Париж допуска сътрудничество с властите в Сирия

Париж за първи път допусна сътрудничество с официалната сирийска власт и със сирийската армия в операциите срещу "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Париж допуска сътрудничество с властите в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако това наистина е така, това означава дълбок разрив в НАТО. Чичко сам нещо изпуска нещата от контрол. Европейските държави започнаха да гледат собствените си интереси а не интересите на задокеанските си партньори. Франция е първата, в Германия недоумяват постъпката на Турция и нещата стават интересни. Защото запада, и главно САЩ въоръжиха т.нар. умерена опозиция, от която 90% минаха на страната на ИДИЛ, и пак ще напомня тези 2000 прослувути хамъри, които незнайно как от иркаската армия отидоха в ръцете на ИДИЛ. Но сега Париж беше залят с кръв, и нещата се променят. Чичко Сам е зад океана и го боли трътката, но Европа е друга бира. Няма страна от НАТО, включително и ние, която под сурдинка да не смята ориенталските номера на Ердоган не само за неадекватни, ами и за опасни. А това дойде в много лош момент за САЩ, с умерен, да го наречем, президент, гледащ повече да оправи кашата в собствената си страна, защото там положението е, меко казано, трагично. Преди месец бях там, и само ще кажа, че над 60% от хората живеят от заплата до заплата, точно като в България. Та, до изборите в САЩ остава малко, до тогава е ясно, че няма кой да регулира разрива в НАТО. Лошо ще е, ако Килъри спечели, тогава не се знае на къде ще залитне и може да стане наистина мътна и кървава. Но ... ще видим. До тогава се надявам Франция, Русия а и вече Германия заедно с Асад да са понатупали ИДИЛ.

А дали французите ще намярят начин да компенсират Асад за терора и щетите нанесени от така наречената умерена опозиция, подстрекавана, финансирана и въоражавана от Франция?

молете се асат да остане на власт в сиря, ако падне , , тероризма сте се расзавти, либя ираяя садам хуссеин кадафи халоооооо , помислетее погетете,?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не може да стане за ден. Днес малко ще каже Фабиус, утре Оланд ще заяви също нещо и така след някой и друг месец ще имаме коренна промяна в позицията на Франция. Все пак едно е ясно - руския ботуш стъпи в Леванта и няма сила на земята, която да го принуди да се махне от там. Това французите явно са го разбрали. Всеки, който мине през Москва, обръща палачинката и влиза в правия път. Скоро и янките ще заявят, че без тов. Асад няма решение на Сирийската криза.

Браво на французите. Като истински хуманисти те намериха как да зщитят сирийските демократични сисли от диктаторският геноцид. Това дава шанс на демокрацията да оцелее и Сирия евентуално да тръгне по нашият път към светлото бъдеще

УЖАС! Лошо решение! Все едно да изберат "по-добрите" терористи да помагат в борбата срещу "по-лошите" терористи! КОШМАР!

Компромис е постигнат, но най важното е, че не е засметка на евроатлантическите ценности. Те бяха обазени

VIPER

На срещата в Москва , Путин нагледно е обяснил на Оланд , как стоят нещата Не си вади члена , където си вадиш хляба И ако случайно го извадиш , гледай да не се пресича с този на шефа

Трябваше за да си промени мнението този тъпунгер. Да видим сега колко хиляди ще трябват за да изпрати войски и да му проумее главата, да не се меша в вътршните работи на една държава. Близките на загиналите в атентатите би трябвало да съдят правителството си за престъпна небрежност, некадърност, лакомия и жажда за власт.

Аз незнам защо се бъркате в Сирийските вътрешни работи. Разрочихте ги, получихте си залсуженото. Сега оставете Русия да си свърши спокойно работата че само и пречите като гледам.

Е това е проблем за тях , че Русия върши ефективна работа срещу тяхното отроче на хранилка при тях.

Цитат: ""По-добре късно, отколкото никога. Ако Фабиюс наистина говори сериозно за сътрудничество със сирийската армия с войските, които воюват на терен срещу "Ислямска държава", приветстваме това предложение. Но това изисква фундаментална промяна в действията на Франция и на другите страни по сирийската криза", декларира Муалем." Ще съжалявате и за Мистралите ми се струва. Като слушате малоумници с тесно-джобни интереси, ще си патите от терористи! Има два начина за научаване на НЕЩАТА от живота: 1. Чрез разума. - естествен 2. Чрез гъза. - по принуда от обстоятелствата. Когато разума те напусне, напред излиза гъза ти! Всеки избира сам за себе си с какво ще проумява! С гъз или с разум.

