако са убити 500 000, а не 1 500 000, това прави ли нещата по-меки. Геноцидът дефиниран ли е като бройка убити хора. Примерно: ако си убил 999 999 души, не е геноцид; ако си убил 1 000 000 души - тогава е геноцид. Тоя Ердоган тъп ли е? 2.Кой сега ще го вземе в ЕС миличкия Ердоган - май ще гледаш Европата през опушено стъкло, аркадаш? Тая азиатска невъздържаност трябва да я потушиш! 3.Сигурно и в България не е имало 500-годишен геноцид? 4.Ердоган сега се възползва от общото антифренско и антинемско настроение в ЕС, защото си мисли, че ще извлече дивиденти. Абсолютен популист, който с този акт предизивика безредици в собствената си страна - всички се вдигнаха на протести срещу Франция. Само че дивите капиталисти на Стария континент ще му пуснат фъндък, само ако ще имат полза от това. Отзови си ти дипломацията от Париж, ще видим кой ще ти ги иска после!

Абе не знам, но на мен турци и тук и в Турция само са ми помагали, а имах арменско семейство наематели, които една нощ избягаха без да си платят наема и консумативите и задигнаха всичко, което са могли да понесат.Така, че.....

Прав си, затова до ден днешен в Русия постоянно ги избиват като мръсни черни кавказци, поредната им хитрост и манипулация е да предизвикат съжаление с този измислен геноцид.

реплики....ааах нецооо ааах...захванал си се с една работа много трудна бе. изнася6 едни сведения за които само преди 10 год. световните историци плащаха пачки с пари, а ти сега ги пускаш всички наведнаж и безплатно даже. ако това дето пишеш днес беше преди 19ч5 година по щяха да те разберат хората. а сега ти... ти просто правиш операции без упоъки. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Западняците уморени от непрестанната рецесия и уплашени от главоломно ускореното развитие на Турция отчаяно се опитват да и попречат със измислени, преувеличени случки в историята, рискувайки да получат мощен контраудар с разкрития за действителен геноцид в многобройните им колонии в Африка, Индокитай, Америка и Австралия.

В България също бил геноцид!!!!! Турците са за клане!!!!!!!! Няма сега Тодор Живков на тях, да ги изпъди от България!

вас в бесарабия не ви приемат защото сте балгари,но и в балгария няма да ви приемат като нормален гражданин,ще ви наричат руснаци или цигани. балгаринат е такав. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

благодаря ти за верните и мъдри а и истинни думи! бъди здрав!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

има и друго, франките се напълниха с чалмати и забулени.маи вече "им писна"... а всеки роден в идеите си просто у м и р а за тях! ами това е-света е объркан! света се мрази. двама братя не мояха да си "поделят" земята -каин уби авел. защо? от з а в и с т и з л о б а! у ж а с които няма краи!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не само франките, ами и немците се напълниха с турчоля. Всички те а и основно подкрепата на англичани и американци са виновни да се създаде силна турция. 80-те години им се смеехме, че живееха в бараки на турците. И не това е лошото нека имат турците силна държава, но англичани,американци, германци и французи не можаха да разберат, че турчоляка е фанатизиран и агресивен и събере ли сила почва да се прави на интересен и се опитва да завладява нови територии. Когато им помагаха, трябваше това да се предвиди това и ако не могат да го избегнат, не е трябвало да им помагат, защото ще има досадни разправии с тях.

митко, миткоооо много си прост да знаеш моето момче, не само си прост ами си и назад във времето и пространството.

Еийййййййй, французите проявяват българщина, докато тука повечето българи са на един акъл с циганите и мюсюлманите в борбата срещу нас.

Всички амуджи да си знаят гьола. Турските капути искат да са в ЕУ, ами треа да лапат големи френски пишки преди тва. Иначе ше си стоят в анадола и ше праят фирми в България да ни пълнат гушите, за да могат да посегнат към ЕУ пазара. Ако се замислите французите са прави - те не искат жени с бурки по улиците си и джамии навсякъде, защото те не са такива и тези които живеят там трябва да се научат да живеят като тях! Искам да питам колко французи са направили църкви в Турция и въобще на някой на който и да е разрешено ли е да изповядва християнство или каквата и да е друга религия освен амуджарската-терористстка религия, която се изразява в блъскане на главата в земята. Няма по-животинска религия от тая, за тва там в анадола да си блъскат главите ама във Франция нема да стане. Така трябва да направят и другите страни, макар за някои от тях да е вече много късно, защото амуджите са ги превзели отвътре.

