Москва прати до Лондон и Париж списъци с въпроси за Скрипал

Външното министерство на Русия огласи списъци с въпроси към Лондон и Париж относно отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Обратно в новината

Коментари - Москва прати до Лондон и Париж списъци с въпроси за Скрипал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

грешен отговор - ще има по едно "скрипалче" бонус

Още от времето ан СССР е доказано че служби като КГБ и ГРУ с апрестъпни организации. Тези служби ни на йота не са с епроменили за изминалите 30-ина години. А официалната руска държава, която ги подкрепя е също толкова престъпна. Когато разслед3ват някой заподозрян разпита се води от следователя към заподозрения. И някакъв бандит да разпоитва следовартеля е колкото смешно, толкова и несъстоятелно. Тов ада ви прилича на политиката на Русия?

Ох, ще ни разплачеш, а службите в дугите държави са ангелски, и самото човеколюбие, нали?

Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам как да е спам бе ДИРници , дал съм въпростие, вие защо не ги публикувате ?

И защо трябва непременно Русия да е отровила този нещастен предател, като създателят на Новичьок живее в САЩ. Може да се каже, че това е номер на ЦРУ, за да злепостави руската държава.

За ФОБИТЕ настава времето на операция,,ШОК И УЖАС,,...Все пак тя си е ТЯХНА,макар ДРУГИ ДА Я ПОНЕСОХА......И по приказките им личи , че са в шок и ужас....

за вана,да им бяха пратили...

Аз

Абе... лосионът поне е течен... Щото в САЩ 70% от индианците пият евтина боя за коса, във вид на спрей...

Vladimir Borisov

Посмали бе мидо:))))

рашофилистичета към една примитивна, изостанала в общественото си развитие деспотия и народ комуто се нрави да бъде мачкан от управниците си, а той отговаря с преклонение към барина-диктатор ???

А логични и обосновани отговори на логичните и обосновани на международните норми въпроси, поставени от Русия можеш ли да дадеш? Или използваш най-примитивния вариант. Личностни нападения и обиди. Толкова ли ви е зле HR дирекцията?

Въобще НЕ е странна простотията,агресията и арогантността на ФОБИТЕ...Затова и от време на време има народен съд....па макар и само на ИЗБОРИ...

В България по-различно ли е - деспотия и народ, който се мачка от управниците си, а той му се кланя и си го избира,а?!!!!

трябваха ви 24 часа за да я преведете новината ?

Нашата разследваща журналистка Диляна Гайтанджиева също задава въпроси, които могат да се прочетат в туитър и по-подробно в англоезичната версия на Саутфронт, където на 27 март т.г. излезе и публикация под заглавието "Атаката с нервно-паралитичното отровно вещество разкрива програма на Пентагона в Портън-Даун за $70млн."

Да, добра референция. Общо взето съдържа накуп всички съмнения които се въртят из нета плюс фактът че формулата на Новичок в същност е побликуван

Кажи де и посочи - в кой изгорял вестник или несъществуващо списание е пОбликувана формулата на "Новичок"?!!!

ли дъщеря на един бай тошов журналист-международник, дето май имаше досие ???

точно тя е

Като Ви чета се сещам, че съм чел за някои, които са съдели и съдят за хората и ги обвиняват в престъпления или ги възхваляват според произхода, но не и по делата им.

Това е покушение срещу сигурността на мирни граждани и терористичен акт. В този и подобни случаи са впрегнати хиляди руски терористи на държавна заплата и огромни разходи. Подбудител е Путин. Той дори не се крие. Шпионските убийства са старателно подготвяни и трудно се разкриват и винаги се отричат, макар че и двете страни знаят кой е виновника.

Това е не лоша теория, а ... доказателства?

Враговете на Путин мрат като мухи. И в Русия и в чужбина. Кой ли ги убива?

Много старателно е подготвено- няма що! Ти отави другото ми ще вземат да оживеят!

Москва прати до Лондон и Париж списъци с въпроси за Скрипал на които наи добре знае отговорите---нещо като вапросник за приемен изпит в кгб е изпратен

Това вещество трябва да е пуснато от някого и той може още да е в Англия, рано е да се отговаря руснаците които са и основен заподозрян. Отговори искат и самите британци и ще има талива.

Какво означава рано - мина бая време и ако руснаците са го направили, нещо в което аз не вярвам, са имали достатъчно време да си заметат следите. А и времето не работи в полза на англичаните - появяват все повече съмнения защото официално няма факти, а само версии.

Като говоря за съмнения потърсете в поглед интервюто с Крейг Мърей бивш посланик на Англия в Узбекистан

А и веществото не е в Англия. Доколкото четох далаверата на Новичок е че се получава при смесване на две безвредни, широко разпространени вещества

вероятно така е пренесено и е смесено на място.

Русия е изпратила и 13 въпроса до ОЗХО. Те поне би трябвало да отговорят....

Обвиненията които отправя Великобритания и които САЩ и другите западни страни повтарят като папагали за използването на бойното отровно вещество от Русия трябва да се основават на доказателства че Русия участвала в това. Освен това те трябва да имат образци от това отровно вещество, което може да са произвели или доставили от някъде, за да могат да направят сравнение с това което са намерили.