На тази опозиция кое е представителното лице? Да го видим и да премине под командване на генералния щаб на Сирийката армия. След войната да си издигнат политически кандидати и народа на Сирия да си избере кой да го управлява.

протестъри,що така бе?? хахахахахахахахахаххахахахахахахаах

САЩ първи отсвириха турчина Ердуган като го литнаха с руския самолет, а сега и Европа ще го отсвири. Много се беше вземал на тартор.

Бунтът на пешките, началото на БУНТЪТ. За да има БУНТ трябва да има ИНДИВИД. Политолога от Хумболт-Университет Берлин - Herfried Munkler, ПРЕДУПРЕЖДАВА за започването на постоянна и глобална асиметрична война (асиметричен постоянен БУНТ), партизански и терористични глобални войни, тоест да НЕ се подчиняват на ДОСЕГА известните ПРАВИЛА за водене на ОТКРИТА война. Асиметрична война (наречена още НОВА война или асиметричен постоянен БУНТ) е военен термин за водене на война, при която двете воюващи групи разполагат с РАЗЛИЧЕН военно-технически и военно-стратегически потенциал. В разговорния, ненаучен език, асиметрична война често се нарича партизанска война, а воюващите за ПО-СЛАБАТА страна - ТЕРОРИСТИ. Характерно за асиметрично водене на война е, че по-силната страна РАЗПОЛАГА с такова военно преимущество, че при ОТКРИТИ военни действия по-слабата страна НЯМА никакъв шанс да оцелее. Тактиката на по-слабата страна е да диктува ТАКИВА условия за военни действия, при които силната страна ВЪОБЩЕ да НЕ МОЖЕ да ИЗПОЛЗВА оръжията си. В практиката по-силната страна в НАЧАЛОТО печели БЪРЗ успех. В дългосрочна перспектива ОБАЧЕ, щетите нанесени от ПОСТОЯННИ "ужилвания" от по-слабата страна, ДОВЕЖДАТ до победа над МНОГОКРАТНО по-силния и многочислен противник. Капката вода ПРОБИВА камъка НЕ чрез сила, а чрез ПОСТОЯНСТВО. Постоянната и глобална асиметрична война НЕ се придържа към НИКАКВИ правила и особености на конвенционалната война. При постоянната и глобална асиметрична война ЛИПСВА обявяване на война, КАКТО и сключване на мир. Фронтова линия, полесражение и тил НЕ съществуват, ЕДНОВРЕМЕННО те са НАВСЯКЪДЕ. В асиметричната война военните НЕ се различават от цивилните, а цивилните се ПРЕВРЪЩАТ във военни цели. В асиметричната война има САМО едно правило, а то е, никога НЯМА правила. В постоянната и глобална асиметрична война НЯМА минало, НЯМА бъдеще, а ВИНАГИ има тук и сега. Времето Ви...Свърши.

Путин,прав или не прав,не знам съвсем сигурно,но трябва много да внимава с мълчанието на Вашингтон.От мълчащите американци освен коварни действия и опити за провокации с използване на марионетки друго не може да се очаква.Още повече че светът след терористичните акции очаква от Обама адекватни на общите настроения действия.Нещо много тайственно мълчи???

"Сухопътните войски там не може да са наши, защото това би било напълно контрапродуктивно." НЕ МОЖЕ ДА СА ВАШИ, ЗАЩОТО СТЕ СТРАХЛИВИ ПОСЕРКОВЦИ И ЧАКАТЕ ДРУГ ДА ВИ СВЪРШИ РАБОТАТА.

Ако мислят да ги пускат, препоръчвам преди това да ги тестват в Българските села. Който оцелее може да се допусне до Сирия.