Еми сигурно само нашата желязна църква Св.Стефан я има само в истанбул. Нали се сещаш защо е желязна, а не тухлена или каменна и съответно по лесно и набързо разрушима.

не те "боли фара", ами ти се чеше от към задника.

PARS тъпотата и простотията ти са с галактически измерения!!

Ронин, или си турчин, или си ибрикчия в някоя турска баня, или си нихилист, или си луд, но една от тези опции си със сигурност! Да наречеш времена в които първородните български бебета от мъжки пол са взимани от башибозука чрез т.нар. "кръвен данък", времена в които са избити милиони българи, времена в които за жестокостите на чалмите към християните се е говорило из целия свят от личности като Виктор Юго, Гладстон, и т.н., времена в които в Батак са издигнали планина от човешки глави на избити българи и т.н. и т.н. "времена в които сме били една империя" означават че си уникален боклук, ако си българин, и гнусен манипулатор ако си турче. И в двата случая гниди като теб нямат място в България!

Успокои се приятелю, определено Ронин е българин с мюсюлманска вяра и има доста сбъркани разбирания за историята.

Защо мислиш,че турските артисти в съвременните турски сериали са толкова готини?Ами те самите си казват-имат български корени!Ние,българите сме били стожерът на Турската империя.Откъде мислиш,че са се пръкнали тия мощни, снажни еничари-"биткаджии"-те са българи,откъде мислиш,че в европейската част на Турция са тия високи и "наляти"хубави жени-актриси?-всички са с български корени!Омешали сме се здраво!Иначе традиционните турци,както и туркини са нисички и дребнички...

Аз съм българин-православен християнин.Не съм роб и с робска психика като теб!Стига си пищял и си се тръшкал,женчо!Къде ги видя тия "милиони"избити българи?Къде ги видя тия "планини"от човешки черепи?Клането в Батак го е организирал Ахмед ага "Барутанлията"от съседното на Батак,само че помашко село Барутин.Султанът е изпратил редовна войска-аскер низами да прекратят размириците,само,че е допуснал огромна грешка-като подкрепление за редовната войска са тръгнали цели анадолски племена-даалии,капъсъзи,кърджалии и др.По време на битката тия диви анадолци минали на страната на помаците,изклали редовната турска войска и след това изклали и батакчаните...Такива са били ония диви времена.Самият султан също е бил убит от заговор в Истанбул.А,той-султанът е бил пръв приятел,не с кой да е,а със самия Наполеон Бонапарт!

Не мога да разбера, защо така старателно се опитваш да ни обясниш, че може би, едва ли не сами сме се самоизбивали и турците са ни пазели от самите нас - доста откачено звучи. Изстрадали я ни народ от турското робство се е наддигал няколкократно с възстания и те са били потушавани с много кръв и безчинства и моля те не пиши толкова самоуверено, все едно си бил там. Имай уважение, ако найстина си българин, към жертвите които сме дали всички ние, от всеки един род сигурно е имало пострадал човек през тези 500 г. И на мен не ми се иска да не се е случвало, но така е било и колкото умело и каквото да пишеш, повярвай ми няма кой истински българин да ти повярва.

Да се чете: по закона на КАРМАТА.

2. Прочетете какво пише в учебниците по история, по които се учат турчетата. Така че си сверете часовниците и не изпадайте във неуместно възрожденско умиление!... Колкото до арм. геноцид, Той въобще не може да бъде поставян под съмнение и Турция ще плаща за него (по закона на карата и те го знаят и тъкмо това им разваля съня) докато я има. Друг е въпросът, че това престъпление е било инспирирано от нетурски сили и турците не са се усетили...и сега се чудят как да отричат и да замажат нещата...

Не ми е ясно-защо, а и не желая да си сверявам часовника с това, което учат турчетата в училище. Ние живеем в ЕС,а не в Анадола. Аз проблеми нямам, ако турците имат проблеми - да си сверят часовниците с Европа.

Не пиши от мое име!Измисли си собствен ник...Аз не съм казал това,което ти тук пишеш...Ти сигурно си арменец...

Което си е вярно, вярно е. Арменският геноцид е бил инспириран от евреи и масони. Турчолята са били само слепи изпълнители.