1-2 въпроса са резонни, но другите - не. Великобритания е суверена страна и може да разследва престъпленията на нейна територия както сметне за добре.

Там е работата, че това не е така в случай че обвиняваш друга държава че е използвала БОВ на твоя територия. Това може да е легитимен повод за война и за това има други правила едното от които да предоставиш доказателствата които имаш на обвинената държава за да може да се защити

КОГАТО ЛОНДОН ПИТАШЕ!

За такива случаи има КОНВЕНЦИЯ за забрана на разработването, производството,натрупването и употребата на химическо оръжие и за неговото унищожаване. Там е описано какво се прави в такива случаи, руснаците искат спазването й. Великобритания е подписала тази конвенция. Действията им са в нарушение на тази конвенция.

В СВЕТА ИМА МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО, РАЗСЛЕДВАЩИ ОРГАНИ, ОСОБЕНО БОВ /БОЙНО ОТРОВНИ ВЕЩЕСТВА/ ИМА ЕКСПЕРТИ, КОИТО СА НЕЗАВИСИМИ. ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЯМА ПРАВО ДА ПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ С ХОРА, КОИТО ТЯ СИ ИЗБИРА, ЗАЩОТО НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА НАГАЖДАНЕ, ИЗКРИВЯВАНЕ НА ПОКАЗАНИЯТА, ТАКА, КАКТО НА НЕЯ И СЕ ИСКА. ТОВА КОЕТО ПРАВИ АНГЛИЯ В МОМЕНТА С ФРАНЦИЯ, ДОКАЗВА, ЧЕ АНГЛИЯ НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА И ЛЪЖЕ!

Великобритания има пълно право да разследва престъпления на собствена територия както сметна за добре. Включването на международни организаци и разследващи органи дава повече тежест и достоверност, но не е задължително. Затова въпроси, като тези, защо англичаните са повикали французи или колко добри са французите в химията, звучат тъпо и нагло за всеки, който знае, че Франция има 9 Нобелови лауреати по химия, докато СССР - само един и то преди повече от 60 години.

Егати тъпите въпроси задават руснаците. Лондон може да покани когото си иска да помага, не е работа това на руснаците.

Много си умен! Тогава защо обвиняват русия след като не я касае?

путин да ми ги прати на мен аз ще му отговоря.Всичко е ясно

чакай си, идиот.

анлосаксите плюха на международното право. Изобщо не се съобразяват с нищо. Както Америка разпростира законите си над целия свят,у сега пък британците си правят каквото си искат и имат претенциите Русия да им върви по свирката. Е, нема да стане! Путин не е Елцин или Горбачов.

Според мен, никой няма претенции Русия да им ходи по свирката. Просто би било добре да е партньор, няма нужда от свирка. Също така смятам, че Русия се конфронтира и се обрича на изостаналост.

ма то и женати е партньор нали се сещаш))))

н.в. Путин тоже

да го кажат и да си намажат....!

Айдеее излезе нова версия за отравянето. Отровата била донесена от някаква приятелка на Юлия. Юлия и била поръчала да донесе любимата храна на баща и от Русия

може да се прочете? Без руски медии, моля.

Сън

То не че Сън е много надежден, но поне имам източник :-)

Защо не публикувате въпросите, вземете ги от руссия 24, хората много ясно ви ги показват. Не мисля, че тукашното им перефразиране е много удачно.

нормалните хора не се занимават с руски медии, а само болните мозъци.

Един от съседния блок ми прати списък с въпроси, защо съм бил викнал съседа от долния етаж да ми помага за ремонта и съседът ми откъде има бормашина и дали знае как се ползва и откъде знае как се ползва. Казах на оня от съседния блок да си ЕПМ и че мога да каня вкъщи когото си искам.

казах

рядко тъп си

Истината изплува: Скрипал е част от план за отмяна на "Брекзит", вторият след Меркел вече "пробва" почвата-шоибле...

Да бяхте побликували въпросите! Убийствени са!!! И съм сигурен, че никога няма да получат отговор...

"убийствени въпроси". Толкоз.

Задействан е член 5!

?!?

Задействана е измамна схема! Уж не англичани да извършват анализите и да правят заключенията за по-голяма достоверност, ама пък Макрон го назначи за Президент на Франция - Лондон! Тия още вярват, че ние доматите ги ядем с колците! :)))

... и се опитват да ни накарат да ядеме само колци,без домати...Hаглостта няма краи!!!!!!!!!!!!

Не намирам потвърждение. Само ме стряскаш. Реших, че верно всички са полудели и са задействали член 5 от договора на НАТО за колективна отбрана. Вместо това намерих статия, че германия иска подобряване на отношенията с Русия

...от правилника на психиятрията ли??????????????

хммм... за това не се сетих :-D

Искат независимо разслседване и го получават руснаците, само дето британците им готвят нова секира. Припомням Франция не е член на НАТО и исторически са имали доста неприятна обща история с англичаните.