А на Ердоганчо вече почна да му пари стола - всеки ден си променя реториката, вече запява съвсем друга песен, защото подкрепата за него в собствената му страна доста намаля след свалянето на самолета! Днес Ройтерс вече съобщава, че на митинг на неговата партия в град Балъккесир казал: "Ние наистина сме много огорчени от този инцидент! Надявам се, че подобно нещо няма да се повтори!" Но в руския Сенат (Съвета на Федерацията) считат, че той е "огорчен" не толкова от унищожаването на самолета, а от реакциите на Русия и по-точно, от възстановяването на визовия режим между страните, което беше обявено за 1 януари 2016 г. и всевъзможните ограничения за бизнеса, който губи страшно много. Русия е основният доставчик на пшеница за Турция, а 70 % от природния газ, който Турция потребява, идва от Русия по газопроводи! СТрои се първата атомна централа (засега не е спряна, но и това е възможно да се случи!), работи се по трасето на Турския поток, за туризма и търговията с хранителни стоки от Турция за Русия (главно плодове и зеленчуци), съвместните предприятия в строителството и преработката на храни в самата Русия - да не говорим - там е пълна катастрофа! Проблемът е, че за турците тези проекти са много важни и значими, а за руснаците не е фатално, ако не ги правят с турци - могат и сами или с други нации, за тях обемите не са толкова впечатляващи, защото Русия е огромна (население - двойно на турското), има съвсем друго финансиране за семейни фирми, по-гъвкаво и много динамично в момента - от различни източници. Така че - турчолята (малките им фирми) губят всичко, руснаците си го местят ... в другата банка и пак си имат и партньори, и клиенти, и кредити, и особено огромни пазари! Все си мисля, че няма дълго да се задържи Ердоган с лъжливите си приказки и агресивна политика на власт! Неговите хора ще го свалят и ще го бутнат в затвора, барабар с всичките му крадливи синове и дъщери! И това ще бъде правилно!

Светът се е побъркал щом някой на който шеф е Станишев, тръгнал да го оправя. На фона на всичкото това безумие и един КГБец си разиграва коня.

Събитията всеки ден се променят. 28 септември беше началото,който не е разбрал. И колкото да мразите някои Русия, тя е фактор, а Обама е келеш,който е глупав. Хем по обяд се изказва, че никой от ЕС не трябва да се страхува от атентати, хем казва на американските граждани- ако ходите в ЕС държави ,няма кой да ви пази. Е,хайде коментирайте това изказване?? И тогава вижте защо всеки ден и Париж и всички си променят мнението и пустословят, защото не им стиска за нищо Но така е ,който не е учил историята истинската, а не фалшификати, не е в час

А какво стана със сутрудничеството с мужиците? Май бядява би път до там Френската пастирка ... протоколно?

Постигнати са големи успехи - същите , като и ако не беше отишъл!?

В Сирия винаги си е имало протести, особено когато централното правителство на Асад малко отпусне желязната хватка, защото самият той принадлежи към едно течение в исляма, наречено алевити, което е малобройно (сравнително) и е доста "светско" - те не си забраждат жените като бабички от първия ден след сватбата, учат децата си -знаят езици, имат професии, толерантни са към християнските общности и другите религии. Това е най-демократичното и светско направление в исляма въобще. Ислямските фундаменталисти ги дразни, че алевитите са приети по света, имат търговски и други контакти, образование и власт, макар, че са малко - около 18 % от населението на Сирия. Всичките секти и направления искат да наложат на другите своите възгледи за "правилния ислям" и да ги накарат да живеят по техните правила, обаче това не се получава. Естествено "режима на Асад", както всяко друго нормално правителство, се бори срещу групи и въоръжени мъже, искащи да го свалят - както навсякъде! А новите - ИДИЛ и Джебхат-ан-Нусра са създадени, обучени и въоръжени от ФАЩ терористични групировки, защото техните "правила и закони" всъщност нямат нищо общо с Корана, а са измислени от продажни ходжи, получаващи финансиране от саудитите, ФАЩ и Кувейт, за да свалят "режима на Асад" - редовното правителство на Сирия. Самият Асад е избран за президент на редовни избори, на първи кръг - което го прави легитимен президент на държавата, колкото и да не се харесва на ФАЩ! Путин е прав, че поддържа точно това законно правителство, което движи администрацията, полицията и се бори с бандите, убиващи по най-жесток начин напълно невинни граждани, рушащо националните съкровища - археологическите музеи и старинни градове ... И всяка нормална държава би трябвало да подкрепи именно Асад, а не да търгува с крадения нефт на ИДИЛ и да се заиграва с клетки на Ал-кайда като Ан-Нусра и разни други!