1. Това, което казваш е така и е повод да се гордеем като нация. Но не може съвременна България да бъде официално наричана от турските власти, институции и от всички турци - Булгаристан. Защото това е обидно (дори просташко) и е недопустимо в отношенията м/у две суверенни държави. Освен това думата "гяур" се чува под път и над път, употребявано също с цел да обиди и принизи българите, с намек за историята! Всичко това се прави умишлено и въобще не е повод за гордост, друже! В същото време нашите управници не предприемат никакви мерки и мълчат като...И като капак на всичко Турция проявява открити претенции имперски амбиции към територии на днешна България.

Колега, първо ще те помоля,когато ми отговаряш да натиснеш"реплика".Също така и да си измислиш твой ник,а не да използваш моя,щото се получава голяма обърквация. Второ: Думата "стан" не е обидна.Тя се използва от"конните народи",каквито сме както ние българите,така и турците,а също така и много други народи.Тази дума означава"бивак",или"лагер". -ТуркеСТАН(бивак на тюрките) -АфганиСТАН(бивак на авганите) -КазахСТАН(бивак на казаците) -ТатарСТАН(бивак на татарите) -УзбекиСТАН(бивак на узите) -Булгаристан(бивак на българите) Турците ни наричат просто така"свойски",имайки ни за "роднински"конен народ,подобен на техния...

Много се смях сато четох писанията ти човече! Прочети и ти,как смееш да говориш за "Единна империя",гаче българска майка не те е раждала! Ето линкче-дано четете на руски хлапета.. link

Истината е малко по дълбока.Франция е била наясно за конфликта,който ще възникне с този закон.Провокация!!!Сега ще им бъдат свободни ръцете за разчистване на малцинствата от страната им,разбира се с още закончета.Май е крайно време!

Аз се гордея,че съм българин.Поради тази причина не желая да говоря за"оня период"като за "турско робство".Това звучи много унизително!Затова за мен"оня период" трябва да се нарича:"Времената,когато заедно сме били една империя".(Турците в Турция го наричат точно така и ни уважават нас-българите).И още: 1)Елитните войскови части на Турската империя са били еничарите,които от своя страна са били 100% БЪЛГАРИ. 2)Всички турски султани без изключение са били с БЪЛГАРСКИ корени,-раждани от БЪЛГАРКИ и женени за БЪЛГАРКИ,много от турските паши и военачалници-също. 3)най-добрите морски капитани на турската бойна флота също са били БЪЛГАРИ. 4)Константинопол(наричан още Цариград и Истанбул) е паднал благодарение на един БЪЛГАРСКИ инженер,построил турските кораби,така,че да могат да се разглобяват на части и да се пренесат по суша откъм морската незащитена част на града!

То някои си обичат и съветската армия-окупаторка. А окупацията я наричат освобождение. От каво точно не е ясно. И паметник й вдигат на армията-окупаторка. Вярно, те са червени боклуци и си получават заповедите от Москва. Национални предатели и всякаква сволочь. Е, аз съм склонен да се придържам към схващането на Ботев, Вазов, Левски, Раковски и формулировки като "Под игото" и "...тия дни мрачни що робство се викат...". Ако някой счита робството за слава - негова си работа. Аз пък искам да съм свободен човек сега, за да компемсирам 500-те години на гавра с България от чалмалиите.

...А пък някои хора,когато германските войски са превзели Сталинград са изкарали по една бъчва с вино на улицата плюс кебапчета и са черпели наред... Същите тези хора,когато съветските войски са влезли в България са изкарали по две бъчви с вино на улицата и пак са черпели с кебапчета... Децата и внуците на абсолютно същите тези хора,когато дойде демокрацията,първи хвърлиха червените знамена и развяха сини.След това гепиха крадените от червените си баби и дядовци мангизи и станаха първи бизнесмени,управленци и американо-западняшки лакеи!Само,че този път номерът с бъчвите вино и кебапчетата го пропуснаха,щото вече не били"комунисти",а "капиталисти"... Как ли се наричат тези гьон сурат хора и потомците им?...:)))

Дали желаеш или не, периодът си е бил турско робство за българите. А тези българи не са ставали еничари във възраст, когато сами са можели да вземат решения за бъдещето си. Само част от една народна песен ще ти кажа:"Еничари ходят мамо, от село на село! Мъжки рожби сбират, мамо, еничари правят!" А и трябва да си учил история на времето, за да знаеш тази истина за еничарите. А доколко турските султани имат български корени, това е спорно. Но дори и да са били такива, то отношението им към българите е било като към "гяури".