НАТО е съюз от 29 държави и Франция е една от тях: 1.Албания; 2.Белгия; 3.България; 4.Канада; 5.Хърватска; 6.Чехия; 7.Дания; 8.Естония; 9.ФРАНЦИЯ; 10.Германия; 11.Гърция; 12.Унгария; 13.Исландия; 14.Италия; 15.Латвия; 16.Литва; 17.Люксембург; 18.Черна гора; 19.Норвегия; 20.Полша; 21.Португалия; 22.Румъния; 23.Словакия; 24.Словения; 25.Испания; 26.Турция; 27.Холандия; 28.Великобритания; 29.САЩ.

Франция Е член на НАТО. Според Уикипедия напуска НАТО през 1966 и се присъединява отново през 2009. Австрия не е.

Даже е от основателите на НАТО. Напуска го при де Гол и си направи сама ядрено оръжие.

пък аз ти казвам че франция е член на нато.

Франция е член на НАТО - хем не знаете, хем се изказвате.

ха ха кой е като мене. Знаех че са напусланли НАТО, незнаех че са се върнали там. Humanum erare est. Вие няма ли да наспамите още мението ми, че греша.

Гьон суратлък

Лондон изпрати въпроси към Масква, на които тя не отговори.

ай пак лъжа

проверили ли са,дали пликовете и писмата,не са посипани или понамазани със някакъв по-нов "Новичок".Пощата на ул."Большая Лубянка" 1 / 3 в Москве трябва д асе проверява щателно и до дъно.

И още - ингилизите с Тази Раздухана Шпионска Истерия правят страхотна Услуга на Руснаците. Сега всички двойни агенти ще си "седнат на гъзовете", щото "шубето е голям страх" ...

В КГБ знаят отлично една Проста рецепта срещу Предатели, а тя е - "Страхът Убива Чавека" ... няма нужда от отрови и т.н Страхът от Възмездието е като "капчица сярна киселина върху кожата ... тук е 100% успеваемост.

Към всички в Дир.бг, които не са русофили, не си губете времето - той е Руски сайт!! Тук няма свобода на мнението и Ние трябва да им покажем, че тук не е Путонова държава! Ще ги изобличим чрез пресата. Има такава, която работи за БГ, а не за Путин. Скоро от Дир.бг ще разберат това!

предателите явно се изнервиха :)

дребнобритански брътвежи съшити с бели конци естетсвено...тъпни в последен стадий ала държава 404 - усрайна

Дай боже по-скоро. Аман от боклучарски сайтове с още по-боклучарски путиновски тролове.

Те хубаво " ръсят назидателно мозък", но явно без особен ефект, щом още не проникнал в твоята глава.

Новичока е изполван от осветлен агент за отмъщение,но правителството на Русия няма контрол.Новичок има не само в Русия,но и в Великобритания,Франция,Чехия дори и в България.Става като приказката за дявола дето пръднал и ги питал през коя дупка е излезнала.

Жалко за Англия харесвам тази страна но за сажаление в случая няма да има добър изход за англичаните.

Нали нямаше такова нещо, поне според руснаците? Сега пък дали французите имали образци? Ми ако имат? Освен това, кого ще канят англичаните си е тяхна, а не руска работа. Умират да си врат носовете в чужди дела и ръсят назидателно мозък на този, който не го иска. Наглост.

И от къде да ги имат ако руснаците не са им ги дали?

След като става дума за руски граждани наглост некадърност и арогантност е наглосаксите да си разиграват коня извън всякакви правила. Интересно ако се случи нещо такова с некое англе в Петербург къф рев и со оли ще са?

Русия държи сметка на Франция?!"на какво основание"?!на такова че Обединеното Кралство взима суверенни решения тъй като напусна ес и не дължи обяснения на никого.

А франция що държи сметка на Русия??

,,..ωъоръжени френски полицаи влезли на територията на Италия без разрешение. Те търсели мигрант, който живеел в бежански център, управляван от неправителствена организация. Французите намерили мъжа и го накарали да даде проба за наркотици. Италиански депутат каза, че французите са направили Италия за посмешище и че Рим трябва да гони френски, а не руски дипломати. Париж се позова на спогодба от 90-те, която давала разширени права на полицаите в погранични райони. Рим твърди, че спогодбата е била отменена и французите го знаели..,,???

Руснаците стъкнаха "Комедия" на ингилизите, дето и Шекспир не я е писал ...

Kalin

Колкото и да питат отговор няма да получат.Стигне ли се до отговаряне ще трябва да се оплетат в лъжи които лесно ще се разберат.Самия факт че вече от дни не се говори какъв точно е химическото вещество самия факт че око е било онова химическо вещество тия двамата нямаше да са живи самия факт че не дават да ги види никой самия факт че доказателството е само едно предположение...говори колко нескопосани са обвиненията.

4 колониални държави - франзета, наглета, зигхайлци и пишман-индианци се опитват да разиграват целия свят. Накрая се оказаха осмяни и изолирани, а последния пирон в ковчега бе забит от Председателстващата страна в ЕС.

тов Си заби последния пирон с петроюана.

цял лост си заби,май?!