Дай за Черно море!.....Другото - майната му!

В допълнение да кажа, че т.нар. революционери от първия ден на въстанието крещяха анти-алауитски лозунги. Уж международно признатата им опозиция, оглавявана по едно време от бившия сунитски имам (!) Муаз ал-Хатиб, също пускаше призиви за ограничаването, а и понякога ликвидирането на това малцинство. Няма как западните страни да подкрепят Асад или каквото и да било несунитско управление. Причината е много проста - всички западни съюзницци в региона, в т.ч. Саудитска Арабия и Турция, са големи сунитски държави и имат интерес да изкоренят другите течения в исляма. Затова и западните медии представят конфликта едва ли не като апартейд на алауитите срещу сунитското мнозинство.

Тука , надолу , май следва " ръкописът?

Повечето от тях, вместо словоблудство - да минат на ръкоделие, поне ще се пооблекчат малко!

Шматки загубени ,тарикати и интриганти ,сега когато вашите камъни ги усетихте по вашата глава ,направете едно умно дело ,дайте свобода на кюрдите и ги въоръжете ,а те ще ви се отблагодарят ,като приключат бързо с ИД !!!

Ръшките биха ги въоръжили за нула време и от вуле, НО- не искат да си развалят рахатлъка с Иран, знаете за Иранската конференция --още.

Там има малко хорица - дето са " наши хора"!!! Ако искате ибрици....?....

Ибрици , не ибрици , щом " боцкат" здравата , баба... сакаме ги!

Слушай , дрът мухал! Ние резаците тука няма да допуснем - " да ни "боцкат" те рускините!

на абсолютно всички замесени ...е предпоследна. Едно движение на някоя от страните може да преобърне стратегията на коалициите. Коалициите са хлабави...лабилни с неизбистрена стратегия. Голямо разочарование са за сега по умните.

Пробемите на сирийския народ с този режим са много отдавна, но за съжаление не се чува за тях. Имаше бунтове, атетнати, опит за атентат срешу бащата Хафиз Асад, въоражена съпротива в няколко града - върхът беше гр. Хама 1982г. Тогава режимът изстри цели квартали в града. Убити 20-40 хиляди граждани. Арестувани десетки хилади. По-късно отвлечени и ликвидиране ръководителите на бента с помоща на внедрени огенти, както стана с Аднан Окла. Това е проблемът в Сирия. Това е основата на всичко. Обикновенния сирийски гражданин не му интересува Доган - Путин. Или от къде ще мине петрола или кабилите. Това са измишльотени за него. Може би са важни неща за държавите, които се намесват но за него не. Може би, даже сигурно не е чул за тях. Сирийският народ просто има право да живее свободно и достойно като български народ и като всеки народ в света. В продължение на 40 години сирийският гражданин живее в денонощен страх, не само страх, а в ужас. Дори когато говориш с него на саме в заключена стая за политика той говори тихо и гледа в страни. Сирийски гражданин не смее да говори със съпругата си???? защото не се знае,може би след 30 - 40 години да се разведат. За това Сирия беше наричана Кралство на мълчанието. Ета това е причината на всичко, а на както пишат някои дървени философи. Някои наивни сравняват положението с времето на Бай Тошо б България. Бай Тошо е кпал на Швеция в сравнение на Хафиз Асад бащата на Башар сегашния президент.

Въпросът на тероризма в Сирия е като въпроса на ядрено оръжие при Садам в Ирак. В сирия на 15.03.2011г когато започнали протестите нямаше терористи, нямаше чужденци, нямаше оръжие и няма няма намеса от други държави. Всичко беше мирнш демонстрации в продължение на близа 6 месеца. След това започа режима да отслабне и армията да се разлага и се появиха въоръгени организация от всякакъв вид. Терор от двете страни, от режима и от няки организации. Тези, които са в страната на режима са в страната на режима от тогава. Терористичните организации са повод. Те се появиха по-късно. Например "Фронт Анносра" излезе с първата декларация и обяви за себе си 24.12.2012., а ИДИЛ в началото на 2013 г. Това е голата истина.