Има много спорни неща през времето когато с турците сме били една империя.Извинявам се много,но не мога да го нарека "оня период"с унизителното определение"турско робство".Ние българите не можем да бъдем роби!Не сме такова племе!Ние-българите-страшилища за много народи на изток и запад,нашата българска конница-най-мощното ударно звено на хунските орди на Атила...Ние-българите и роби,как ли пък не! Ще дам един пример от"оня период":Легендарната въоръжена до зъби дружина от 2000(две хиляди)човека на БЪЛГАРИТЕ Индже Войвода и Кара Кольо,ЗАЕДНО с ТУРЧИНА Сиври Бююкбаши и ГРЪЦКИЯ ПОП Папаз Ефенди...всички са изпадали в ужас от тях...и българи и турци...

никои не взимал малки деца за да ги направи еничари ,българите сами са давали децата ,млади момчета да служат в османската армия ,тога това е било чест да си в тая армия казваш че са взимали, само в бг ли са взимали и убивали знаеш че империята се е разпростирала чак до виена освен българите никои не казва това за вземане на сила а и за насилственното потурчване или мислиш че българите сте с някакъв особен ген ,ген над всичките останали ,престанете да плямпате глупости написани от комунистите ,защо иван вазов ,захари стоянов не споменават нищо за насилственното взимане по това време ,за това започват да пишат след 19ч4 год насам и то с определена цел,да насаждат омраза у българина към турците живеещи бг ,

115 милиона говорят ФРЕНСКИ ЕЗ. А какво е оставила Османската империя у нас ? Арменците не са мърша, а НАРОД !

А за кого П.Славейков беше казал "Не сме народ, а мърша ..."

"..Това събитие Садеддин отнася към 729 .г от Хаджира, т.е. във времето 5.11.1328-24.10.1329г. Една от целите за създаване на еничарския корпус е ислямизацията на християнското население,а също и необходимостта от допълнителни военни ресурси: Алаеддин паша и Кара халил паша за да увеличат войската предложили на султан Орхан следното: Много от държавите на кяфирите с техните деца вече са покорени; мъжете и жените им са превърнати в роби. Позволено и възможно е да вземете няколко хиляди от техните деца. Султан Орхан приел съвета им и издал указ за създаването на нова войска (йени-чери). Започнала избирането на близки до възмъжалата възраст момчета,на които е дадено названието сбор (девширме). Те били разпределени сред турците, за да се обучат на турски език и робско служене,а след няколко години били взети от там и настанени в аджеми-огланите и допуснати до двора. На този нов отряд дали названието нова войска (йени-чери). По време на походите и при султана те станали най-надеждните слуги на Османската династия. ..

Весела Коледа и щастлива Нова Година уважаеми сестри и братя!

Благодарим за пожеланията,но чак пък ... "братя и сестри" ...

В България няма етнически турци приятелю, има българи с християнска, мюсюлманска и др. вяра.

Мите, брат ми, остави ме аз да се определя, може ли? в българия има много и разбичн ентически групи, има българи, турци, арменци, евреи, цигани, власи, каракачани, руси, татари ... има брат ми. Всички заедно правим българската нация. Много здраве на всички отново.

Аз...малко...таковата... извън темата, да питам...Ще водя гаджето да посреща Новата година на Босфора...и после ми е обещала за десерт едни турски ми ти изпълниния и френски вкусотии. Мнаго ще ви замоля, гусин Ердоган, не забранявайте фреските ми работи, поне до 2-3 януари...

Ходи спокойно и си прави всичко и по български и по турски и по френски.:)))ЧНГ!

Пич! Просто ми напълни деня!