Извинете, но тези мирни демонстрации в продължение на 6 мес. ми напомнят за преврата в Либия, който не беше твърде мирен. Ако Асад е пуснал затворниците, за да има повод да изтребва мирните протестиращи, каква е ролята на въоръжените либийски групировки, които тогава се прехвърлиха в Сирия?

Що не си гледаме булгаристанския смрадлив задник, ами ша одим като недарена сватя тук и там по света?

Това е страшно, но описвате ситуация при предишно управление, не казвате нищо за управлението на Асад-син. Не вярвам, че сега, след англо-саксонската "демокрация" сирийските граждани са щастливи да бъдат убивани в името на алаха, свободно разговаряйки с жените си.

Живеех в няколко арабски страни включително Сирия дълги години и зная арабски почти като български. Режимътна Башар се различи от режимана баща си само първите 3 години, а след това фотокопие. Същата работа. В Сирия живеят всякакви религии и течения без никакви проблеми докато дойде този режим. Всички роковидители на въоражените религиозни терористични организации са освободени от затвора Сидная - на север от Дамаск след като започнали демонстраците на 15.03.2011 г. с цел тези хора да превръщат протестите от мирни да станат въорежени и от всеобщи народни да станатс религиозно облекло. И ТАКА СТАНА. Този режим не е за подценяване. Бащата го построи много внимателно в продължение на 30 години.

Проблемите на сирийският народ не идват от "режима", а от собственото ви нежелание да се развивате като нормални хора (защото е видимо с този правопис и начин на изразяване откъде идваш). Асад не е цвете за мирисане и надали някой симпатизира на бабаитите от службите за сигурност, които вкарват в затвора грешния човек заради сходство в имената, мъчат и бият. Но още по-големите бабаити-революционери, чийто речник се изчерпва с "Аллах акбар", не са абсолютно никаква алтернатива. Те не са доктори, студенти и учители, а боклуци, бандити и утайки. Проблемът ви е, че възприехте тези хора като флагман на промяната, защото като всички останали арабски народи следвате стадния си инстинкт, вместо да мислите с главите си. Ако сирийците живеят с илюзията, че могат да "живеят свободно" и като европейци, аз искам да им задам въпроса: Колко свободни демокрации има в Близкия изток ? И после идва въпросът "Защо ?". Управлението на Асад, въпреки всичките си проблеми е десет пъти по-добра алтернатива от либийско-сомалийска анархия и ежедневен произвол на хиляди банди на горепосочените революционери.

Ние сме крадливо, ...., .... племе, нали така? Ама както виждаш учим малко по малко демокрация. Защото я отричаш за другите народи?

Жотем "бунтовниците", жотем правителството... Абе, френска им работа!

толкова ли сме невежи булгарския народ!?!?...докато се обруша внимание на парияните , те ше искат оше и оше докато не спрем с помошите.отдавна се разбра, че само близките на избитите страдат,а другите се правят на стрестнати..едва ли не ше получат удар от преживяното и са в шок,макар и предишните афтентати....за заключение пиша *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

пиши на френски , ще те разберем по-добре !!

"Парижанката" от Пазарджик.

Абе вдигайте минаретата около Нотр Дам, бе педеруги.

неочакваните и недооценени последствия от свалянето на су 1.асад се полубетонира 2.ердоган загуби подкрепата на путин,а тази подкрепа до сега го крепеше 3.руснаците станаха пълни господари в сирия 4.турция загуби подръжка от западните си приятели 5.окончателно спряха каналите за нефт 6.беше сложена точка на лицемерието и това е само до момента

Точка 2 изкърти всички мивки.

така ли мислиш следи събитията нататък

Сирийската армия не е дошла да стреля в Париж! Или сътрудничиш със сирийската армия или ще се биеш с нея както правят американците...

Мижи, да те... чука, оня... салам алейкум.

Погледнато отстрани, България нищо не печели от сегашната ситуация и едва ли ще загуби нещо, ако Турция и Русия не се разберат. Не можем и да ги сдобрим, така че нека си ги мерят като толкова искат. Току виж спре бежанската вълна и излямизацията на Балканите, за Европа не ми пука. Те ги поканиха без да ни питат.

Що си мисля, че можем много да спечелим, ако Русия унищожи Турция и ИД, което е едно и също, както казва Зигмар Габриел: "Турция е политическото крило на ИД".

Въпросът е, кой сме НИЕ, които ще спечелим? Щото у нас едни печелят много на гърба на останалите. За тези, които са нарочени за печеливши, няма значение съществуването или не на ИД, Турция, Русия и пр. - те винаги са на печалба.

И двете държави са ни държали като роби, така че, да се оправят. Нямаме работа между две кучета, които се ръфат.

Извинявай, ти луд ли си, или само се правиш?

истината е , че не сме се държали като лъвове , а българските майки са откърмили много предатели !

франция все пак реши (временно) да зачита международното право

Вие си пишете глупости,а сирийската армия успешно напредва към Алеппо!

Добре де, нали Асад воюва с терористите ? Какви са тия други групировки, които воюват с терористите също?

Ам, бандити, ве - трепат са едни други.

Много ми е странно и отвратително разбирането на Запада за демокрация: -избрания със избори /справедливи или не-въпрос/ НО ИЗБОРИ президент Асад е за тях диктатор,антидемократ и техен върл враг; -исрямските средновековни режими на шейховете в Саудитска арабия,Катар,Кувейт и Аман кадето НИКОГА АМА НИКОГА не е имало ИЗБОРИ са "демократични" и приятелски за тях??? Не двоен стандарт,а невероятно лицемерие!!! ХАК ИМ Е ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!

това , което получиха франсетата два пъти (засега) тази година е печалбата им от пълното им лицемерие и глупащина ! между другото в един форум из нета един германец пита французите , дали не им е писнало да бъдат роби на еврейската алчност ...

Париж допуска сътрудничество с властите в Сирия, защото още на 19-ти ноември френските свободни медии обвиниха френското правителство, че е игнорирало предупреждения от Сирийското правителство за предстоящите атентати, а също и списъци за потенциалните им извършители. Оланд си пази политическия задник! Някои медии пък като Ле криз писаха: "130 убити защото шепа социалисти-интегристи просто отказаха да открият наше посолство в Дамаск, докато другите страни си имат". Да си припомним и изявленията на турски политик, че Даеш не била терористична организация и трябвало да се открие нейно консулство в Турция.

Нали причината за войната е бил отказа на Асад да пропусне през Сирия газопровод от Саудитска Арабия и Катар до Средиземно море. От друга страна Иран иска да излезе на европейският пазар по същият начин, защото ембаргото падна, а тя има доста газ за продаване. Ами толкова ли е трудно да се разберат там и да пуснет два газопровода, че и още един от Русия и един от Азербейджан.Па да видиш тогава какво значи диверсификация на доставките, че да видиш тогава падане на цените от голямата конкуренция. Но не дават хората-по добре война и бежанци, отколкотоние да ползваме евтино гориво. Стара истина е, че най голямият враг на един народ е неговото собствено правителство. За нашето съм абсолютно сигурен, че е така.

То е ясно и на...антиглобалистите!!! А нашите анал.лизатори и политици да са го казали открито?? Без тръба през Сирия - кур диверсификация на газа за Европата, а формално ще го даставят хамериканците! Е, тва е!!!

Браво ! Този път избра правилния тон - доброто за България. Вече те бях почти отписал като българофил, но добре , че не правя бързи избоди. Пиша ти много +

Ами, хич и не му се радвай, тонът му е омекнал по съвсем други причини. Понеже той, на фона на преобладаващото мнозинство фенове на атака, е сравнително образован и интелигентен, си дава сметка в какво блато се набута Русия. Я да бяха приключили вече в Сирия, съвсем друга песен щеше да пее. Пък и любимият му фюрер е с все по-ниска подкрепа, на път да изпадне от А група, което допълнително го депресира.

Смотаничи, защо забравяш да поставиш на първо място между враговете на България точно вас българските атакисти - безродни руски подлоги???? Хайде без излишна скромност!

Pesh0

Добре ама умерените терористи , какво ги правите , те помагат на ИДИЛ

Подготвяме ги за екарисаж!!!?