рез септември 1936 г. в Цариград е организиран Балкански фолклорен фестивал. От българска страна във фестивала участва танцовият състав "Българска китка". По този случай в кореспонденция в българските вестници разказва Ст. Д. Кятибов: "На 2 септември 1936 г. в двореца "Бейлер бей", в присъствието на Кемал Ататюрк, министри, дипломати и др. всички чуждестранни групи изпълняват свои програми, като концертите продължават до 12 ч. през нощта. След това, по предложение на председателя на републиката, тържеството продължава в парка на двореца. Там българската танцова група изнася още един концерт. Кемал Ататюрк стана и пожела да вземе лично участие в ръченицата. За партньорка той избра нашата танцьорка г-ца Адриана и с нея игра ръченица до умора...Публиката непрекъснато и бурно акламираше играта на Председателя и неговата партньорка". И по-нататък: "След ръченицата започна българско хоро. Председателят на републиката пак стана и поведе хорото".

През 1933 г., по повод 10-годишнината на Турската република участва и българска правителствена делегация, начело с министъра на просветата д-р А. Бояджиев. В отговор на приветствията и благопожеланията на българската делегация, Кемал Ататюрк заявява: " Моля, предайте моите най-големи симпатии на българския народ. Аз ще продължа да работя със същата енергия за постигането на пълно разбирателство между балканските народи".

Кемал Ататюрк е бил емоционално свързан с България по време на своя престой в турското посолство в България. Естествено е личното човешко чувство да се пренесе и на държавника.

И как възприемаш на фона на всичко това враждебните действия на турската държава срещу българите в началото и средата на 80-те години на миналия век, което доведе до т.н. Възродителен процес, както и подкрепата на етническото ДПС, което на практика води антибългарска политика. Притеснително е това разминаване между думи и действия...

приятел ти си с промит мозък ,тогава не е имало никакви враждебни деиствия от страна на турция ,враждебни деиствия имаше след насилственното преименуване на турците в бг а след това знаеш кво стана,то за смяна на имената било вземато решение още в началото на 1960 год и в началото на 70'та бяха сменени имената на хората родени в смолянски окръг ,изчакаха 10/15 год зада направят още една офанзива срещу останалите турци но за тяхно съжаление им приседна ,говоря за комунистите в управлението начело с педараса живков,чобанин си беше и чобанин си отиде

При откриването на сесията на Меджлиса на 1 ноември 1931 г. Кемал Ататюрк отново изтъква: "Поради своето географско положение Турция е особено заинтересувана от запазването и укрепването на мира на Балканите".През 1933 г., на 1 ноември, при откриването на Меджлиса турският водач още един път набляга - "Ние използваме всички възможности за разширяване на нашите приятелски, почиващи на доверие, отношения в България". В края на октомври 1931 г. Кемал Ататюрк изповядва: "Няма да забравя приятните моменти, които съм преживял в България. Бил съм, съм и винаги ще бъда приятел на българския народ. Обичам безпределно българския народ още от детинство. В Солун съм другарувал през всичкото време само с българи. Всяко българско нещастие ми причинява невъобразима болка. Винаги съм правил всичко възможно да помогна на България. Турция и България трябва да бъдат приятели. Който е против България, той е и против Турция" /в-к "Утро", 22 октомври 1931 г./.

Народната артистка Мими Балканска си спомня: На 7 ноември 1931 г. софийският "Кооперативен театър" заминава на турне в Турция. В Истанбул той изнася 25 спектакъла. По покана на Кемал Ататюрк, който пое всички разходи, българските артисти заминават и за Анкара. Там те изнасят 6 представления, заплатени лично от президента на републиката. Той всяка вечер е в своята ложа, за да наблюдава майсторството на българските артисти. "Една вечер след един от спектаклите - разказва Мими Балканска - бяхме поканени в ложата на Кемал Ататюрк, който ни изказа възторга си от представлението, за което сърдечно му благодарихме. Радваше се, че отново чува българска реч, нали е бил военен аташе в България. Не съм забравил България - ни каза той. - Там оставих частица от моята младост - обичах хубава девойка..., но /мило се засмя той/ не ми я дадоха!"

А бре HISTORY знаеш ли, че за решаването на въпросите на Босфора и Дарданелите нищо не е зависело от турците а от евреите и великите сили. Турция е била удобна маша за да постигат своите цели в окупираните от нея територии. Ататюрк е личност със западно мислене. Този човек е столетие напред пред местните управници. Своя облик го е оформил в присъствието си у нас. Още тогава ги е казвал на западни дипломати, какви ще ги стори като се върне. От турци нищо лошо не съм видял. Нещо повече, имам прекрасни приятели. Да са живи и здрави.

Сега целия европейски съюз да прекрати отношенията си с Турция!