Пробемите на сирийския народ с този режим са много отдавна, но за съжаление не се чува за тях. Имаше бунтове, атетнати, опит за атентат срешу бащата Хафиз Асад, въоражена съпротива в няколко града - върхът беше гр. Хама 1982г. Тогава режимът изстри цели квартали в града. Убити 20-40 хиляди граждани. Арестувани десетки хилади. По-късно отвлечени и ликвидиране ръководителите на бента с помоща на внедрени огенти, както стана с Аднан Окла. Това е проблемът в Сирия. Това е основата на всичко. Обикновенния сирийски гражданин не му интересува Доган - Путин. Или от къде ще мине петрола или кабилите. Това са измишльотени за него. Може би са важни неща за държавите, които се намесват но за него не. Може би, даже сигурно не е чул за тях. Сирийският народ просто има право да живее свободно и достойно като български народ и като всеки народ в света.

Продъжавам/ за тези идиоти, коита слагат знаци на горе и на долу на сам и на там. В продължение на 40 години сирийският гражданин живее в денонощен страх, не само страх, а в ужас. Дори когато говориш с него на саме в заключена стая за политика той говори тихо и гледа в страни. Сирийски гражданин не смее да говори със съпругата си???? защото не се знае,може би след 30 - 40 години да се разведат. За това Сирия беше наричана Кралство на мълчанието. Ета това е причината на всичко, а на както пишат някои дървени философи. Някои наивни сравняват положението с времето на Бай Тошо б България. Бай Тошо е кпал на Швеция в сравнение на Хафиз Асад бащата на Башар сегашния президент.

Въпросът на тероризма в Сирия е като въпроса на ядрено оръжие при Садам в Ирак. В сирия на 15.03.2011г когато започнали протестите нямаше терористи, нямаше чужденци, нямаше оръжие и няма няма намеса от други държави. Всичко беше мирнш демонстрации в продължение на близа 6 месеца. След това започа режима да отслабне и армията да се разлага и се появиха въоръгени организация от всякакъв вид. Терор от двете страни, от режима и от няки организации. Тези, които са в страната на режима са в страната на режима от тогава. Терористичните организации са повод. Те се появиха по-късно. Например "Фронт Анносра" излезе с първата декларация и обяви за себе си 24.12.2012., а ИДИЛ в началото на 2013 г. Това е голата истина.

Да бе! И затова гласуват за Асад? Затова на запад и в други страни не им бе разрешено да открият изборни секции. Четете и други, различни от официалните западни медии! И най-важното - мислете!

Още нищо не е решено.

Нищо няма да стане. Кои са французите, че ще казват кой и как да участва в операциите, срещу кои терористи, защото там изплува вече всякаква измет ... Нали има вече коалиция? Как така изведнъж в тази коалиция и Башар Асад ?! Ала, бала ... Така не и не знам франсетата какво ще бомбандират, като изведнъж всички станаха умерени, та чак премерени!

Се изисква пипе, съчетано с подходящо образование!

човек, в самата сирия има групи от хора с убеждението, че техни съграсждани са настранат на ислямска държава. вътрешно убеждение го наречете. може да е и интерес, а може и някакво роднинство .. както в Бъгария едни са убедени комунисти, други блудкави демократи, трети националисти, но повечето сме маса, която се лашка наляво надясно. само че там има много богати членове на ИД и с връзки с други държави, и искат да свалят настоящата власт , нещо като "стани да седна аз". това е човек, като при нас ама с пушки, стрелят се. то не че ако на нас ни разрешат оръжие, няма да се изпотрепем на политическа база, ама, айде, ... нейсе...

На брикета Обонго и на еврейските му кукловоди! Сринаха се всички скрити намерения за: - Контрол на съобщителните кабелни линии, свърващи Европа през Близкия изток с Азиатските колоси Китай и Индия! - трасето за газовия коридор "Набуко" през Сирия, отиде по дяволите! - Откритите газови находища в континенталния шелф на Сирия остават в сирийски ръце! - Каналите за трафик на наркотици от Афганистан и Ирак за западна Европа, пак остават само през Турция! - Светът видя могъществото на Велика Русия и стана свидетел на унижението на краварите от ФАЩ! В заключение: Регионът на Близкия изток е зона на жизнените интереси на Русия и Европа, а не на еврейските марионетки от ФАЩ!

Имаш толкова грешки в написаното ( не говоря за правописни ) , че няма да си губя времето да ти обяснявам колко си далече от истината. Отвори поне Гугъл и чети за трасетата на проектите. Аман от пубери аракисти.

Дано се разберат възела да се разплете,а не да се взриви - твърде близко сме и много ялови във всяко отношение :дипломация - никаква,жалки послушковци,армия още по зле!