стиска ли ви

В случая не става въпрос за престъпления по време на Османската империя а по времето на Ататюрк.Дори тази статия е неточна по този въпрос.Този геноцит е извършен от уж ,,модерната"турса държава-за това толко много скачат.Арменците за разлика от нас добре защитават паметта на своите жертви докато ние си мълчим за избитите и прогонени от имотите им хиляди българи дори и от този период ,да не говорим от по -рано.Мога само да приветствам решението на Франция макар ,че да се прави закон наказващ със затвор някой дали признава или не признава нещо не е съвсем нормално но това го измислиха евреите за холокоста.

Bg не само че си мълчи ЗА 500 г, но тихичко се съгласи, че не е имало турско робство, а робството на Бг се определя от кръвния данък - ЕНИЧАРСТВОТО.

Вие само се мислите за грамотни, а пишете глупости, събитията са през 1915 г., а великият Ататюрк основава Републиката и идва на власт през 1923 година и основава първата на Балканите светска модерна държава докато околните все още се кланят на пропикани царе и князе.

Кемал Ататюрк успява само В ЕДНО , да свали ФЕСОВЕТЕ на турците, това е цялата перестройка от Империя в Република !

През септември 1922 г. Мустафа Кемал (Ататюрк) завладява с войските си Смирна. Започва се невиждано клане над християнското население, а гръцките и арменските квартали са запалени. Близо 150 000 гърци и арменци -мъже,жени и деца- са избити.

Османската империя е била един огромен казан за претопяване на различни етноси,чрез използването на отработената до съвършенство политика на моркова и камшика. Османските турци,при превземането на Константинопол, не са били така многобройни,че да могат да осъществят експанзия на огромни пространства,на които впоследствие се е разпростряла империята. Чрез споменатото турцизиране обаче на голяма част от населението на завоюваните страни се е оказало възможно рекрутирането на огромна армия,способна да разширява и отбранява империята. В антропологически аспект,голяма част от сегашното население на Турция,а и целият турски етнос в съседните страни,включително и в България,няма нищо общо с "оригиналните" османски турци,които общо взето имат азиатски монголоидни черти. А специално Ататюрк е родом от Скопие и се предполага,че е потомък на обърнати в исляма българи. Много от висшите ръководни военни длъжности в султанската армия са били поверени на западноевропейци,преименувани с турски имена - предимно немци,французи,венецианци...

защо не си събереш вересиите ...

История на България. Т. V, Османско владичество ХVХV в. стр. 5461

Ататюрк е роден в Солун, там дори има къща музей. Родителите му нямат нищо общо с българите, чисти турци са си. Погледни във википедията и ще се убедиш колко си заблуден. Не пиши повече простотии, защото излагаш всички българи с неграмотността си.

Реал и Господи,ако познанията ви се свеждат до четене на Уикипедия,то Господ трябва да започне да си събира вересиите от вас...А иначе,Ататюрк действително е учил,подчертавам учил,в Солун. А относно основния тезис в поста ми - ами направете си най-проста сметка - как с 150 -200 хилядната си армия османските турци са успели да завоюват пространства от Саудитска Арабия до Алжир и Виена. И най-важното - как с такава ограничена бройка са съумявали да поддържат реда и отбраната на империята? Явно не сте чували за еничерството. А относно антропологията,самите официални органи наричат средноазиатските народи /Скулести,с дръпнати очи/ "външни турци". В турските учебници по география една трета разглежда територията на съвременна Турция,а останалото е посветено на тези външни турци,като обхваща територии до Китай и Алтай!

Какво позитивно е оставила в Бг Османската империя ?

... което са оставили е отдавно разкрадено и присвоено : )))

1.България. 2.Цялата държавна система, сменени са само табелите с български. 3.И грам борчове.

Нищо позотивно не е оставила ! За кръвния данък ЕНИЧАРСТВО.. в Европа не се говори. Защото българите са една смачкана нация..

Всички велики империи са извършвали престъпления срещу човечеството като почнеш от Рим и стигнеш до САЩ. Лицемерно е едни да обвиняват други. Франция не е по-добра от Турция. Що се отнася до конкретният случай доколкото съм запознат арменците са били изселвани защото са считани за 5та колона на Русия каквито в много случаи са били. Поради това османците започват да ги изселват и по пътя измират стотици хиляди. Дали това е било целенасочено или просто нехайство за човешкият живот от турска страна според мен е маловажно. Съдбата на този народ идва да ни припомни колко трябда да сме благодарни на Русия че не заварваме ПСВ като част от Османската империя.

Само че ЧОРБАДЖИ Ердоган НЕ СЕ ДИСТАНЦИРА от Османската империя!

Затвори учебника по история на турция за 3 клас ,отклони поглед от портрета на Ататюрк на стената и вземи порчети какво пише в Енциклопедия Британика,дори винаги добре настроените англичани към турците пишат,че е имало ГЕНОЦИД!!!!

На Русия са изплатени 32 милиона златни лева суха пара от бедна и тогава като днес България за "братското безкористно" освобождение, така че няма нужда от благодарности.

От 1876/Априлското въстание/ до 1878/осбождението на България/ са убити около 2 000 000 българи което си е било направо опит да ни заличат като нация...Това ако не е геноцид.С арменците е същата работа но за по-малко време...

аре бе:(((( Божидар Димитров - ракинята ли го каза?

ти ли ги преброи умрелите.

Пише го в книгите...

да пише но го пишат такива смотани историци като божидар димитров които даже не се съобразяват кат пишат глупости ,щото тогава българското население е било около милион и половина ,интересно как за 2 год два милиона са избити хахаха

В Швейцария им свиха сърмите с Референдум - не на минаретата. По ниско и по тихо ! Швейцария се оправят и без НАТО.

Само да влязат в ЕС и ще накарат Бг да си ПОПРАВИ ИСТОРИЯТА за турското робство..

чел съм достатъчно много за българската история и то не от турски източници ,ако си направиш малко труда иди в националната библиотека в софия и ще видиш каква ви е историята ,не ми приказваи за история написана от комунистите приятел,как мислиш защо ли мълчат вашите историци ,защо като казаха за батак че е мит и легенда никои от българските историци не излезе да ги опровергае ,,,,,,,,,,,,,,,,,защото и те знаят че е легенда

Алооо, не ви допада коментара ми ли - или не е верен , та го изтрихте бе?! Така не се прави журналистика - само лицеприятни ( и тъпи коментари) да се публикуват! Сайта ви , Уважаеми dir-аджии, от ден на ден става все по не обективен... Жалко, но отдавна вече не сте само вие, въпрос на време е хората да мигрират от цензурата ви , към други места - ако не ги знаете - google и ще ги видите. А Турция има третата по големина армия в Европа - това е истина - може да го проверите.

Напълно съм съгласен с теб. Вчера едно от тях (редакторче) ми преправи коментара, така както на него му "харесва":)))

За миг си помислих,че и двете страни постъпват еднакво глупаво,но се сетих,че всичко е политика и собствен интерес и затова ще чакам с интерес следващите събития.

Отначало си помислих: "Ей, колко храбри и решителни са турците." Обаче, имат ли друг избор? Ако признаят геноцида, икономическите им щети ще са стократно по-значителни от тези от временното изостряне на отношенията с Франция. Французите също са знаели как ще се опънат турците, още повече след дипломатическия им конфликт с Израел. Но не искат ли те тъкмо това - сериозна и дълготрайна причина да не допуснат Турция в ЕС? Добри дипломати са и едните и другите - стара френска школа :)

Да се признае от света и истината за геноцида на турците над българите, геноцида на Франция над виетнамците и либийците; на Англия, Испания, Португалия и Холандия над индианците в Америка, на САЩ над народите на Ирак, Афганистан, Югославия и Либия ! Защо се човъркат стари рани отпреди векове, а сегашните главорези свободно се разхождат с медали за храброст и вкъщи се любуват на снимките си с обезглавени виентамци и корейци? Франция няма ли си други проблеми?

ТОЧНО ТАКА. Ако светът успее да се избави от глобалното робство на капитала, към което го тласкат, то може след 100 години да се признаят и тези неща.

А бе няма ли криза за тая Турция? Да и внесем, ако си няма. ЕС е готов да внесе в Турция криза при изгодни условия, даже и като помощ.

А бе днешна Турция днес е това благодарение на Франция и френската култура. Някой търси скандали за де се докара пред арабския свят и привлече нови пазари. Ислямизмът връща Турция назад. Иначе, българите не мразят турците. Напротив те са добри и отрудени хора. Имаме си в махалата прекрасно комшийство и уважение. Но има истини, които трябва да се признаят и зачитат. Тоя Ердоган тръгва през просото. Търси евтин ПР. Тяхната армия знае и може.......... До кога?

Бъркаш се,брат тези в махалата ти не са турци това,че са мюсюлмани не ги прави турци,те са българи или поне мешени ,но не турци,самите турци в турция не ги считат за турци !А знаеш ли колко са мюсюлманите в така наречения Татарстан почти всичките,а знаеш ли какви са те ами българи почти всичките :-) то и тази република се е казвала Булгаристан до1926г. налиразбираш,така,че религията не определя етноса!!!!

Всъшност турски народ никога до 1925г. не е имало.Тогава с закон се обевяват 124 различни народности за турци, включително и българите живеещи в османската остатъчна империя.Името Турция е обиден прякор, даден на подръжниците на омавската империя, от останалите народи.С името туркия,Колумб кращава една птица при откриването на Америка-пуйката!

Тази могъща страна, която в новата си история е побеждавала едновременно англичани, австралийци, новозеландци при проливите Чанаккале, гърците, италианците, руснаците и французите в Анатолия, а в по старата си история е подчинявала горди византийци, храбри сърби, свирепи българи, героични македонци, смели албанци, борбени маджари, влахи мамалигари и хитри австрийци не ще позволи да се преиначи историята.

И да не забравяме, че именно Франция и само тя спаси от Либия българските медици.

И случайно парите дето ни дължеше Каддафи се оказаха у Саркози!? Редакторче, пак ли ще го изтриеш?

Без турския геноцид над Нас, българите сега да сме 50-70 милиона души в държавата. Щяхме да имаме друг статут и сила. Сегашната ни територията може да изхрани и 100 милиона. И сексуалният ни потенциал го позволява.

"Лозето не иска молитва, а мотика." Деца правете, деца :)

. И сексуалният ни потенциал го позволява. -ами прави Деца тогава хаиде

Щом Франция, която е един от малкото центрове на европейската цивилизация, казва че има геноцид, значи е вярно! Що Турция реагира така, а не като Германия по аналогичен въпрос - значи още не е дорасла за Европа

А за Индокитай, Алжир, Западна Африка, за Руанда и Конго, за Либия от онзи ден, твоя "цивилизован" център казва ли нещо? Алооо "хюстън" ще мълчим ли?

Исторически погледнато, геноцидът над българите е бил в пъти по-голям и системен. Най-будните и нетърпящи анадолските изстъпления българи са били изтребвани и принципа на естествения отбор се е получило лесно управляема, послушна и страхлива рая. Благодаря на великите българи от Възраждането за саможертвата, дала ни шанс да оцелеем, макар и осакатени от този кошмар. Поне заради тях да престанем да се крием зад думата ТОЛЕРАНТНОСТ и да носим вазелина в задния си джоб. Геноцид на Османската империя е имало спрямо всички владяни от нея народи.

Спрете да купувате от магазини и фирми на турци в България, тези хора не заслужават толерантността и човечността ни, не са даже дорасли за това. Спрете им бизнеса, избягвайте и всякаква Турска стока, доколкото е възможно. Коледа е все пак. :))

ще останеш без гащи бе:)))

Точно така,спрете да купувате турски стоки! Не поощрявайте икономики с имперски интереси към България!

До 1 година предричам пълен срив на турската икономика и смразяваща световна изолация. Мощни бежански вълни ще се насочат към Европа и България, защото тук има плодородна земя и Лебендраум! По-скоро късайте с комшийте и затягайте границата!Да живее ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА!

нещо за срива в икономиката на"християнска Европа" не ти ли се бръщолеви?

... от 100 години го бленуват и разправят, а се случва тъкмо обратното - продължителна рецесия в Европа, 8-9% рекорден ежегоден ръст в Турция : )))

Съвършенно прав! Но разбира се идиотите не могат да надраснат шовинизма и да разберат, че кризата не пита дали си в BG или TR a дали имаш някой на втория етаж. Що се отнася до Християнските държави - такива в Европа са само тези, които изповядват православното християнство. Гръбнакът на Европа (Запада) е езически и антихристияски по същността си. Който е ходил в Брюксел например и е виждал езическите символи в града и в самия Европарламент (който наподобява Вавилонската кула), знае за какво става дума.